Μετάβαση σε περιεχόμενο

εγκυμοσυνη και αντιβιωση

Recommended Posts

Καλημερα Πατσυ.Στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα ενα τρομερο κρυωμα στον 5ο-6ο μηνα και χρειαστηκε να παρω κι εγω amoxil.Δεν παθαινεις τιποτα αρκει να ενημερωσεις τον γυναικολογο σου τι φαρμακα σου εδωσε ο παθολογος για να σου δωσει κι αυτος το οκ.Τα λαιμα σου σε πιασαν ε;Αντε περαστικα βρε κοριτσι μου και ευχομαι να ναι το τελευταιο πια τι να πω!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΑΘΟΛΟΓΟ.ΑΠΛΑ ΡΩΤΗΣΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΩ ΥΠΟΨΗΝ.ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΕΙΜΑΙ.ΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΩ ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ.ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΑ ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ.ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΩ ΠΑΛΙ.ΜΠΑ ΜΠΕΛ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΝΩΡΙΣ.ΧΑΧΑ

εχω ραντεβου αυριο στο κεντρο μητερας και παιδιου για να μου γραψει τα φαρμακα οποτε θα μου πει τι να κανω.εντωμεταξυ μολις εκανα εμετο και γδαρθηκε πιο πολυ ο λαιμος μου.

Εγώ έπαθα γρίπη με βήχα πυρετό και καταρροή στην μύτη στον 4ο με 5ο μήνα! Το μόνο που έπαιρνα ήταν depon αναβράζωντα κι αυτά όταν ανέβαινε ο πυρετός πάνω από 38!Ήταν μια φρίκη! Αισθανόμουν άθλια!! Αλλά δόξα το Θεό όλα κύλησαν τέλεια μετά! ;)

Κι εγώ πήρα αντιβίωση στις αρχές του δεύτερου τριμήνου για το μυκόπλασμα. Erythromycin, συμβατη με την εγκυμοσύνη!

Περαστικά σου tselinkas! :cheer:

κορίτσια εγώ στη δική μου εγκυμοσύνη αρρώστησα και είχα λαιμό και μύτη χάλια και πήρα μόνο ντεπόν και αμπούλες θαλασσινού νερού που δίνουν στα μωράκια. ο γιατρός μου ήταν κάθετος και δε μου έδινε άλλα φάρμακα και ντεπόν μέχρι 4 την ημέρα. κατά τα άλλα τσάι, χαμομήλι, τρίψημο με τσίπουρο στο λαιμό και τύλιγμα με μάλλινη μπλούζα (πολύ καλό). αυτά είχα να πω. περαστικά σε όλες όσες είναι αρρωστούλες... :kiss:

πηγα στο κεντρο μητερας και παιδιου και ειπε να παω στο νοσοκομειο για εξετασεις επειδη το αιμα που βγαζω απο το λαιμο ειναι συμπτωμα της νεας γριπης.εσεις εχετε βγαλει αιμα απο το λαιμο?

• 2 weeks later...

τελικα πηρα augmentin αντιβιωση σημερα.ρωτησα στο ιπποκρατειο καιειπαν αν ειναι αναγκη να παρω.μου την εγραψε η πνευμονολογος.και ο θεος βοηθος.

• 2 weeks later...

καλησπερα και απο μενα!!!!!εγω πηρα ατιβιωση πριν ενα μηνα γιατι επαθα ουρολοιμωξη...τωρα ειμαι 32 εβδομαδων.μην ανησυχεις καθολου με τον πονολαιμο και το κρυωμα γενικα.οτικαι να παρεις δυστυχως θα πρεπει να κανει τον κυκλο του.πινε πολλα ζεστα,ειδικα χαμομηλι που ειναι φυσικο αντισυπτικο,με μπολικο μελακι.επισης να ξερεις πολυ καλο γιατο λαιμο ειναι να βρασεις τα κουκουτσια απο τα κυδωνια..κανει θαυματα...συνταγη της γιαγιας της σμυρνιας!!! ;);)

γενικα πινε και πολλες πορτοκαλαδες,και πανω απ ολα εχε υπομονη!!!!

περαστικα!!!

ευχαριστω πολυ.αλλα μαλλον κρυωμα δεν ειναι γιατι δεν ειχα τιποτα αλλο εκτος απο αυτον τον βηχα παου εχει περιπου εναν μηνα... :(

tselingas θα εισηγούμουν να πας και σε κάποιον πνευμονολόγο αφού το κυριώτερο πρόβλημα είναι ο βήχας.Ίσως είναι αλεργικός και χρειαστείς λίγα εισπνεόμενα που είναι και ακίνδυνα για το μωρό.Ένα μήνα βήχας είναι πολύς..

ΠΗΡΑ AMOXIL ΓΙΑ ΔΟΝΤΙ 3 ΦΟΡΕΣ... ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΚΥΗΣΗΣ.

ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ!

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ...

tselinkas έγραψε:

οταν εισασταν εγκυος ειχατε ποτε κρυωσει ωστε να χρειαστει να παρετε αντιβιωση?

