Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Καλημερα Πατσυ.Στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα ενα τρομερο κρυωμα στον 5ο-6ο μηνα και χρειαστηκε να παρω κι εγω amoxil.Δεν παθαινεις τιποτα αρκει να ενημερωσεις τον γυναικολογο σου τι φαρμακα σου εδωσε ο παθολογος για να σου δωσει κι αυτος το οκ.Τα λαιμα σου σε πιασαν ε;Αντε περαστικα βρε κοριτσι μου και ευχομαι να ναι το τελευταιο πια τι να πω!!

Δημοσίευση

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ.ΑΠΛΑ ΡΩΤΗΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩ ΥΠΟΨΗΝ.ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΕΙΜΑΙ.ΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ.ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ.ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΠΑΛΙ.ΜΠΑ ΜΠΕΛ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΝΩΡΙΣ.ΧΑΧΑ

Δημοσίευση

Εγώ έπαθα γρίπη με βήχα πυρετό και καταρροή στην μύτη στον 4ο με 5ο μήνα! Το μόνο που έπαιρνα ήταν depon αναβράζωντα κι αυτά όταν ανέβαινε ο πυρετός πάνω από 38!Ήταν μια φρίκη! Αισθανόμουν άθλια!! Αλλά δόξα το Θεό όλα κύλησαν τέλεια μετά! ;)

Δημοσίευση

κορίτσια εγώ στη δική μου εγκυμοσύνη αρρώστησα και είχα λαιμό και μύτη χάλια και πήρα μόνο ντεπόν και αμπούλες θαλασσινού νερού που δίνουν στα μωράκια. ο γιατρός μου ήταν κάθετος και δε μου έδινε άλλα φάρμακα και ντεπόν μέχρι 4 την ημέρα. κατά τα άλλα τσάι, χαμομήλι, τρίψημο με τσίπουρο στο λαιμό και τύλιγμα με μάλλινη μπλούζα (πολύ καλό). αυτά είχα να πω. περαστικά σε όλες όσες είναι αρρωστούλες... :kiss:

Δημοσίευση

πηγα στο κεντρο μητερας και παιδιου και ειπε να παω στο νοσοκομειο για εξετασεις επειδη το αιμα που βγαζω απο το λαιμο ειναι συμπτωμα της νεας γριπης.εσεις εχετε βγαλει αιμα απο το λαιμο?

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Δημοσίευση

καλησπερα και απο μενα!!!!!εγω πηρα ατιβιωση πριν ενα μηνα γιατι επαθα ουρολοιμωξη...τωρα ειμαι 32 εβδομαδων.μην ανησυχεις καθολου με τον πονολαιμο και το κρυωμα γενικα.οτικαι να παρεις δυστυχως θα πρεπει να κανει τον κυκλο του.πινε πολλα ζεστα,ειδικα χαμομηλι που ειναι φυσικο αντισυπτικο,με μπολικο μελακι.επισης να ξερεις πολυ καλο γιατο λαιμο ειναι να βρασεις τα κουκουτσια απο τα κυδωνια..κανει θαυματα...συνταγη της γιαγιας της σμυρνιας!!! ;);)

γενικα πινε και πολλες πορτοκαλαδες,και πανω απ ολα εχε υπομονη!!!!

περαστικα!!!

Δημοσίευση

tselingas θα εισηγούμουν να πας και σε κάποιον πνευμονολόγο αφού το κυριώτερο πρόβλημα είναι ο βήχας.Ίσως είναι αλεργικός και χρειαστείς λίγα εισπνεόμενα που είναι και ακίνδυνα για το μωρό.Ένα μήνα βήχας είναι πολύς..

Δημοσίευση

ΠΗΡΑ AMOXIL ΓΙΑ ΔΟΝΤΙ 3 ΦΟΡΕΣ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΥΗΣΗΣ.

ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ...

Δημοσίευση

tselinkas έγραψε:

οταν εισασταν εγκυος ειχατε ποτε κρυωσει ωστε να χρειαστει να παρετε αντιβιωση?

Καλο ειναι να αποφευγετε μου ειχε πει η γιατρος ειδικα στο 1ο τριμηνο.

Εγω πηρα SELEXID για μια ουρολοιμωξη στον 4ο μηνα αλλα ηταν ελαφρια.

Δημοσίευση

Kallia82 έγραψε:

εμένα με τη σειρά μου μου εγραψε ceclor και σιροπι prospan και τελειώνω το τριτο κουτι της αντιβίωσης και ο βήχας παραμένει έντονος.

