Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εκανα το εμβολιο της νεας γριπης!

Recommended Posts

Μαρακι μου είχες καθόλου παρενέργειες μετά το εμβόλιο? εγώ όταν είχα κάνει πριν 2 χρονια το εμβόλιο της κοινής γρίπης, με είχαν πιασει αφόρητοι πόνοπι σε όλο μου το σώμα για 5-6 ώρες....και βέβαια εκέινο το χρόνο έπαθα 3 φορές την γρίπη παρόλο το εμβόλιο... γι αυτο και τώρα φοβάμαι... αλλά και ο γυναικολόγος μου είπε να μην το σκεφτώ καν να το κάνω....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maraki_1978 έγραψε:

Κοριτσια ζω ακομη και ας εκανα το εμβολιο........(και ελπιζω να συνεχισω)

και φυσικα δεν με βαλανε να υπογραψω κατι οταν πηγα να το κανω......

Νομιζω οτι αυτα ανηκουν στην σφαιρα της φαντασιας.Εγω και παλι το ξαναλεω αν δεν ειχα τοσο μικρο παιδι δεν θα το εκανα.Θα προτιμουσα να την περασω.Αλλα οταν ενα μωρο 2 μηνων δεν εχει ανοσια τι κανεις?Οσοι δεν εχετε μωρα σ'άυτη την ηλικια και δεν εχετε προβληματα υγειας φυσικα και δεν χρειαζεται να το κανετε.Αλλα το εμβολιο δεν ειναι και τα ξαναειπα πιο πανω για να μην πεθανουμε εμεις που ειμαστε υγιεις αλλα για να μην πεθανουμε τους αλλους που ειναι πιο ευαισθητοι και για να μην γινει διασπορα του ιου.Φυσικα και η κοινη γριπη ειναι θανατηφορα για καποιους και πεθαινει κοσμος καθε χρονο απο αυτη και γιάυτο υπαρχει και το αντιστοιχο εμβολιο.

Σκέφτομαι κι εγώ να το κάνω γιατί ο γιός μου είναι 4 μηνών και ο άντρας μου φαρμακοποιός με καθημερινή επισκεψιμότητα από ασθενείς με τη γρίπη αυτή. Και ο ίδιος σκέφτεται να το κάνει, μετά ακούει για πιθανές σοβαρές παρενέργειες που εμφανίζονται μετά από χρόνια και το μετανιώνει.

Ο μόνος λόγος και για εμάς να το κάνουμε είναι το παιδί μας και μόνο.

Χτες που πήγαμε στην παιδίατρο, μας είπε ότι είναι της γνώμης να μην το κάνουμε.Όχι προς το παρόν. Δεν ξέρω κι εγώ άλλος λέει έτσι, άλλος λέει αλλιώς...

Υπάρχουν δυο μερίδες επιστημων που μας ενημερωνουν για το εμβόλιο και τις παρενεργειες του η τα ωφελη του .Ειναι η λοιμωξιολογοι και οι παιδιατροι-παθολογοι.

Οι πρώτοι βγηκαν καιμας ειπα για τον ιο της γριπης και στο καπακι μας ενημερωνουν για το εμβόλιο οτι αν το κανουμε δνε εχουμε προβλημα αλλα να που βγαινουν και καποιοι αλλοι λοιμοξιολογοι και λενε μην το κανετε!και πανω εκει μπαινουν και οι παιδιατροι ακι οι παθοογοι και ενε μην το κανετε.

Σεβομαι τη γνωμη καθενα επιστημονα αλλα η δικη μου ζωη εξαρτατε απο αυτο που λενε καινα σας πω κατι ενα εμβόλιο για να δημιουργηθει θελει χρονο καιε ρευνα αυτοι ποτε προλαβαν το εφτοιαξαν και το δοκιμασαν ; Οπως ειπε και ο κ.Τζορπατζακης δεν ξερουμε τι παρενεργειες μπορει αν εχει σε 5 σε 10 χρονια δνε ξερουμε αν η ποσοτητα που κανουν ειναι επαρκης η αν ειναι η απαιτουμενη επισης ενα ε,μβολιο οατν το αφηνεις χανει τη δραση του εδω λενε οτιμε ενα εμβολιο χρησιμοπειτε σε περισσοτερες απο μια δοση , δνε ξερω μαρακι το φιαλιδιο που σου εκανν ηταν ανοιχτο ; η το ανοιξαν μπροστα σου ; μετα το πεταξαν ;

