Μετάβαση σε περιεχόμενο

Καπνισμα......απιστευτα δυσκολη η διακοπηηηηη

Recommended Posts

Γεια χαρα κοριτσακια...ξερω πως θα με βρισετε ολες μαζι τωρα αλλα πρεπει να σας πω κατι μπας και με βοηθησετε!!!

ειμαι εγκυουλα,δεν ξερω ποσο ακριβως καθωτι εχω μονο χοριακη στα χερια μου και δεν πηγα ακομη στον ιατρο.τελευταια περιοδο 14/10 και χοριακη 93,77...κοριτσακια μου,ηουνα φανατικη καπνιστρια μιλαμε για 1 με 1,5 πακετο την ημερα και τωρα που ειμαι εγκυουλα μου ειναι αδυνατον να μην κανω καθολου.ξερω ειναι οτι χειροτερο αλλα με πιανουν κατι νευρα τρελαααααα....σημερα εκανα σχεδον 4 τσιγαρα,εχθες το εμαθα οτι ειμαι!!!

τι να κανω???δεν ξερω πραγματικα...δεν ξερω αν θα τα καταφερω να μην κανω καθολου.παντως για μενα και τα 4 ειναι απιστευτο πως εκανα μονο τοσα.πειτε μου εσεις τι κανατε?ειχε καμια το ιδιο προβλημα με μενα???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΠΝΙΖΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΑ ΣΤΑΝΤΑΡ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΣΤ ΒΓΗΚΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑ. ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΕΦΕΥΓΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ.

ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ ΖΗΤΗΣΑ ΕΝΑ MARLBORO LIGHTS..!!!!

ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟΥΛΙΝΙ ΣΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΣΥΝΗΘΕΙΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ..ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ, Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ, ΟΛΑ..ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. :)

Αχ Ανθουλα μου,καλα τα λες εσυ αλλα..μου ειναι δυσκολο πολυυυυυ!!!εσυ καπνιζες πολυ λιγο αυτο για μενα δεν ειναι καπνισμα,εγω καπνιζα παρα πολλα!σε ευχαριστω παντως για τα λογακια σου!που θα μου παει θα τα καταφερω.ελπιζωωωωω

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΟΝΤΩΣ ΚΑΠΝΙΖΑ ΛΙΓΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΚΡΑΞΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΟΤΙ 2-3 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ...ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΨΕΙΣ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣ....ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥ!

...Ετσι νομιζα και εγω!

οτι ειναι ακατορθοτο να το κοψω..μετα απο 10 χρονια φανατικου καπνισματος.! Και ομως! οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος..αναβα το τσιγαρο και απλα το κρατουσα για να μου ερχεται ο καπνος ελαχιστα..κατι σαν παθιτικο καπνισμα.. αυτο κρατησε 3-4 μερες..την 5 επιασα το πακετο και το πεταξα..απο εκεινη την μερα δεν μου εχει λειψει..μα καθολου ομως! ισα ισα που τωρα το σιχαινομαι και δεν το ανεχομαι κ ολας... οολα ειναι στο μυαλο μας! μια κακια συνηθεια! τιποτα παραπανω! Κοψτο παντως..γιατι εκτως οτι δεν κανεις καλο στην υγεια σας..με το τσιγαρο θα εχεις και παραπανω ναυτιες... :(

Σας ευχαρσιτω πολυ ρε κοριτσια ,ναστε καλα!!!υποσχομαι να προσπαθησω πολυ!!!το μωρο μου το λατρευωωωωωωωωωω δεν θελω να μου παθει τιποτα και γενικα προσεχω πολυ ετσι ελπιζω να τα καταφερω ,τι να πω?βλεπω μανουλες σαν τη Νικολ και λεω καλα εσυ τι μανα θα γινεις?αν απο τωρα το διοχετευεις νικοτινη αλλα μετα αρχιζω παλι...με πιανει τρελα σας λεω σαν στερητικο.αχ μακαρι να τα πεταξω τα βρωμοτσιγαρα!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΠΝΙΖΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ

ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΜΕΣΩΣ...

