Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τι να μαγειρέψουμε σήμερα?

Κοριτσάκια πείτε τις ιδέες σας… περιμένω…

Λέω σήμερα να κάνω μανιτάρια δικής μας παραγωγής ψητά με λαδολέμονο.

Πρώτη φορά θα τα κάνω … ελπίζω να γίνουν νόστιμα.

Το μωρό μου θα αργήσει σήμερα.

Θα του κάνω μακαρονάδα με σάλτσα … ίσως και με κιμά … θα δούμε.

• Απαντήσεις 188
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Εγώ κορίτσια φασολάκια αλλά αισθάνομαι τον τελευταίο καιρό οτι επαναλαμβάνομαι...

Τα βαρέθηκα όλα , μακάρι να μου έρθει καμιά ιδέα απο τα φαγητάκια σας....

Γιατί από όρεξη φτου - φτου!

Δημοσίευση

ninina έγραψε:

ωραιο θεμα εμεις ξεκινησαμε νηστεια για χριστουγεννα κ θα ηθελα οποια ξερει να δωσει μερικες συνταγες με ψαρια... ;)
Εγώ τρελαίνομαι για ψαρόσουπα!

Καθαρίζεις τα ψάρια, βάζεις αλάτι πιπέρι και τα τυλίγεις με τούλι.

Τσιγαρίζεις πολύ ελαφρά κρεμμύδι και προσθέτεις πατάτες και καρότα.

Σβήνεις με νεράκι μέχρι να σκεπαστούν οι πατάτες.

Βάζεις από πάνω το ψάρι.

Ρίχνεις ρίγανη και χυμό από 2 λεμόνια.

Αλάτι πιπέρι.

Το αφήνεις να σιγοβράσει ή το κλείνεις στην χύτρα.

Γίνεται τέλειο!

Δημοσίευση

Cesilia , σήμερα θα κάνω μία απόπειρα για τα μπισκότα ολικής σου!!!!

Για να δω....

Ακούω τώρα και κολοκυθόσουπα....πως την κάνεις?

Είσαι gourmet μαγείρισα μου φαίνεται....

Δημοσίευση

Εγώ σήμερα θα φάω μακαρόνια με σάλτσα και τυράκι που δεν έφαγα εχθές.

Τώρα για τον Γιάννη θα κάνω χταποδοπίλαφο.

Αν όμως μου πει πως θα έρθει νωρίς, δε θα προλάβει να είναι έτοιμο μέχρι να έρθει, οπότε μπορεί να του κάνω μπιφτέκια που έχω στη κατάψυξη έτοιμα για ψήσιμο.

Οπότε το χταποδοπίλαφο για αύριο που θα λείπω κιόλας.

Θα κάνω και τη σούπερ σαλάτα μου.

Μια τηγανιά πατάτες και … έτοιμοι.

Δημοσίευση

Καλημέρα , σήμερα θα φάμε φασολάκια από χθές.....έκανα ολόκληρο καζάνι τρομάρα μου!!!!

Χθες όμως έκανα τα μπισκότα ολικής της Cesilia και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!!!!

Τα έχω νμε τον καφέ σήμερα και τα τσακίζω....

Σίγα μη μείνουν και έκανα διπλή δόση ;)

Χρύσα είσαι και πολύ gourmet μαγείρισσα τελικάααα!

Δημοσίευση

evipapa έγραψε:

Χθες όμως έκανα τα μπισκότα ολικής της Cesilia και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!!!!

Τα έχω νμε τον καφέ σήμερα και τα τσακίζω....

Σίγα μη μείνουν και έκανα διπλή δόση ;)

Κορίτσια να μας δώσετε και εμάς την συνταγή?

Δημοσίευση

Lilaki έγραψε:

Σήμερα κανελλόνια με κιμά (μιάμμμμ) και αύριο φασολάδα. Προσπαθώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή να κάνω όσπριο ή λαδερό.

Αχ Κωστάκη τι κορίτσι σου δώσαμε!!

Ιταλική και Ελληνική κουζίνα στα δάχτυλα την παίζει.

Εγώ την έμαθα!

Φίλησε μου τον μικρό σου πρίγκιπα!!!

Δημοσίευση

Κορίτσια την συνταγή την έχω σπίτι και δεν την καλοθυμάμαι...

