Μετάβαση σε περιεχόμενο

Πέτρωμα κοιλίτσας???

Recommended Posts

Αγαπημένες εγκυούλες και όχι μόνο :):) άνοιξα αυτό το θεματάκι για να μάθω αν έχετε ποτέ αισθανθεί την κοιλίτσας να πετρώνει???Το αισθάνθηκα χθες βράδυ..είναι οι λεγόμενες συσπάσεις??

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ποσων εβδομαδων εισαι??

εγω αρχισα να τα νιωθω οταν εκλεισα τον εβδομο.

αν νιωθεις τη κοιλια σου να πετρωνει και ενα σφιξιμο στο στηθος συσπασεις ειναι.

θα πρεπει να ενημερωσεις το γιατρο σου.

εμενα μου ειχε δωσει χαπια

Μόλις ρώτησα τον γιατρό!αν είναι μια στο τόσο είναι ακίνδυνο.Ούτε σφίξιμο στο στήθος ούτε πόνοι ούτε τίποτα!μήπως είναι το μωράκι γιατί όταν χαιδεύω την κοιλίτσα μετακινείται και ηρεμεί!είμαι 25 εβδομάδων!Βέβαια η μητέρα μου μου είπε ότι δεν έχω εξογκωματάκια-πετρώματα και ότι όλη η κοιλίτσα έχει την ίδια "υφή" και δεν είναι μαλακή λόγω εγκυμοσύνης!

Εγώ πέτρωμα στην κοιλιά είχα στον 8ο αι η γιατρός μου, μου είχε δώσει χάπια για ένα διάστημα, θέλει ξεκούραση και να είσαι σε επαφή με τον γιατρό σου :)

εγω οταν ειχα συσπασεις ενιωθα μια πιεση στη κοιλια

ενιωθα οτι ξαφνικα μεγαλωνει πιο πολυ

και ενα σφιξιμο στο στηθος.

οντως μια στο τοσο δε πειραζει

αλλα να εχεις στο νου σου μηπως αρχισουν να ερχονται πιο συχνα

μάλλον έχω κάνει λάθος!δεν νιώθω πίεσηστην κοιλίτσα όυτε κάτι στο στήθος..μόνο κανένα εξογκωματάκια ψηλα-προς τα πλευρά δηλαδη.όταν το χαιδεύω κλωτσάει και ηρεμεί.μήπως είναι ο μπέμπης?

• 5 weeks later...

Χρόνια πολλα σε όλες!

Κορίτσια κι εγώ έχω το ίδιο θέμα εδώ και κάποιες μέρες. Είμαι στην 29η εβδομάδα και το είχα ξαναπάθει στο πρώτο τρίμηνο αρκετες φορες. Τότε μου είχε δώσει ένα χάπι και σταμάτησε το "πέτρωμα". Τώρα με ξαναπιασε πριν δυο τρεις μέρες με έντονη διαρκεια, χωρίς πόνο βέβαια, αλλά προβληματίζομαι. Μήπως μου δώσει πάλι χάπια και δε χρειάζεται αν είναι απλώς το μωρο? Θα ήθελα τη γνώμη σας. :dry:

Κατά 99% είναι συσπάσεις της μήτρας. Δεν είναι τίποτα ανησυχητικό, απλά ετοιμάζεται το σώμα σας για τη γέννα. Κι εγώ τις είχα νιώσει από πολύ νωρίς, από τον τέταρτο μήνα, και είχα τρομάξει πάρα πολύ γιατί δεν ήξερα τι είναι και τι να κάνω. Θα είναι πιο έντονες όταν κουράζεστε, το βράδυ όταν χαλαρώνετε και όταν περπατάτε αρκετή ώρα. Θα τις συνηθίσετε όμως και ούτε που θα τις καταλαβαίνετε από ένα σημείο και μετά.

Εμένα μου είχε δώσει ο γιατρός μου μαγνήσιο για να μην είναι τόσο έντονες, αλλά μπούρδες... Όταν ήταν να με πιάσουν τίποτα δεν τις σταμάταγε! :P

Ιωαννα έχεις δίκιο! Το βράδυ που ξαπλώνω με πιανει! Προσπαθώ να χαλαρώσω αλλά τίποτα... Μαγνήσιο παίρνω κι εγώ από τον 4ο μήνα, αλλά τώρα φαίνεται δεν είναι αρκετο... Ξέρω κι εγω...

