Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΘΕΙ! ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΜΠΕ


Recommended Posts

Κορίτσια άλλη μία προσπάθεια να τον κάνω να τα κάνει στην τουαλέτα πήγε στράφι! Χθες του πήρα καθισματάκι τουαλέτας μπας και τον πιάσει η όρεξη αλλά τζάμπα σήμερα για ακόμη μία φορά αρχίσαμε τις φωνές και τα κλάματα, είναι 2 και 5 μηνών είναι πανέξυπνος ,καταλαβαίνει τα πάντα και μιλάει σαν λέκτορας αλλά …δεν θέλει να πάει ούτε στο γιο-γιο ούτε στο καινούριο καθισματάκι τουαλέτας με σκαλοπατάκια που του πήρα! Λες και το έχει πάρει αντιδραστικά άλλα και να τον αφήσω πόσο θα πάει αυτό; Ακούω και για άλλα της ηλικίας του που έχουν καθαρίσει εδώ και πολύ καιρό και τρελαίνομαι! Ξέρεται πότε καθαρίζουν τα περισσότερα; :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πω πω...

Τα ανήψια μου (δίδυμα) έφτασαν 3.5 χρονών και δεν έκοψαν την πάνα! Όσο κι αν προσπαθούσε η μαμά τους, αυτά απλά αρνιούνταν πεισματικά να τα κάνουν στην τουαλέτα.

Τελικά δεν ξέρω τι έγινε, έχω καιρό να μιλήσω, πάντως η μάνα τους ήταν απελπισμένη. Και μιλάμε, ένα χρόνο μεγαλύτεροι απ' το δικο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Οποτε ειναι ετοιμα!

Η κορη μου καθαρισε 2,5 ετων!

Και εγω ενοιωθα καπως οταν ακουγα πως το αλλο το παιδακι 18 μηνων εβγαλε το παμπερς αλλα ειμουν λαθος!

Μην τον πιεζεις γιατι το αποτελεσμα θα ειναι αυτο που εχεις!

Κλαματα και ιστεριες!

Ασε τον μερικες μερες ακομη χωρις να του πεις τιποτα!

Ξεκινα ΜΟΝΟ το πρωι να τον βαζεις μολις ξυπνησει!

Ετσι θα του γινει συνηθεια με το που ξυπναει να πηγαινει μονος του!

Ειναι χειμωνας και ισως κρυωνει!

Το σκεφτηκες?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Kαι εσυ γιατι αγχωνεσαι?

Το καθε παιδι εχει το δικο του ρυθμο, αλλα μιλανε πιο νωρις, αλλα πιο αργα και το ιδιοισχυει με την πανα.Δεν υπαρχει περιπτωση να μην την βγαλει, απλα θελει τον χρονο του.Εμενα ο Θανος την εβγαλε οταν ηταν 2,7 χρονων και οταν γεννησα πισωγυρισε.

Εγω τον ειχα αφησει να παρει οποιο γιογιο ηθελε, του εφτιαξα το μπανακι του(το wc) με αυτοκολλητα που ο ιδιος διαλεξε και καποια στιγμη πηγαινε μονος του,αν και στην αρχη ειχαμε το λεκανακι στο σαλονι :unsure: .

Μην μπαινεις στη διαδικασια να τον συγκρινεις με αλλα παιδακια γιατι αγχωνεσαι και το μεταφερεις και σ αυτον.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χα χα, τι θυμήθηκα τώρα.

Μια λίγο χαζή αμερικάνικη σειρά με δύο οικογένειες που μένανε στο ίδιο σπίτι. Ήταν δύο αδελφές και μένανε μαζί, με τους συζύγους και τα μωρά τους. Η μία αδελφή ήταν πολύ τυπική, σοβαρή, και τα έκανε όλα σωστά. Η άλλη ήταν τελείως χύμα, έκανε ό,τι της κατέβαινε. Τελικά, το μικρό της χύμα αδελφής έκοψε την πάνα αμέσως, ενώ το μωρό της δεύτερης δεν μπορούσε να την κόψει. Ο άντρας της τυπικής είχε αγχωθεί, και σκεφτόταν ότι ο γιός του δε θα κόψει ποτέ την πάνα. Ονειρευόταν, λοιπόν, ότι ο γιός του είχε πάει είκοσι χρονών, ήταν ένας παλίκαρος μέχρι την πόρτα, φορούσε σακάκι-γραβάτα και καθόταν στο τραπέζι. Σε κάποια φάση λέει "μπαμπά θέλω να πάω" και σηκώνεται. Από κάτω ήταν γυμνός και φορούσε μόνο μία πάνα! Στάθηκε στη γωνία και έκανε κακά όπως τα μωρά!!! Χα χα χα χα!!!!!!!!!

