Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ...

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ!!!ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΕ??? ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΜΗΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕ??? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΔΗΓΩ...ΚΑΙ ΦΟΡΑΩ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΝΗ...ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ... ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ!!! ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ... :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω οδηγουσα κανονικοτατα μεχρι που μπηκα στο μηνα μου. Μετα απλα ο αντρας μου κατεσχεσε τα κλειδια. Πιστευω ομως οτι αφου μπηκες στο μηνα σου και για λογους ασφαλειας και μονο , θα ηταν καλο να μην οδυγεις πια..αλλα και να μη μετακινεισαι με λεωφορεια κλπ- ειναι το ιδιο επικινδινα

Αν και είναι λίγο επικίνδυνο για τα νινάκια μας, εγώ οδηγούσα μέχρι που πήγα να γεννήσω. Μου φώναζαν όλοι αλλά δεν μπορούσα να κάθομαι ξυλάγγουρο στο σπίτι μόνη μου! Με προσοχή και κοντινές αποστάσεις!

Την ειδική ζώνη ούτε που την ήξερα τότε και δεν την είχα χρησιμοποιήσει.

Mόλις μπήκα στον μήνα μου , μου απαγόρεψε ο άνδρας μου να οδηγώ.

Καλύτερα να προσέχεις και αν πρεπει να οδηγείς , θα το κάνεις πολύ προσεκτικά και με χαμηλές ταχύτητες..Α!Και χωρίς να συγχίζεσαι με τους άλλους....Θέλει λίγο προσοχή!

Κι εγω σε λιγες μερες μπαινω στον μηνα μου και οδηγαω ακομα!!Προχτες μαλιστα με σταματησαν για ελεγχο και με το που με ειδε ο τροχονομος μου ειπε οτι δεν υποχρεουμε να φοραω ζωνη.Αν νιωθεις καλα και προσεχεις δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. Ιωαννα τι εννοεις ειδικη ζωνη;

Υπαρχουν ειδικες ζωνες για εγγυους. Αλλα μπορει να σου δειξει και ο γιατρος σου πως φορας την κανωνικη ζωνη. Εμενα μου ειχε δειξει

lemon έγραψε:

Κι εγω σε λιγες μερες μπαινω στον μηνα μου και οδηγαω ακομα!!Προχτες μαλιστα με σταματησαν για ελεγχο και με το που με ειδε ο τροχονομος μου ειπε οτι δεν υποχρεουμε να φοραω ζωνη.Αν νιωθεις καλα και προσεχεις δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα. Ιωαννα τι εννοεις ειδικη ζωνη;

Υπάρχει μια ειδική ζώνη για εγκυούλες που μπαίνει πρόσθετη σε αυτή του αυτοκινήτου για δική μας ασφάλεια. Τώρα την έμαθα από μία φίλη μου, εγώ είχα μόνο αυτή του αυτοκινήτου.

Μιας και είπες για τον τροχονόμο... Κάποια στιγμή ήμουν στη Βάρης-Κορωπίου και ως συνήθως αργοπορημένη, το είχα πατήσει λίγο παραπάνω μέχρι που έπεσα πάνω σε μπλόκο.... :S

Όταν ήρθαν στο παράθυρό μου και με είδαν με την κοιλιά στο στόμα, μου είπαν ότι είχα ξεπεράσει το όριο ταχύτητας. Εκεί έδωσα ρεσιτάλ ερμηνείας... Τους είπα ότι κατουριόμουν απίστευτα πάρα πολύ λόγω παιδιού και έτρεχα να πάω σπίτι, γιατί θα έσκαγα! :blush: Με έδιωξαν άρον-άρον...

Χε χε!!! :P

Χα χα καλο Ιωαννα!!Ας εκμεταλευτουμε και λιγο την κατασταση μας ;)

Εγω παντως πρωτη φορα ακουω για αυτη τη ζωνη,ξερω οτι πρεπει να την βαζουμε κατω απο την κοιλια.Επισης ξερω για την ζωνη που σου δινουν στο αεροπλανο,ειναι κατι αντιστοιχο;

lemon έγραψε:

Χα χα καλο Ιωαννα!!Ας εκμεταλευτουμε και λιγο την κατασταση μας ;)

Εγω παντως πρωτη φορα ακουω για αυτη τη ζωνη,ξερω οτι πρεπει να την βαζουμε κατω απο την κοιλια.Επισης ξερω για την ζωνη που σου δινουν στο αεροπλανο,ειναι κατι αντιστοιχο;

Δεν έχω ιδέα... Στο αεροπλάνο πέρσι τα Χριστούγεννα δε μου έδωσαν extra ζώνη και ήμουν 5 μηνών.