Καλο ειναι να αποφευγετε μου ειχε πει η γιατρος ειδικα στο 1ο τριμηνο.

Εγω πηρα SELEXID για μια ουρολοιμωξη στον 4ο μηνα αλλα ηταν ελαφρια.

εμένα με τη σειρά μου μου εγραψε ceclor και σιροπι prospan και τελειώνω το τριτο κουτι της αντιβίωσης και ο βήχας παραμένει έντονος.

Kallia82 έγραψε:

εμένα με τη σειρά μου μου εγραψε ceclor και σιροπι prospan και τελειώνω το τριτο κουτι της αντιβίωσης και ο βήχας παραμένει έντονος.

ΜΟΝΟ ΒΗΧΑ ΕΧΕΙς?ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ.

εγω ητνα να παρω αντιβιωση γιατι θα εβγαζα το νυχι μου..στον 8ο μηνα.ητνα να παρς amoxil..afoba..δε χρειαστηκε να παρω τελικα γιατι ..εσωσα το νυχι μου..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Περαστικά κορίτσι μου μίλησες με παιδίατρο; Σου έδωσε τίποτα οδηγίες ; 
    • Κορίτσια εμένα ο μικρούλης μου είναι κρυμμένος.  Βασικά εγώ τον κόλλησα...είχα πονόλαιμο και καταρροη.  Τώρα προς το παρόν έχει μυξουλες και μπούκωμα.  Ελπίζω να του περάσει γρήγορα και να πάρει αντισώματα με τον θηλασμό 
    • Ευχαριστούμε για το μοίρασμα!! Τι ωραίες στιγμές!  Χαρα, συγκίνηση, αγωνία, άγχος...όλα μαζί  Θα σου πω ότι κι εγώ δεν την χάρηκα όσο θα ήθελα την εγκυμοσύνη αλλά θυμάμαι ότι όταν το έμαθα παρόλο το άγχος είχα χαρεί πολύ ότι αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά τα πράγματα!  Αφού τις πρώτες μέρες κοιτούσα τον άντρα μου σε άσχετες φάσεις και γελούσα και αυτός ήταν πολύ πιο συγκρατημενος μην χαρεί τζάμπα. Αλλά του έλεγα και να μην πάει καλά το ίδιο θα λυπηθουμε είτε χαιρόμαστε τώρα είτε όχι  Μετά φυσικά που όλα πήγαιναν καλά με έπιανε πού και πού το άγχος 
    • Που λέτε κορίτσια, αφού περιμέναμε 4 ώρες αυτό το εξιτήριο, κι ενώ είχε ήλιο, με το που πιάνουμε το μωρό να βγούμε έξω από το μαιευτήριο μαζεύτηκαν όλα τα σύννεφα του κόσμου κι αρχίζει να ψιχαλιζει. Φτάνουμε σπίτι και το μεγάλος (πλέον) κοιμόταν 😆 Οπότε δεν υπήρξε καμία αναμονή στην είσοδο, μπήκαμε τρέχοντας μην παγώσει το μωρό και τον αφήσαμε πάνω στον καναπέ 🥲 Καθόλου instagramable 😆 3 ώρες μετά που πήγα να ξυπνήσω τον μεγάλο, νόμιζε ότι ήμουν εξωγήινος κι άρχισε να φωνάζει τη γιαγιά του!! Αφού τον συνεφεραμε, του λέμε έλα να δεις το μωρό και καθόταν από μακριά και το κοιτούσε. Μετά ξεκόλλησε και του βάλε το χέρι στην κοιλιά κι εκεί ξεμπλοκαρε!! Άρχισε να χοροπηδάει, να χαίρεται!! Ήθελε να τον πάρει αγκαλιά, τον άρπαξε και κόντεψε ο λαιμός του μωρού να μας φύγει!! Μετά του τον βάλαμε στην αγκαλιά του, αλλά τον γύρισε κάπως και τον έφερε από κάτω του κεφαλοκλειδωμα, σμακ ντάουν φάση, αλλα το έκανε με πολύ χαρά κι αγάπη (ελπίζω 😅) του έδινε και φιλάκια μετά!  Σήμερα το πρωί ήρθε στο δωμάτιο μας, γιατί εκεί έχουμε το λίκνο, και φώναζε "το μωρό κοιμάται" και προσπάθησε να τον νανουρισει κουνώντας το λίκνο με φόρα! Μετά όταν θήλαζα, ήρθε και έλεγε "το μωρό πίνει γάλα" και του έριξε μια φαπα, η οποία στη δική του γλώσσα μάλλον ήταν χάδι... στη συνέχεια άρχισε να χοροπηδάει κιόλας δίπλα μας και να φωνάζει "τραμπολίνο"! Μετά σκούπισε με το χέρι τη μύτη του που είχε μυξες και προσπάθησε να το βάλει στο στόμα του μωρού...  Κορίτσια, νιώθω ότι καλά πάει γενικά, τον συμπαθεί, αλλά νιώθω ότι θα τον ξεκανει κιόλας ταυτόχρονα!! Αλλά μια πραγματική ιστορία αγάπης αδερφών μόλις ξεκίνησε 😅😅
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...