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 3ΜΗΝΕΣ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ (ΚΑΚΩΣ ΒΕΒΑΙΑ)ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

1-2 ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ....

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ

ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ...

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ....ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.... :)

μπορεις να σκευτεις και το αλλο...οταν με το καλο γεννησεις θα αφηνεις να καπνιζουν γυρω του απανω του? οχι βεβαια...οποτε κατι τετοιο ισχυει και με την εγκυμοσυνη

και εγω παραστρατησα και εκανα κανα δυο μερικες φορες αλλα καλο ειναι καθολου

ειναι ζορι μεγαλο!κοψε τον καφε (αν πινεις) ,εμενα με βοηθησε αυτο.Οταν το μαθα για την εγκυμοσυνη τα πηγα στα 5,και κατεβαινα.Τωρα αν με "πιασει" παιρνω μια ρουφηξια απο τον αντρα μου,αλλα σπανια πια.ειναι δυσκολο το κ...λοκαπνισμα!εκανες και πολλα βρε πουλακι μου!!1-1,5 πακετο.

Οταν ημουν εγκυος στον γιο μου ο γιατρος που ειχα αρχικα μου χε πει οτι μπορω να κανω 5 τη μερα :huh: ,αλλα με τσατισε αυτη η ανεση κ το κοψα τελειως.Ο γιατρος που πηγα μετα μου τα πε πιο...χοντρα οποτε δεν αστειευτηκα με το θεμα.Η εξαρτηση ειναι δυσκολη κ θελουμε να αποφυγουμε τις αντιδρασεις,αλλα τελικα κοβεται μια χαρα.Παρε και καμια τσιχλιτσα και οταν σε πιανει μασούλα!!

Απο ενα σημειο και μετα νομιζω οτι δεν θα το θελησεις ουτε εσυ...

Κι εγω την ημερα που εμαθα οτι ημουν εγκυος ως δια μαγειας δεν ηθελα ουτε τη μυρωδια του...

Αν περιορισεις τον καφε και γενικοτερα αυτα που σε τραβανε να καπνιζεις θα δεις οτι δε θα το θελεις καθολου...

Σε ολη την εγκυμοσυνη εκανα 3 τσιγαρα κι αυτα οχι ολοκληρα.

Συζητησε το και με τον γιατρο σου...

Καλη εγκυμοσυνη και με το καλο!

καπνιζα 7 χρονια ενα πακετο την ημερα

οταν εμαθα οτι ειμαι εγκυος καπνισα αλλε 2 βδομαδες περιπου μισο πακετο την ημερα και μετα αφου καταλαβα οτι αν συνεχιζα ετσι λεγοντας οτι θα καπνιζω λιγοτερο δεν γινοταν τιποτα και μονο κακο θα εκανα στο μωρακι μου πεταξα τα τσιγαρα ασχετα με τα νευρα που ειχα στην αρχη που το εκοψα τα νευρα απο τη διακοπη του τσιγαρου κρατησαν 2 η 3 βδομαδες Τωρα δεν θελω να το βλεπω καν στα ματια μου :P:P

Κοριτσακια μου!!!σας ευχαριστω παρα πολυ,με βοηθανε πολυ οι απαντησεις σας !περνω θαρρος και θα το κοψω που θα μου παει!!!ηδη το πρωι δεν το θελω σχεδον καθολου και δεν το ζηταω αλλα αμα φαω και μετα....οχοχοχοχοχ τα ψαχνω τα τσιγαρα σαν μανιακη! :dry:

Ολες σας οι συμβουλες με βοηθανε πολυ,πραγματικα!!! ;)

σας ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου!!! :kiss::kiss::kiss:

Αργυρώ γεια σου! Με το καλό να φέρεις στον κόσμο ένα γερό και όμορφο μωράκι! :)

Νομίζω πως όταν διαβάσεις τα παρακάτω, θα πετάξεις κατευθείαν το πακέτο στα σκουπίδια και δε θα έχεις ούτε καν στερητικό σύνδρομο! ;)

Φιλάκια! :)

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος γιά να κόψετε το κάπνισμα, αν είστε γυναίκα;

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης! Το καλύτερο μάλιστα είναι να το κόψετε 4-5 μήνες πριν από τη σύλληψη. Αν όμως το συνεχίζετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο παιδί που πρόκειται να γεννηθεί.