Στο αεροπλανο δινουν συνηθως μια ζωνη σαν προεκταση για να κλεινει πιο ευκολα και ενα μαξιλαρακι για να μην σε σφιγγει.Μαλλον δεν ειναι κατι τετοιο!Παντως κοριτσια εγω οδηγουσα και μηχανακι μεχρι τον 5ο και ανυπομονω να γεννησω να το ξαναπαρω γιατι μου λειπει πολυ!!

Γεια σας! Εγώ οδηγούσα μέχρι τα μέσα του 8ου. Μετά σταμάτησα την δουλεια κ δεν υπάρχει λόγος. Έχω κ παλιό αμάξι χωρίς υδραυλικό τιμόνι. Με δυσκόλευε λιγο η όπισθεν...

:P

Eγω ειμαι στον εβδομο και αρχισα να μην μπορω την οδηγηση ...Μεχρι τωρα πηγαινα στην δουλεια και αναγκαστικα οδηγουσα .Αλλα τωρα που σταματησα δεν νομιζω να οδηγω και πολυ...

ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ :laugh: :laugh:

ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΑΙΜΑ, :laugh: ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΤΣΩ ΣΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ :P:P

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΙΧΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑΧΙ :P

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΖΟΡΙΖΟΜΟΥΝ ,ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ;)

εγω οδηγουσα μεχρι τον 7ο και αυτο γιατι μετα γεννησα

την ζωνη την εβαζα κατω απο την κοιλια και φυσικα ειχα ρωτησει και τον γιατρο μου και δεν πηγαινα πολυ μακρυα μεχρι την δουλεια μου και σε καποιες κοντινες αποστασεις.

καλο για μενα ειναι αν οδηγει μια γυναικα και ειναι εγκυος να ειναι εχτρα προσεχτικη και να πηγαινει που μαρκυα με το αυτοκινητο.

μια φορα που ρωτησα τον γιατρο μου μεχρι ποτε να οδηγω μου ειπε χαριτολογωντας καλο θα ηταν να μην οδηγεις τωρα αλλα οταν εισαι στον 9ο ειναι πιο ασφαλες τοτε γιατι οτι και να τυχει γεννας κανονικα.πρε απο την πλακα ομως το πρωτο πραγμα ειναι να παρουμε την αδεια του γιατρου μας σε αυτο το θεμα

Αν θυμάμαι καλά 7 μηνών κρέμασα τα κλειδιά... :P

Ο άντρας μου ήταν εξωτερικό και ο μπαμπάς μου είχε αναλάβει τα σούρτα φέρτα μου! Με το που μπήκα στο μήνα μου περπατούσα.. έλιωνα σόλες! Σας μιλάω για πολύ περπάτημα! Μόνο στις πολύ μακρινές αποστάσεις με πήγαινε ο πατέρας μου ή οποιοσδήποτε διαθέσιμος οδηγός υπήρχε..

Η αλήθεια είναι ότι ήμουν υπερβολικά προσεκτική στην εγκυμοσύνη μου. :dry:

εγώ οδηγώ ακόμα αν και στον 7ο μήνα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία.Σταμάτησε ξαφνικά μπροστά μου ένα αυτοκίνητο ενώ ήμουνα σε πορεία και εγώ έβγαλα φλάς τελευταία στιγμή για να στρίψω δεξιά με αποτέλεσμα μια μηχανή να πέσει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου μου.Φαντάζεστε την λάχτάρα μου και τον πανικό μου πόσο μάλον όταν διαπίστωσα πως πάνω στη μηχανή ήταν ένας μπαμπάς με την κόρη του 10 χρονών και οι δυο χωρίς κράνος και έχοντας ανεβάσει την κορούλα του στη μηχανή(ΕΛΕΟΣ!)με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω και οι δύο και ο κύριος να μου ζητάει τα ρέστα που έπεσε η κόρη του και να ουρλιάζει!αφού δεν έπαθα τίποτα τότε ήταν θαύμα!και να μου λέει κιόλας δεν μέ νοιάζει που είσαι έγκυος εγώ το παιδί το έχω δέκα χρόνια :ohmy: τσπ..απο τότε προσπαθώ να αποφεύγω την οδήγηση αλλά δεν γίνεται δυστυχώς!

