Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Κορίτσια γέννησα κι εγώ στις 13 Οκτωβρίου, νωρίτερα απότι περιμέναμε και δεν πρόλαβα ούτε να σας περιγράψω τον τοκετό μου με το τρέξιμο της νέας μου ζωής. Ολα καλά, φυσιολογικός τοκετός κι ένα μπέμπης 3 κιλά. Αλλά έχω πάθει κατάθλιψη με το μαρτύριο του θηλασμού. Εχουν γίνει κομμάτια οι θηλές μου! Θηλάζω και κλαίω από τον πόνο! Και είναι μόνο 23 ημερών το μωρό μου.Πώς θα αντέξω τόσους μήνες!Εχω φτάσει στα όρια μου!Με είδε σήμερα η παιδίατρος και μου πρότεινε να πάρω θήλαστρο μέχρι να γίνουν καλύτερα οι θηλές μου. Ούτε ξέρω τι να πάρω.Αλλες κοπέλες έλεγαν μετά από 40 μέρες φτιάχνουν οι θηλές, όμως δεν αντέχω μέχρι τότε.Δαγκώνομαι, κλαίω, έχω πονοκέφαλο από τον πόνο 8 ώρες το 24ωρο, πόσο να αντέξω!Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το μωρό μου!Τον βλέπω να πεινάει και λέω μέσα μου ¨ήρθε το μαρτύριο μου πάλι¨.Εχουν γίνει τα νεύρα μου κουρέλι.Αν το έκοβα θα ένιωθα άπειρες τύψεις. Είμαι που είμαι πρωτάρα σε ό,τι αφορά μωρά, αν κόψω το θηλασμό θα λένε η άχρηστη μάνα δε θήλασε το μωρό της ούτε ένα μήνα.Αλλά κι αν δε το λένε θα το λέω εγώ από μέσα μου.Ας κοιμάμαι 3 ώρες την ημέρα, ας τον πλένω άπειρες φορές την ημέρα, δε με πειράζει, αυτό το μαρτύριο όμως δεν το αντέχω!Και κρέμες που βάζω δεν κάνουν τίποτα.Σας παρακαλώ πείτε μου τι να κάνω;Είμαι σε απόγνωση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Dominique έγραψε:

Είμαι που είμαι πρωτάρα σε ό,τι αφορά μωρά, αν κόψω το θηλασμό θα λένε η άχρηστη μάνα δε θήλασε το μωρό της ούτε ένα μήνα

Καλησπερα και να σου ζησει!!

Αυτο δε προκειται να στο πει ΚΑΝΕΙΣ,γιατι δεν εχει το δικαιωμα.Και ΔΕΝ σε ενδιαφερει η γνωμη τριτων.Αυτο το κανεις μονο για σενα και το παιδακι σου.

Εγω θα σου προτεινα να καλεσεις αμεσα μια μαια στο σπιτι σου για να σε βοηθησει στη πραξη.Δεν ξερω, αν εχετε ικα,υπαρχει υπηρεσια και ερχετε γρηγορα.Το εκανε μια φιλη μου προσφατα και ειχε πολυ θετικα αποτελεσματα.Αλλιως βρες του γιατρου σου η μια απο το νοσοκομειο.

Λυπαμαι που δε μπορω να σε βοηθησω.

Καλη συνεχεια

Να σου ζησει το μωρακι σου :)

Ο θηλασμος δεν ποναει . Αν πονουσε να εισαι σιγουρη καμια μας δεν εχει τη δυναμη να ανεχεται για μηνες πονο !

Αν πονας και εχεις προβληματα με τις θηλές αυτο σημαινει οτι κανεις κατι λαθος . Το πιο πιθανο ειναι να μην εχει σωστή σταση το μωρο και να μην θηλάζει ικανοποιητικά .

Το μωρο πρεπει να πιανει τη θηλαία αλω και οχι τη θηλή . Το πηγουνάκι του να ακουμπαει στο μαστό και το σωματακι του να εφάπτεται με την κοιλιά σου .

Δεν ξερω πως θα μπορουσα να σε βοηθήσω αποτελεσματικά . Πρεπει καποιος να σου δείξει πως βάζουμε σωστά το μωρο στο στηθος .

Θα βρω καποια βιντεάκια και θα επανέλθω !