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ότι ευθύνεται γιά το 20-30% των παιδιών που γεννιούνται με χαμηλό βάρος, γιά το 14% των πρόωρων τοκετών και το 10% των νεογνικών θανάτων. Επίσης, σχετίζεται με την ανάπτυξη άσθματος στα νεογνά και στα μικρά παιδιά.

Η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που εισπνέουν οι καπνίστριες, φτάνει στο μωρό διά μέσω του πλακούντα και εμποδίζει τις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στο έμβρυο, ενώ περιορίζει το ποσοστό του οξυγόνου που παίρνει το έμβρυο.

Μεγάλη όμως προσοχή, χρειάζεται και το παθητικό κάπνισμα. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε χώρους καπνιστών γιά μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στο νεογνό. Ορισμένες μάλιστα ουσίες μπορεί να περάσουν στο γάλα της μήτερας και να μεταδοθούν στο παιδί με το θηλασμό.

Η μείωση της συχνότητας του καπνίσματος, δηλαδή αν η γυναίκα καπνίζει λιγότερα τσιγάρα ή αν μειώσει την περιεκτικότητα της νικοτίνης του τσιγάρου, καπνίζοντας πιό ελαφριά τσιγάρα δεν ωφελεί πάντα το παιδί. Ειδικά αν η γυναίκα εισπνέει πιό βαθιά ή αν κάνει περισσότερες εισπνοές θα πάρει την ίδια ποσότητα νικοτίνης με πριν.

Πως όμως εξηγείται το γεγονός ότι πολλές έγκυες ενώ καπνίζουν, βγάζουν υγιέστατα παιδιά;

Οι γυναίκες αυτές είναι απλά τυχερές. Είναι γεγονός ότι όταν η μητέρα καπνίζει, καπνίζει και το παιδί.

Τα δηλητήρια του τσιγάρου περνούν μέσω του πλακούντα στο παιδί και εμποδίζουν το έμβρυο να πάρει τις απαραίτητες ουσίες και το οξυγόνο που χρειάζεται γιά να αναπτυχθεί σωστά. Ετσι, κινδυνεύει να γεννηθεί με μικρό βάρος.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιό εύκολος για τη γυναίκα ο τοκετός;

Δεν είναι πάντα ευκολότερο να γεννηθεί ένα παιδί με μικρότερο βάρος. Τα ελλιποβαρή έμβρυα μπορεί να αναπτύξουν περισσότερα προβλήματα υγείας απ΄ότι τα παιδιά με κανονικό βάρος. Επίσης, έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν ειδική φροντίδα και να πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο γιά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, προσθέτει, ότι γι΄αυτά τα παιδιά υπάρχει και η αυξημένη πιθανότητα θανάτου στη διάρκεια του τοκετού ή κατά το πρώτο έτος.

Ποιές είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες για τα παιδιά;

Τα παιδιά των καπνιστριών αργότερα έχουν προδιάθεση γιά αναπνευστικά προβλήματα. Τα μωρά έχουν μικρούς πνεύμονες και αεροφόρους οδούς και μπορεί εύκολα να γεμίσουν από αέρα που περιέχει καπνό. Αυτός δυσκολεύει το παιδί να αναπνεύσει. Γενικά, τα παιδιά των καπνιστριών παρουσιάζουν εύκολα βήχα, ωτίτιδες και κρυολογούν πιό εύκολα.

Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι έχουν πιθανότητα να μην είναι γρήγορα στην εκμάθηση, να έχουν μικρότερο ύψος, ενώ έχουν περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν όταν μεγαλώσουν, αφού έχουν δοκιμάσει νικοτίνη από την εμβρυϊκή τους ηλικία!

