Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κοριτσια δεν αντεχω αλλο... Μου εχει σπασει τα νευρα... Θελει να τα μαθαινει ολα! Που πηγαμε, τι καναμε, ποιον χαιρετισαμε, ποσα ξοδεψαμε...

Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ξερει αν πασα ωρα και στιγμη που ειμαστε και τι κανουμε!

Δε με πειραζει να ξερει, γιατι δεν κανουμε κατι κρυφο και ουτως ή αλλως παντρεμενο ζευγαρι ειμαστε, αλλα με τον τροπο της απαιτει να τα ξερει ολα και αυτο εχει καταντησει κουραστικο. Απιστευτα κουραστικο!

Καθονται με την κουνιαδα μου και συζητανε τα παντα! Τα παντα ομως!

Χθες χαιρετησε καποιον ο αντρας μου μπροστα στην κουνιαδα μου και σημερα η πεθερα μου μας ρωτησε ποιος ηταν αυτος! Ελεος! ποιος να ηταν!

Ελεγχει τον αντρα μου οπως οταν ηταν 15! Και αυτος δεν το καταλαβαινει γιατι το κανει με αριστοτεχνικο τροπο και της τα λεει ολα!Δεν θελω να κρυψω κατι, αλλα ελεος δεν μπορουμε να εχουμε λιγο ιδιωτικη ζωη? Νιωθω οτι συνεχως οτι κι αν κανουμε εχουμε ενα ματι απο πανω μας!

Ελεγχει ακομα και τι ξοδευουμε! Ποσο μας ηρθε η ΔΕΗ το τηλεφωνο και το πετρελαιο! Μας κοιταει απο πανω μεχρι κατω μη και φοραμε τιποτα καινουριο και εχουμε ξοδεψει! Εμεις ομως μια χαρα τον βγαζουμε τον μηνα.

Ακομα και τις παρεες μας θελει να ξερει! Ποτε καλεσαμε κοσμο στο σπιτι, ποιους,κτλ...

Κοριτσια ειλικρινα δεν την μπορω αλλο... Πιο παλια την αντεχα αλλα τωρα εχουν μαζευτει πολλα!

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Κρίστι, μένετε κοντά με την πεθερά;

Και η δική μου είναι λίγο control freak, με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολη τη ζωή όλων, παλιότερα όμως. Επειδή ήθελε να έχει τον έλεγχο, δεν τους άφηνε να βρίσκουν μόνοι τους τα ρούχα τους, επειδή και καλά θα της τα ανακάτευαν, και μέχρι μεγάλη ηλικία τους έδινε αυτή ρούχα να φορέσουν!!!! (ο δεύτερος γιός της ήταν 26 χρονών, χωρισμένος με παιδί, και του έλεγε "Δημήτρη, έλα να σου δώσω ρούχα να φορέσεις"!!!!!). Ήθελε να κάνει μόνη της τα πάντα, π.χ. ένα τσάι ή έναν καφέ, δεν άφηνε κανέναν να το κάνει, το έφτιαχνε αυτή για τους άλλους, και το έκανε όπως ήθελε, έβαζε ζάχαρη, κ.λπ., χωρίς να ρωτάει. Γενικά δεν ήθελε τα παιδιά και ο άντρας της να ξέρουν πού είναι το κάθε πράγμα μέσα στο σπίτι, για να την έχουν ανάγκη. Κι αυτοί εκεί, να μην κάνουν τη μικρή τους "επανάσταση"... Άντρες, τι περιμένεις...

Τώρα εμείς μένουμε μακριά, όπως και τα άλλα δύο παιδιά της, βέβαια. Με το δεύτερο γιό που είναι και η αδυναμία τους έχουν πιο στενές σχέσεις, με μας όχι και τόσο. Θα πει τη γνώμη της για κάτι, που είναι και λογικό, κι εμείς θα λέγαμε, αλλά μέχρι εκεί. Είναι και πόσα δικαιώματα δίνεις στον άλλον. Ο δεύτερος γιός τους έχουν δώσει πολύ περισσότερα δικαιώματα και φαντάζομαι ότι, όσο να 'ναι, ανακατεύεται περισσότερο στη ζωή τους, και με την πρώτη του γυναίκα, και με τη δεύτερη. Αλλά όχι και όπως η πεθερά σου. Απλά μην της απαντάτε. Μίλα με τον άντρα σου και δώσει του να καταλάβει ότι αυτός ο έλεγχος είναι αρρωστημένος... Όταν σας ρωτά κάτι, να της λέτε "ένας φίλος, δεν τον ξέρεις". "Βγήκαμε με μια παρέα, δεν την ξέρεις". "Εσένα πόσο σου ήρθε η ΔΕΗ; Γιατί εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Άμα έχουμε θα σου πούμε".

