Μετάβαση σε περιεχόμενο

ατοπικη δερματιτιδα

petitevi

Recommended Posts

κοριτσια, εχω αρχισει να ανησυχω

ο μικρος μου ειναι4 μηνων και 3 εβδομαδων

το θηλαζω αποκλειστικα

εδω και αρκετο καιρο εμφανιζει ξηροδερμια, σε καποια σημεια ερυθροτητα και αρκετη γκρινια

αλλαξαμε παιδιατρο γιατι δε βγαζαμε ακρη και η νεα παιδιατρος μας ειπε οτι το μωρακι εχει αλλεργια πιθανοτατα στο γαλα...

μου ειπε να κοψω απο τη διατροφη μου ενα σωρο πραγματα (κυριως τα αγελαδινα προιοντα) και μας εδωσε ενα σωρο κρεμες...φαρμακευτικες και ενυδατικες

εχουν περασει 10 ημερες και ενω υπαρχει σαφης βελτιωση, δεν υποχωρει τελειως

τις κρεμες φυσικα τις κοψαμε σιγα σιγα, γιατι ποση κορτιζονη να παρει πια?

εχουμε ραντεβου και με παιδοαλλεργιολογο, αλλα εχω αρχισει να ανησυχω

μας ειπε επισης οτι πρεπει να καθυστερησουμε την ενερξη τροφων

σας εχει τυχει???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συγνωμη αλλα η ατοπικη με την αλλεργια στο γαλα εχει σχεση?Που καταλαβε οτι εχει αλλεργια στο γαλα?

ο γιος μου εχει αλλεργικη πρωκτοκολλητιδα ειχε αιμα στα κακα.με διατροφη που εκανα εγω 8 μηνες κ τωρα πια με ειδικο γαλα δεν εχουμε προβλημα...

όσο για την ατοπικη εχει κ μενα λιγο στο μαγουλο κ στο σαγόνι κ ειναι τωρα απο το κρυο κ τον αερα.στο παιδων που τον παρακολουθουν ποτε δεν μου ειπαν για κορτιζόνη (δεν ξερω βεβαια σε τι βαθμο ειναι το δικο σας) περνουμε μια frezyderm- atropel και exomega.

Το δικό μου μικράκι εμφάνισε ατοπική δερματίτιδα περίπου στην δική σας ηλικία.

Το δέρμα στα μπουτάκια του ήταν τραχύ και ξηρό (χωρίς να είναι κόκκινο) αλλα η δική μου γιατρός δεν το συνέδεσε με τις τροφές που κατανάλωνα εγω (εφόσον και εγω θήλαζα όπως εσύ).

Χρησιμοποιήσαμε της frezyderm την atropel και είδαμε βελτίωση.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εξαφανίστηκε αμεσως αλλα η γιατρός μου δεν μου είχε δωσει κανενα λόγο ανησυχίας.

Περαστικά σας ευχομαι :)

ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ 4 - 7 ΔΕΝ ΈΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ. ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΗ ΕΧΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΔΕΡΜΑ.

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΕΤΕΙΝΕ ΤΗΣ SEBAMED FACIAL CREAM ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

εμας εμφανισε ο γιος μου ατ.δερματιτιδα στον 2ο μηνα.Αλλα εγω τοτε ειχα κοψει το θηλασμο, προληπτικα αλλαξαμε γαλα,πηραμε υποαλλεργικο,και μετα απο λιγο καιρο εφυγαν αυτες οι σκληραδες απο το δερματακι του.

Αχ αυτή η δερματίτιδα...! Είναι σίγουρο οτι προέρχεται απο το γάλα και σου έχει κοψει όλες τις τροφές; Είναι πολύ μικρό το παιδάκι σου για να ξέρει ακόμα και ο αλλεργιολόγος απο που προέρχεται η ατοπική.

Έχει και φαγούρα; Είναι πολύ ενοχλητικό για τα μωράκια.

