Μετάβαση σε περιεχόμενο

reportaz g thulsmo sti net

Recommended Posts

savropinguinos έγραψε:

na min noiotheis tupseis ego to kseperasa ,apla tha prospathiso perissotero sto epomeno,vlepeis eixa "lepto gala" k den paxaine to moro(logia paidiatrou),episis tis xalousa to stomaxi pou tin taiza kathe miamisi ora (logia perigurou),episis oti itan na parei to pire kale se ena mina mesa(logia perigurou)....o thulasmos kratise......enan olokliro mina!dil me afta pou akousa aporo pos den ton ekopsa k noritera

Σίγουρα στο επόμενο θα τα καταφέρεις!!!

Να χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!!

Εγώ δεν είχα τη σωστή ενημέρωση, παρόλο που είχα την υποστήριξη των δικών μου.....

Ντρέπομαι για την άγνοιά μου :blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΗΝΗ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΟΛΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ(ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ)ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΖΗΛΕΥΑΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ....ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ!

εγω τι να πω που δεν μπορεσα να θηλασω ουτε μια μερα!!! που δεν με πληροφορησαν σωστα τι επρεπε να κανω μιας και το μωρακι μου ηταν στην εντατικη αλλα μου ειπαν το μεγαλο οχι!!

ωρες ωρες αναρωτιεμαι ποσα θα μπορουσε να ειχε αποφυγει ο μικρουλης μου αν θηλαζε(οχι πως δεν μεγαλωνει καλα και με το ξενο)αλλα...υπαρχει παντα αυτο το αλλα...

δεν μπορω επεισης να καταλαβω κατι.ειναι οτι πιο φυσιολογικο οταν γενναει μια γυναικα να θηλασει το μωρο της

γιατι το σνομπαρουν τοσο πολυ αληθεια? δεν μπορεσα ποτε μου να το καταλαβω αυτο.ακομη και αν δεν θηλαζα πχ απο επιλογη δεν θα μπορουσα να σνομπερω ποτε μια γυναικα που θηλαζει

τι πιο ομορφο απο μια μανα που ταιζει το μωρο της!!!!

τωρα για τα χρονικα ορια του θηλασμου για μενα δεν υπαρχουν καθε μανουλα θηλαζει οσο θελει εκεινη και οσο νιωθει καλα με τον θηλασμο

οπως δεν μπορω να θεωρησω δεδομενο τον θηλασμο για 6 μηνες δεν μπορω να τον θεωρησω ουτε για 1 χρονο η 2

αυτο αφορα την μαμα και το μωρο(αυτα τα λεω σε περιπτωση που κανω δευτερο παιδακι)

το συμπερασμα μου ειναι οτι ο θηλασμος στην ελλαδα εχει μειωθει παρα πολυ απο οτι παλιοτερα και δεν φταιει ενας φταινε πολλοι

αλλο θεμα να πιει το μωρο ξενο γαλα για αβ λογους ιατρικους που δεν του επιτρεπουν αλλη σιτιση και αλλο να εχει η γυναικα γαλα και να της το 'κοβουν'με ενα σωρο δικαιολογιες η οποιες εχουν δυστυχως αφομοιωθει απο τον περιγυρο μας και τις ακουμε και απο εκει...

σορυ που σας ζαλισα αλλα με επιασε παλι το αναποδο μου αντε να δω αυριο τι θα πουν στην τηλεοραση χιχι

εμενα ο παιδίατρος μου ελεγε να μην το κόψω να το θηλάζω μεχρι 3 χρονών...βέβαια γυρω στους 8 μηνες μου ειπε να το κόψω (γιατι ειχα αδυνατησει υπερβολικά λογω της διατροφης που εκανα για την αλλεργία του μωρού).εγω το σταμάτησα 10,5 μηνών αν δεν εκανα κ την διαιτα μάλλον θα το θηλαζα ακόμα.

γυναικολόγο να λεει στην μαμα ΄΄΄δεν κάνει να θηλάσει΄΄ έχετε ακούσει?Και δεν κάνει γιατι θα επιβαρυνει τον οργανισμό της....αλλα παπ@@@@ απο αυτη δεν έχω ακούσει.

Διάβαζα ένα περιοδικό για μαμάδες και για παιδιά (δε θυμαμαι ονομα) και σε καμία σελίδα δεν εγινε αναφορα σε θηλασμό, αλλά μιλούσαν μόνο για μπιμπερο, αποστειρωτες και ποσοτητες που πρεπει πινει το παιδι. ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΛΕΞΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ.

Σε ένα άλλο έντυπο του ΑΒ έλεγε για τα γαλακτοκομικά και έλεγε ότι το καλύτερο γάλα ειναι το μητρικό. Αν όμως η μητέρα δεν μπορεί να το θηλάσει γιατί δεν εχει αρκετο γάλα τότε υπάρχουν υποκατάστατα γάλακτος που είναι εξίσου καλά κλπ κλπ.