ΜΟΝΟ ΒΗΧΑ ΕΧΕΙς?ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Αυτό ακριβώς έκανα στην μεγάλη μου γιατί ήταν (και είναι) ένα παιδί δύσκολο στον ύπνο. Φτάσαμε 2 ετών για να κοιμηθεί σερί.  Σε τέτοια παιδιά (velcro babies), βοηθάει τρομερά η συγκοιμηση. Είναι ο μόνος τρόπος για να κοιμηθεί η μαμά. Ευτυχώς το δεύτερο, βγήκε τελείως διαφορετικό και δεν χρειάστηκε ούτε ένα βράδυ να κοιμηθούμε μαζί. Έπιασαν τόπο τα λεφτά που είχα δώσει κάποτε για το λίκνο 😂 @Naty_ κορίτσι μου υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να μάθει το μωράκι σιγά σιγά να κοιμάται λίγο πιο αυτόνομα, αλλά είναι τόσο μικρουλι ακόμα που έχει ανάγκη την αγκαλιά σας. Ειδικά αν πονάει... Είναι επίσης όπως έγραψα πιο πάνω και θέμα ιδιοσυγκρασίας του κάθε μωρού.  Να βάζεις τον καθένα στη θέση του αν σου λένε βλακείες (γιατί βλακείες λένε ξεκάθαρα). Προσωπικά με βοήθησε πολύ το σεμινάριο βρεφικού ύπνου της m for mamma (έτσι είναι το όνομα της σελίδας στο Instagram). Τσεκαρε το αν θέλεις γιατί με την μεγάλη μου αυτό το "πάνω κάτω στο δωμάτιο" το πλήρωσα κάπως ακριβά μέχρι που πήγε 14 μηνών και μου έπεσαν τα χέρια και η μέση, και το έκοψα αναγκαστικά γιατί ήμουν έγκυος.  Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς 🩷
    • Να σου ζήσει κορίτσι μου, γέρος και τυχερός να είναι και να έχετε μια υπέροχη ζωή 🧿🩷 Θα σου πω και γω με τη σειρά μου να δώσεις χρόνο. Θα δεις πως σιγά σιγά όλα θα μπουν στη θεση τους και θα τα καταφέρεις άψογα. Η αρχή είναι όντως δύσκολη, όχι μόνο για τα πρώτα μας παιδάκια, αλλά και για εμάς τις ίδιες. Και εγώ έτρεμα τη στιγμή που θα έρθουμε στο νησί και θα μείνω ολομόναχη με τα δύο μωρά. Αλλά βρήκα τα πατήματα μου σιγά σιγά και η μεγάλη συνήθισε και έστρωσε πολύ η συμπεριφορά της.  Θα σου πω μόνο ότι καταφέρνω τα μεσημέρια και τις κοιμιζω και τις δύο ταυτόχρονα  (ναι ταυτόχρονα!) και ξαπλώνω και εγώ. Το θεωρώ προσωπικό μου επίτευγμα αυτό 😂😂 Να περάσετε υπέροχα τις γιορτές, και να χαρεις όσο μπορείς αυτή τη βρεφική μωρουδιλα που ξέρεις πόσο γρήγορα φεύγει 🥹🩷
    • Καλησπερα κοριτσια,χρονια πολλα με υγεια για ολους μας. Πως περνατε με τα νινακια σας?
    • Εφοσον θηλαζεις αντι να κουραζεσαι με ολη αυτη την κατασταση με βολτες και πανω κατω και λικνα και ξαναμανα, κανε συγκοιμηση (ακολουθωντας τους κανονες ασφαλειας) και θα ηρεμησεις κι εσυ και το παιδι. Εγω και τα τρια μου παιδακια ετσι τα κοιμιζα / κοιμιζω. Τα δυο μαλιστα διδυμακια. Το μεγαλο μου θηλαζε σχεδον τρια χρονια και υπνο χωρις στηθος δεν εκανε πανω απο μια ωρα κι αυτο παντα διπλα μου. Οποτε κρεβατι μαζι, και υπνος παραλληλα με το θηλασμο. Με τα διδυμα επισης, κρεβατι μαζι, δεξια κι αριστερα μου και οποιο ξυπναει το θηλαζω ενοσω ξαπλωνω. Αν τυχει και ξυπνανε και τα δυο ειναι το ζορι, γιατι πρεπει να καθισω για να τα βαλω μαζι και καθολου δεν αντεχω μες στη νυχτα 🤣🤣🤣 Παντως ξεκινα τη συγκοιμηση και θα με θυμηθεις. Και το παιδι θα ειναι ηρεμο και ευτυχισμενο κι απλα θα θηλαζει / πιπιλαει και θα κοιμαται (ουτε ξυπνηματα, ουτε περα δωθε, ουτε να κανετε τη νυχτα μερα, ουτε κλαματα, ουτε τιποτα) κι εσυ θα ξεκουραζεσαι. Δεν νομιζω να γινεται διαφορετικα σε θηλαζον βρεφος , ειδικα μακροχρονια. 