Μια συμβουλή είναι να το κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και για τρια λεπτά το πολύ. Το νερό το επιβαρύνει, να μη σκουπίζεις το δερματάκι του, αλλά να το ταμπονάρεις απαλά και να του βάζεις πάντα ενυδατική μετά το μπάνιο. Η κορτιζονούχες κρέμες δε λύνουν το πρόβλημα. Απλά καταστέλλουν για λίγο τα συμπτώματα.

Το δωμάτιο του να είναι πάντα ξεσκονισμένο και σκουπισμένο. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις τα χνουδωτά παιχνίδια του με πλαστικά. Τα ρούχα του επίσης καλό θα ήταν να ξεπλένεις 2 φορές στο πλυντήριο και να τα σιδερώνεις καλά.

Στερεά τροφή δεν τρώει οπότε για λίγο καιρό ακόμα δε θα έχεις να αγχώνεσαι και μ' αυτό προς το παρόν.

Υπομονή! Συνήθως τα συμπτώματα υποχωρούν μετά το 1ο έτος. Σπανίως όμως κρατάει και για περισσότερο.

Θα σου τα πει και ο αλλεργιολόγος.

Εμενα εκανε αλλεργικο εκζεμα στα μαγουλα. Αλλα ο δικος μου εχει διαπιστωμενη αλλεργια στο γαλα- οχι βεβαια μεγαλου βαθμου και σιγα σιγα το ξεπερναει. καναμε θεραπεια με Fusidin Η δυο φορες και απο κει και περα βαζουμε την EXOMEGA της ADERMMA. Τα μαγουλακια του ειναι μια χαρα. γενικα να ξερεις οτι αιδια με τετοια προβληματα δεν θελλουν πολη ζεστη και

κοριτσια αυτο με το νερο ειναι λάθος...μου το εξηγησαν οι αλλεργιολογοι στο παιδων αγλαια κυριακου...το μωρο συνηθως εμφανιζει ατοπικη γιατι κανει κρυο κ δεν ενυδατωνεται...γιαυτο το καλοκαιρι εξαφανιζεται μιας που κανει ζεστη κ κανουν ολη μερα μπάνιο ενω το χειμώνα απο το κρυο ξερενεται το δερμα κ δεν ενυδατωνεται σωστα...Ας μας απαντησει βεβαια κ ο γιατρος που ειναι επιστημονας...

καλησπερα.Το ιδιο ειχε εμφανισει ο γιος μου οταν ηταν 2 μηνων.Μας ειχε δωσει η παιδιατρος μια κρεμουλα και εφυγε.Μετα απο μηνες εμφανιστηκε παλι και μας συμβουλεψε η γιατρος να κανουμε εξετασεις για αλλεργιες οπου και βγηκαν αρνητικες και μας ειπαν οτι ειναι ατοπικη δερματιτιδα.Μας συνεστησαν την trixera + της avene οπου τον βαζω μετα το μπανιο και γενικως οποτε θυμαμαι και δεν εχει προβλημα.Ακομα και τωρα που ειναι 2 μιση χρονων με τον αερα καμια φορα ερεθιζεται και κοκκινιζει αλλα αυτο ειναι επειδη ειναι και πολυ ασπρουλιαρης :)

κοριτσια σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας.

εχουμε δοκιμασει ολα τα προιοντα που αναφερετε (frezyderm,exomega,sebamed).

επισης ακολουθουμε ολες τις οδηγιες για σκονη κλπ...

o λογος που βαλαμε κορτιζονουχες ηταν οτι σε καποιες πτυχες η δερματιτιδα ηταν πολυ προχωρημενη (ειχε κανει κανονικες πληγες)και το μωρακι υπεφερε απο φαγουρα.

η παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι η 2η χειροτερη ατοπικη δερματιτιδα που εχει δει στην καριερα της!!!

ο λογος που βγαλαμε τα προιοντα που σας ανεφερα απο τη διατροφη μου ηταν για να αφαιρεσουμε καθε πιθανο αλλεργιογονο παραφοντα μεχρι να κανουμε τα τεστ αλλεργιας (εχουμε ραντεβου με αλλεργιολογο στις 27/11).