LaLa έγραψε:

Ο θηλασμος δεν ποναει . Αν πονουσε να εισαι σιγουρη καμια μας δεν εχει τη δυναμη να ανεχεται για μηνες πονο !

Αν πονας και εχεις προβληματα με τις θηλές αυτο σημαινει οτι κανεις κατι λαθος . Το πιο πιθανο ειναι να μην εχει σωστή σταση το μωρο και να μην θηλάζει ικανοποιητικά .

Πρεπει καποιος να σου δείξει πως βάζουμε σωστά το μωρο στο στηθος .

!

Το ιδιο προβλημα με εσενα ειχα παθει στο νοσοκομειο οταν γεννησα και τις 2 πρωτες μερες πονουσα ασε που το μωρο δεν θηλαζε σωστα και κλαιγαμε και οι δυο μας!!! :dry:

μετα ηρθε και μου εδειξε μια μαια και ευτηχως τα εχουμε καταφερει μια χαρα ως τωρα

εχει δικιο η LaLa αν μπορουσες να φερεις καποια μαια να σου δειξει θα τα καταφερεις

ο θηλασμος δεν ποναει!!! :side::(:(

http://www.kellymom.com/bf/start/basics ... urces.html

http://www.drjacknewman.com/

Δες λιγο αυτα , αν και νομιζω πως πρεπει να παρεις βοηθεια απο καποιον που γνωρίζει .

να σου ζησει το μωρακι σου!

ο θηλασμος δεν ποναει, !

η μαλλον ποναει οταν κατι δεν γινεται σωστα!

κατα 98% ειναι η λαθος σταση !

τα μωρακια θηλαζουν απο την θηλαια αλω, δηλαδη το σκουρο σημειο γυρω απο την θηλη και οχι μονο απο την θηλη!

η καλυτερη κρεμα για τις πληγες ειναι το γαλα σου, βαζε πανω απο αυτο και ασε το στηθος ελευθερο... (ναι ναι να κυκλοφορεις χωρις μπλουζα μεσα στο σπιτι... κλεισε τις κουρτινες πριν το κανεις)

εαν ειναι ποτε δυνατον να σου πει κανεις τιποτε κοπελα μου.Και να τολμησει κανεις να σε κατηγορησει να

τον κραξεις και να του κοψεις καθε αερα ακου κει να σε πουν κακια μανα.

Εσυ κανε οτι μπορεις συμφωνα παντα με την υποστηριξη ειδικων μαιων και συμβουλων θηλασμου και οχι με οτι σου λενε απο δω και απο κει ο καθε ξερολας και η καθε μια που θα στο παιξει καλυτερη, το μονο που μπορω να σου πω ειναι προσπαθησε λιγο ακομη γιατι οταν θα στρωσουν τα πραγματα θα νιωσεις πολυ καλύτερα και το μωρακι σου θα παρει οτι καλυτερο υπαρχει απο σενα.Κανε τον αγωνα σου λιγο με το θηλαστρο λιγο με ψευτοθηλες και αν πραγματικα νιωθεις οτι σε δυσφορει ολο αυτο παλεψετο εστω με το θηλαστρο για οσοαντεχεις και μετα με οτι σου πόυν οι ειδικοι.Δεν ερχεται και η συντελεια του κοσμου,το θεμα ειναι να νιωθει ηρεμια το μωρακι σου οταν το κρατας και οχι το πονο και το κλαμμα σου.

Την αγαπη και τη φροντιδα μπορεις να του δειξεις και με αλλους τροπους .Δεν ειναι μονο οθηλασμος η αγαπη για το παιδακι μας.

Σου ευχομαι να τα καταφερεις να θηλασεις γιατι και ειναι τελειο το συναισθημα και το μωρο παιρνει τα αντισωματα που χρειαζεται.

Αν παλι οχι δωσε την αγαπη σου με πολλες αγκαλιες και λογακια και χαδακια και ολα θα πανε καλα.

Μην παθεις και καταθλιψη...δυνξαμη και κοιτ ανα χαρεις αυτες τις πρωτες μςρες του μωρου σου..ο χρονος δε γυριζει πισω!!!

φιλακια

να σου ζησει το μωρακι σου

σιγα μην σε πουν Αχρηστη

βρε τρελλη εισαι;

κι εγω θηλαζω σε καθε γευμα κι τωρα εχω αρχησει να το μειωνω

ε δε θα παιθανουμε κι ολας για να θηλασουμε!!