Αν όμως η μέλλουσα μητέρα σταματήσει απότομα το κάπνισμα δεν θα αρχίσει να παχαίνει;

Μία γυναίκα παχαίνει φυσιολογικά στην εγκυμοσύνη. Το έμβρυο χρειάζεται τις επιπλέον θρεπτικές ουσίες γιά να αναπτυχθεί σωστά. Αν η μητέρα προσέχει να μην τρώει φαγητά που παχαίνουν υπερβολικά και επιλέγει τροφές που έχουν υψηλή θρεπτική αξία, το βάρος της δεν θα αυξηθεί υπερβολικά. Επίσης, καλό είναι να ασκείται, με ειδικές ασκήσεις που θα υποδείξει ο γιατρός της. Εξάλλου, ακόμα και αν η έγκυος πάρει κιλά μπορεί να τα χάσει αφού γεννήσει.

Πως όμως η έγκυος θα αντιμετωπίσει το στρες από τη διακοπή του τσιγάρου;

Μπορεί να μάθει να χαλαρώνει με άλλους τρόπους καλύτερους από το τσιγάρο! Οταν νιώθει ένταση μπορεί να πάρει μερικές βαθιές αναπνοές ή να μασήσει μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Επίσης, θα τη βοηθήσει να χαλαρώσει αν κάνει κάτι με τα χέρια της, όπως γιά παράδειγμα το να ράψει.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, αρχίστε από τώρα να το ελαττώνετε σιγά-σιγά, ενώ μπορείτε να διαβάσετε και διάφορα βιβλία γιά τη διακοπή του καπνίσματος. Συνιστούμε τον οδηγό διακοπής καπνίσματος "Ζωή Χωρίς Τσιγάρο" που εξέδωσε το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προαγωγής και Αγωγής της Υγείας. Επίσης, το Εργαστήριο και η Εταιρεία οργανώνουν προγράμματα διακοπής καπνίσματος, τηλ: 210 7482015

Από το http://www.iatronet.gr/articlespnsr.asp?art_id=79

Αργυρω ειναι δυσκολο το ξερω..κι εγω ζοριστηκα στην εγκυμοσυνη αλλα σκεφτομουν το μωρο και το παλευα..οταν ζοριζομουν πολυ εκανα καμια τζουρα απο του αντρα μου ετσι για να μου φυγουν τα νευρα.. :blush:

Περναει πολυ γρηγορα ο καιρος θα δεις! ;)

Αργυρώ και εγώ κάπνιζα 1 πακέτο την ημέρα για πολλά χρόνια,ήθελα όμως να το κόψω και το έκοψα μαχαίρι μια μέρα.Είπα τσιγάρο τέλος για εμένα!είχα αρχίσει να έχω μια μικρή δύσπνοια και καταλάβαινα ότι είναι καθαρά απο το τσιγάρο.Μετά από δύο μήνες έμεινα έγκυος και ευτυχώς που το είχα κόψει!βέβαια δεν σου κρύβω ότι ειδικά τον πρώτο μήνα δυσκολεύτηκα πάρα πολύ.Υπήρχαν πολλές φορές που ήθελα να κάνω τσιγάρο,αλλά εκεί πρέπει να έχεις δύναμη και να λές πάνω απο όλα η υγεία του παιδιού μου και φυσικά και η δικιά μου.Και να φανταστείς η διακοπή του καπνίσματος έγινε για εμένα ένα πολύ δύσκολο διάστημα όπου μάθαμε για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του άντρα μου και που απο την στεναχώρια μου πολλές φορές ήθελα να καπνίσω!σημειωτέον ότι και ο άντρας μου κάπνιζε πάρα πολύ και επειδή στο πρόβλημα υγείας του φταίει και το τσιγάρο το έκοψε μαχαίρι.Μετά από αυτό έγινα πολύ απόλυτη στο θέμα τσιγάρο.Μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει σε εσένα και στο μωράκι σου.Σκέψου ότι τώρα γίνεται η οργανωγέννεση στο μωράκι σου και εσύ του δίνεις όλες τις βλαβερές ουσίες του τσιγάρου δεν είναι κρίμα;και ο πλακούντας πόσο να δουλέψει πια για να αποτρέψει αυτές τις ουσίες να φτάσουν στο μωράκι,κάποιες φτάνουν και είναι σίγουρο και όλα αυτά μου τα έχει πει ο γιατρός μου.Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά αυτή είναι η αλήθεια για όσες καπνίζουν και είναι έγκυες.Πέρα όμως απο αυτό σκέψου και τον εαυτό σου,σου μιλάω απο προσωπική πονεμένη εμπειρία λόγω του άντρα μου.Μην ρισκάρεις την υγεία σου και του παιδιού σου είναι πολύ σημαντικά!