Φυσικά, μερικές φορές με τις πεθερές η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Δημοσίευση

ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩς ΑΠΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!!!ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ!!ΤΗ ΜΑΛΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ.. :laugh: ΠΑΝΤΡΥΤΗΚΕ Η ΕΓΓΟΝΟΥΛΑ ΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ!!!! :laugh:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΜΙΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ,ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ..

Δημοσίευση

Πραγματικα η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα! Πιο παλια με ειχε βαλει να ξεκοψω τον αντρα μου απο εναν παιδικο του φιλο γιατι απλα δεν τον ενεκρινε! Και να πεις οτι ηταν κανενας αλητης... παντρεμενος με παιδι!

Καταλαβες! Να γινω εγω δηλ η κακια!

Εχω και την κουνιαδα μου που της λεει τα παντα! Ερχεται στο σπιτι και καταγραφει τα παντα και μετα τα συζητανε! Το σπιτι το εχω παντα στην εντελεια και ομως αυτη κατι θα βρει να σχολιασει! Μια φορα πηγα σπιτι της πεθερας μου και μου ειπε να μαζεψω τα ρουχα απο το μπαλκονι γιατι θα βρεξει! Που το ηξερε οτι εχω απλωσει?

Περναει κατω απο το σπιτι και τσεκαρει τα αλλα μπαλκονια της πολυκατοικιας και μετα με ρωταει για τους γειτονους, αυτος γιατι λειπει και εχει τα παντζουρια κλειστα, το αλλο διαμερισμα ποτε ξενοικιαστηκε, η διπλανη τι δουλεια κανει και αν κανουμε παρεα, αν ειναι καλοι ανθρωποι κλπ!

Τωρα μας ρωτησε ποσα λεφτα εχουμε και που ξοδεψαμε τα υπολοιπα!

Αηδια καταντησε!

Δημοσίευση

Ρε κοριτσια τιποτα δεν μενει κρυφο!

Ειχαμε παει μια μικρη εκδρομη με τον αντρα μου μονοημερη και πηρε τηλ να μας καλεσει σπιτι για καφε. Της λεει λοιπον ο αντρας μου οτι λειπουμε και τι γυρναει και του λεει!Γιατι δεν μου το ειπατε? Ειλικρινα ηθελα να τσιριξω αλλα δεν ηθελα να χαλασω την καλη μας διαθεση και γι'αυτο δεν του ειπα τιποτα.

Δημοσίευση

Εσύ θα κάνεις τον Κινέζο…

- Αχ δε θυμάμαι καθόλου πόσο ήταν το ρεύμα … δεν είμαι καθόλου καλή με τα νούμερα.

- Αχ δε ξέρω ποιος ήταν αυτός ο κύριος που χαιρέτησε ο άντρας μου. Κάποιος γνωστός του θα ήταν. Ε δε τον ρωτάω συνέχεια να τον πρήζω, αν ήταν κάποιος που έπρεπε να ξέρω, θα τον ήξερα.

Με τέτοιου είδους απαντήσεις … μήπως και το πάρει το μήνυμα…

Δημοσίευση

εμενα η πεθερούλα μου είναι σούπερ!!!πριν μου πει τη γνώμη της για κάτι μου λεει '' συγνώμη που επεμβαίνω, αλλα πιστευω....''.

ούτε ανακατευεται και ούτε ρωταει...εχει άλλα μυαλά και δεν συμφωνούμε ως είναι φυσικό σε πολλά θέματα αλλα στο σπίτι μας κάνουμε εμείς κουμάντο και το σέβεται.έχει και εκείνη θέμα με τα λεφτά(είναι λίγο σφιχτή) αλλα αμα πει κάτι κ θεωρήσω οτι θίγομαι(σπάνια βέβαια) της την λέω σαν να είναι η μανα μου...ολα κ ολα!!!