να κανεις αυτο που θεωρεις ρσυ σωστο

αν θελεις οπωσδηποτε να θηλασεις ζητα βοηθεια

αν κουραστηκες - σιγουρα κουραζεις και το μωρο σου οποτε κοφτο χωρις να εχεις καθολου τυψεις και χε... ολους

καλη υπονομη

marker έγραψε:

αν κουραστηκες - σιγουρα κουραζεις και το μωρο σου οποτε κοφτο χωρις να εχεις καθολου τυψεις και χε... ολους

καλη υπονομη

Σκεψου μονο οτι πολλες γυναικες στην Ελλαδα ειδικα δεν προσπαθουν καν να βαλουν το μωρο στο στηθος το μπουκωνουν αμεσως με μπουκαλι και ειναι ολοι ευτιχισμενοι!!!!!

ποσες απο τον κοντινο σου περιγυρω θηλασαν τα παιδια τους??

Σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας. Καταλαβαίνω ότι ξεκίνησαν λάθος τα πράγματα στην αρχή με το μωρό, γιατί νεογέννητο είναι δεν καταλαβαίνει τις πρώτες στιγμές της ζωής του να πιάνει όλη τη θηλαία άλω κι όχι μόνο τη θηλή, και γιαυτό τις τραυμάτισε.Αυτά τα γνώριζα όταν πρωτοθήλαζα, αλλά όταν δεν ασχολούνται μαζί σου ιδιαίτερα οι μαίες θα γίνονται τα λάθη στο θήλασμό. Στο φέρνουν νυχτιάτικα να το θηλάσεις και στο παρατάνε αμέσως, κατάκοπη από τη γέννα εσύ λες και πρέπει να ξέρεις μετά τα υπόλοιπα.Εβαλα μια επουλωτική αλοιφή και έφυγαν τα περισσότερα αιματώματα.Ομως μετά από μέρες που έμαθε την πιπίλα την οποία την έβαζα όταν έβλεπα ότι τον ηρεμούσαν από τους κολικούς-ήταν αδύνατο να του βάζω τη θήλη μου και γιαυτό το λόγο!-έμαθε στην πιπίλα και δεν το ανοίγει το στόμα του καλά τώρα.Το ανοίγει όσο για να πιπιλίσει!Και έγινε κομμάτια!Πώς να τον κάνω να το ανοίγει καλά το στόμα του γαμώτο!Προσπαθώ να ζουμπάω το στήθος μου να του χωρέσω εγώ στο μικρό άνοιγμα τη θηλαία άλω αλλά δεν έχω κάποια καλυτέρευση, πονάω εξίσου. Οσο για τις θηλές από σιλικόνη, δεν τις θέλει καθόλου το μωρό. Ελεγα ως τελαυταία λύση το θήλαστρο. Αν γνωρίζετε κάποιο καλό, που να πονάει λιγότερο από τα υπόλοιπα-δεν αντέχω άλλο πόνο, ακόμα κι όταν δε θηλάζει νιώθω βελονιές στο στήθος-γράψτε μου το σας παρακαλώ, όσο κι αν κοστίζει.Πάντως σας ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Αθήνα/Athens

•Aντα Παλαντζιάν

Τηλ/Tel: 210 6208151

Email: palart@hol.gr

•Κλεοπάτρα Ρούτση

Τηλ/Tel: 210 5781411

Email: cleoroutsi@yahoo.com

•Χρυσάνθη Σίβρη

Τηλ/Tel: 210 8956189

Email: chrisivri@yahoo.com

•Πάνια Λασκαράτου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6140819

Email: Pania@ad-systems.gr

•Πηνελόπη Καραγκούνη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 3456037

Email: raffael@otenet.gr

•Λίλια Γκατζόλη (Ελληνικά)

Τηλ/Tel: 210 9832824

•Κατερίνα Μιχαηλίδου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5819265

Email: katerinamich@gmail.com

•Στέλλα Σκαλιδάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5316877

Email: Stella.Skalidaki@gmail.com

•Μαρία Φερτάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8035152

Email: maria.fertaki@hol.gr

•Βίλλυ Κάλτσα (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2102435165

Email: villykalt@hol.gr

•Μόνικα Φραγκούλη (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 22960 63222

