Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια θέλω τη βοήθειά σας..θέλω να μου πειτε μια συνταγή απλή και εύκολη για μπισκότα,κουλουράκια..κάτι ...για να το φτιάξουμε στο σχολείο..καλύτερα κάτι που να μην χρειάζεται μπλέντερ και τέτοια..απλή σαν το ψωμάκι..δηλαδή με αλευράκι,νεράκι...τέτοια υλικά..στη χειρότερη το μπλέντερ θα το χρησιμοποιήσουμε..αλλά αν έχετε κάποια συνταγή που να μην χρει΄ζεται θα είναι ακόμη καλύτερα! ;)

Δημοσίευση

Σ Ο Υ Φ Λ Ε Δ Α Κ Ι Α

5 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 ---"--- του γιαουρτιού ελαιόλαδο

1 ------------"----------- αλεύρι

1 κουταλάκι Bakin powder

1 1/2 κεσεδάκι κεφαλοτύρι (τριμμένο)

Χτυπάς τα υλικά με τη σειρά που στα γράφω.

Μοιράζω τη ζύμη σε 12 φορμακια αντικολλητικά.

Ψήνω στου 180 βαθμούς με αέρα. Για μισή ώρα

Αν θες μπορεις να βάλεις και ψιλοκομμενο ζαμπόν 1/2 κεσεδάκι, το οποίο θα αλευρώσεις πριν το ριξεις στη ζυμη για να να μην κάτσει κάτω.

Δημοσίευση

bell έγραψε:

Σ Ο Υ Φ Λ Ε Δ Α Κ Ι Α

5 αυγά

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1/2 ---"--- του γιαουρτιού ελαιόλαδο

1 ------------"----------- αλεύρι

1 κουταλάκι Bakin powder

1 1/2 κεσεδάκι κεφαλοτύρι

Χτυπάς τα υλικά με τη σειρά που στα γράφω.

Μοιράζω τη ζύμη σε 12 φορμακια αντικολλητικά.

Ψήνω στου 180 βαθμούς με αέρα.

Αν θες μπορεις να βάλεις και ψιλοκομμενο ζαμπόν 1/2 κεσεδάκι, το οποίο θα αλευρώσεις πριν το ριξεις στη ζυμη για να να μην κάτσει κάτω.

Βρε τρελοθρακιωτισα....

Αυτο ειναι ευκολο???????????????????

:P:P:P:P:P

Δημοσίευση

Ωραίο ακουγεται!!Θα ξετρελαθουν!!Το μονο που με προβληματίζει είναι το μπλεντερ..τι να κάνω; Να πω και σε άλλα παιδιά να φέρουν μπλέντερ; Χαμός θα γίνει..αμα εμεί φτιάξουμε συφλεδάκια..ή οτιδήποτε άλλο...εμένα να μου τρυπίσετε τη μύτη!!!!!

Δημοσίευση

Μπορεις να τα κανεις κ με αυγοδαρτη! Παντα τα κανω με μιξερ

αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα! Η Δεσποινα μου τρελλαινεται!

Lovie μου ειναι πολυ ευκολο! και νοστιμο! Σαν αλμυρο κεικ, σαν τυροψωμο δοκιμαστε το!

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Χα χα χα χα!!!!!! Καλέ, αβγογδάρτης παραπέμπει σε όργανο βασανιστηρίων!!!

Πάντως φαίνεται πανεύκολη η συνταγή και νόστιμη!

Ναι! όντως! :P

Εγώ απο την Αργυρώ το άκουσα στα πρωινάδικα!

Ευκολη ειναι, το % αποτυχίας ειναι πολύ μικρό!

Δημοσίευση

Ρε κορίτσια ωραίο ακούγετε. Εγώ γιατί δεν κατάλαβα την ποσότητα του λαδιού και πόσο αλεύρι? Για πείτε μου.

Θα το κάνω και εγώ για το παιδάκι μου. Αυτό ντε που είναι στην κοιλίτσα μου :P:P

Περιμένω ποσότητες γιατί με έχουν πιάσει κάτι λιγούρες.....άλλο πράγμα.

Δημοσίευση

Χα χα χα χα!!!!!! Καλέ, αβγογδάρτης παραπέμπει σε όργανο βασανιστηρίων!!!

Πάντως φαίνεται πανεύκολη η συνταγή και νόστιμη!

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Δημοσίευση

bell έγραψε:

Ναι! όντως! :P

Εγώ απο την Αργυρώ το άκουσα στα πρωινάδικα!