η συμβουλή μου cristi για την περίπτωση σου είναι μια, ειναι δύσκολη αλλα θα σας σώσει και περικλειεται στην παρακάτω φράση:

''να φύγετε..να πάτε αλλού''

Δημοσίευση

ρε κοριτσια εγω τρελενομαι οταν ανακατευεται και μετα λεει το θεικο σε συζητηση, λεει εγω δεν ανακατευομαι την γνωμη μου λεω μονο στα παιδια μου, και η γνωμη της ξερετε ποια ειναι; να την πει και να επιμενει και να μας ζαλιζει μεχρι να γινει αυτο που θελει γκρρρρρρ

Δημοσίευση

Ελα ντε! λες και δεν δουλευουμε! λες και ειμαστε 15 και μας χαρτζιλικωνει αυτη!

κοριτσια κανω υπομονη και την χαζη ή κανω οτι δεν ακουσα καμια φορα. Και στον αντρα μου τα εχω πει απ'εξω απ'εξω αν και καταλαβαινει πριν του πω εγω και της "βαζει παγο" αλλα η γυναικα δεν παιζεται!

Δεν αντεχω αλλο αυτο το ματι του κυκλωπα πανω απ'το κεφαλι μας!!!

Δημοσίευση

Ναι ναι μαριαντα μου! Ακριβως ετσι! "εγω δεν ανακατευομαι στο ζευγαρι, τωρα εχουν το δικο τους σπιτι ας τα κανονισουν αυτοι οπως νομιζουν..."

Και μετα δωστου παλι τις ανακρισεις με την λαμπα!

Και το κορυφαιο! "Πω πω πως ανακατευονται μερικες... πες μου κοριτσακι μου σε εχω ενοχλησει εγω ποτε?"

Γκκκκκκκκκρρρρρρρρρρρρ φερτε μου τα χαπια μουουουουου!!!!!!!!

Δημοσίευση

Καταρχήν σκέψου ότι οι περισσότερες πεθερές είναι έτσι... Δυστυχώς... Δεύτερον συζήτησέ το με τον άντρα σου για να την βάλει στη θέση της γιατί σκέψου αν κάνετε παιδί πως θα επεμβαίνει. Κι αν δεν μπορεί ο άντρας σου, τότε κόψ' της το βήχα κι ας γίνεις κακιά... Ούτως ή άλλως, όπως λες, σε σχολιάζουν... Τουλάχιστον να ξέρουν ότι εσύ είσαι από πάνω!!! ;)

Δημοσίευση

χαχαχαχαχ cristie, αν ηξερα οτι ο αντρας μου δεν εχει αδερφο θα ορκιζομουν οτι μιλαμε για τις ιδιες(κουνιαδα κ πεθερα).

Εμενα αφελως της ελεγε τι καναμε, οταν επερνε τηλ, αλλα τα πραγματα θα δυσκολεψουν περισσοτερο οταν κανεις παιδι.Πιστεψε με, και ειδικα αν η κουνιαδα εχει ηδη παιδι.Εκει να δεις, τι συγκρισεις θα κανει...χαχαχαχαχα

Βαλε χερι στον αντρα σου, εγω τα πηρα πραγματικα (γιατι το να ρωτησει που πως κ με ποσα πηγαμε καπου ανεχεται) οταν ρωτησε γιατι δεν εχουμε τοσα (ειπε ενα εξωφρνικο ποσο) στην ακρη.Μεχρι κ το βιβλιαριο ζητησε να παει να δει σε εναν κοινο λογαριασμο που εχει με τον γιο της.

Εγω πλεον το παιζω τρελιτσα, δεν ακουω, αδιαφορω κ ετσι τρελεναιτε περισσοτερο.

Δημοσίευση

Γεια σου κατερινακι. Το θεμα ειναι φιλεναδα οτι κι ο αντρας μου της βαζει τις φωνες και μετα αυτη κρεμαει τα μουτρα και στελνει τον κατασκοπο(βλ κουνιαδα) να τα μαθει. Ασε δε ξεφευγω απο πουθενα!

και η κουνιαδα ειναι πολυυυυυυ χεροτερη!

Δημοσίευση

χαχαχαχα cristi σαν να βλεπω την πεθερα μου και την κουνιαδα μου χαχαχα αφου να φανταστεις οταν φωνιζω τα ψωνια τα φερνω νυχτα στο σπιτι να μην τα δει γιατι θα αρχισει ποσο κανει εκεινο ποσο το αλλο τι ειναι αυτο κτλ.

