Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Recommended Posts

Κορίτσια πόσες απο εσάς έχετε κάνει στον εαυτό σας ή στα μωράκια σας το εμβόλιο της κοινής γρίπης και τι συμπτώματα είχατε μετά? Αύριο θα το κάνουμε στη μικρή μου και είμαι λίγο ανήσυχη για το τι θα ακολουθήσει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα..εγω και ο αντρας μου καναμε το εμβολιο της κοιμης γριπης μολις γυρισαμε σπίτι από το μαιευτηριο τελος <σεπτεμβριου..δεν ειχαμε κανενα απολυτως συμπτωμα μετα..

βεβαια στη μικρη μπορει να προκαλεσει μια μικρη γκρινια όπως ολα τα εμβολια πιστευω..

με το καλο το εμβολιακι σας

ειναι η δευτερη χρονια που το εκανε ο μικρος μου και δεν παρουσιασε κανενα συμπτωμα....ειναι πολυ καλο τα περναει ολα στο ποδι που λεμε.... ;)

σακουλινα ολα τα ιογενη εμβολια (αντιγριπικα,ηπατιτιδας) εχουν ως παρενεργεια την μερικη πριφεριακη παραλυση...δηλαδη παραλυση του χεριου που επαναρχετε μετα απο καποιο διαστημα.

Ο ανηψιος μου κ της φιλης μου δεν ειχαν καμια παρενεργεια...εγω φοβαμαι μονο επειδη το επωαζουν σε αυγο (το καθαριζουν καλα μετα αλλα υπαρχει ενδεχομενο να εχει ιχνη) μην τον πιασει καμια αλλεργια.15 μηνων που καναμε το παρωτιτιδα-ιλαρα-ερυθρα με το που το καναμε αρχισε και γεμισε περιεργες κοκκινιλες στο χερι του...καθησαμε 1 ωρα στο ιατρειο αλλα τελικα ηταν οκ.μονο αυτο με αγχωνει.

Θα το κανουμε κ εμεις τη Τριτη γιατι μου το προτεινε ο παιδιατρος...ενα μηνα πριν μου ειπε οχι τωρα μου ειπε οπωσδηποτε...δεν ξερω γιατι εχει αγχωθει αλλα κατι τον προβληματιζε το καταλαβα.εγω θα κανω με τον γιο μου το απλο...και ο συζηγος το Η1Ν1...μετα τις 15 Δεκεμβριου θα δουμε κ για το αλλο.

Εμείς οι ενήλικες που εμβολιαστήκαμε καμία απολύτως παρενέργεια...

Μην αγχώνεσαι...είναι πλέον πολυεφαρμοσμένο και μάλιστα κάθε χρόνο και καλύτερο!!!

εγω ποθ το εκανα τιποτα μια χαρα..

η μικρη μου επισης ισως λιγο γκρινια τιποτα αλλο και αυτη..

αλλα παιδακια κανουνε και δεκατα μεσα στο προγραμμα ειναι και αυτο οπως και σε καθε εμβολιο

ο μικρος μου εκανε την πρωτη δοση τον οκτωμβριο και δεν εκανε ουτε δεκατα

ουτε γκρινια

τωρα εχουμε την δευτερη δοση 16/12 και βλεπουμε

παντως ολα τα εμβολια λιγο πολυ μπορει να παρουσιασουν παρενεργειες οπως πυρετο,γκρινια,ανορεξια η νευρικοτητα

καλημέρα εμείς το κάναμε κ εμείς κ ο μικρός & δεν ειχαμε κανενα

προβλημα...ο μικρος ουτε πυρετο εκανε ουτε κακοδιαθετος ηταν ακριβως οπως ειναι παντα... ταρζανακι!! :)

Εγω στον μεγαλο το εκανα πριν ενα μηνα μονο και μονο γιατι παει παιδικο φετος.Στον μικρο δεν μ αφησε γιατι δεν εχουμε ξεκινησει να τρωμε αυγο κ δεν ξερει αν εχει αλλεργια.