Εντάξει, μη βαράτε!!!!!!! Όλα τα μωρά, κάποια στιγμή την κόβουν!!!! ΤΟ καθένα θέλει το χρόνο του!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καντινου το ότι μπορεί να κρυώνει σίγουρα μπορεί να είναι και ένας λόγος γιατί Κανά δυο φορές που έχει κάτσει μου είπε ο καημένος «κρύο είναι»!Δύστυχος το καλοκαίρι πέρασε με 20 μέρες γαστρεντερίτιδα και χάσαμε την ευκαιρία να τον καθαρίσουμε! Και σίγουρα χntou όταν νευριάζω και εγώ τα πράγματα γίνονται χιλιες φορές χειρότερα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λες για νευρα??Εγω να δεις τι φωνες εριχνα καμια φορα...Βεβαια ειχα βρει το κουμπι του.Ειναι γενικα πονοψυχο παιδακι, αγαπαει πολυ τα πραγματα του κ οταν τα εκανε πανω του, του ελεγε με ωραιο τροπο, ενταξει Θανο, δε πειραζει, καντα πανω σου, αλλα το λεκανακι θα το πεταξουμε γιατι μας ειναι αχρηστο :blink: Εκει να δεις σαματας...ενταξει μαμα την επομενη φορα θα τα κανω στο λεκανακι..μη το πετας!! :laugh: :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

thaumatheo συμφωνω με τα κοριτσια! Αν βλεπεις οτι δεν ειναι ετοιμος μην τον πιέζεις! Δεν ειναι τυχαιο οτι η καλυτερη εποχη ειναι το καλοκαιρι. Ο Δημητρακης μου ειναι 3,5 και ακομα το παλεύουμε. Τουλάχιστον φέτος ειναι πιο συνεργάσιμος. Πέρυσι που είχαμε κανει και εμεις απόπειρα ηταν σκέτη αποτυχία οπότε το άφησα. Μη βλεπεις τι κανουν τα αλλα παιδακια. Το καθενα εχει διαφορετική ανάπτυξη και αντίληψη. Ενα πραγμα για να το κανεις πρεπει πρωτα να το καταλάβεις. Ο δικός μου δεν εχει καταλάβει τη διαφορά της πάνας απο το βρακί. Ενω παει μονος του και κανει τσισα στην τουαλετα με τα κακα εχουμε ακομα προβλημα. Εννοειται οτι εχω και εγω κουραστεί με αποτελεσμα να χανω την ψυχραιμία μου ωρες ωρες. Θέλει πολύ προσπάθεια! Εγω παντως θα σου ελεγα να τον αφησεις για του χρονου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Έτσι έλεγα κι εγώ για την κόρη μου, η οποία άρχισε να τα κάνει στην τουαλέτα στην ηλικία των 2,5 χρονών, όχι νωρίτερα αν και το προσπαθούσα....

Δεν χρειάζεται πίεση πρώτα απ΄όλα, γιατί όντως από αντίδραση και μόνο δεν θα τα κάνει.

Και πιστεψέ με δεν είναι μεγάλος ο γιός σου, τα περισσότερα παιδάκια κόβουν την πάνα από 2,5-3 χρονών, οπότε μην ανχώνεσαι και μην ακούς για τα άλλα παιδάκια. Κι εμείς στον ύπνο φοράμε ακόμα πάνα.

Λένε ότι τα αγόρια αργούν λίγο περισσότερο από τα κορίτσια. Υπομονή χρειάζεται.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον πηγαίνεις συχνά τουαλέτα και αν καμμιά φορά τα κάνει πάνω του μην τον μαλώσεις...αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεται!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μην σε απασχολει καθολου αυτο κοπελα μου!Καθε μωρο εχει τον δικο του ρυθμο!Ο δικος μου αν και καθαρισε το καλοκαιρι πολυ ευκολα απο τον Σεπτεμβριο που καθησα απο την δουλεια αρχισε να ξανακατουραει πανω του.τωρα το εχει κοψει αλλα πρεπει να χω κι εγω το νου μου να τον υπενθυμιζω να πηγαινει στην τουαλετα αλλιως κρατιεται.Στον υπνο του φοραει ακομα πανα,δοκιμασα να ξεκνησουμε να την κοψουμε το μεσημερι αλλα και που βραχοταν δεν ηθελε να παει και ετσι λογωκρυου του το σταματησα,θα δοκιμασω παλι το καλοκαιρι γιατι τωρα που να πλενεις κουβερτες.Παντως μην τον πιεζεις ειναι οτι χειροτερο.Ξεχασε το για μια εβδομαδα και ξαναπροσπαθησε αν και πιστευω οτι η καταλληλη εποχη ειναι το καλοκαιρι που θα μπορει να κυκλοφορει μονο με το βρακακι του.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια μην τα πιεζετε τα μωρα

