Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ-ΑΠΟΡΙΕΣ-ΕΡΕΥΝΕΣ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ..ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΨΑΧΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.....ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ ΑΡΚΡΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ FREZYLAC .ΕΓΩ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ...ΟΜΩΣ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ....

1.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ...ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...

2.ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ?ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΠΡΕΒΙΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΥΚΛΕΟΤΙΔΙΑ ΠΟΥΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΒΡΕΦΑΚΙΑ

3.ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΤ -ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ ΞΑΝΑ-ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΡΙΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ .ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΡΕΝΜΠΟΥΛ ΟΠΩΣ ΥΠΟΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ Η ΤΑΥΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΤΟ

4.ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΓΑΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΛΕΓΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΣΕ ΖΩΑΚΙΑ...ΕΔΩ ΤΙΘΕΤΕ ΘΕΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΟ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ-ΣΤΑ ΒΙΛΟΓΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΡΑ ΑΣΦΑΛΗ?

(ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.......ΔΕ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ)

ΘΑΘΕΛΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΧΗΜΙΚΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΤΛ ΠΟΥ ΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΥΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΡΙΝΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Όσα μωρά θηλάζουν καταπίνουν μαζί με το μητρικό γάλα ένα

αμινοξύ το οποίο ονομάζεται ταυρίνη. H διαδικασία παραμένει

ακόμα άγνωστη, μα μια ομάδα βρετανών ερευνητών απέδειξε εν

μέρει ότι η ταυρίνη προστατεύει το συκώτι βοηθώντας το να

αντιμετωπίσει τις τοξικές ουσίες.

Τα συνηθισμένα αμινοξέα, η βάση των πρωτεϊνών, είναι γνωστά ως

α- αμινοξέα. Αυτό συμβαίνει επειδή το καρβονύλιο (-COOH)

συνδέεται απευθείας με το άτομο άνθρακα που φέρει την

αμινομάδα (NH2). H ταυρίνη διαφέρει από τα συνηθισμένα

αμινοξέα σε δυο σημαντικά σημεία. Πρώτον περιέχει μια

σουλφομάδα (SO3H) και δεύτερον είναι ένα β-αμινοξύ μια που η

προηγούμενη ομάδα συνδέεται με το διπλανό άτομο άνθρακα από

αυτό της αμινομάδας.

Στο σώμα η ταυρίνη συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα συνήθη

αμινοξέα. Τα περισσότερα από αυτά ενώνονται μεταξύ τους και

σχηματίζουν τα μεγάλα πολυμερή των πρωτεϊνών. H ταυρίνη

αντίθετα φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στη σταθερότητα των

κυτταρικών μεμβρανών, στη μεταφορά ασβεστίου και στη

λειτουργία της χολής.

Αν τα νεογνά των πιθήκων στερηθούν την ταυρίνη δεν μεγαλώνουν

φυσιολογικά. H ουσία προστίθεται τώρα και στο αγελαδινό γάλα,

το οποίο συχνά χρησιμοποιείται σε αντικατάσταση της βρεφικής

τροφής υπό μορφή σκόνης.

Για τη μελέτη λειτουργίας της ο Τζον Τίμπρελ και οι συνάδελφοί

του στη Φαρμακευτική Σχολή του Λονδίνου μέτρησαν τις εκκρίσεις

αμινοξέων στα ποντίκια. Ανακάλυψαν ότι η εκκρινόμενη ποσότητα

συνδέεται άμεσα με την ποσότητα ταυρίνης στο συκώτι.

Όταν τα ζώα εκτίθεντο σε ουσίες όπως ο τετραχλωράνθρακας ή το

θειοακεταμίδιο, αυτά με τη μικρότερη ποσότητα ταυρίνης στην

ουρίνη τους, δηλαδή στο συκώτι τους, υφίσταντο τις μεγαλύτερες

ηπατικές βλάβες. Οι ερευνητές ακόμη ανακάλυψαν πως οι

εκκρίσεις ταυρίνης από το συκώτι των ζώων αυξάνονταν κατά την

έκθεσή τους στα παραπάνω δηλητήρια. Ίσως λοιπόν οι ηπατικές

βλάβες να μπορούν να μετρηθούν με γνώμονα την υπάρχουσα

ποσότητα ταυρίνης.

