Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλησπέρα φίλες μου. :)

Ελπίζω να είστε όλες καλά.Σε λίγες μέρες ο καλός μου έχει γενέθλια και αποφάσισα να κάνω τραπέζι για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Είμαι σχεδόν άσχετη με την κουζίνα αλλά θέλω να κάνω το τραπέζι για να μαζευτούν και οι δυο οικογένειες μας ;) Θα καλέσω τους παππούδες,τους γονείς και τα αδέρφια μας,δηλαδη τους πολύ πολύ κοντινούς μας :)

Θα ήθελα λίγη βοήθεια :blush:

Τι να μαγειρέψω;

Πόσων ειδών σαλάτες να ετοιμάσω;

Ποτό;

Γλυκό;; :P

Όσες απο εσάς έχουν ανάλογη εμπειρία,ας μου δώσουν μερικές ιδέες :laugh:

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! :kiss:

Δημοσίευση

Λοιπόν και εγώ δεν μπορώ να πώ οτι έχω μεγάλη εμπειρία αλλα θα σου πώ τη γνώμη μου...

Για κυρίως μπορείς να φτιάξεις κάτι σε κρεατικό. Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο με πατατούλες που είναι παραδοσιακό και... γιαμι γιαμι

Για ποικιλία μπορείς να φτιάξεις και λίγο κοκκινιστό μοσχάρι ή χοιρινό με πιπεριές.

Απο ορεκτικά καμια πιτούλα ή πολύ ωραίο θα ήταν ένα σουφλεδάκι με χρωματιστά μακαρόνια.

Απο σαλάτες αν θέλεις κάτι κλασικό ή καμια πολύχρωμη.

Επίσης ωραία είναι η μακαρονοσαλάτα...μμμμμ

Απο βλυκό???

Φτιάξε μια καρυδόπιτα και αγόρασε και παγωτό να το συνοδεύσεις.

Αν και θα σου φέρουν γλυκά τα οποία μπορείς να βγάλεις!

Αχ μου άνοιξε η όρεξη και πεινάω.....

Καλή επιτυχία!

Δημοσίευση

οποσδηποτε παστιστιο δεν λειπει απο καθε τραπεζι και με ετοιμη μπεσαμελ δεν ειναι καθολου δυσκολο, μετα μπορεις να φτιαξεις και καποιο κρεας και καποια πιτα εστω ετοιμη αφου δεν εχεις πολυ επαφη με κουζινα, σαλατα αναμικτη για ολα τα γουστα

Δημοσίευση

μπες στο greekmasa.gr.

εχει τα παντα!!!

εγω θα εφτιαχνα ενα μπουτι μοσχαρι ή χοιρινο στην γαστρα(το βαζεις και ξενοιαζεις)με πατατουλες μεσα. επισης ενα αναμεικτο ρυζακι...

επισης ενα κοκινιστο ειναι πολυ ωραιο με πουρε ισως ή ρυζακι...

ενα σουφλε που ειναι πολυ ευκολο και νοστιμο..α!! και κεφτεδακια που τρωνε ολοι και ειναι πολυ νοστιμα και επισης ευκολα...

2-3 σαλατες..μια κλασσικη χωριατικη μια μαρουλι και καμια αλοιφη...

γλυκ οενα σουφλε σοκολατας ισως ή κανενα ροξακι(ευκολα ειναι στο σιτε που σου λεω εχει ευκολες συνταγες)

επισης ενα cheese cake που ειναι καλο να φτιχτει απο την προηγουμενη για να ειναι πιο νοστιμο οποτε δεν θα εχεις γλυκο την ιδια μερα με τα φαγητα..

Δημοσίευση

Θα πάρεις μακαρόνια χρωματιστά καλύτερα. Ριγκατόνι ή βίδες. Θα τα βράσεις θα τα βάλεις σε ένα μπόλ. Μπορείς να προσθέσεις μαρούλι, καρότο ,αρακά ,αραποσίτι ,τυρί, ζαμπόν ,κρουτόν,φασολια, (αυτά τα βρασμένα ή σε κορσέρβα που πουλάνε). Φαντασία χρειάζεται...

Απο πάνω μαγιονέζα. Μπορείς να τη στολίσεις και με κανένα μαρουλάκι...

Μην την ανακατέψεις. Θα την προσφέρεις έτσι και μετά οι καλεσμένοι μπορούν να την ανακατέψουν. Είναι πολύ νόστιμη... μου τρέχουν τα σάλια...

Δημοσίευση

amanda έγραψε:

Θα πάρεις μακαρόνια χρωματιστά καλύτερα. Ριγκατόνι ή βίδες. Θα τα βράσεις θα τα βάλεις σε ένα μπόλ. Μπορείς να προσθέσεις μαρούλι, καρότο ,αρακά ,αραποσίτι ,τυρί, ζαμπόν ,κρουτόν,φασολια, (αυτά τα βρασμένα ή σε κορσέρβα που πουλάνε). Φαντασία χρειάζεται...

