Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σασ κοριτσια τελικα το φτιαξα και το δοκιμασα...καθαρισαν ολα τα ρουχακια απο φρουτα λεκεδεσ και εγιναν πολυ απαλα και μοσχοβολαν σαπουνακι

ΣΥΝΤΑΓΗ

ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΕΛΙΑΣ(ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΣΠΡΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΛΙΑΣ)

ΣΟΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΑΛΑΤΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΞΥΔΙ ΑΣΠΡΟ 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ

ΒΟΡΑΚΑ -ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΕΡΙΤΤΟ ΑΦΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ

ΤΡΙΒΕΤΕ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ-ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ

ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΑΥΤΟ ΜΙΑ -ΔΥΟ ΒΡΑΣΕΙΣ

ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗ ΣΟΔΑ-ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΦΡΙΖΕΙ

ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΞΥΔΙ-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΑΔΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ

ΕΓΩ ΤΟ ΒΑΛΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΧΥΘΗΚΕ....ΒΕΒΑΙΑ ΓΥΑΛΙΣΕ ΟΛΗ Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕΤΑ-ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΟΗ-ΧΙΧΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΚΕΙ

ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΝΑΤΕ ΚΑΛΑ

ΘΕΛΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΞΕΒΓΑΛΜΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑΚΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΠΑΛΙ

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσίευση

ΝΑΙ ΤΥΡΙΓΑΡΙΔΑΚΙ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ...ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΩ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΥΣ....

ΕΓΩ ΕΠΛΕΝΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ ΠΟΥ ΤΑΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ ΠΑΝΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ...ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΡΘΕ Η ΙΔΕΑ ΣΟΔΑ ΕΒΑΖΑ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟ.....

Δημοσίευση

ΤΥΡΟΓΑΡΙΔΑΚΙ.....ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΞΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ ΜΗΝ ΑΦΡΙΣΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΕΙΣ ΚΙΕΧΟΥΜΕ ΚΙΑΛΛΑ ...ΕΓΚΥΟΥΛΑ ΕΙΣΑΙ.....ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΔΙ ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΤΣΙ?

ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ ΤΗΝ ΞΥΔΙΛΑ

ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

Δημοσίευση

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΡΟΥΧΑ ΩΑΖΩ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ...ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΛΥΣΗ 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ...ΒΑΖΩ ΜΠΟΛΙΚΗ...ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΕΥΡΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΜΑΖΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΑ...ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΛΓΟΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΔΙΤΣΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΠΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΚΙΑ

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΔΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΡΙΧΤΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΣΕ ΣΙΦΩΝΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΑΚΙ Ε ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΚΑΝΑ 10 ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ...ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΙΟ ΞΕΒΟΥΛΩΤΙΚΟ....

Δημοσίευση

Να σαι καλα βρε antroula που μας λες τετοιες μεθοδους αν ξερεις και αλλα πολυ θα ηθελα να τα μαθω ,μου αρεσουν ολα αυτα και αν μεινω ικανοποιημενη απο τα αποταλεσματα τα υιοθετω,στην κουζινα περιττο να σου πω οτι εχω παντρευτει το ξυδι ως απολυμμαντικο ,γιατι καλα ολα αυτα που περιεχουν ως βαση τους τη χλωρινη παντα αλλα ειναι και καρκινογονα ,τελος παντως αποψη μου οτι μπορουμε να προφυλαξουμε ας το κανουμε ,καλο στον εαυτο μας και στον πλανητη κανουμε .

αυτα..... φιλια και ευχαριστω

Δημοσίευση

ΣΩΣΤΗ....ΒΑΖΕΙΣ Ι ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ 1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΞΥΔΙ.....ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ.....ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΝΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δημοσίευση

ΝΑ ΟΡΙΣΤΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ

ΚΑΛΕΣ ΑΛΧΗΜΙΕΣ...........

Ένα καθαριστικό γενικής χρήσης

Διαλύστε σε 4 λίτρα ζεστό νερό 50 ml αμμωνία, 50 ml ξύδι και 115 ml μαγειρική σόδα (ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 5 ml και ένα νεροπότηρο σε 200 ml).

Προσθέστε, εφόσον το επιθυμείτε, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα για να καλύψει τις άλλες μυρωδιές και να αρωματίσει το χώρο σας. Αυτό το διάλυμα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για όλες τις επιφάνειες και μπορεί να ξεπλυθεί με νερό. Για ένα ισχυρότερο απορρυπαντικό ή για να απομακρύνουμε κερί από επιφάνειες, διπλασιάζουμε τις ποσότητες όλων των συστατικών, εκτός φυσικά από το νερό. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μη ρίξετε χλωριωμένα λευκαντικά σε αυτό το μίγμα. Η ανάμιξη χλωρίου και αμμωνίας προκαλεί την έκλυση τοξικών αερίων.

Για δύσκολους λεκέδες

Προσθέστε 80 ml μαγειρικής σόδας στο νερό καθώς το πλυντήριο γεμίζει. Βάλτε τα ρούχα. Προσθέστε 375 ml σαπούνι πλυντηρίου*. Αν το νερό είναι ιδιαίτερα σκληρό προσθέστε 50 ml σόδα ή 50 ml ξύδι κατά το πρώτο ξέβγαλμα. Προτιμήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τα απορρυπαντικά αφήνουν κατάλοιπα πάνω στις ίνες, τα οποία αναλαμβάνουν να αφαιρέσουν τα γνωστά μας μαλακτικά. Για να αποφύγουμε τη χρήση των τελευταίων, μπορούμε να προσθέσουμε 80 ml σόδα καθαρισμού πριν τη χρήση σαπουνιού.