O Τίμπρελ απέδειξε επίσης ότι η ταυρίνη εκλύεται από έναν

ζωικό οργανισμό όταν αυτός δεχθεί την β-αλανίνη, ένα αμινοξύ

χημικά όμοιο με την ταυρίνη μόνο που στη θέση της σουλφομάδας

υπάρχει ένα καρβοξύλιο.

Τα ποντίκια μπορούν να παράγουν την ταυρίνη ευκολότερα απ_ ότι

ο άνθρωπος. Έτσι ο Τίμπρελ συμπέρανε ότι κινδυνεύουμε

περισσότερο από τα ποντίκια από δηλητηριάσεις. Ειδικά οι

χορτοφάγοι που δεν τρώνε ζωικές ουσίες με αποτέλεσμα να

λαμβάνουν μειωμένες ποσότητες ταυρίνης, αυξάνουν σημαντικά τις

πιθανότητές τους για κάτι τέτοιο.

Ο ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ έγραψα για την ταυρίνη και είπα πως νιώθω ΣΑΝ ΝΑ είναι ρεντμπουλ και ΟΧΙ οτι είναι. Μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφουμε, στην τελική εσύ ζήτησες τη βοήθεια και την άποψη των μαμάδων και εγώ σου παρέθεσα τη δική μου προσωπική άποψη και όχι μελέτες κάποιων επιστημόνων. Ο καθένας αποφασίζει για το δικό του παιδί με βάση κάποια δικά του προσωπικά κριτήρια. Όσο πιο πολλές απόψεις ακούγουνται τόσο καλύτερα κατά την άποψή μου.

ΒΑΣΙΚΑ ΔΕ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΣΑ ΚΑΤΙ...ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΑΛΩΣΩ ΗΘΕΛΑ ΜΗ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ..ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...ΓΙΑ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΠΤ...ΕΣΥ ΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΤΩΡΑ?ΘΑ ΦΟΒΗΘΩ ΔΛΔ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ?ΕΔΩ ΓΝΩΜΕΣ ΛΕΜΕ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΛΩΣΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΕΓΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΡΙΝΗ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΜΑΛΩΣΩ ΜΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩ...ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΟ<<<ΣΑΝ>>>ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΙΑΣΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ...ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ?ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΛΔ....ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΕΣΥ

ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΕΣ ΣΟΥ...ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΑ ΕΤΣΙ?ΕΧΩ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΨΑΧΝΩ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΟΤΙ ΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΑΠΟΡΙΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΙΞΑ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ ΟΥΤΕ ΚΡΙΤΗΣ...ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ...ΦΙΛΙΑ

Καταρχην, διωξε τις τυψεις!

Εχεις κανει και συνεχιζεις να κανεις το καλυτερο για το μωρο σου!

Δεν χαθηκε και ο κοσμος που δεν τα καταφερες!

Δεν ξερω τι να σου απαντησω μιας και εγω στο θεμα αυτο ειμαι ασχετη.

Οτι μου σερβιρουν απο γαλατα αυτο δεινω.

Δεν το εψαξα ποτε μου!

ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ..ΠΗΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΡΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ...ΜΟΥΠΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΟΧΙ..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ...ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ....ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Ούτε να μαλώσω ήθελα και ούτε θιχτηκα αλλά δεν θα κάνω και διαγωνισμό για το ποιά είναι εδώ μέσα περισσότερο καιρό ή ποια είναι η καλύτερη μάνα. Απλά όταν ζητάς τη γνώμη κάποιων να μην απομονώνεις ότι θέλεις να ακούσεις αλλιώς ζήτα σε πμ όσων τη γνώμη εμπιστεύεσαι. Η κάθε μανούλα ψάχνει ότι μπορεί για το παιδί της και αυτό που θεωρεί καλύτερο και το mammyland δεν νομίζω να είναι καλλιστεία μαμάδων για να μπαίνουμε σε τέτοιου τύπου συγκρίσεις και διαγωνισμούς χρόνου παραμονής στο site.

ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...ΛΟΙΠΟΝ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ...ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ?ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ..ΕΓΩ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ...ΚΑΙ ΕΜΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΜΜΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ..ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥΜΑΙ ΕΔΩ ΟΤΙ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΠΟΤΕ ΔΙΑΜΜΑΧΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΝΑ...ΜΠΕΡΔΕΤΕΣΑΙ ΑΣΧΗΜΑ...ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΝΩΜΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΙΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ...ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ....ΑΛΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΗ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ....ΕΧΟΥΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ...ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.........................

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...