Απο πάνω μαγιονέζα. Μπορείς να τη στολίσεις και με κανένα μαρουλάκι...

Μην την ανακατέψεις. Θα την προσφέρεις έτσι και μετά οι καλεσμένοι μπορούν να την ανακατέψουν. Είναι πολύ νόστιμη... μου τρέχουν τα σάλια...

Αμάντα ακούγεται πολύ νόστιμη.Λέω να την φτιάξω αύριο,είναι και εύκολη η συνταγή.

Σκέφτηκα και την πατατοσαλάτα.Λέτε να αρέσει ή είναι πολύ ''φτωχική''; :blush:

Δημοσίευση

VENI έγραψε:

μπες στο greekmasa.gr.

εχει τα παντα!!!

εγω θα εφτιαχνα ενα μπουτι μοσχαρι ή χοιρινο στην γαστρα(το βαζεις και ξενοιαζεις)με πατατουλες μεσα. επισης ενα αναμεικτο ρυζακι...

επισης ενα κοκινιστο ειναι πολυ ωραιο με πουρε ισως ή ρυζακι...

ενα σουφλε που ειναι πολυ ευκολο και νοστιμο..α!! και κεφτεδακια που τρωνε ολοι και ειναι πολυ νοστιμα και επισης ευκολα...

2-3 σαλατες..μια κλασσικη χωριατικη μια μαρουλι και καμια αλοιφη...

γλυκ οενα σουφλε σοκολατας ισως ή κανενα ροξακι(ευκολα ειναι στο σιτε που σου λεω εχει ευκολες συνταγες)

επισης ενα cheese cake που ειναι καλο να φτιχτει απο την προηγουμενη για να ειναι πιο νοστιμο οποτε δεν θα εχεις γλυκο την ιδια μερα με τα φαγητα..

Συμφωνω απολυτα!

Το χοιρινο μπουτι με πορτοκαλι λεμονι σκορδο γινεται σουπερ στη γαστρα!!!!Πεντανοστιμο.Ασε που δε θελει επιβλεψη...Το βαζεις και το ανοιγεις οταν ψηθει!

Να υπολογιζεις γενικα 200γρ κρεας ανα ατομο...Για να μην ξεφυγεις στις ποσοτητες και τα πετας!!

Καλη επιτυχια!

Δημοσίευση

καλησπερα.

ωραια και η πατατοσαλατα και η μακαρονοσαλατα!μπορεις να παρεις και ετοιμη ρωσικη!σου γραφω μια συνταγη που μπορεις να την κανει για τη μεση.

3 στήθη κοτόπουλο (φιλέτο)

3 πιπεριές Φλωρίνης

1 κίτρινη πιπεριά

500 γρ. Μανιτάρια (ασπρομανίταρα)

¼ φλ. Ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

1 κύβο κότας

½ φλ. Μαυροδάφνη

Αλάτι-πιπέρι

Λίγο φασκόμηλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ (ΛΩΡΙΔΕΣ). ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΑΠ’ΤΙΣ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ.

ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ.

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΦΑΡΔΙΑ(ΠΛΑΣΩΤΕ) ΚΑΙ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΦΑΝΟ.

ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ

ΜΑΡΑΘΟΥΝ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ

(ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΡΟΖ) ΠΕΡΙΠΟΥ 2ΛΕΠΤΑ , ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΟ.

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ,

ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΡΟ) ΓΙΑ 20

ΛΕΠΤΑ.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ (ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ) ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΄Ή

ΡΥΖΙ.

ΤΙΡS

ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΡΟΥΦΟΥΝ

ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ.

ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ,

ειναι φανταστικη συνταγη,εγω βεβαια δεν βαζω το φασκομηλο και τα μανιταρια.

Δημοσίευση

αα ακομα για ορεκτικο μπορεις να παρεις φυλο σφολιατας και κουπακια αυτα τα μιας χρησης τα στρογγυλα,κιμα,ντοματα τριμμενη,κρασι και λιγο μπεσαμελ ετοιμη.φτιαχνεις τον κιμα και οταν εχει πιει τα ζουμια του βαζεις το φυλο στα κουπακια και τα γεμιζεις με κιμα και απο πανω βαζεις την μπεσαμελ και τα ψηνεις στο φουρνο.και αυτη η συνταγη ειναι τελεια.

καλη επιτυχια.

Δημοσίευση

Πρασοκιμαδόπιτα

Από τις αγαπημένες μου πίτες!

