Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

"Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι

σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο

χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο

σπίτι, μέσα στο...

αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»

«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις

- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου,

ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από

το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές.

- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον

κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι.

- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον

ορίζοντα.

- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας· αυτοί πάλι, σπέρνουν και

θερίζουν γι αυτό.

- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από

πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από

το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι.

- Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει

αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα.

- Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν

τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους,

προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους.

- Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την

τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο,

το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους,

την οικογένειά τους.

Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του.

Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:

«Σ'ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε.»

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ

ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ»."

Δημοσίευση

Πολύ ωραίο μανούλα, αλλά φτωχοί δεν είναι μόνο αυτοί που ζούνε στα βουνά και στα λαγκάδια. Οι περισσότεροι φτωχοί είναι μέσα στις πόλεις, δουλεύουν με σύμβαση για 500 ευρώ, κι όταν τελειώσει η σύμβαση μένουν στο δρόμο, έχουν ενοίκια, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ, παιδιά με χιλιάδες έξοδα, και σίγουρα δε ζουν μια τόσο ειδυλλιακή ζωή όπως αυτή που περιγράφεται στην ιστοριούλα.

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι περισσότεροι πλούσιοι είναι πτωχότατοι τω πνεύματι και τη καρδία, αλλά δε σημαίνει και ότι οι φτωχοί είναι πλούσιοι εσωτερικά.

"Να είμαστε", συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα της ιστορίας σου, να είμαστε, αλλά αν περνάμε τη ζωή μας παλεύοντας για "να έχουμε" τα ελάχιστα για να ζήσουμε την οικογένειά μας, τότε πώς να σκεφτούμε και "να είμαστε";

Επιμένω ότι η υπογραφή σου είναι παν-τέλεια!!!!!!! Δεν τη χορταίνω!!!!! Ειδικά η κόρη σου στη φωτογραφία που είναι και τα τρία μαζί, είναι όλα τα λεφτά!!!!!!!

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Πολύ ωραίο μανούλα, αλλά φτωχοί δεν είναι μόνο αυτοί που ζούνε στα βουνά και στα λαγκάδια. Οι περισσότεροι φτωχοί είναι μέσα στις πόλεις, δουλεύουν με σύμβαση για 500 ευρώ, κι όταν τελειώσει η σύμβαση μένουν στο δρόμο, έχουν ενοίκια, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ, παιδιά με χιλιάδες έξοδα, και σίγουρα δε ζουν μια τόσο ειδυλλιακή ζωή όπως αυτή που περιγράφεται στην ιστοριούλα.

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι περισσότεροι πλούσιοι είναι πτωχότατοι τω πνεύματι και τη καρδία, αλλά δε σημαίνει και ότι οι φτωχοί είναι πλούσιοι εσωτερικά.

"Να είμαστε", συμφωνώ απόλυτα με το συμπέρασμα της ιστορίας σου, να είμαστε, αλλά αν περνάμε τη ζωή μας παλεύοντας για "να έχουμε" τα ελάχιστα για να ζήσουμε την οικογένειά μας, τότε πώς να σκεφτούμε και "να είμαστε";

Επιμένω ότι η υπογραφή σου είναι παν-τέλεια!!!!!!! Δεν τη χορταίνω!!!!! Ειδικά η κόρη σου στη φωτογραφία που είναι και τα τρία μαζί, είναι όλα τα λεφτά!!!!!!!

συμφωνω απολυτα...δεν θεωρω οτι φτωχοι ειναι η αγροτια αλλα οι αστοι...σαν εμας λοιπον
Δημοσίευση

Μου άρεσε τόσο πολύ που το εκτύπωσα και το έβαλα στη πόρτα του ψυγείου μου για να μου υπενθυμίζει καθημερινά ποσο πολούσια οικογένεια έχω...