μια μερα δε μιλαγα στο τηλεφωνο με μια φιλη μου και μου ποιος ηταν και της λεω ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ!!! ε αμα πια αμαν αυτη η αδιακρισια της αηδια εχει καταντησει

Δημοσίευση

αχ xntou μη μου λες τετοια! Γιατι αν κανω παιδι και γινει χειροτερη θα την σκυλοβρισω!!! Δεν ειμαι και το ηρεμοτερο πλασμα στον κοσμο!

Αν θες πηγαινε στην ομαδα "πεθεροπληκτες ενωθητε" να δεις τι μου εχει κανει στο θεμα παιδι. Και μετα πες μου.... την σπας στο ξυλο ή οχι!

Δημοσίευση

να σας δώσω τη δικιά μου?

Έχασα τη μανα μου στην εγκυμοσύνη και οπως είναι φυσικό θέλω να δώσω το όνομα της....Σιγά μη χαίρομαι!!!! Ενώ έχει ακούσει 2 φορες το όνομα θέλει και τρίτη και ας εχασα τη μαμα μου χωρις να δει ούτε ένα εγγονάκι. Εγω ειμαι παιδι του σωλήνα. ο αντράς μου φυσικα και ειναι με το μέρος τησ μαμας του και ο κόσμος γύρω τους ειναι τρελός που θέλει να ακουσει το ονομα της μαμας μου!