αφου δεν θελει ο μικρος παρε και το γιο γιο και το καινουριο καθισματακι και πεσ του εισαι μικρουλης ακομα για αυτο οποτε θα φυγει για λιγο καιρο και θα ξαναερθει οταν μεγαλωσεις λιγο....

ετσι εκανα και στην μικρη αρχες σεπτεμβρη εφυγε το γιογιο και πριν μια βδομαδα το ζητησε μονη της και εκανε τσισα το γελιο ειναι οτι δεν μπορω να την σηκωσω απο το γιογιο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να ξερεις οτι θα σου ειναιπιο ευκολα να του το κοψεις το καλοκαιρι. Λογω ζεστης. Θα δεις. περιμενε να ζεστανει ο καιρος και ξαναπροσπαθησε

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο βαφτισημιος μας το εκοψε πριν κατι μηνες στα 4 χρονια. Η μαμα του δοκιμασε τη μεθοδο της επιβραβευσης. Πηρε μια ζωγραφια με ενα λιβαδι και ενα βουνο κολλησε ενα αυτοκολητακι στο λιβαδι και του ειπε οτι καθε φορα που θα τα κανεις στην τουαλετα (εσυ προφανως θα πεις γιογιο) θα σου κολλαω ενα αυτοκολλητακι και οταν φτασουν στην κορυφη του βουνου τα αυτοκολλητακια θα παρουμε ενα παιχνιδι της αρεσκειας σου. Τελικα επιασε και εκανε κακα 6 φορες μεσα σε μια μερα απο τη χαρα του!!!!!!Τωρα εχει μια ωραιοτατη μπετονιερα με ενα φτιαρι. :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λεγε λεγε το κοπελι κανει την κυρα και θελει. Στην αρχη την πιεσα και δεν καταφερα τιποτα. Ζητουσε συνεχεια πανα. Της ελεγα ποσο ωραια ειναι να κανει πιπι στην τουαλετα, της ελεγα ο,τι μπορουσα να φανταστω για να ενθουσιαστει και να παει. ΤΙΠΟΤΑ. Την επαιρνα απο το χερι πρωι και βραδυ και καμια φορα καναμε πιπι. Καποια στιγμη της ειπα οτι θα της δωσω γλυφιτζουρι αν παει τουαλετα και πετυχε. Κοντευε 3,5 χρονων.

Για ενα μηνα εκανε πιπι στην τουαλετα και ζητουσε να της βαλουμε την πανα για να κανει κακα. Μολις τα εκανε εμενε ξανα χωρις πανα. Καποια μερα που εκανε πιπι πανω της (το ειχε βρει σαν παιχνιδι για ενα διαστημα) της εβαλα τις φωνες και δεν το ξαναεκανε. Την επομενη μερα εκανε και τα κακα της στην τουαλετα απο μονη της!!!! Αυτο ηταν! Απο τοτε με φωναζει να παω να τα δω και να της πω μπραβο.

Και για να γελασουμε λιγο... Οταν τα εκανε πρωτη φορα στην τουαλετα ενθουσιαστηκε απο την αντιδραση μας και τα εκανε 3 φορες. Πάει και για 4η δόση αλλά δεν μπορουσε και εκλαιγε με τις ωρες επειδη δεν της ερχοταν να κανει κακα!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Να σας πω την αλήθεια και εγώ για καλοκαίρι πιο πολύ έλπιζα άλλα από την άλλη είχα και τις ενοχές της μάνας που εργάζεται :unsure: και έλεγα μήπως είναι δικαιολογίες όλα και πρέπει να ασχοληθώ με το παιδί πιο εντατικά και να το πιέσω και λίγο (σύμφωνα με απόψεις γνωστών). Αλλά είναί δύσκολο να μπαίνεις αυτό το διάστημα σε αυτήν την διαδικασία γιατί πρέπει να αλλάζεις του κόσμου τα ρούχα !Χώρια που μπορεί –το πιο βασικό-να σου αρρωστήσει το μωρό! :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...