Μπορεί να μην μου λείπει το ψωμί στο σπιτι , αλλα σίγουρα δεν ζω σε πισίνες και παλατια ...είμαι τυχερή που επέλεξα να ζω στην επαρχία και άφησα την Αθήνα για ενα καλήτερο μέλλον! Να φανταστείς οτι γυρνάω πολλές φορες κουρασμένη απο τη δουλειά και νομίζω οτι βρίσκομαι σε μόνιμες διακοπές οταν πάω στο σπίτι μου!Βλέπω τα προβατάκια και τα βουνά χιονισμένα και θυμάμαι με πόσο λαχταρα ήθελα να πηγαίνω τον χειμώνα σε χωριά για να απολάυσω το θέαμα.τώρα το έχω μόνιμα στο οπτικό μου πεδίο και δεν το αλλάζω με τίποτα! Είναι πολλά ακόμα αλλα θα μου πάρει σελίδες για να εκφραστώ. όπως και να έχει όμως σε ευχαριστώ που μου υπενθύμισες ένα λόγο που άλλξα τη ζωή μου πριν 2 χρόνια!

Δημοσίευση

dimitra23 έγραψε:

Μου άρεσε τόσο πολύ που το εκτύπωσα και το έβαλα στη πόρτα του ψυγείου μου για να μου υπενθυμίζει καθημερινά ποσο πολούσια οικογένεια έχω...

Μπορεί να μην μου λείπει το ψωμί στο σπιτι , αλλα σίγουρα δεν ζω σε πισίνες και παλατια ...είμαι τυχερή που επέλεξα να ζω στην επαρχία και άφησα την Αθήνα για ενα καλήτερο μέλλον! Να φανταστείς οτι γυρνάω πολλές φορες κουρασμένη απο τη δουλειά και νομίζω οτι βρίσκομαι σε μόνιμες διακοπές οταν πάω στο σπίτι μου!Βλέπω τα προβατάκια και τα βουνά χιονισμένα και θυμάμαι με πόσο λαχταρα ήθελα να πηγαίνω τον χειμώνα σε χωριά για να απολάυσω το θέαμα.τώρα το έχω μόνιμα στο οπτικό μου πεδίο και δεν το αλλάζω με τίποτα! Είναι πολλά ακόμα αλλα θα μου πάρει σελίδες για να εκφραστώ. όπως και να έχει όμως σε ευχαριστώ που μου υπενθύμισες ένα λόγο που άλλξα τη ζωή μου πριν 2 χρόνια!

Μπράβο σου , που το ήθελες τόσο πολύ και τελικά αποφάσισες να αλλάξεις τη ζωή σου ....Δεν είναι ευκολο και γιαυτό σε παραδέχομαι!

Εμενα φαντάζει σαν όνειρο,τουλάχιστον ακόμη!

Δημοσίευση

evipapa έγραψε:

dimitra23 έγραψε:

Μπράβο σου , που το ήθελες τόσο πολύ και τελικά αποφάσισες να αλλάξεις τη ζωή σου ....Δεν είναι ευκολο και γιαυτό σε παραδέχομαι!

Εμενα φαντάζει σαν όνειρο,τουλάχιστον ακόμη![/quote:cvqgw2sr]

Μια αποφαση είναι όλα ευη μου! :)

Εμένα με βοήθησε πολύ το να φανταστώ τη ζωή που θα κάνουν τα παιδάκια μου στην επαρχία και τη ζωή που θα κάνανε στην πόλη! :dry:

Για να μην μηλίσουμε για μπαξέ! Διάθεση να έχεις και μπορείς να τρως όλα σου τα λαχανικά απο τα χεράκια σου :silly: και να ξέρεις οτι είναι και βιολογικά!Στην επαρχία αισθάνεσαι οτι έχεις πλεον χρόνο! κατι που δεν είχα ποτέ στην πόλη... :( !

Δημοσίευση

δημητρα μεγαλη η αποφαση σου αμα σκευτεις οτι Η Δραμα μαστιζεται ποα μεγαλα ποσοστα ανεργιας,αν κ το δικο σου επαγγελμα δεν μενει ποτε απο δουλεια χιχι,ο χρονος στα χωρια περναει...φεεεεττττταααα που λεει κ η διαφημιση,εγω παντως ειμαι πλουσια,ειμαι η πιο πλουσια του κοσμου με την Κωνσταντινα μου στην αγκαλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αυτο εχει σημασια να εισαι πλουσιος απο αγαπη!!!!!!!