Απο την αλλη μερια μεχρι τωρα ειδαμε οτι ο ιος χτυπαει ομαδες ανθρωπων με χαμηλο ανοσοποιητικο αρα αυτοι οι ανθρωποι τι αλλο μπορουν αν κανουν ; Οταν ημουν μικρη ειχα περασει αδενοπαθεια πιο μεγαλη απεκτησα το θηρωειδη στον οποιο εκανα αφαιρεση μια και ειχε καταληξει σε καρκινωμα οπως καταλαβαινετε το ανασοποιητικο μου δνε ειναικαι το καλυτερο ομως μιλησα με τον γιατρο μου καιμου ειπε απλα προσεχε οσο γινετε.Μακαρι να μπορουσε να βγει καποιος υπευθυνα καινα πει ανι ειναι το φαρμακο αλλα να σας πω κατι θεωρω οτι ολο αυτο ειναι ενακαλα οργανωμενο σχεδιο για να πουληθουν εμβολια .Αλλωστε ο προεδρος της φαρμακευτικης εταιριας δνε ειανια λλος απο πρωην κομματικο στελεχος του Μπους και ενας απο τους υπευθυνους για το πολεμο στο Ιρακ .Ξερουμε τι συμφεροντα κρυβονται ; ποση μιζα παιρνουν οι λοιμοξιολογοι -γυναικολογοι -φαρμακοποιοι και οσοι ασχολουνται εμ το χωρο της ιατρικης για αν τα προωθησουν ; ποσα αγνα ειναι τα κινητρα του .Αναφεραν οτι υπηρχε και παλιοτερα κρουσμα καποιας γριπης γιατι λοιπον απο τοτε δνεειχαν μεριμνησει αν φτοιαξουν εναεμβόλιο;

Αρα ας περιμενουμε μην βιαζομαστε ας το απρουμε καια πο την αλλη ποσο βεβαια ειναι τι θα προσβληθουμε απο τον Ιο; και αν ναι γιατι πρεπει αν νοσησουμε σονυ καικαλα σε βαθμο που να παμε στο νσοκομειο; μου ελεγε ενας φιλος γιατρος στο παιδων ηρθα πολαλ παιδιακια ανυσηχοι γονειςς και καναμε το τεστ παιδια που ειχαν τον ιο εφυγαν με οδηγις για το σπιτι σε αντιθεση με καποια περιστατικα ιωσεων -λοιμοξεων που χρειαστηκε αν νοσηλευτουν .Ββεβαι η αποφαση ειναι προσωπικη και σεβαστη

εγω κοριτσια σημερα μιλησα με τον παιδιατρο

πριν ενα μηνα μου ειπε...μην αγχωνεσε μια απλη γριπη ειναι...ξερεις ποση περναμε γριπη το χρονο?

σημερα ομως αλλααμε...προς το παρον θα κανουμε το απλο αντιγριπικο για τον ζουζουνο κ εγω το ιδιο..ο συζηγος μιας που ερχετε σε επαφη με 300 ατομα στο στρατοπαιδο θα κανει το Η1Ν1.

Μιλησα με τον γιατρο...ο μονος ειδικος ειναι ο λοιμωξιολογος κ οχι ο καθε ασχετος με την ειδικοτητα...π.χ. τι δουλεια εχει ενας καρδιολογος να βγαινει κ να λεει οτι του καταιβει...

επισης μιλησαμε για τις παρενεργειες.ολα τα ιογενη εμβολιο (π.χ. Η1Ν1,ηπατιτιδα) εχους σαν παρενεργεια την περιφεριεκη παραλυση που συνηθως επανερχετ μετα απο καποιο καιρο...τα υπολοιπα ειναι αερολογιες και δεν εχει συνδεθει θανατος με το εμβολιο, ενω θανατος με την γριπη εχει συνδεθει.και αυτο που λενε μετα απο 5-10 χρονια με την ποσοτητα του ψευδαργυρου δεν ισχυει γιατι εμεις δεν πηραμε απο αμερικη πηραμε απο την γερμανια.