Για πολύ δύσκολους λεκέδες υπάρχουν επίσης κάποιες χρήσιμες συμβουλές. Προσοχή! Δοκιμάζουμε σε μια άκρη του ρούχου μήπως ξεβάφει και θυμόμαστε ότι τα οξέα (χυμός λεμονιού και ξύδι) εξουδετερώνουν τα αλκάλια (μαγειρική σόδα και αμμωνία) και αντιστρόφως. Στη συνέχεια πλένουμε.

Λάσπη: Τρίβουμε με διάλυμα 30 ml σόδας καθαρισμού και 250 ml ζεστού νερού.

Φρούτα – κρασί: Ρίχνουμε αμέσως πάνω στο λεκέ αλάτι ή πολύ ζεστό νερό και μετά το βυθίζουμε στο γάλα.

Λάδι – λίπη – γράσα: Ρίχνουμε πρώτα βραστό νερό και μετά μαγειρική σόδα ή αμμωνία και νερό.

Τσίχλα: Τρίβουμε με πάγο.

Μελάνι: Μουλιάζουμε το ρούχο σε γάλα ή καθαρίζουμε με οξυζενέ και νερό.

Αίμα: Μουλιάζουμε το ρούχο σε κρύο νερό. Όσο πιο κρύο, τόσο καλύτερα.

Καφές: Σε χλιαρό νερό, ρίχνουμε λίγο ασπράδι αυγού και τρίβουμε το λεκέ.

Σκουριά: Τρίβουμε με αλάτι και χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει.

Μούχλα: Διαλύουμε σαπούνι, καλύπτουμε τους λεκέδες με αυτό, μετά ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε στον ήλιο, ενώ διατηρούμε συνεχώς τα σημεία υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Χαλιά: Χρησιμοποιούμε ξύδι με νερό και σαπούνι. Οι λεκέδες από κόκκινο κρασί καθαρίζονται με λευκό κρασί και ζεστό νερό με σαπούνι. Για άσχημες μυρωδιές ρίχνουμε μαγειρική σόδα και καθαρίζουμε με ηλεκτρική σκούπα.

Φούρνος: Σε ένα ρηχό τηγάνι (όχι αλουμινένιο) βάζουμε 50 ml αμμωνία και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του. Αφού ζεστάνουμε τον φούρνο για περίπου 20 λεπτά, τον κλείνουμε και βάζουμε μέσα το τηγάνι. Οι βρωμιές θα μαλακώσουν και ο φούρνος καθαρίζεται εύκολα με μια βούρτσα και μαγειρική σόδα.

Πιάτα: Διαλύουμε σαπούνι σε ζεστό νερό. Για τα λίπη και τις μυρωδιές προσθέτουμε λίγο ξύδι.

Καθρέπτες – τζάμια: Πλένουμε με σαπούνι και νερό και ξεπλένουμε με ένα μέρος ξύδι και τέσσερα νερό. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα ψεκαστήρα και ένα διάλυμα από 120 ml αμμωνία, 25 ml ξύδι και 1 λίτρο ζεστό νερό. Καλό σκούπισμα γίνεται με φύλλα εφημερίδας.

Αποχέτευση: Για να ξεβουλώσει η αποχέτευση, ρίχνουμε 50 ml μαγειρική σόδα, ύστερα 125 ml ξύδι και στη συνέχεια ξεπλένουμε με βραστό νερό.

Γυάλισμα μετάλλων

Χαλκός: Χυμός λεμονιού και αλάτι ή ζεστό ξύδι και αλάτι.

Χρώμιο: Λίγη αμμωνία με ζεστό νερό.

Μπρούντζος: Σε ίσα μέρη αλάτι κι αλεύρι μαζί με λίγο ξύδι.

Ασήμι: Βράζουμε 1 λίτρο νερό στο οποίο προσθέτουμε 15 ml αλάτι και 15 ml μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να κρυώσει για τρία λεπτά και γυαλίζουμε με ένα μαλακό πανί.

Δημοσίευση

Εμενα η μυρωδια της αμμωνιας μου κανει πονοκεφαλο. Αλλα καθαριζω τον φουρνο και τα κατσαρολικα τιγανιαμου με σοδα απο ανεκαθεν. Επισης αν βαλεις στο μειγμα σου μια- με δυο κουταλιες σταχτι, κανειτα λευκα - λευκοτερα

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
    • Ωωω φοβερό αυτό ήταν κορίτσια μου φτάσαμε στην τελική ευθεία  ❤️❤️   είναι όπως τα λες… κ θα γίνει κ πιο έντονο όσο μεγαλώνει το μωρό.    στο δεύτερο εγώ νόμιζα ότι γεννάω κάθε μέρα από τις συσπάσεις κ την πίεση 🤣 (εεε και τα 2 παιδιά βγήκαν μετά τις 40εβδ). Δεν κοιμόμουν γιατί νόμιζα ότι γεννάω κ μου την έφεραν  🥱🤭 τώρα εχω πάρα πολλές συσπάσεις εδώ και πολύ καιρό, πόνους, πίεση κτλ κ είμαι τόσο chill γιατί ξέρω ότι δεν παίζει να έρθει νωρίς… 🤷🏼‍♀️😂  δεν θα πέσω στην παγίδα 🤣🤣🤣🤣🤣
    • Ωωω τι ωραία κοιλιτσα ρε σύ ❤️❤️❤️    αλλά και το μαλλί φοβερό πραγματικά 🔥🔥🔥
    • η αλήθεια ειναι και εγώ θέλω λιγο να το πάω πιο αργά... τύπου 9.30-10.00 γιατί τώρα μεγαλώνει η μέρα...θα ξεκινήσουμε βολτες και δεν θέλω να είμαι σπίτι απο τις 20.00🤷🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...