Δημοσίευση

μαριαντακι ειμαι μελος αλλα το ανοιξα εδω το θεμα γιατι ειχα τρομερα νευρα και χρειαζομουν επειγοντως την παρεα σας. απλα στη ομαδα δεν εχει τοση κινηση, δεν την σνομπαρω ομως! Ελπιζω να μην με παρεξηγησες... ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Αχ ο ύπνος...! θυμάμαι εκείνη την μέρα, 39+2, 24 ώρες, πριν γεννήσω παίζει να ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκα σε βαθύ ύπνο, 9ωρο, χωρίς διακοπές, χωρίς άγχος, χωρίς, χωρίς, χωρίς... 🤣 Νάτυ μου κι εγώ έπεσα θυμά των μαμάδων στα σόσιαλ, που μας "διδάσκουν" πως από νεογέννητα τα μωρά τους κοιμούνται σερί και πως σε κάθε sleep regression μαγικά ανατρέπουν κάθε παλλινδρόμηση και τα επαναφέρουν στις ρουτίνες τους... well, well....  Εγώ προσωπικά έχω καταλήξει ότι ο ύπνος είναι ένα αναπτυξιακό στάδιο που κατακτάται - δε πιστεύω ότι μπορείς να "εκπαιδέυσεις" τον ύπνο, αλλά ίσως ότι μπορείς να βοήθησεις το μωρό σου να φτάσει εκεί. Εμείς με τον ύπνο ήμασταν αρκετά καλα μέχρι και 3 μηνών, σε σύγκριση μ αυτά που άκουγα από φίλους. Δλδ ο μικρός μου το νυχτερινό του ύπνο τον έκανε σε 2 ή 3 κομμάτια: πρώτη αφύπνιση σε 4/5 ώρες, δεύτερη σε 2/3 ώρες, και τελική για πρωινό ξύπνημα 1/1,5 ώρα. Κάποιες φορ΄ες το πρώτο κομματι ήταν και 6 ώρες σερί - μιλάμε για πολυτέλεια! 🤣 Μέχρι που εκεί λίγο πριν κλείσει τους 4 μήνες έσκασε το πρώτο sleep regression... Το οποίο όχι απλά μας τσάκισε, αλλά το φάγαμε στη μάπα μέχρι περίπου τους 9 μήνες που αποθήλασα. Τι να σου πω... δε θέλω και να σε τρομάξω αλλά υπήρχαν και ν΄υχτες που ξυπνούσε ανά 20λεπτά... 😵‍💫  Πάντως το κάθε μωρό είναι διαφορετικό - δε ξέρεις τι θα σου τ΄υχει! και σίγουρα δε φταις εσύ για το αν δεν κοιμάται σερί ή επειδή δεν κάνεις κάτι σωστά! Η αγκαλιά είναι συναισθηματική ασφάλεια, και είναι αποδεδειγμένο ερευνητικά πλέον ότι ούτε θα το κακομάθεις ούτε άλλες βλακείες που έχεις ακούσει σίγουρα. Τώρα στη φάση που βρίσκεστε με τη μπεμπούλα σου, εγώ θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρούλα ακόμα για ρουτίνες και εκπαιδεύσεις,  απλά κάνε ό,τι λειτουργει - είναι κούνημα, είναι θηλασμός, είναι αγκαλιά, ό,τι πραγματικά δουλεύει. Εμείς χρησιμοποιούσαμε αρκετά τη μπάλα πιλάτες που είχα για τις ασκήσεις τοκετού, λειτουργούσε πάντα κυρίως στις ενδιάμεσες βραδινές αφυπνίσεις για να τον επαναφέρουμε στον ύπνο. Στον 3ο μήνα αυτό που θα προτείνω εγώ απ την εμπειρία μου είναι να φτιάξεις μια ρουτίνα ύπνου. Και το σημαντικότερο να είσαι συνεπής σ αυτή. Τις δύσκολες βραδιές ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να τηρήσεις ρουτίνες και γενικά την ψυχραιμία σου, αλλά να προσπαθήσεις όσο μπορείς, με όση δύναμη σου απομένει γιατί θα αποδειχτεί σημαντικό σε βάθος χρόνου. Εμάς ακόμα (12,5 μηνών) δεν κοιμάται σερί, πλην κάποιων εξαιρέσεων που δυστυχώς δεν επαναλήφθηκαν, αλλά τλχ έχει πολύ προβλέψιμο πρόγραμμα, καθαρά sleep cues και νιώθω ότι και ο ίδιος ξέρει τι να περιμένει. Κάπου στους 9 μ΄ηνες είδαμε κι εμείς τους καρπους του να τηρούμε τη ρουτίνα ύπνου ευλαβικά και πιστεύω βοήθησε πολύ και με την μετάβαση σε δικό του δωμάτιο. Η δική μας ρουτίνα που ακολουθούμε από 4 μηνών είναι η εξής: 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Στους 4 μήνες