    • Τέλειο το στολίδι σας!! Χρόνια πολλά κιόλας!! 😊😊 Για το κεφάλι δεν τον έχω ρωτήσει. Τον είχα πιάσει απ' τα μούτρα για διάφορα αλλά και το έχω ξεχάσει. Μα, εννοείται ότι ρίχνει κουτουλιδια και σε μας, αλλά αυτά τα κάνει για παιχνίδι. Κουτουλαει, γυρνάει σε κοιτάει και γελάει! 😆 Όταν κοπανάει το κεφάλι του κάτω, το κάνει όταν κλαίει, όταν νιώθει ότι τον έχεις "παρατήσει". Το κάνει λιγότερο τώρα ή με ακούει όταν του λέω μη και όχι! Πάλι καλά... Παιδίατρο έχουμε τώρα τέλη Ιανουαρίου, ελπίζω να το θυμηθώ να τον ρωτήσω 🙄 Με το φαι εννοείται ότι τα πετάει κι εμάς. Εμάς είναι στη φάση "τρώω τα πάντα και κυρίως θέλω να φάω αυτό που τρως εσύ!" 😆 Αλλά άμα δε θέλει κάτι, το λιώνει ακόμα στο χέρι και το πετάει κάτω. Ακόμα και το νερό του όταν δεν το θέλει άλλο, το πετάει με μίσος κάτω... Κάποια τα πετάει κιόλας και μετά κάνει "ου ου" να μου τα δείξει που τα θέλει πίσω... Ο,τι να ναι... Περιμένω απλά να μεγαλώσει 🙄.  Ο παιδότοπος ρε συ είναι πολύ καλή φάση αν υπάρχει κάποιος να την απασχολεί. Σε όσους έχουμε πάει εμεις συνήθως έχουν ηλικιακό όριο. Μετά τα 3-4 λένε χωρίς επίβλεψη γονέα. Μόνο σε έναν στη Θεσσαλονίκη που είχαμε πάει είχαμε βρει μια κοπέλα να ασχολείται με τον μπέμπη που ήταν τότε κάπου 6-7 μηνών και κάθησε μαζί του κάνα 3ωρο... Πήρε γερό τιπ 😆 ίσως άμα πας ώρες που δεν έχει ψυχή να απασχολούν το κορίτσι σου για μερικές ώρες να κάνεις τη δουλειά σου.  Εμείς προσωπικά καταφέραμε να δουλέψουμε όταν πήγε βρεφικό, δε θα πω ψέματα. Κατά τα άλλα χρειάζεται συνεχή επίβλεψη κι εμάς, παρόλο που δεν κλαίει τόσο πολύ άμα δεν είναι πάνω μου. Κάθεται ήρεμος άμα είναι στον ίδιο χώρο με μας. Επίσης, πολύ ζόρι αυτό με τον ύπνο σας, είναι ένα μικρό βαμπίρ Ε; 🥲😅 Εμάς ας πούμε θα νυστάξει γύρω στις 6:30 το απόγευμα, θα κοιμηθεί κατά τις 7+, θα ξυπνήσει 2-3 φορές, θα θηλάσει και τον καλύτερο ύπνο τον κάνει εκεί 2-6 το ξημέρωμα που συνήθως είναι σερί. Τώρα που προσπαθώ να του κόψω τον θηλασμό, απλά τον παίρνω αγκαλιά και τον κουνάω 1 ώρα μέχρι να μπορέσω να τον αφήσω κάτω χωρίς να ξυπνήσει. Κι εμάς το χει αυτό το θέμα ότι πρέπει να μας ακουμπάει για να κοιμάται καλά 😒 Τον ενοχλούν πολύ επειδή τώρα τρώει και σκληρές τροφές και πάνε εκεί που είναι πρησμένα τα ούλα... Αλλά τώρα κι εμάς είναι πόσος καιρός που έχει περάσει και σήμερα μόλις ένιωσα τις μυτουλες να έχουν σκάσει. Αλλά έχει ηρεμήσει με το κλάμα, ειδικά το βράδυ!!  Τα πρώτα 100 χρόνια είναι τα δύσκολα, μετά θα δούμε φως! 🥲
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...