Αργυρούλα μου που κρυβόσουν τόοοοοσο καιρό?

Κι εγώ ήθελα να ανοίξω τέτοιο θέμα στο φορουμ αλλα σκεφτόμου οτι θα φάω τέτοιο κράξιμο....αστο καλύτερα!

Καπνίστρια απο τα 16 μου, είμαι 30 και τελευταία κάπνιζα 1,5-2 πακέτα την ημέρα, πολύ ελαφριά βέβαια (silk cut slim λευκό).

Tο πρώτο διάστημ απου έμεινα έγκυος, πρίν το μάθω, ήμουν ακαι διακοπές και κάπνιζα φουγάρο! Όταν το έμαθα....χάλια! Στην αρχή το μείωσα στο 1/2 πακέτο, μετά έκοψα και καφέ και τώρα με ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ 1-2-3-μπορεί και κα8όλου! Εννοείται οτι σκέφτομαι κάθε φορά την υγεία του μωρού μου αλλα βρε Αργυρώ δεν με βοηθάει την ώρα που το θέλω!!!!Σαλτάρω!

Για να φτάσω σε αυτά τα "ελάχιστα" ημερησίως έκανα το εξής τρικ: ο άντρας μου το έχει κόψει απο πέρυσι και αν του έλεγα οτι τώρα ειδικά συνεχίζω το κάπνισμα θα με έσφαζε στο γόνατο! Οπότε του είπα οτι το "έκοψα μωρό μου" και έτσι όσες ώρες την ημέρα είμαστε μαζί δεν τολμάω...! Και το κουφό είναι οτι τις ώρες με τον αντρούλη μου δεν το ζητάω κι όλας!

Έτσι: το πρωί δεν το 8έλω απο μόνη μου (μου μυρίζει, έκοψα και τον καφέ)

Το μεσημέρι κοιμάμαι σα βόδι...περνάνε άλλες 2-3 ώρες

Το απόγευμα που το θέλω βγαίνω για λίγο περπάτημα

Γυρίζω, μαγειρέυω έρχεται ο αντρας μου....γειά σας!

Καλή επιτυχία! όποτε δεν αντέχεις στείλε μου και π.μ. να δίνουμε κουράγιο η μια στην άλλη...!

Σε ζάλισα λίγο ε?

Κι εγω ημουν φανατικη καπνιστρια. ΣΤην προηγουμενη εγκυμοσυνη καπνιζα μεχρι 5 την ημερα. Τελικα ο πλακουντας μου γερασε νωρις, πηγαινα για προωρο τοκετο και ο γιατρος μου εκανε ενεσεις κορτιζονης για να αναπτυχθει το εμβρυο. Στον θυλασμο το εκοψα τελειως. Τωρα να πω την αμαρτια μου οταν θα ειμαι για καφε (μια στο τοσο) μπορει να κανω ενα. Αλλα δεν το ζηταω οπως πριν. Δηλαδη σε αυτην την εγκυμοσυνη αντε να εχω κανει 4. Και αυτα τα 4 ξερω οτι αν δεν τα ειχα κανει θα με επιαναν τα νευρα μου και τελικα θα εκανα παραπανω. ΕΙναι πολυ δυσκολο το ξερω... Με βοηθησε το οτι εκοψα και τον καφε. Προσπαθησε πμως γιατι οντως τα προβληματα που μπορει να δημιουργηθουν ειναι πολλα... Καλη προσπαθεια! Φλακια!