Δημοσίευση

δημητρααααα τι τυχερη που εισαι!!!!οι παππουδες του αντρα μου ειναι απο προυσσο-καρπενησι κ το εχουμε επισκεφτει πολλες φορες!ονειρο μας ειναι να μπορεσουμε να χτισουμε κ μεις ενα σπιτακι εκει κ να ζησουμε αυτη την ονειρεμενη ζωη!!εδω στη μυκονο ειναι χαλια...τα παιδια μεγαλωνουν μες τους δρομους κ φυσικα πανε πολυ πιο μπροστα απ'την ηλικια τους....θελαμε να φυγουμε πριν πανε σχολειο τα παιδια,αλλα δεν το καταφεραμε ακομα...δεν θελουμε με τιποτα να μεγαλωσουν εδω...με τιποτα ομως!!ονειρευομαι ενα σπιτακι πετρα-ξυλο,χιονισμενο τοπιο,μια μικρη φαρμα,τζακι κ μακρια απ'ολους κ απ'ολα!!!αυτη ειναι πραγματικα ονειρεμενη ζωη!!!!!!!!αχ ποσο σε ζηλευω!!!!!!! :cheer:

Δημοσίευση

Λοιπον βουρ υπερ της αποκέντρωσης κορίτσια!!!!!!!!!!!!!!!!! :laugh:

savropinguinos έχεις απόλυτο δίκιο! έχουμε σοβαρό πρόβλημα ανεργείας αλλα πρέπει να θέλεις να δουλέψεις!Αμα θες βρίσκεις δουλειά!

Σιγουρα το επαγγελμά μου βοηθάει παρα πολύ , μπορώ να το κάνω παντου.

μανούλα3 γιατι δεν το βάζετε στα σχεδια σας? μια ζωή την έχουμε βρε κορίτσια!

Δημοσίευση

δεν ειναι πολυ ευκολο..ουτε σπιτι δεν εχουμε ακομα εκει,ουτε δουλεια εχουμε βρει...κ ειναι λιγο επιπολαιο να παμε προς το ''αγνωστο'' με τρια παιδια...!θελουμε να υπαρχει κατι πιο σιγουρο!! :(

Δημοσίευση

manoula3 έγραψε:

δεν ειναι πολυ ευκολο..ουτε σπιτι δεν εχουμε ακομα εκει,ουτε δουλεια εχουμε βρει...κ ειναι λιγο επιπολαιο να παμε προς το ''αγνωστο'' με τρια παιδια...!θελουμε να υπαρχει κατι πιο σιγουρο!! :(

έχεις δίκιο, είναι λίγο δύσκολο...η αλήθεια είναι οτι εγώ το έκανα πρωτού κάνω παιδάκια! Παρεπιπτόντως να σου πω οτι είσαστε κουκλιά και οι 4 σας!!!!φτου σας να μην σας ματιάσω!!!!!

Δημοσίευση

ΑΧ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΕΙΣΤΕ!!!!!!!!

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ

ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 38 ΧΡΟΝΩΝ (ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΔΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑ -6 ΜΗΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑ Η ΜΟΝΙΜΑ

ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ

ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ :)

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ :cheer:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
    • Ωωω φοβερό αυτό ήταν κορίτσια μου φτάσαμε στην τελική ευθεία  ❤️❤️   είναι όπως τα λες… κ θα γίνει κ πιο έντονο όσο μεγαλώνει το μωρό.    στο δεύτερο εγώ νόμιζα ότι γεννάω κάθε μέρα από τις συσπάσεις κ την πίεση 🤣 (εεε και τα 2 παιδιά βγήκαν μετά τις 40εβδ). Δεν κοιμόμουν γιατί νόμιζα ότι γεννάω κ μου την έφεραν  🥱🤭 τώρα εχω πάρα πολλές συσπάσεις εδώ και πολύ καιρό, πόνους, πίεση κτλ κ είμαι τόσο chill γιατί ξέρω ότι δεν παίζει να έρθει νωρίς… 🤷🏼‍♀️😂  δεν θα πέσω στην παγίδα 🤣🤣🤣🤣🤣
    • Ωωω τι ωραία κοιλιτσα ρε σύ ❤️❤️❤️    αλλά και το μαλλί φοβερό πραγματικά 🔥🔥🔥
    • η αλήθεια ειναι και εγώ θέλω λιγο να το πάω πιο αργά... τύπου 9.30-10.00 γιατί τώρα μεγαλώνει η μέρα...θα ξεκινήσουμε βολτες και δεν θέλω να είμαι σπίτι απο τις 20.00🤷🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...