ήταν κάπως έτσι: τελευταίος ημερήσιος ύπνος μέχρι και 4.30μμ/ βαριά μέχρι 5μμ - 6/6.30μμ χαμηλός φωτισμός, ακόμα και στο μπανάκι είχα κεριά led όσο ήταν ακόμα χειμώνας/άνοιξη + μασαζάκι - 7/8μμ ιστοριούλα και θηλασμός στο κρεβάτι αρχικά, κάπου στους 6 μήνες κάναμε τους θηλασμούς στο σαλόνι για να αρχίσει να τον αποσυνδέει με τον ύπνο (δε λειτούργησε ακριβώς 😅), σ εκείνη τη φάση θήλαζε μέχρι ν αποκοιμηθεί και μετά τον μετέφερα στο λίκνο. Πολλές φορες η μεταφορά ήταν ανεπιτυχής και χρειαζόταν επανάληψεις, πολύ υπομον΄η, αλλά κι εξίσου πολλές φορές απλα κατέληγα να κάνω συγκοίμηση και έπεφτα κι εγώ μαζί του απ' τις 7 για ύπνο.  Να σημειώσω εδώ ότι τον χαμηλό φωτισμό και χαμηλή φωνή μετά από μια συγκεκριμένη ώρα μπορείς ήδη να τα εφαρμόσεις γιατί τα βραφάκια δεν ξεχωρίζουν τη νύχτα απ τη μέρα σ αυτή τη φάση, είναι μια καλή πρακτική για να αρχίζει να τα ξεχωρίζει. Αυτά από μένα και αγωνιστικούς χαιρετισμούς εννοείται 💖 #πότεθακοιμηθούμεξανάΟΕΟ Υ.Γ. Έχουμε κι εμείς ένα μωρό στην παρέα που κοιμάται σερί από νεογέννητο - ε λοιπόν αυτό είναι ένα 1% γονέων, που κάποιο λοχείο έχουν κερδίσει, σίγουρα δεν είναι η νόρμα! χαχα τα λεγόμενα unicorn babies 🦄  
    • Αυτό με το βρακί κ την κάλτσα κ εγώ τα ίδια 🤣🤣 Το θέμα είναι ότι από μέρα σε μέρα γεννάω όμως, δε ξέρουμε πότε..οπότε έπρεπε να τα έχω ήδη έτοιμα, γιατί όταν ξεκινήσει η γέννα όχι δε θα προλάβω να φτιάξω βαλίτσα ή να πλύνω τίποτα , με το ζόρι αν προλάβω να πάω στο μαιευτήριο. Πρέπει να καταφέρω να καθυστερήσει λίγο η γέννα, έστω 1-2 εβδομάδες, τότε υπάρχουν πιθανότητες να έχω το σπίτι να μείνω, που για μένα είναι βασικό. Αλλιώς πρέπει να ψάχνω πάλι να νοικιάσω όπου δε θα έχω τίποτα που χρειάζομαι(όπως ούτε εδώ έχω). Κ γενικά ούτε αμάξι θα έχω για να πηγαίνω πουθενά με τα παιδιά, τα οποία έχουν σχολεία δραστηριότητες κλπ οπότε τρέχουμε όλη μέρα κάθε μέρα κ σκ, δεν είναι ότι θα γεννήσω κ θα’μαι χαλαρή με το μωρό σπιτάκι μου να τα βρω όλα. Δωμάτιο μωρού εμένα να πω την αλήθεια δε με νοιάζει, σε κανένα παιδί δεν έχω φτιάξει. Θα φτιάξω μια κ καλή τα δωμάτια τους στο καινούργιο σπίτι. Συν ότι έχω μαθήματα στη σχολή κ θα πρέπει όταν πηγαίνω να αφήνω κάπου το μωρό όπου θα έχει τα πράγματα που χρειάζεται. Άσε τα πράγματα που δεν έχω κ τα καρότσια κ τ καθισματάκι κ τα ρούχα κλπ που πρέπει να βρούμε άμεσα να πλύνουμε, οκ, ασταυτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ήδη πολλά. Προσπαθώ κ να κάθομαι λιγάκι μπας κ καθυστερήσω τίποτα αλλά δε γίνεται ρε γαμωτο. Μόνο το βράδυ καταφέρνω να ξαπλώσω κοιμάμαι 1-2 η ώρα κ 6+ το πρωί ξυπνάω πάλι να ετοιμάσουμε τα παιδιά για τ σχολείο, γιατί εδώ που μένουμε τώρα είναι κ 1 ώρα δρόμος μέχρι να πάνε στο σχολείο που πρέπει να είναι στις 8κ. Τελοσπαντων , όπως κ να’χει σήμερα είμαι πάλι πιο χαλαρή. Σας είπα απλά χθες κάποιες σκέψεις που είχα γιατί ένιωσα ότι κάπου ήθελα να τα πω, ε, μία μέρα που κατάλαβα ότι φτάνει η ώρα δικαιούμαι να νιώσω για λίγο μια μελαγχολία κ να μου βγει η πίεση όλου αυτού του καιρού κ να με πιάσουν οι ορμόνες! Κ η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο καιρός όλαυτα τα προβλήματα που υπάρχουν μας πιέζουν πιο πολύ κ εμένα κ τον άντρα μου που κι αυτός ο καημένος τρέχει κ δε φτάνει να τα προλάβει όλα. Κ δεν παραπονιόμαστε αν κ είναι η πιο δύσκολη περίοδος που έχουμε περάσει είμαστε με το χαμόγελο κ τ παλεύουμε γιατί ξέρουμε ότι οκ ζοριζόμαστε τώρα αλλά θα περάσει κ θα βγει κ κάτι καλό απολαυτα, αλλά οκ κάποια στιγμή αν είσαι έγκυος δε μπορεί να μην έχεις κάποιο σκαμπανέβασμα στα συναισθήματα! Οι ορμόνες είναι ορμόνες! 