οσο αφορα το παιδι θα μαθουμε 15 Δεκεμριου που θα ερθει αλλη παρτιδα αν θα την κανεο μπεμπης, παντως την ηδη υπαρχουσα δεν με αφηνει.

επισης τωρα που θυμηθηκα οι παρενεργειες δηλαδη η παραλυση ερχετε την δευτερη μερα σπανια στις 15 μερες και σιγουρευομαστε στον 1 μηνα.

το ανεβασα χτες με θεμα SOS ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ για ριξτε μια ματια, αξιζει να το δειτε αν και ειναι λιγο μεγαλο και τα συμπερασματα δικα σας.

τι να πω ρε κοριτσια?Αν ξεχασουμε οτι λενε οι γιατροι κ οι φαρμακοβιομηχανιες κ σκεφτουμε απλα κ λογικα σας φαινεται τοοοοσο ευκολο να ετοιμαστει ενα εμβολιο τοσο γρηγορα κ να εχει ελαχιστες παρενεργειες?Σκεφτειτε οτι τα εμβολια μεχρι σημερα δοκιμαζοταν για χρονια πως μπορει να ετοιμαστει αυτο μεσα σε λιγους μηνες κ να μας το πλασαρουν για ασφαλες;

παπακι μου το ειδα..η καλυτερα το εχω δει εδω κ πολυ καιρο...δυστηχως ομως πανω απ οα ειναι η υγεια του γιου μου κ πραγματικα ειμαι σε πολυ δυσκολη φαση..ο συζηγος θα το κανει γιατι σκεψου να ερχεσε σε επαφη με 300 φανταρους που ξερουμε οτι οι αντρες ειναι και λιγο με την καθαριοτητα....το εψαξα πολυ πριν γραψω αυτα, φαντασου οτι πριν λιγες μερες ελεγα οχι...αλλα σημερα ο γιατρος δεν ηταν τοσο αισιοδοξος...εχω δουλεψει αρκετα χρονια σε μεγαλη φαρμακοβιομηχανια ξερετε ποα λαθη κανουν...αν ηταν ετσι θα ειχαμε ολη προβληματα.

κοριτσάκια μου ούτε εγώ θα το κάνω το εμβόλιο, είμαι κατά γιατί φοβάμαι όλες αυτές τις παρενέργειες που λένε, και στην τελική θεωρώ πως από τι στιγμή που δεν ανήκω στις ευπαθείς ομάδες και δεν έχω μωρό στο σπίτι και την γρίπη να κολλήσω δεν θα φοβάμαι μήπως τι μεταφέρω κάπου, μια απλή γρίπη είναι, στην ελλάδα έχει γίνει όλος αυτός ο ντόρος!

Τα μωρακια που εχουν κανει του πνευμονιοκοκου το λεγομενο "πρεβεναρ" στον 3ο,5ο και 7ο μηνα εχουν καλυφθει απο την περιπτωση βαριας ιωσης.

Ετσι μου ειπε η παιδιατρος μας.

Οσο για εμενα και τον αντρα μου εκεινος λεει οτι δεν θα το κανει,δεν εχει καποιο βαρυ προβλημα υγειας.

Εγω παλι προβληματιστηκα και να σας πω τη αληθεια ντροπη πια με ολα αυτα που λεγονται.

Αυτη δεν ειναι ενημερωση ειναι τρομακρατια και μαλιστα ασχημη.

Ας ειμαστε προσεχτικοι και τι να πω...ας προσεχουμε τι ακουμε τελικα και οχι τι αγγιζουμε.