•Katelena Out-Christodoulou (Μόνο Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 210 4119136

Email: cat-out@freemail.gr

•Gabi Kanellopoulou (Ελληνικά /Γερμανικά/ Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8131033

Email: gabi@welfareaction.org

•Patty Dulligan-Varelas (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2102435036

Email: Pattyvarelas@yahoo.com

•Kathy Dounouli (Αγγλικά/ Ελληνικά)

Τηλ/Tel:2299027378

Email: kathy2@junior.gr

•Laura Foti-Liverakοs (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6232527

Email: laura@liverakos.info

Θεσσαλονίκη/Thessaloniki

•Νατάσσα Καψάλη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2310 345707

Email: nkapsali@gmail.com

•Ελένη Μπακοπούλου (Ελληνικά/Γερμανικά)

Τηλ/Tel: 23920 62817

Email: mouta-la@otenet.gr

•Νόπη Πετρίδου (Ελληνικά)

Τηλ/Τel:2310 608 469

Email: petrinopi@yahoo.gr

•Άννα Beavan-Παπαδοπούλου (Ελληνικά/Αγγλικά/Γερμανικά))

Τηλ/Tel: 2310 346537

Email: dimpapab@otenet.gr

•Μαρία Νικολαΐδου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2310 345378

Email: mnikolaidou@gmail.com

Βόλος/Volos

•Σοφία Μαυροπούλου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 24210 48192

Email: smavrop@uth.gr

•Μυρτώ Χρονάκη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Τel: 24210 30758

Email: m.chronaki@yahoo.gr

Λάρισα/Larissa

•Πέγκυ Πηλίτση (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2410 751323

Email: Peggy_pilitsi@yahoo.gr

Μυτιλήνη/Mytilini

•Μαργαρίτα Βουλγαροπούλου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 22510 41812

Email: margaritavlg@yahoo.com

Fax Συνδέσμου: 22960 64392

Ελληνίδα Σύμβουλος Θηλασμού στο εξωτερικό

•Φλωρεντία Χρυσικού, Bristol, UK

Τηλ/Tel:0044 117 9240661

email:floredia@worsnops.com

Ειναι τα τηλεφωνα απο τους συμβουλους θηλασμου. Βασικα να ενυδατωνεις και τη θηλη. Εμενα με βοηθησε να βαζω το γαλα μου μετα απο καθε γευμα ή την purelan και δεν την επλενα για να μη ξερενεται παρα μονο οταν εκανα μπανιο το βραδυ και χωρις σαπουνι.

Ισως να μην ειναι σωστο αυτο που λεω αλλα οταν ειχα φτασει στα ορια μου και τα νευρα μου ειχαν γινει κουρελια εδινα και ξενο. Απενοχοποιησα τον εαυτο μου, χωρις καμια τυψη για να κοιταξω πρωτα να συνελθω εγω. Θεωρουσα οτι το αγχος μου επιρεαζε το μωρο και ειχα δικιο. Αναλαμβανε ο αντρας μου καποιες φορες μες τη νυχτα και τις υπολοιπες το θηλαζα. Μολις πηρα τα πανω μου και ξεκουραστηκα αρκετα ξαναξεκινησα πιο δυναμικα και τα καταφερα. Δεν αφησα ομως να περασουν πολλες μερες για να ξαναμπω στο παιχνιδι απο φοβο μην κανω λαθος. Ημουνα βεβαια παραλληλα στο τηλεφωνο και με τη συμβουλο θηλασμου η οποια μου εδωσε πολυ κουραγιο. Μη νιωθεις τυψεις δε σε βοηθαει. Κοιτα πρωτα τον εαυτο σου.

κοριτσακι μου, δεν ηξερα οτι γεννησες!! να σου ζησει ο αγορινας, να το χαιρεσαι!!!

μην απελπιζεσαι, σιγουρα θα υπαρχουν λυσεις.. δεν ξερω καθολου να σου απαντησω, αλλα τα κοριτσια μας θα ξερουν σιγουρα, και θα βοηθησουν

Εμενα με βοηθησε πολυ οξαπλωτο θηλασμος, Ξαπλωσε στο πλαη, βαλε το μωρο στο στηθος, να μπει ολη η θηλαι αλω μεσα στο στοματακι του. Το ξαπλωτο σε βοηθαει να μην τραβαει το μωρο τη θηλη με το βαρος του.