ο λογος που ανησυχω ειναι οτι με το που σταματησαμε τις αλοιφες αρχισε να υποτροπιαζει και δε θελω να του δωσω αλλη κορτιζονη.

επισης η ξηροδερμια παρα τους τονους ενυδατικης δεν περνα...

τελοσπαντων, θα μας πει η αλλεργιολογος

νιωθω πιο ηρεμη γιατι εχω πειστει οτι δεν ειναι τιποτα σοβαρο

σας ευχαριστω και παλι!!!

Δεν ειναι μονο τα τροφημα και η σκονι. Εμας μας βαλανε να ξυλωσουμε την ταπετσαρια, την κουρτινα και το μαλλινο χαλακι. Εχουνε δυο βαμβακερα πατακια στο δοματιο τ. Οπως επισης και ολα τα αρκουδακια και την παντα. Και οταν ειναι στο σαλονι, στρωνουμε πανακι καθαρο οπου ακουμπαει. και τα ρουχα πλύσημο τουλαχηστον στους 60 βαθμους, χωρις μαλακτικο

ραφαέλ έγραψε:

κοριτσια αυτο με το νερο ειναι λάθος...μου το εξηγησαν οι αλλεργιολογοι στο παιδων αγλαια κυριακου...το μωρο συνηθως εμφανιζει ατοπικη γιατι κανει κρυο κ δεν ενυδατωνεται...γιαυτο το καλοκαιρι εξαφανιζεται μιας που κανει ζεστη κ κανουν ολη μερα μπάνιο ενω το χειμώνα απο το κρυο ξερενεται το δερμα κ δεν ενυδατωνεται σωστα...Ας μας απαντησει βεβαια κ ο γιατρος που ειναι επιστημονας...

Δεν υπάρχει λάθος με το νερό. Ισχύει και είναι και ιδιαίτερα ενοχλητικό για τα μωράκια και μιλάω εκ πείρας.

Δεν ξέρω ποιος αλλεργιολόγος στο είπε αυτό μιας και η δική μας αλλεργιολόγος είναι χρόνια στο Παίδων. Σε αυτή την ηλικία κανείς δεν μπορεί να σου πει με ακρίβεια από που προέρχεται η ατοπική, όλοι πιθανολογούν και αποκλείουν ενδεχόμενα.

Όσο γι' αυτό με τη ζέστη στην περίπτωση της κόρης μου δεν ίσχυσε.

Η ζέστη (μετά από σταθερή παρατήρηση) επιβάρυνε την καταστασή της. Τα μαγουλά της κοκκίνιζαν και να μη μιλήσω για τον κνησμό, γιατί δε θέλω να θυμάμαι ούτε πόσο ταλαιπωρήθηκε, ούτε πόσο αταράξ ήπιε... :angry: Αχ το παιδάκι μου... :dry:

petitevi όντως δεν είναι κάτι ανησυχητικό, απλά το μωράκι ενοχλείται από τη φαγούρα και υπέρχει εκνευρισμός και γκρίνια. Θυμάμαι τα δικά μας και πολύ στεναχωριέμαι. Μη φανταστείς οτι και εγώ δεν έβαλα κορτιζόνη, όταν έβλεπα οτι η μικρή ήταν σε άσχημη κατάσταση. Και κορτιζόνη βάλαμε και αταράξ ήπιαμε και όλα τα κάναμε. Δεν μπορούσα να τη βλέπω να κλαίει και να πληγώνει το δέρμα της απο το ξύσιμο.

Ευτυχώς με το που χρόνισε όλα εξαφανίστηκαν! ;)

Το νερο καθαυτο αφυδατωνει το δερμα αντι να το ενυδατωνει. Ειδικα σε περιπτωσης ξυρης δερματιτιδας συνηστατε η αραιωση του μπανιου των μωρων. Παρατηρησε οτι για ξυρα δερματα δεν συνηστατε το πλυσημε με σαπουνια λλα ο καθαρισμος με καποιο γαλακτωμα

ΕΜΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΛΑΜΕ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΚΡΕΜΑ SEBAMED ΠΡΩΙ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ 8 ΜΗΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑΝ.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΚΖΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΚΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΕΡΓΙΑ.