Βλέπω και ηκάτοχος της δεν είναι online για να μου την σιγουρέψει..

Λοιπόν τα γράφω με επιφύλαξη στις αναλογίες και θα περιμένουμε τη Cesilia για επιβεβαίωση..

250 γρ αλευρι ολικής άλεσης

125 γρ ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ( γίνονται γλυκούτσικα )

125 γρ σταφίδες

1 αυγό

1 κουτ.γλυκού μπέικιν

125 γρ βούτυρο

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το αυγό , το μπέικιν και σιγά σιγά το αλευρι.

Στο τέλος ρίχνουμε και τις σταφίδες.

Κορίτσια γίνονται γύρω στα 25,γιαυτό έκανα εξαρχής διπλή δόση.

Ψήνονται για 15 λεπτά.

Επλασα μπαλάκια , τα πάτησα με το χέρι και έκανα σχέδια με πλαστικά καλουπάκια που είχα.

Α!Στη συνταγή αυτή πρόσθεσα 1 κουτ.γλυκου κανέλα γιατί μου ταιριαζε με τη σταφίδα..και τελικά μου άρεσε.!

• Απαντήσεις

• Τόσο όμορφο το Χαρά! Και η αλήθεια είναι ότι και εγώ κάπως κολλάω με ημερομηνίες και γιορτές! Εγώ έμαθα ότι είμαι έγκυος του Σταυρου και μου έχει χαραχθεί. Όνομα εμείς μάλλον βρήκαμε αλλά κάπως αποφεύγω να το κλείσω πριν γεννηθεί. Είπα θα του το δώσουμε αφού έρθει. Στον πρώτο δεν είχα τέτοια κολλήματα. Τώρα με έπιασε να είμαι προληπτική. 
    • Εύκολο να το λέω απ έξω αλλά πραγματικά νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αφου ο γιατρός σου είναι ήρεμος όλα πάνε καλά. Κάνε τον επαναληπτικό έλεγχο σου και θα ηρεμισεις ακόμα παραπάνω. 
    • Γεια σας κορίτσια και από μένα! Τι όμορφα που κάνετε όλες προετοιμασία. Με βάλατε στο ρυθμό, καθώς ακόμα δεν ξεκίνησα! Αγχώθηκα βέβαια τώρα αν θα προλάβω. 😂   Εμεις πήραμε νέο καρότσι, γιατί το παλιό μας αποτελειώθηκε μετά από 2,5 χρόνια καθημερινής χρήσης σε κάμπους και βουνά. Κατά τα άλλα πρέπει να δω τι έχω από τον πρώτο μου γιο, αν και ήρθε χειμώνα και να τα πλύνω και τακτοποιήσω. Και να κάνω και βαλίτσα μέσα στον Απρίλη. Εχω και εγώ πονάκια χαμηλά και πίεση. Εχει γυρίσει και το μωρό από όσο είδαμε στο υπέρηχο. Με χτυπάει συνέχεια στα πλευρά και στο πάνω μέρος της κοιλιάς. Και νιώθω και συσπάσεις, ειδικά τα βράδια. Πια με ζορίζει να σηκώνω αγκαλιά τον μεγάλο μου, αλλά προσπαθώ να το. Παίρνω έστω καθιστή. Δεν θέλω να νιώσει ότι τον αποφεύγω. Κατα τα άλλα εγώ είχα μια ελιά στο στήθος και σήμερα να μου φάνηκε ότι έγινε πιο σκούρα. Ήταν κόκκινη και σαν να καφετισε. Σκέφτηκα μήπως είναι από εγκυμοσύνη αλλά με έπιασε ένα τρομερό άγχος και δεν μπορώ να ηρεμισω. Και όσο αγχώνομαι τόσο κλωτσάει και ο μικρός νιώθω.  
    • Καλά αποτελέσματα κορίτσι μου στην αυχενική σου, να πάνε όλα καλά!!!
    • Χαχαχα κι εγώ δεν τον άφηνα ούτε καν να πλησιάσει τα χέρια του εκεί εκείνη την περίοδο 😂 εύχομαι να φέρνουν καλά νέα τα πιο έντονα συμπτώματα αυτό το μήνα 🤞
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...