αν νοιωθεις κουραση οπως ειπαν και τα κοριτσια θηλασε ξαπλα!

να τοποθετεις εσυ το κεφαλακι του στο στηθος ετσι ωστε να πιασει την θηλαια αλω....

ξαναδες αυτα που εβαλε η ΛΑΛΑ

εγω θα σου πω οτι πρωτα απολα πρεπει να εισαι εσυ καλα ψυχολογικα για να μπορεις να φροντισεις το μωρακι σου ,και αν για να γινει αυτο θα πρεπει να κοψεις το θηλασμος τοτε να ξερεις οτι κανεις δεν θα σε κατηγορησει,εκανες την προσπαθεια σου,φιλακια!

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ.ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΠΡΙΝ 7 ΜΗΝΕΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΘΕΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ Η ΨΥΧΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!

Φφφ δευτερη φορα γραφω .... τα πρωτα εξαφανίστηκαν :(

Καλη μου , δεν προσπαθουμε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ να τραβήξουμε το στηθος μας μεσα στο στομα του μωρου . ΠΑΝΤΑ φερνουμε το μωρο κοντα στο στηθος .

Για να ανοιξει το στοματάκι του καλα κανουμε ΑΑΑΑΑ ανοιγουμε το δικο μας στομα και βοηθάμε το μωρο σπρωχνοντας απαλα το πηγουνακι του προς τα κατω . Με το αλλο χερι κραταμε το μωρο απο την πισω πλευρα του κεφαλιου του και το σπρωχνουμε απαλα να πιασει το στηθος .

Φαινετε πολυ καλα στα βιντεο που σου εβαλα κανε τον κοπο και δες τα .

Νομιζω πως αξιζει τον κοπο να παρεις βοηθεια απο καποιο επαγγελματία . Δυστυχως οι leader tis LLL δεν κανουν επισκεψεις στο σπιτι (ας με διορθωσει οποια κοπελα γνωριζει κατι αλλο ) . Πρεπει καποιος να σου δειξει πως βαζουμε το μωρο στο στηθος ..αυτο μονο χρειαζεσαι τα αλλα θα δεις πως ειναι παιχνιδακι!

Δυστυχως δεν ειμαι Αθηνα , θα ερχομουν με χαρά να σε βοηθήσω .

papaki70 έγραψε:

Ισως να μην ειναι σωστο αυτο που λεω αλλα οταν ειχα φτασει στα ορια μου και τα νευρα μου ειχαν γινει κουρελια εδινα και ξενο. Απενοχοποιησα τον εαυτο μου, χωρις καμια τυψη για να κοιταξω πρωτα να συνελθω εγω. Θεωρουσα οτι το αγχος μου επιρεαζε το μωρο και ειχα δικιο. Αναλαμβανε ο αντρας μου καποιες φορες μες τη νυχτα και τις υπολοιπες το θηλαζα. Μολις πηρα τα πανω μου και ξεκουραστηκα αρκετα ξαναξεκινησα πιο δυναμικα και τα καταφερα. Δεν αφησα ομως να περασουν πολλες μερες για να ξαναμπω στο παιχνιδι απο φοβο μην κανω λαθος. Ημουνα βεβαια παραλληλα στο τηλεφωνο και με τη συμβουλο θηλασμου η οποια μου εδωσε πολυ κουραγιο. Μη νιωθεις τυψεις δε σε βοηθαει. Κοιτα πρωτα τον εαυτο σου.

Πρώτα από όλα, να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου! :) Πάντα υγειές και καλότυχο να είναι! Επείσης να σου πω ότι σε καταλαβαίνω απόλυτα.... Είχα ακριβώς το ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.... Και ένοιωθα το ίδιο κουρασμένη. Κάθε φορά με το που τελείωνε ο θηλασμός σκεφτόμουν τον επόμενο... Ύπνος μηδεν και πληγωμένες θηλές για πολύ καιρό. Όταν με είδε ο γυναικολόγος μου ένα μήνα μετά την γέννα μου πρότεινε να σταματήσω τον θηλασμό (τόσο χάλια ήμουν). Βέβαια εγώ συνέχισα μέχρι τους 6 μήνες, γιατί ένιωθα ένοχη να το κόψω... Τώρα όμως που κοιτάω πίσω, σκέφτομαι ότι για περίπου 2 μήνες εγώ και ο γιός μου περασαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΛΙΑ..... Γι'αυτο αν γυρνουσα τον χρόνο πίσω θα έκανα αυτό που σου προτείνει η παπακι 70. Κατά την γνώμη μου έχει δίκιο. Παν μέτρο άριστο. δεν θα πεθάνουμε κιόλας....