Απ'οτι θυμαμαι οδηγουσα μεχρι και τον 9 μηνα. Μετα το απεφευγα γιατι δεν ηξερα πως ηταν αν με επιαναν οι πονοι. Τωρα που ξερω νομιζω οτι θα οδηγαω μεχρι τελους. Ημουνα και λιγο σουμαχερ αλλα στην εγκυμοσυνη χαλαρωσα αρκετα με την ταχυτητα. Τωρα τρεχω μονο οταν ειμαι μονη και αυτο παλι συντηριτικα. Με το μωρο μεσα ειμαι κοταρα :blink: . 120 στην καλυτερη.

τουλαχιστον μεχρι να μπω στον μηνα μου και αυτο γιατι σε ολη την εγκυμοσυνη τρελαθηκαμε στα ταξιδια μεχρι σερρες φτασαμε οδικως, παντα μοιραζουμε την αποσταση και οι δυο με τον συζηγο

ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΔ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΔΗΓΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!! ;)

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ....ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΗΓΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΡΠΜΑΞΩ ΟΥΤΕ ΙΣΩΣ ΧΤΥΠΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ... :P:P

ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ :laugh: :laugh:

ΜΠΟΥΡΔΙΤΣΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... ;)

bembini έγραψε:

εγώ οδηγώ ακόμα αν και στον 7ο μήνα είχα μια δυσάρεστη εμπειρία.Σταμάτησε ξαφνικά μπροστά μου ένα αυτοκίνητο ενώ ήμουνα σε πορεία και εγώ έβγαλα φλάς τελευταία στιγμή για να στρίψω δεξιά με αποτέλεσμα μια μηχανή να πέσει στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου μου.Φαντάζεστε την λάχτάρα μου και τον πανικό μου πόσο μάλον όταν διαπίστωσα πως πάνω στη μηχανή ήταν ένας μπαμπάς με την κόρη του 10 χρονών και οι δυο χωρίς κράνος και έχοντας ανεβάσει την κορούλα του στη μηχανή(ΕΛΕΟΣ!)με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω και οι δύο και ο κύριος να μου ζητάει τα ρέστα που έπεσε η κόρη του και να ουρλιάζει!αφού δεν έπαθα τίποτα τότε ήταν θαύμα!και να μου λέει κιόλας δεν μέ νοιάζει που είσαι έγκυος εγώ το παιδί το έχω δέκα χρόνια :ohmy: τσπ..απο τότε προσπαθώ να αποφεύγω την οδήγηση αλλά δεν γίνεται δυστυχώς!

ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΤΟΝ 7ο!ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΒΑΙΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ 1 ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΜΕ ΡΚΕΤΗ ΤΑΧΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΤΑΚΣΕ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ....ΕΓΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΙΤΣΟΥΝΙΤΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΠΤ ...ΤΑΡΑΧΤΗΚΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΕ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ!ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ.... :S

• 1 month later...

Εννοείται ότι κατά τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο είτε ως οδηγός ή ως συνοδηγός, κάθε έγκυος πρέπει να φοράει τη ζώνη. ΄Ο,τι ισχύει για όλους τους ενήλικες, ισχύει και για την έγκυο, αφού χωρίς ζώνη μένει εντελώς απροστάτευτη. Η γυναίκα μου μέχρι και τώρα (γεννάμε τη Δευτέρα) χρησιμοποίησε αυτή τη ζώνη

http://www.eurekakids.net/babycare/besa ... /334520033

που μας δάνεισε μια φίλη από την Ελβετία. Στην ουσία την έκανε να νιώθει άνετα στο αυτοκίνητο με τη ζώνη, γιατί με αυτό το μαξιλάρι το κάτω μέρος της ζώνης του αυτοκινήτου, παραμένει κάτω από την κοιλιά και έτσι προστατεύεται και το έμβρυο από πίεση από ενδεχόμενο φρενάρισμα ή σύγκρουση.