Ας ελπίσουμε να μη συνεχιστει αυτό.

Πάντως ευχαριστω.

Κορίτσια εμένα η κοιλιά μου πετρώνει αλλά δεν νιώθω ούτε πόνο ούτε τίποτα. αν δεν την πιάσω εκείνη την ώρα δεν θα καταλάβω ότι είναι σκληρή. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι συσπάσεις,νομίζω πως δεν είναι... χθες τις περισσότερες ώρες της μέρας ήταν σκληρή αλλά όχι όλη η κοιλιά! Επίσης να αναφέρω ότι δεν κουράζομαι πραγματικά καθόλου,όλη μέρα κάθομαι στο σπίτι. Μήπως απλά ο μπέμπης τεντώνεται και τεντώνει και την κοιλιά μου; Δεν πονάω καθόλου, ούτε καν ενόχληση δε νιώθω. Τι να πω; Αν είναι συσπάσεις πρέπει μάλλον να ανησυχώ...

Κορίτσια εγώ πήρα τη γιατρό και της το είπα. Μου έδωσε το pre-par πρωι μεσημ. βράδυ. Τι να πω...θα δούμε. Αυτό το χάπι δεν έχει αντενδείξεις σε άλλη γλώσσα εκτός από τα ισπανικα ή κάνω λάθος?

Βρήκα μέσα ενα χαρτί της κακιάς ώρας μόνο στα ισπανικά. Είναι όντως έτσι ή πήρα λάθος σκεύασμα? :blink:

kalispera kai apo mena!!!

eimai stin 35 evdomada,kai suspaseis exo apo sxetika noris,autes einai oi legomenes psedosuspaseis kai otan einai mikris diarkeias,den ponoun,kai sumvainoun kata tin diarkeia tis imeras peripou 10 fores den einai kati.epeidi einai to prvto mou paidaki,kai den exo empeiria den ixera an ontos einai suspaseis..kai kapoia stigmi otan eixa paei ston giatro mou me peiase pali auti i periergi aisthisi...kai kathos perimena xaplomeni ton giatro na mou kanei yperixo..xafnika to niotho..tou to leo kai diapistonei suspaseis..mu leei einai apoluta fysiologiko..i mutra proetoimazetai gia to toketo..kai eidika an eisai prototoki,olo auto xekinaei vdomades prin to toketo.sinithos oi suspaseis toketou...ponane...san ponoi periodou,alla entonoi!!!opote min anisixeitai!!!!!

Κοριτσια εγω θα προτεινω σε ολες να περιγραφετε ακριβως το τι νιωθετε κ ποσες φορες τη μερα στο για τρο σας!

Το τεντωμα-κινηση του μωρου το ξεχωριζετε νομιζω...Κ αν πιασετε-πιεσετε το σημειο το μωρακι θα κουνηθει...Αν δεν φευγει το πετρωμα τοτε πιθανον να ειναι συσπαση...

Εγω ενιωθα συσπασεις λιγο στον εκτο κ μετα απο τον εβδομο...

Πηρα πρεπαρ μεχρι το τελος του 8ου γτ η γιατρος μου θεωρησε πως υπηρχε κινδυνος....Τα χαπια αυτα ειναι πολυ διαδεδομενα αν κ οι οδηγιες στα ισπανικα...Μαλλον αν ηταν στα ελληνικα δεν θα τα παιρναμε!!! :P

Παντως η μπεμπα γεννηθηκε υγιεστατη κ μολις 4 μερες πριν κλεισω το μηνα μου!! ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
    • Ωχ ωχ, δικιά μου είσαι! ❤️ Αλλά όχι cyber security, πολύ βαρβατα είναι αυτά τα μονοπάτια, ειδικά στη red hat 😆 Εγώ από hardware-ου έχω καταλήξει σε data engineer με τις αλλαγές από πρότζεκτ σε πρότζεκτ!! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...