Υλικά

• Ένα πακέτο σφολιάτα (φαντάζομαι πως θα γίνεται και με φύλλο για πίτες, αλλά δεν την έχω φτιάξει έτσι, οπότε δεν ξέρω να σας πω λεπτομέρειες)

Για τη γέμιση:

• 1 κιλό πράσα (τα άσπρα κομμένα ροδέλες)

• ¾ κιμά χοιρινό

• 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό)

• 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2-3 κρεμμύδια φρέσκα σε ροδέλες

• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 ποτήρι κρασιού τριμμένη φρυγανιά ή τραχανά

• 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά

• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

• 500 gr. φέτα (ή 250 gr. φέτα και 250 gr. ανθότυρο)

(H συνταγή έλεγε αυτά αλλά επειδή με τη φέτα έχω κόψει διπλωματικές σχέσεις από τότε που γεννήθηκα, εγώ έβαλα τριμμένη κεφαλογραβιέρα, μια χαρά βγήκε! Περί ορέξεως…)

• Αλάτι, πιπέρι

• Λάδι

• Σουσάμι προαιρετικά για την επιφάνεια

Και πως γίνεται;;

1. Τσιγαρίζουμε τα πράσα μόνα τους, μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και στο ίδιο μαγειρικό σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά).

3. Προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον και αν χρειάζεται, λίγο ακόμα λάδι. Τα τσιγαρίζουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Διαλύουμε τον κιμά με την ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (τα πράσα τελευταία). Αν έχει πολύ ζουμί, το στραγγίζουμε.

4. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τη μισή σφολιάτα. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.

5. Κόβουμε το πάνω φύλλο της σφολιάτας σε κομμάτια, έτσι ώστε να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό και για να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα μετά.

6. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο λάδι ή λίγο βούτυρο και προαιρετικά ρίχνουμε σουσαμάκι.

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 175 βαθμούς (πάντα ανάλογα και το φούρνο) σε αντίσταση πάνω-κάτω.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~

Παντζαροσαλάτα

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, υγιεινή (δεν έχει μαγιονέζες, κρέμες κλπ), πολύ δροσερή και λόγω χρώματος, όμορφη και στο μάτι! Είπαμε πρέπει να τρώμε με όλες τις αισθήσεις!!

• 500 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα κομματάκια

(αν δεν προλαβαίνετε να βράσετε παντζάρια, έχει στο σουπερμάρκετ έτοιμα βρασμένα και μάλιστα βιολογικά, τα δοκίμασα πρόσφατα κι ήταν πολύ ωραία)

• γύρω στο μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (εντάξει, γούστα είναι αυτά, αν θέλετε να την κάνετε παντζαροσκορδαλιά, δικό σας θέμα! )

• 4-5 κουταλιές λάδι

• 4-5 κουταλιές ξύδι (εγώ βάζω βαλσάμικο γιατί μου αρέσει!!)

• αλάτι

• τριμμένο καρύδι (κρατάς λίγο στην άκρη για το ντεκόρ)

Να πως γίνεται… πολύ δύσκολη συνταγή!

Λοιπόν… βάζουμε στο μούλτι (το γνωστό σωτήριο…) το σκόρδο κομμένο κομμάτια, το λάδι, το ξύδι και αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο. Μετά τα ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Από το μείγμα αυτό κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη.

Παίρνουμε το ωραίο μας μπωλ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε μέσα εκεί τα παντζάρια, το μείγμα του γιαουρτιού και το καρύδι το τριμμένο. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι που κρατήσαμε στην άκρη (κρατήσαμε εεε;;; :) ) και το στρώνουμε για να καλύψει την επιφάνεια ομοιόμορφα. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι που έχουμε κρατήσει. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλό είναι να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να δέσουν τα υλικά πιο καλά, αλλά αν δεν προλαβαίνετε και την κάνετε την ίδια μέρα, πάλι νόστιμη θα'ναι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δημοσίευση

Πρασοκιμαδόπιτα

Από τις αγαπημένες μου πίτες!

Υλικά

• Ένα πακέτο σφολιάτα (φαντάζομαι πως θα γίνεται και με φύλλο για πίτες, αλλά δεν την έχω φτιάξει έτσι, οπότε δεν ξέρω να σας πω λεπτομέρειες)

Για τη γέμιση:

• 1 κιλό πράσα (τα άσπρα κομμένα ροδέλες)

• ¾ κιμά χοιρινό

• 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό)

• 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

• 2-3 κρεμμύδια φρέσκα σε ροδέλες

• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 ποτήρι κρασιού τριμμένη φρυγανιά ή τραχανά

• 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά

• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

• 500 gr. φέτα (ή 250 gr. φέτα και 250 gr. ανθότυρο)

(H συνταγή έλεγε αυτά αλλά επειδή με τη φέτα έχω κόψει διπλωματικές σχέσεις από τότε που γεννήθηκα, εγώ έβαλα τριμμένη κεφαλογραβιέρα, μια χαρά βγήκε! Περί ορέξεως…)

• Αλάτι, πιπέρι

• Λάδι

• Σουσάμι προαιρετικά για την επιφάνεια

Και πως γίνεται;;

1. Τσιγαρίζουμε τα πράσα μόνα τους, μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε και στο ίδιο μαγειρικό σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά).