δεν διαβασα ολες τις απαντησεις αλλα θα σου πω τη δικη μου εμπειρια

το μωρακι μου περιπου στην ηλικια του δικου σου ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα

δεν ειναι σοβαρο

το δερματακι του απλα ειναι ξηρο και ευαισθητο

εμας ο παιδιατρος μας ειχε δωσει της frezyderm το ατοπρελ και σε μια βδομαδα εξαφανιστηκε

με τι σαμπουαν το κανεις μπανακι

παρε της φρεζινερμ ειναι καλο για ευαισθητ δερματακια

περαστικα και μην ανησυχεις ουτε για το γαλα ουτε για τιποτα

κορίτσια καλημέρα και τα δικά μου μωράκια έχουν ατοπική δερματίτιδα και ο γιατρός μας άλλαξε γάλα, ένα υποαλλεργικό, και είδα θεαματική διαφορά στα μωράκια σε δύο σχεδόν μέρες.

Αυτό τι σημαίνει ότι έχουν κάποια αλλεργία?

• 3 weeks later...

τελικα το θεμα ξεκαθαρισε

καναμε τα τεστ αλλεργιας και το μωρο ειναι αλλεργικο (μεχρι στιγμης )

στο αυγο και στα σιτηρα

τα εβγαλα λοιπον και αυτα απο τη διατροφη μου (αφου το θηλαζω ακομα)

εχω βγαλει απο τη διατροφη μου και γαλακτοκομικα, μοσχαρι, κοτοπουλο, ψαρι, ξηρους καρπους,πατατα, σοκολατα, συντηρητικα...

η αλλεργιολογος μου ειπε να περιμενω να ολοκληρωθει ο ελεγχος και μετα βλεπουμε τι θα προσθεσω!!!

οπως καταλαβαινετε, δεν τρωω σχεδον τιποτα

φυσικα νιωθω οτι εχει μειωθει το γαλα μου και το μωρακι δεν παιρνει το προβλεπομενο βαρος

ειμαστε και σε ηλικια που πρεπει να ξεκινησει ξενες τροφες (5,5 μηνων)

να δουμε τι θα φαει!!!

εχω στεναχωρεθει πολυ

Πολλλες μητέρες βρισκονται στην ιδια θέση με εσένα . Μην στεναχωριεσαι θα συνηθίσεις σιγα σιγα και θα βρεις εναλλακτικες στο φαγητο .

Δεν υπάρχει περιπτωση να μειωθηκε το γαλα (και να υπάρχει μειωση το μωρο μπορει να αυξήσει την παργωγή) ουτε να μην βαζει βαρος το μωρο επειδη εσυ δεν τρως απο ολα .

Γυναικες χορτοφάγοι ή vegan θηλάζουν επιτυχώς τα μωρά τους ;)

Οσο πιο αργα ξεκινησετε τις στερεες τροφες τοσο καλυτερο για το μωρο σου. Ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορεις να του προσφέρεις .

Θα φαει λαχανικά και φρουτα οταν ερθει η ωρα μην ανησυχεις δεν χρειαζεται ρυζάλευρα και φαρινες για μεγαλώσει σωστά !

Καλο κουράγιο γιατι ειναι δυσκολα τα πραγματα στην αρχη και ολα καλα ευχομαι :)

Σ΄ ευχαριστω lala.

Πραγματικα δε με ενδιαφερει το τι τρωω εγω.

Μονο να ειναι καλα το μωρακι.

Ομως ειναι ολα μαζι...

Βλεπεις εχει ερθει και ο διορισμος μου και πολυ συντομα πρεπει να γυρισω στη δουλεια, οποτε πρεπει να ξεκινησει η διαδικασια του απογαλακτισμου

Η παιδιατρος μου, παρολο που ενισχυει εξαιρετικα το μητρικο θηλασμο (ειχα εναν που μου ελεγε να τον κοψω και τον αλλαξα) επιμενει οτι μαλλον χρειαζεται πλεον συμπληρωμα

Η αλλεργιολογος μας ειπε να του δωσουμε γαλα ΗΑ

Δοκιμασαμε της Nutricia, αλλα δεν του αρεσει καθολου

Τα ξερω αυτα που λες, αλλα εξακολουθω να ανησυχω...