Στο inhealth λέει κάποια πράγματα και στα ελληνικά:

http://blog.inhealth.gr/2009/06/besafe- ... -mobo.html

Απ΄ ότι είδα υπάρχει και σε μαγαζιά της Ελλάδας με 45 ευρώ (λητώ, ηρα, premaman)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου 🦋 24.11.2023 η μέρα που χαμογέλασα ξανά μετά την παλινδρομη του Ιουνίου '23..Μέρα αναμενόμενης περιόδου και έχω ξυπνήσει με μια ανεξήγητη αναστάτωση..Ξεκινάω για δουλειά αλλά πριν πάω σταματάω στο φαρμακείο παίρνω ένα τεστ και μόλις πάω στο γραφείο αλλάζει όλος μου ο κόσμος 🤗🤗..Το τεστ είναι θετικό πριν καλά καλά περάσει ένα λεπτό,η χαρά μαζί με το κλάμα απερίγραπτα..Παίρνω αμέσως τηλέφωνο τον άντρα μου,του το λέω (μετά την 1η κύηση και την κατάληξη της δεν υπήρχε περιθώριο εκπλήξεων κτλ),τον ακούω να κλαίει στο τηλ και να μου λέει το μεσημέρι θα βγούμε έξω σήμερα έχουμε γιορτή 🥳...Δε σας κρύβω ότι μέχρι να κλείσω τον 6ο είχα χαρά,προσμονή αλλά και άγχος ότι κάτι πάλι θα πάει στραβά...τώρα συνειδητοποιώ ότι χάρηκα την εγκυμοσύνη πολύ πολύ λίγο και αυτό προς το τέλος!!!Σήμερα όμως,ένα χρόνο μετά έχω τον αγοράκι μου δίπλα μου να μου γελάει και να γελάει η ψυχή μου ολόκληρη 🩵🩵🧿🧿 Συγγνώμη για το σεντόνι κορίτσια μου,αλλά τα μοιραζόμαστε όλα από την αρχή και ήθελα να σας το πω και αυτό...Η @Elkκάι εγώ είμαστε από τις πρώτες εδώ 🤗🧿🤗🧿
    • Καλημέρα!!  Σαλάτες και φρούτα μου είπε να τρώω αρκετά αλλά πολύ καλά πλυμένα!! 
    • Ναι, ήθελα να σας γράψω, να σχολιάσω και διάφορα που λέγατε, αλλά δεν πρόλαβα! Περίμενα να δω και τα αποτελέσματα σου!  Γίνεται ένας χαμός εδώ, καλά καθόμουν κι άραζα στο μαιευτήριο!! 😅 Όταν κοιμηθούν και οι δύο και βρω χρόνο, θα γράψω κανένα κατεβατο για τη συνάντηση!! 😆 Καλά πάει πάντως προς το παρόν! ☺️
    • Πω βρε κορίτσι μου έχετε πολλά κλάματα είναι η αλήθεια μεγάλη κούραση και ταλαιπωρία για όλους σας  Ίσως σου πει να συνεχίσεις το σιρόπι ή μπορεί να σου δώσει και τίποτα άλλο για να τον βοηθάει σίγουρα θα περάσει αυτό απλά θέλει υπομονή και την σωστή αγωγή  γενικά η παλινδρόμηση είναι συχνό το έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες που έχουν τέτοια θέματα  όταν μιλήσεις με γιατρό πες μας τι σου είπε 
    • Καλημέρα κορίτσια !  το θέμα δουλειά είναι λίγο μπερδεμένα για εμάς τις γυναίκες γιατί ξέρω πως και να είσαι όλη μέρα σπίτι με ένα παιδί και να μην έχεις βοήθεια δεν ειναι εύκολο.. εγώ η βοήθεια που έχω είναι μικρή πάει ανάλογα με το πρόγραμμα της πεθεράς μου αν δεν δουλεύει εκείνη τη μέρα  Μικρές διαφορές έχουν τα γραμμάρια που πήραν τα μωράκια μας και όλοι οι γιατροί είπε πως είναι εντάξει άσχετα που εμείς θέλαν πάρα πάνω 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...