Ευκολη ειναι, το % αποτυχίας ειναι πολύ μικρό![/quote:1i55gzi0] :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

mmmm k go tha to kano..

Δημοσίευση

Πιροσκύ

Για 15 Πιροσκύ:

1/2 κούπα γάλα

1 φακελάκι μαγιά (τη διαλυω στο γαλα το οποιο πρεπει να είναι χλιαρο )

2 αυγά ελαφρως χτυπημένα

2 κουταλιές σούπας βιτάμ

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

--------"-------- ζάχαρη

'Οσο αλεύρι σηκώσει, ώστε να μην κολλάει

η ζύμη στο χέρι. (περίπου μισό κιλό)

Αφήνω για μιση ώρα τη ζύμη να ξεκουραστει.

Γέμιση: τριμμένο τυρί φέτα

Το μέγεθος που τα φτιάχνω ειναι σαν ενα μακρουλό μπιφτέκι.

φτιάχνω ένα μπαλακι, το ζουλάω να γίνει μια πιτουλα, κ βάζω

μέσα μια κουταλιά φέτα.

Τηγανιζω σε καυτο ελαιόλαδο μεχρι να γίνουν χρυσαφί.

Δημοσίευση

Μ Π Ι Σ Κ Ο Τ Α ΜΕ QUAKER

2 ποτήρια quaker

1 κουταλάκι bakin

λίγο αλάτι

λίγη κανέλα (εγω βάζω 1 κουταλακι)

3 κουταλιες σουπας μελι το οποιο διαλυω σε λιγο χλιαρό νερακι

3 κουταλιες σουπας ζάχαρη

1/4 ποτηριου λάδι

Χυμο απο 2 μεγαλα πορτοκάλια.

Τα πλαθω σε μεγαλα μπισκοτα και ψηνω σε αντικολλητικο χαρτι στους

200 βαθμους για 30'

Δημοσίευση

bell έγραψε:

ANNASOFIA έγραψε:

Το κεφαλοτυρι τριμμενο ε? :P[/quote:1rbgrbaf]

Ντροπή σου Bell. Τίποτα δε σέβεσαι πια.... Ούτε το ξανθό μαλλί μου :P:P ούτε τις ορμόνες λόγω εγγυμοσύνης :silly: :silly:

Φαντάσου να είχα παιδί και να πέταγα την κουμούτσα το κεφαλοτύρι ολόκληρο μέσα :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

λοιπον τυροπιτακια κουρου

1 κεσεδακι γιαουρτι

1 κεσεδακι σπορελαιο

1κεσεδακι βουτυρο βιταμ

αλατι λιγο

οσο αλευρι σηκωσει για ναγινει μια ωραια ζυμη μαλακια

γεμιση αυγο+τυρι ή κασερια για κασεροπιτακια

απλωνουμε μπαλιτσες την ζυμη και γεμιζουμε

κλεινουμε σαν κουρου

αλειφουμε με λιγο αυγουλακι για χρωμακαι ψηνουμε...

ΠΑΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ

μαφιν με σοκολατα

2κουπες αλευρι,

2 1/2 κουταλακι μπεικιν παουντερ

1/2 κουταλακι βανιλια

1/3 κουπας ζαχαρη/φρουκτοζη

1κουπα σοκολατα υγειας ψηφιδες

1 αυγο

1/2 κουπα γιαουρτι

μισο κουταλακι αλατι

1/4 κουπας βουτυρο λιωμενο

ανακατευεις τα υγρα χωριακαι τα στερεα χωρια και τα ανακατευεις ολα μαζι μαλακα να γινει ενα μειγμα

βαζεις σε βουτυρωμενς φορμουλες μαφιν και τα ψηνεις στους 180 περιπου 15-20λεπτα αναλογα το μεγεθος...αν ειναι μικρα μπορει και 10λεπτα

πρεπει να το δεις αναλογα...