Σιγουρα παντως ειναι πολυ σημαντικο να τα μοιραζεσαι με αλλες μητερες!!!

Ευχαριστω και παλι!!!

εγω κοριτσια εβαλα τελικα 1 εβδομαδα την atropel και εκει που ηταν χαλια το προσωπακι του απο την ατοπικη δια μαγειας εγινε καλα....ειναι φοβερη η κρεμα..κ μυριζει τελεια...

Η ατοπικη δερματιτιδα μπορει να οφειλεται σε καποια τροφικη αλλεργια μπορει και οχι.Καλο ειναι να κανεις το μωρο μπανιο με χλιαρο νερο να το ταμποναρεις με λαδακι και να χρεισημοποιεις παντα ειδικη ενυδατικη κρεμα.Προσοχη οι κορτιζονουχεσ κρεμες ΠΟΤΕ πανω απο 5 ημερες!Οτι χρειαστειται κοριτσια πειτε μου ,λογω της ειδικοτητας μου ισως μπορω να βοηθησω.

μαμα Παναη να σε ρωτησω την ειδικοτητα σου? Γιατι θα θελα να σε ρωτησω σχετικα με την ατοπ.δερματιτιδα. Εχει και ο γιος μου,παρουσιαστηκε πολυ νωρις σχεδον πριν κλεισει τους 2 μηνες.Ειχα σταματησει τον θηλασμο νωρις,και ειχαμε αρχισει γαλα του εμποριου, τοτε με ειχε ρωτησει η παιδιατρος αν παρατηρω σκληραδες στο δερμα του παιδιου,κοκκινιλες κτλ και οντως ειχε οποτε το γυρισαμε σε υποαλλεργικο γαλα (δεν ειχαμε κανει ρας τεστ ή καποιο σχετικο τεστ ) ας πουμε προληπτικα.Εφυγαν τα συμπτωματα,συγκεκριμενα εβγαζε κοκκινιλες πισω απο τα αυτακια του και του εβαζα και βαζω ακομα (αν και απο τοτε δεν εχει ξαναβγαλει) την hydrovit d-panthenol. Ισχυει οτι η ατοπικη δερματιτιδα δεν "περναει" ποτε?Και πως την προλαμβανουμε στο μελλον?

Φιλεναδα περναει η δερματιτιδα. Σινηθως στον 1,5 χρονο. Αλλα μπορει να υποτροπιαζει συνεχεια.

Εμεις οταν πηγαμε σε αλλεργιολογο- εναν πολυ καλο στοΙπποκρατειο, αμα θες το ονομα του θα συου το πω ( οσο δεν χωνευω αυτο το νοσοκομειο...τοσο εκει καταλυγω) τεσπα. Απο πολλα μπορει να ειναι. Ειδικα φουντωνει τον χειμωνα. Υπομονη...εμεις ακομα εχουμε κοκκινακια στα μαγουλα και στο κεφαλι. οχι σε τοσο σοβατο βαθμο αλλα εχουμε

κοπελα μου δεν προλαβα να διαβασω τις απαντησεις απο τις αλλες κοπελες

θα σου πω τι συνεβει με το δικο μου το παιδι

εμενα εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα και φανηκε με εξανθηματα σε ολο του το σωμα..επινε ξενο γαλα..

το κοψαμε πηραμε ειδικο γαλατακι και μετα απο λιγο περασε

απλα ειχε και εχει και ατοπικη δερματιτιδα που εκανε τα πραγματα καπως χειροτερα πλεον καθε χειμωνα κυριως ξερω οτι το δερματακι της θα ειναι πιο ξηρο και για αυτοτην ενυδατωνω παρα πολυ καλα..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...