πω πω κοριτσακι μου σε καταλααινω απολυτα..ριν μαθω οτι ειμα εγκυος καπνιζα και εγω 1 πακετο την ημερα η και παραπανω....οις εμαθα για το μωρακι μου το ελαιστοποιησα αρκετα και σε καποια φαση ειπα φτανει δεν παει αλλο...βεβαια επειδη ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη μου ελειπε και μου λειπει αρκετα συχνα...αλλα τι να κανουμε????υπομονη κοριτσακι μου....αααααααααααα!!!εκοψα και τον καφε γιατι αν επινα καφε με επιανε τρελα να καπνισω...χιχ ιχ....αυτα....φιλακια...

εγω κοριτσακια το εξοψα μετα απο 16 χρονια ατελειωτου καπνισματος πριν μεινω ξανα εγκυος επειδη ενα βραδυ αποφασισα οτι απο το πρωι που θα ξυπνουσα τερμα για παντα το τσιγαρο.η εγω η ο καρκινος.και αποφασισα εμενα.και καμια φορα οταν σκεφτομαι τον καφε και το τσιγαρο γιατι κακα τα ψεματα μου λειπει που και που παλι σκεφτομαι πανω απο ολα την υγεια μου και ετσι μου βγαινει απο το μυαλο.ειμαι καθαρη 8 μηνες σχεδον και ειμαι καλα.χαχα :P

θα σας πω και κατι λιγο ασχημο αλλα οσες αποτρεψω καλο θα κανει.η μαμα μου πεθανε απο καρκινο στον πνευμονα και υπεφερε τρελα 3 χρονια απο πονους που και με τα πιο ισχυρα ναρκωτικα που την δινανε δεν περνουσανε.γι αυτο μακρια για τα παιδακια σας πανω απ ολα.γιατι αν παθετε κατι ποιος θα τα μεγαλωσει? :)

ΑΡΕ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ!!!!!!!!!! ΠΟΣΟ ΣΕ ΝΙΩΘΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ !!! ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣ ΤΟ ΚΛΑΜΠΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ.ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ .ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΩ,ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ .ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΚΕΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΜΑΝΙΑ . :( ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ )ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΖΑ 5-6 ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΚΙΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ.........ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΗΜΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΟΥΣ ΕΜΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!!! ΠΩΠΩ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ.

Αργυρώ μου, με το καλό το μωράκι σου....

Το σκεφτόμουν το κάπνισμα αυτές τις μέρες. Έχω κόψει το κάπνισμα 1 χρονο κ μερικές μέρες. Κάπνιζα ενα πακέτο κ κάτι την ημέρα. Ξύπνησα μια μέρα κ είπα "Δεν θέλω άλλο". Μετά απο 3 μήνες έμεινα εγκυος. Σου εύχομαι καλή δύναμη και σύντομα να μην θες να το δεις στα μάτια σου!

EGW KAPNIZA PRIN THN EGKYMOSINI PARA POLY EWS KAI 2 PAKETA OATN EMATHA OTI EIMAI EGGYOS EKANA 3 THN HMERA GIA 2 EVOMADES KAI META KANENAN MEXRI POY TO MWRO PHGE 3 MHNWN ALLA

HTAN PARA POLY DYSKOLO ALLA EPREPE GIATI META THA ENOIWTHA TOSES TYPSEIS POY DEN THA TO ANTEXA.

O PLAKOYNTAS GERASE LIGO NWRIS PARLOLO POY DEN KAPNIZA ALLA MALLON OFEILETAI STO XRONIO KAPNISMA,EGW THA ELEGA NA PROSPATHISESI OSO MPOREIS.

Μας ειχαν δειξει στο σχολιο ενα ντοκυμαντερ με το πως κανει ενα μωρο στην κοιλια οταν η μαμα ρουφαει τον καπνο...Χτυπιεται στην κυριολεξια λες και το κανεις ηλεκτροσοκ. Παρολου που καπνιζα αραια και που στην εγκυμοσυνη μολις μου ερχοταν επιθυμια για τσιγαρο κατευθειαν μου ερχοταν και αυτη η εικονα οποτε μου δημιουργουσε αποστροφη στην ιδεα και μονο οτι το παιδακι μου υποφερει

http://www.youtube.com/watch?v=udOSr5VuHKw

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...