ειναι πολυ εευκολα κα ιπολλλυυυυ νοστιμα

κα να φανταστεις ειναι συνταγη διαιτολογου με οδηγιες να τρωω ενα για απογευματινο

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μην νομίζεις! Κι εμένα κατά τις 20.00-20.30 κοιμόταν πριν κανένα μήνα αλλά άρχισε να αντέχει ξυπνιος πιο πολλή ώρα μέσα στη μέρα και πήγε πιο αργά 
    • Ιωάννα χρόνια σου πολλά!!! Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!! Υγεία κι όμορφες οικογενειακές στιγμές!!! Χαρά στο κουράγιο σου που θα μείνεις τόσο καιρό στα πεθερικά...εγώ ούτε με τους γονείς μου δεν αντέχω πλέον... Εμένα ο μικρός είναι πολύ καλός!! Έχει τη ρουτίνα του κ πλέον κοιμάται το βράδυ μόνος του στο κρεβάτι του χωρίς να τον κοιμιζω στα χέρια. Τον αφήνω κάτω με ανοιχτά μάτια, του ανάβω το φωτάκι με τον λευκό ήχο κ σε πέντε λεπτά έχει κοιμηθεί από τις 21:30 το βράδυ μέχρι 8 το πρωί σερί...κ κοιμάται κ το μεσημέρι! Κι έχει πλάκα πλέον που του μιλάω κ λέει τα δικά του🤣.  Εγώ έχω μια πικρία... έκλεισα βάφτιση για δεύτερη μέρα του Πάσχα κ το ζευγάρι που ζήτησαν να βαφτίσουν το μωρό φαίνεται ότι το ζήτησαν μόνο κ μόνο για το φαίνεσθαι. Δεν έχουν έρθει να δουν καν το μωρό κ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να μου πουν κ πότε θα έρθουν κ τους ρώτησα χθες κ η απάντηση ήταν θα έρθουν 3 μέρες πριν τη βάφτιση. Δεν τους νοιάζει καθόλου για το μωρό, δεν έχουν ρωτήσει ποτέ τι κάνει. Κ χθες τους είπα πως αν το κάνουν για τυπικούς λόγους να μας το πουν. Και κορίτσια θύμωσαν, γιατί τους ζήτησα να ρωτάνε τι κάνει το μωρό, δε με νοιάζουν ούτε τα δώρα ούτε τίποτα, μόνο να ενδιαφέρονται. Και να φανταστείτε ότι πριν γεννήσω μου έλεγε η κοπέλα είδες καθόλου βαπτιστικά; Ακόμη ήμουν στον 7ο μήνα κ της είπα κάτσε να γεννηθεί το μωρό με το καλό κι έχουμε χρόνο, απλά να ξέρεις ότι θέλω ό,τι πιο απλό υπάρχει. Η απάντησή της ήταν γαμπρό θα τον ντύσουμε, τι να μας λέει ο κόσμος ότι δεν έχουμε λεφτά; Με αυτή της την απάντηση τότε άρχισα να σκέφτομαι ότι το κάνουν μόνο για την εικόνα. Θεωρώ πως δεν είμαι παράλογη. Κι εμείς βαφτίσαμε ένα παιδάκι κ το έχουμε σαν να είναι δικό μας, κι αυτό που λέω πάντα στους γονείς του είναι για εμάς το πρώτο μας παιδί κ στην καρδιά μας θα έχει την ίδια θέση με τον μπεμπουλη μας! Είμαι να σκάσω. 
    • Ωωω φοβερό αυτό ήταν κορίτσια μου φτάσαμε στην τελική ευθεία  ❤️❤️   είναι όπως τα λες… κ θα γίνει κ πιο έντονο όσο μεγαλώνει το μωρό.    στο δεύτερο εγώ νόμιζα ότι γεννάω κάθε μέρα από τις συσπάσεις κ την πίεση 🤣 (εεε και τα 2 παιδιά βγήκαν μετά τις 40εβδ). Δεν κοιμόμουν γιατί νόμιζα ότι γεννάω κ μου την έφεραν  🥱🤭 τώρα εχω πάρα πολλές συσπάσεις εδώ και πολύ καιρό, πόνους, πίεση κτλ κ είμαι τόσο chill γιατί ξέρω ότι δεν παίζει να έρθει νωρίς… 🤷🏼‍♀️😂  δεν θα πέσω στην παγίδα 🤣🤣🤣🤣🤣
    • Ωωω τι ωραία κοιλιτσα ρε σύ ❤️❤️❤️    αλλά και το μαλλί φοβερό πραγματικά 🔥🔥🔥
    • η αλήθεια ειναι και εγώ θέλω λιγο να το πάω πιο αργά... τύπου 9.30-10.00 γιατί τώρα μεγαλώνει η μέρα...θα ξεκινήσουμε βολτες και δεν θέλω να είμαι σπίτι απο τις 20.00🤷🤷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...