🤪 (+έπρεπε να σπάσει κ το πόδι που ακόμα δεν έχει φτιάξει κ έχουν περάσει 2 μήνες+!δεν ήταν αρκετά όλα τ άλλα!) Ισως με έπιασε το σύνδρομο της φωλιάς που λένε ότι σε πιάνει στο τέλος κ ένιωθα έτσι. Μπορεί να σου βγει κι εσένα ποιος ξέρει 🤪 Όχι δε λέω αυτή την κρέμα, μια άλλη είναι πιο δυνατή. Αυτες είναι προληπτικές πιο πολύ, εμένα δε μου έκαναν δουλειά μετά που είχα πληγές. Όσο για το βάρος πάλι δεν είναι ενδεικτικό. Εσύ θα θηλάζεις όσο θέλει το μωρό, και το γάλα σου είναι αρκετό. Επίσης το βάρος που παίρνουν με το θηλασμό είναι άλλο από αυτό που παίρνουν με φόρμουλα, δεν ισχύουν τα ίδια γραμμάρια που πρέπει να πάρουν δηλαδή. Επίσης πάντα μπορεί για κάποιο διάστημα να έχουν μία στασιμότητα στο βάρος ή στο ύψος που θα πάρουν, αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει ούτε σημαίνει κάτι για την παραγωγή σου. Στα λέω όλαυτα για να σε ηρεμήσω γιατί είναι πολύ εύκολο να αγχωθείς κ να πιστέψεις ότι μπορεί όντως να μην χορταίνει, το έχω ακούσει από πολλές κοπέλες κ είναι λογικό να τ σκεφτείς ειδικά αν δεν έχεις κ υποστηρικτικό περιβάλλον. Θυμαμαι σαν τώρα στον πρώτο μου όταν ήταν 2-3 μηνών που είχαμε πάει κ είχε πάρει πολύ λίγα για το μήνα, 200γρ ας πούμε; Κ μας έβαλε να του κάνουμε εξετάσεις ούρων κ κοπράνων μήπως είχε αλλεργία,  ουρολοίμωξη ή δε ξέρω κι εγώ τι (δε μου είπε βέβαια τίποτα για το γάλα), του κάναμε τις εξετάσεις όλες μια χαρά. Εγώ όμως από κει που πήγαινα με χαρά σε κάθε ραντεβού, στο επόμενο ραντεβού πήγα μέσα στο άγχος έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί λέω τι θα μας πει πάλι..κ αυτή χαλαρή , όλα τέλεια λέει, έτσι είναι το σκαρί του. Από κει δεν ξαναγχωθηκα για μωρό. Κ θήλαζε κοντά 2 χρόνια αυτός κ βάρος κ ύψος έπαιρνε κ όλα. Κόκαλο παραμένει μέχρι τώρα βέβαια που είναι 5,5 χρονών, άρα όντως έτσι είναι το σκαρί του!
    • Αποτι είχα διαβάσει νομίζω το κυοφορίας λοχείας το παίρνεις και χωρίς ενεργή σύμβαση, αρκεί να έχεις τα ένσημα που χρειάζονται, αλλά για το 9μηνο θέλει ενεργή σύμβαση . Ψάξτο γιατί σε αυτά κάνει λάθος ο ChatGPT πολλές φορές . Αποτι είδα τώρα που μπήκα, η άδεια χορηγείται από τον εργοδότη, και για να τ πάρεις πρέπει να έχεις πάρει το κυοφορίας λοχείας, και να ανεβάσει και την άδεια ο εργοδότης σου. Άρα όντως θέλει ενεργή σύμβαση 
    • Κορίτσι διάβασα και τα παραπάνω αλλά πιστεύω η δική μου εμπειρία με το θηλασμό (και εξίσου μετέπειτα με τον αποθηλασμό) ήταν αρκετά ομαλή, οπότε δεν έχω κάτι να προσθέσω στα ήδη κατατοπιστικά σχόλια που σου άφησαν τα κορίτσια παραπάνω. Μόνο και μόνο για τα στατιστικά εδ΄ω στη συζητηση, να σου πω ότι κι εμένα πήρε σίγουρα κάποιες βδομάδες μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός, κι επίσης θα συμφωνήσω με το να επενδύσεις σε κάποια σύμβουλο θηλασμού (αν δε το χεις κάνει ήδη / σόρρυ αν μου ξέφυγε κάποια πληροφορία). Εμένα ήρθε σπίτι, είδε