3. Προσθέτουμε τον κιμά και το μπέικον και αν χρειάζεται, λίγο ακόμα λάδι. Τα τσιγαρίζουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Διαλύουμε τον κιμά με την ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά (τα πράσα τελευταία). Αν έχει πολύ ζουμί, το στραγγίζουμε.

4. Σε λαδωμένο ταψί τοποθετούμε τη μισή σφολιάτα. Από πάνω στρώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.

5. Κόβουμε το πάνω φύλλο της σφολιάτας σε κομμάτια, έτσι ώστε να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό και για να μπορούμε να την κόψουμε πιο εύκολα μετά.

6. Αλείφουμε το πάνω φύλλο με λίγο λάδι ή λίγο βούτυρο και προαιρετικά ρίχνουμε σουσαμάκι.

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 175 βαθμούς (πάντα ανάλογα και το φούρνο) σε αντίσταση πάνω-κάτω.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Παντζαροσαλάτα

Είναι μια πανεύκολη συνταγή, υγιεινή (δεν έχει μαγιονέζες, κρέμες κλπ), πολύ δροσερή και λόγω χρώματος, όμορφη και στο μάτι! Είπαμε πρέπει να τρώμε με όλες τις αισθήσεις!!

• 500 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα κομματάκια

(αν δεν προλαβαίνετε να βράσετε παντζάρια, έχει στο σουπερμάρκετ έτοιμα βρασμένα και μάλιστα βιολογικά, τα δοκίμασα πρόσφατα κι ήταν πολύ ωραία)

• γύρω στο μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό

• 1-2 σκελίδες σκόρδο (εντάξει, γούστα είναι αυτά, αν θέλετε να την κάνετε παντζαροσκορδαλιά, δικό σας θέμα! )

• 4-5 κουταλιές λάδι

• 4-5 κουταλιές ξύδι (εγώ βάζω βαλσάμικο γιατί μου αρέσει!!)

• αλάτι

• τριμμένο καρύδι (κρατάς λίγο στην άκρη για το ντεκόρ)

Να πως γίνεται… πολύ δύσκολη συνταγή!

Λοιπόν… βάζουμε στο μούλτι (το γνωστό σωτήριο…) το σκόρδο κομμένο κομμάτια, το λάδι, το ξύδι και αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο. Μετά τα ρίχνουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Από το μείγμα αυτό κρατάμε 2-3 κουταλιές στην άκρη.

Παίρνουμε το ωραίο μας μπωλ που θα σερβίρουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε μέσα εκεί τα παντζάρια, το μείγμα του γιαουρτιού και το καρύδι το τριμμένο. Αφού ανακατευτούν καλά, ρίχνουμε από πάνω το γιαούρτι που κρατήσαμε στην άκρη (κρατήσαμε εεε;;; :) ) και το στρώνουμε για να καλύψει την επιφάνεια ομοιόμορφα. Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι που έχουμε κρατήσει. Σκεπάζουμε το μπωλ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλό είναι να την φτιάξετε την προηγούμενη μέρα για να δέσουν τα υλικά πιο καλά, αλλά αν δεν προλαβαίνετε και την κάνετε την ίδια μέρα, πάλι νόστιμη θα'ναι!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δημοσίευση

Φίλες μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ιδέες!Με βοηθήσατε αφάνταστα.

Χτες το βράδυ σκέφτηκα πως θα ήταν ωραία ιδέα να κάνουμε τα κρεατικά ψητά στα κάρβουνα.Τι λέτε;Ταιριάζει σε τραπέζι του Νοεμβρίου ή είναι πιο καλοκαιρινό; :silly:

(Όπως καταλάβατε θα σας ζαλίσω μέχρι να γίνει το τραπέζι ... :silly: )

Δημοσίευση

Μα ο καιρός είναι καλοκαιρινός!! :P :laugh: :laugh:

Σε λίγο θα πάμε και για μπάνιο όπως το πάει!!! :silly: :P

Αν υπάρχει δυνατότητα για κάρβουνο, δεν το συζητώ!!! Είναι σούπερ!! ;)

Δε μας ζαλίζεις!! Πότε θα γίνει το τραπέζι;; Να δω τι περιθώρια έχουμε για περισσότερες ιδέες!! :P :laugh:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...