Καλή συνέχεια!!!!! :)

papaki70 έγραψε:

Βασικα να ενυδατωνεις και τη θηλη. Εμενα με βοηθησε να βαζω το γαλα μου μετα απο καθε γευμα ή την purelan και δεν την επλενα για να μη ξερενεται παρα μονο οταν εκανα μπανιο το βραδυ και χωρις σαπουνι.

Κι εγω δεν εβαζα σωστα το μωρο στο στηθος και για ενα μηνα θηλαζα και ταυτοχρονα εκλαιγα απο τον πονο. Δοκιμασα ολες τις αλοιφες και τιποτα. Με εσωσαν οι παραπανω συμβουλες που παραθετει το παπακι. Τιποτα καλυτερο απο το ιδιο σου το γαλα. Οσο για τον ξαπλωτο θηλασμο επιφυλασσομαι. Εχω την υποψια οτι το μωρακι μου επαθε ωτιτιδα εξ'αιτιας του ξαπλωτου θηλασμου. Οσες γνωριζουν κατι παραπανω ας με διωρθωσουν.

Φιλακια και κουραγιο. Σε λιγο ολα θα ειναι καλυτερα και θα τα εχεις ξεχασει!

dominique pou meneis?

mhpws mporw na se voithisw..? an theleis kai esu egw exw xrono ta prwina...

egw thilasa deka mhnes kai twra pia apothilasame gia dikous mou logous...

pantws sto eipane kai ta alla koritsia , na to pw kai egw, mhn trelathoume kiolas! den einai autoskopos o thilasmos! ama ftaneis se tetoia shmeia prepei na koitaksei ton euato sou panw apo ola! alliws tha upoferete olh h oikogeneia!

Θα φτιάξουν οι θηλές..θα το δεις! Καταρχήν να ξέρεις ότι φταίει η στάση που κρατάς το μωρό. Επίσης να σου πω ότι και η ξαδέρφη μου για κανα μήνα περνούσε αυτό που περνάς κι εσύ. Μετά καθώς μεγάλωσε η μπέμπα σταμάτησε και το πρόβλημα και θηλάζει τώρα 11 μήνες.Το θηλαστρο μπορεί να σε βοηθήσει να θηλάζεις τη μια φορά και την άλλη να δίνεις το γάλα με το μπιμπερό. Μη σταματήσεις όμως το στήθος γιατί ξέχνα το θηλασμό μετά. Καλή δυναμή..πολλές το περάσαμε αυτό και το ξεπεράσαμε!Μάνα είσαι..θέλει κόπο!!!:)

LaLa έγραψε:

Το μωρο πρεπει να πιανει τη θηλαία αλω και οχι τη θηλή . Το πηγουνάκι του να ακουμπαει στο μαστό και το σωματακι του να εφάπτεται με την κοιλιά σου .

Δεν ξερω πως θα μπορουσα να σε βοηθήσω αποτελεσματικά . Πρεπει καποιος να σου δείξει πως βάζουμε σωστά το μωρο στο στηθος .

Θα βρω καποια βιντεάκια και θα επανέλθω ![/quote

Συμφωνώ με την Lala ο θηλασμός δεν πονάει απλά χρειάζεσαι βοήθεια και πάνω απ' όλα αισιοδοξία και όχι αρνητικά συναισθήματα. Μην πάθεις και καμιά κατάθλιψη από κάτι που μπορείς να κάνεις... Στην αρχή είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα, δεν καθόταν καλά το μωρό και πάντα ήθελα την μαία στο μαιευτήριο να μου το τοποθετήσει. Φοβομουν όταν έφευγε μήπως και χάσει το μωρό τη στάση και τη θέση και μετά δεν τα καταφέρω. Είχα άγχος αλλά με την βοήθεια της μαίας μου τα κατάφερα. Αφού έλεγα ότι θα την πάρω αποκλειστικά στο σπίτι για να μου τοποθετεί το μωρό... Τέτοιος φόβος... Αλλά τελικά τα καταφέραμε και χωρίς αυτήν!!! Δες το θετικά και κάλεσε βοήθεια. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις και μετά θα τα σκέφτεσαι και θα γελάς... Αυτό έκανα κι εγώ!!!