το χώρο μας και μου έδειξε επιτούτου πού και σε ποιες στάσεις να θηλαζω το μωρό δεδομένου και του ότι είχε και αγκυλογλωσσία. κάτι που μου εξήγησε και μου έμεινε απ τη συνεδρία ήταν ότι η παραγωγή θα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού. Ειδικά εκεί στο μήνα άρχισε να "φαινεται" ότι έχει μειωθεί η παραγωγή μου, αλλα επειδή με είχε προετοιμάσει γι αυτό δεν αγχώθηκα καθόλου. Γενικά αυτό θα συμβαίνει, να το έχεις στο νου σου, κι όταν με το καλό αρχίσετε και τις στέρεες. Θήλαστρο κι εμε΄να μου είχε πει να βάλω κάπου στο 6μηνο όταν θα επέστρεφα δουλειά δλδ και θα ήταν ο μπαμπάς ο κύριος φροντιστής. Έτσι κι έκανα, με ελάχιστες εξαιρέσεις πριν τον 6μηνο αν χρειαζόταν να λείψω ή να ξεκουραστώ. Τώρα για το θέμα με το μπιμπερο - επίσης συνέβη και σε μας, μην ανησυχείς, θα επανέλθει! Εγώ έδωσα να φανταστείς μπιμπερό απ' την 1η κιόλας βδομάδα ζωής, όσο ο μπαμπάς ήταν μαζί μας, κι έδινε στο μωρό ένα μπιμπερότη μέρα με γάλα αντλημένο με το συλλέκτη γάλακτος. Αυτό γινόταν σχεδόν συστηματικά καθημερινά για όλο τον πρώτο μήνα μέχρι που ο συντροφός μου έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά του. Οπότε μετά αυτό το 1 μπιμπερό τη μέρα δε μπορούσαμε να το τηρήσουμε κι έγινε κάπως 1 μπιμπερό το σκ μέχρι που εξαλείφθηκε κι αυτό γιατί το αρνούταν. Οπότε αποκλειστικός θηλασμός, μέχρι που έφτασε τον 5,5 μηνών κι εγώ έπρεπε σ΄υντομα (στον 6ο μηνα) να επιστρέψω στη δουλειά. Εκεί ο μπαμπάς ξαναβγήκε σε άδεια οπότε αρχίσαμε πάλι κάπως να ξανα εισαγουμε το μπιμπερό. Από εκεί και πέρα πέρασαν περίπου 2-3 εβδομάδες αν θυμάμαι καλά που ήταν hit or miss φάση. Άλλες φορές το έπαιρνε το μπιμπερό, κι άλλες όχι... Κάποιες φορε΄ς έπαιρνε μπιμπερό μόνο αν του το έδινε εγώ..! δεν αχγωθήκαμε πάντως, απλά του δώσαμε χρόνο κι επίσης "βόλεψε" κάπως που μπήκαν κι οι στέρεες κάπου σ εκεινη τη φάση. Έτσι το μεσημεριανό γεύμα αντικαταστάθηκε από θηλασμό σε πουρέδες και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει και το μπιμπερό πλέον καθημερινά, μέχρι που το έπιανε και μόνος του με τα χέρια, δεν χρειαζόταν καν να του του ταίσεις. Γενικά, μην αγχώνεσαι, φάσεις είναι, όλα αυτα που περιγράφεις είναι φυσιολογικά - κι όπως διάβασα και πιο πάνω κάποια κοπέλα είπε πολύ σωστά ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο σίτιση στη φάση που βρίσκεσαι, αλλά και ασφάλεια, σιγουριά, παρηγοριά, και πολλά άλλα... 💖 Και τέλος, καλέ ακόμα είστε 2 μηνών, μέχρι την εισαγωγή στις στέρεες να δεις πόσα πράγματα θ αλλάξουν! Σε καταλαβαίνω πάντως, κι εγώ το είχα αυτό το αγχος, αλλά να θυμάσαι, πως το μωράκι σου δε θα ναι το ίδιο σε 4 μήνες από τω΄ρα - εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στον πρώτο χρόνο είναι λες και ζεις 12 διαφορετικές ζωές 😅 άλλο μωρό τώρα, άλλο σε 3 εβδομάδες...! οι αλλαγές αναπτυξιακά είναι τόσο ραγδαίες που "μαθαίνεις" το μωρό σου σχεδόν από την αρχή. και φυσικά κι εσύ θα είσαι μια άλλη μαμά - θα χεις αποκτήσει αυτοπεποίθηση σε κάποια πράγματα, θα είναι άλλη εποχή, πολλά παίζουν ρόλο! 
    • @elbe κορίτσι μου τι κάνεις; Έχω πολύ καιρό να μπω. Τρέχω και δεν φτάνω! Τώρα πήρα μια ανάσα! Πώς είστε; Πως τα πάτε;
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...