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ:

ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΑΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Η΄ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ?

ΑΠΟ ΤΙ ΗΛΙΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ?

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ!

Kαλημερα και απο εμενα το εμβολιο της κοινης γριπης

το εκανα πριν ενα μηνα και εγω και τα κοριτσια μου

δεν ειχαμε καπια παρενεργια.Ολα καλα!! :)

Μολυ εμενα ο Θανος το εκανε πρωτη φορα πριν απο ενα μηνα.Εσενα ειναι πολυ μικρο, αλλωστε μου ειχε πει η γιατρος μου επειδη το εμβολιο αν θυμαμαι καλα(αν ξερει καποια παρακαλω ας με διορθωσει) εχει συστατικα απο το αυγο και δεν κανει να το κανει παιδι που εχει αλλεργια.Γι αυτο και σε μενα πριν ενα μηνα που πηγαμε ο μικρος δεν εχει ξεκινησει αυγο και δεν το καναμε.

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις άμεσες απαντήσεις.

Η μικρή μου θα το κάνει σήμερα στις 11 οπότε θα σας ενημερώσω για τυχόν παρενέργειες. Εμείς ρωτήσαμε τη γιατρό για το αν θα το κάνει η μικρή, είπε ο.κ και ο λόγος είναι πως φοβάμαι λόγω πως θα έρχεται σε επαφή με πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Σε λίγες μέρες έχουμε 12ωρο ταξίδι στα πεθερικά μου και ανησυχώ για την υγεία της (και για τη δική μου που θα είμαι όλη τη μέρα με τη πεθερά μου, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο ποστ, χι,χι).

Εμένα δεν τρώει ακόμα αυγό αλλά θα το ρισκάρουμε δεν έχουμε και πολλές επιλογές΄. Απο χθες έχει και βήχα μάλλον κρύωσε - ο καιρός είναι χάλια μια ζέστη μια κρύο - και είναι ακόμα Νοέμβρης. Είμαστε σε αναμονή...

Κορίτσια μου, εγώ τον προηγούμενο μήνα είχα το εξής δίλλημα σχετικά με το εμβόλιο της κοινής γρίπης. Είχε πει ο γιατρός να το πάρουμε, αλλά δεν ήταν σίγουρος ότι θα το κάνουμε..Εγώ και ο άντρας μου ασφαλώς δεν το έχουμε κάνει...

Όμως αυτό που έχω ακούσει από φίλους και συγγενείς που έχουν εμβολιαστεί, είναι ότι από τότε που το έκαναν, αρρωσταίνουν συνέχεια...Ο πεθερός μου για παράδειγμα που είναι νοσηλευτής, τον υποχρέωσαν από το νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται να κάνει το εμβόλιο της γρίπης (πριν από 4 χρόνια) και από τότε αρρωσταίνει το λιγότερο 2-3 φορές το χρόνο...Κάνει υψηλό πυρετό, μπούκωμα κλπ..Πριν το εμβόλιο απ'ότι μου έχουν πει δεν αρρώσταινε..Το έψαξα πολύ, ρώτησα φίλους γιατρούς κλπ και όλοι είχαν την ίδια άποψη..

Τελικά, και ο παιδίατρος ήταν αντίθετος...Λέει από τη στιγμή που η μπεμπούλα είναι καλά και έχει κάνει εμβόλιο για πνευμονιοκοκο δε χρειάζεται..Και συνήθως τα παιδάκια που το κάνουν είναι πιο επιρρεπή σε ιώσεις, γρίπες κλπ...Τον εμπιστεύομαι τυφλά! Απλώς είπε να το έχουμε στο ψυγείο μας μήπως χρειαστεί εξαιτίας της Η1Ν1...

Αυτά από μενα...

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το εμβολιάκι σας!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...