Φιλάκια και καλή επιτυχία γλυκειά μου!!!

papaki70 έγραψε:

Θα συμφωνήσω αρκετά και με αυτή την άποψη..αλλά ενέχει τον κίνδυνο να σταματήσει ο θηλασμός..αλλά θα σου φέρω παράδειγμα εμένα..ακόμη κι αν αναγκαζόμουν να κάνω ένα διάλειμμα 2-3 μέρες από τον πλήρη θηλασμό κι έβαζα και το μπουκάλι στην παρέα , μόλις ένιωθα καλύτερα θα έκοβα μαχαίρι το μπουκάλι για να σιγουρέψω το θηλασμό.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
    • Κι εμένα μου λείπει το θήλαστρο και η κάμερα που λες αλλά έχω την εξής απορία... Λέτε να περιμένουμε πρώτα να δούμε πως θα πάει ο θηλασμός και μετά να προβούμε σε αγορές εάν και εφόσον χρειαστεί;  Και για την κάμερα, εμείς έχουμε μία λίστα δώρων γιατί μας ζήτησαν πολύ φίλοι εδώ για να μας πάρουν κάτι που πραγματικά χρειαζόμαστε και να μη καταλήξουμε με 200 φορμάκια και 3 αποστειρωτές 🤣 ε και η κάμερα είναι ένα απ τα πράγματα που 2 φίλες μου εξέφρασαν την επιθυμία να μας το πάρουν μαζί, αλλά δε ξέρω πότε και όπως καταλαβαίνετε ντρέπομαι να ρωτήσω κιόλας 😅 ευελπιστώ εντός των ημερών, ίσως ήθελαν να περιμένουν και τη Βlack Friday, δε ξέρω 😅
    • Επειδή κι εμένα με έβγαζε υπερβολική ο σύζυγος, του είπα ότι θέλω να έχω τα πρώτα σε περίπτωση που συμβεί κάτι... τα περισσότερα τα έχουμε πάρει. Χθες ήρθαν και οι πρώτες πάνες και τα μωρομάντηλα. Μου λείπει το θήλαστρο και η ενδοεπικοινωνία/κάμερα από τα βασικά που θέλω. Αν και πιστεύω ΄ότι και χωρίς αυτά για 1-2 εβδομάδες μια χαρά παλεύεται...
    • Κι εγώ πάντα γυναίκες είχα τώρα πρώτη φορά παίχτηκε αυτή η αλλαγή. Βέβαια κι από γυναίκα είχα κακή εμπειρία να σας πω, πέρυσι με την 1η εκγυμοσύνη που παλινδρόμησε, μου φέρθηκε πολύ απαξιωτικά... Τώρα δεν αξίζει να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δε θέλω και να τα θυμάμαι, αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακατάλληλοι ανεξαρτήτως φύλου... Καλά και το ακραίο που είχα ακούσει απο Έλληνα άνδρα γυναικολόγο... Σ αυτή την εγκυμοσύνη, αν θυμάστε που σας είχα ανεφέρει, στην αρχή ήμουν στην Ελλάδα για το Πάσχα. Οπότε για να δούμε αν όλα καλά και ν ακουσουμε καρδούλα τότε, πήγα στο γυναικολόγο της μαμάς μου κατ ανάγκη. Οκ μια χαρά μου φέρθηκε με σεβασμό στις ανησυχίες μου λόγω ιστορικού, δε λέω, αλλά το σεξιστικό/μισογυνίστικο σχολιάκι του δε το τσιγκουνεύτηκε... Του λέω ότι θα μιλήσω με τη γυναικολόγο μου για το τάδε θέμα και μου λέει "α γυναίκα γυναικολόγο έχεις εκεί;;" και του λεω ναι. Και απαντάει "ε κοίτα να το ψάξεις καλά αυτό, γιατί οι άνδρες γυναικολόγοι είναι γενικά πιο ψύχραιμοι στους τοκετούς ενώ οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές. Πήγαινε και σε κάποιον άνδρα για 2η γνώμη".... Χμμμμ ναι.... 😵🤷‍♀️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...