Πιο πολυ θα νοσησουμε με αυτα που ακουμε παρα απο τον Η1Ν1.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Εγώ την είχα λίγο πιο μακριά και δεν υπήρξε θέμα όσο τροχίζαμε. Μετά με το βερνίκι, μόνο όση ώρα θήλαζε ίσως μύριζε κιόλας αλλά οκ. Δεν είναι και τόσο τρομερό νομίζω.  Τελικά εγώ είμαι η μεγαλύτερη της ομάδας, ε;;; Το Μάρτιο κλείνω τα 38. 
    • Σε ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου Σήμερα πήρα στον γιατρό, ευτυχώς θα γλιτώσω την απόξεση. Καθάρισε η μήτρα. Μέσα σε όλο αυτό το μαύρο σκοτάδι τουλάχιστον στάθηκα σε κάτι "τυχερή".  Μου έδωσε και 15 μέρες άδεια. Ο διευθυντής επίσης έδειξε ενσυναίσθηση και μου είπε να μη σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από μένα. Όλα θα τα βρούμε, δεν ήθελε καν να πούμε κάτι. Το ίδιο και στο γραφείο όταν πήρα να πω να μη δώσουν κενό το σχολείο μου στις νέες προσλήψεις. Είμαι με απόσπαση εκεί και μετά θα έψαχνα να βρω σχολείο. Είχε ήδη μιλήσει ο διευθυντής και μου μίλησαν τόσο όμορφα. Είχαν δηλώσει το κενό ήδη αλλά θα το τακτοποιήσουν και εγώ να πάρω τον χρόνο μου και να μη σκέφτομαι τίποτα. Πόσο καλοί όλοι. Ελπίζω στο σχολείο να μην έχουν πει στα παιδιά πως ήμουν έγκυος. Ευτυχώς έχω το τμήμα ένταξης άρα επαφές με πιο λίγα παιδιά! 
    • Σε ευχαριστώ πολύ. Με το καλό να έρθει το μωράκι σας , τελειόμηνο και γερό. Ευτυχώς όλα καλά με την άδεια και μου έφυγε και αυτό το άγχος! 
    • Αυτό που λες για τη συχνότητα των θηλασμών και το θήλαστρο μου το είπε και μια άλλη φίλη μου που είχε γενικά μωράκι που έτρωγε αρκετά! Τελικά όλα είναι στο μωρό, δε μπορο΄υμε να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί στην πραγματικότητα 🙏
    • @MarMar90 κι εγώ συμμερίζομαι αυτό που λες, δε θέλω να είναι εξαρτημένο το μωρό επάνω, και όταν με το καλό θα φτάσουμε στη φάση του αποθηλασμου αλλά και γενικότερα, να μπορώ να έχω την ανεξαρτησία μου κατά κάποιο τρόπο... Αυτό που είπε και η @_piripiri_ δλδ, καλό είναι να μάθει το παιδί για να μη του έρθει ξαφνικό όταν χρειαστεί... Τώρα βέβαια όλα στη θεωρία καλά ακούγονται, νομίζω θα πρέπει να δούμε τα μωράκια μας πως είναι σ αυτό το θέμα και να τ αφήσουμε αυτά να μας καθοδηγήσουν κατά κάποιο τρόπο. Νομίζω δεν υπάρχει χρυσή τομή που ταιριάζει σε όλες τις θηλάζουσες μαμάδες και μωράκια. Απλά παίρνεις πληροφορίες και βλέπεις στην πράξη όπως βγει. Εγώ προς το παρόν λέω να περιμένω για το θήλαστρο και μετά βλέποντας και κάνοντας. Επίσης από τότε που έκανα αυτό το σεμινάριο που είπα πιο πάνω σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποια σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και να μιλήσω με την ίδια την κοπέλα που έκανε την παρουσίαση γιατί μου άρεσε πάρα πολύ που δεν ενοχοποιούσε τη μαμά και σε ό,τι έλεγε πάντα τόνιζε ότι ο θηλασμός εφ΄όσον αφορά τη μαμά πρέπει να γίνεται με βάση τις επιθυμίες και τις αντοχές της. Γιατί φοβόμουν λίγο να σου πω ότι θα ακούσω πράγματα τύπου "πρεπει να θηλάσεις" "δεν υπάρχει δε μπορώ" κτλ που ακούμε δεξιά-αριστερά. Αυτή μιλούσε με πολύ σεβασμό για τη μητέρα, γιατί όπως και να χει, κι ο θηλασμός είναι μια πρόκληση από μόνος του!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...