Αντίστοιχα διαβαζα ενα γερμανικο εντυπο για μωρα και έλεγε για μητερες που έχουν piercing στη ρωγα ή έχουν κάνει πλαστική στο στήθος. Πως γίνεται να θηλάσουν κλπ κλπ.

Μέχρι και η φαρμακοποιός που είναι άγνωστη, είχε λόγο για το ότι θηλάζω ακόμα. Θα πάθει εξάρτηση. Το ίδιο είπαν και οι μαίες του Έλενα σε μια φίλη μου. Να μη το θηλαζει περα από πρωι και βραδυ γιατι το παιδι θα παθει εξαρτηση (6 μηνων τοτε).

Παρόλα αυτά έχω πετυχει σε κρατικό κανάλι αξιόλογη εκπομπή για τον θηλασμό. Ήταν νύχτα και δεν άντεξα να το δω ολο, αλλά έλεγε ωραία πραγματα.

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ(33)ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΗ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝ ΧΑΠΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΟΥΡΛΙΑΖΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ!

στο αλεξανδρας δεν σου εδιναν χαπια αλλα το μωρο στο στηθος

κοριτσια πολυ το χαρηκα και το ζηλεψα με την καλη εννοια..οι μαιες παντα προθυμες εβαζαν οι ιδιες τα μωρα στο στηθος(αν η μαμα δεν ηξερε πως να το κανει)και γινοταν χαμος οταν πηγαιναν μαμαδες και ζητουσαν μονες τους συμπληρωμα(γιατι αν δεν ζητουσε η μανα οι μαιες δεν εδιναν)

savropiguine νομιζω χωρις να ειμαι ειδικη οτι μπορεις αμα θες να κανεις προκληση γαλουχιας ξανα. Ειναι λιγο πακετο αλλα γινεται να ξανακατεβασεις γαλα. Η Αγλαια τα κατεχει αυτα. Αν το σκεφτεσαι μπορεις να επικοινωνησεις μαζι της.

Ο επαναγαλακτισμός είναι γνωστός από αναφορές από πολύ παλιά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 υπάρχουν σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις που μελετούν το φαινόμενο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο ο επαναγαλακτισμός μελετήθηκε συστηματικά από τη δεκαετία του 1980 όταν άρχισε να διαδίδεται η χρήση των νοσοκομειακών θηλάστρων.

Μια από τις σημαντικές μελέτες έγινε από της Auerbach και Avery το 1980 σε 336 γυναίκες (το δείγμα θεωρείται μεγάλο και αξιόπιστο). Αν και κάποιες μητέρες αποφάσισαν να κάνουν επαναγαλακτισμό γιατί το μωρό τους παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή γιατί είχε άλλα προβλήματα υγείας, οι περισσότερες το έκαναν γιατί επιθυμούσαν γιατί επιθυμούσαν μια σχέση μεγαλύτερης εγγύτητας με το μωρό τους.

Το 75% των μητέρων είχε θετικά συναισθήματα από τη διαδικασία και ανεξάρτητα από την ποσότητα του γάλακτος που κατάφεραν να παράγουν.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% πέτυχαν πλήρη επαναγαλακτισμό μέσα στο μήνα ενώ άλλο ένα 25% χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από μήνα. Οι υπόλοιπες μητέρες θήλαζαν και παράλληλα έδιναν συμπλήρωμα.

Δηλαδή σε διάστημα 4-6 εβδομάδων ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 75% κατάφερε πλήρη επαναγαλακτισμό και οι υπόλοιπες μητέρες μερικό επαναγαλακτισμό!

Οι μητέρες που ξεκίνησαν τον επαναγαλακτισμό τους πρώτους δύο μήνες από τον τοκετό είχαν μεγαλύτερη παραγωγή από αυτές που τον ξεκίνησαν αργότερα. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι το διάστημα που απαιτείται είναι περίπου ίσο με το διάστημα από τότε που διέκοψαν το θηλασμό.

Ο επαναγαλακτισμός είναι μια απαιτητική διαδικασία από άποψη χρόνου και μπορεί να πετύχει μόνο αν η μητέρα καταφέρει να το βάλει ως υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμά της. Είναι διαδικασία όμοια με το θηλασμό. Τα περισσότερα μωρά θηλάζουν για 20-30 λεπτά κάθε 2 με 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μωρό μπορεί να έχει μεσοδιάστημα ανάμεσα στα γεύματα 4-5 ώρες.

Αν έχει διακοπεί η γαλουχία ή το γάλα είναι πολύ λίγο το μωρό δύσκολα θα μείνει στο στήθος τόση πολλή ώρα. Για τις περισσότερες μητέρες είναι απαραίτητο να συνδυάσουν το θηλασμό με αντλήσεις ώστε να συμπληρώνεται ο απαραίτητος χρόνος διέγερσης σε κάθε μαστό.

Αν το μωρό έχει καιρό να θηλάσει είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να ξεκινήσει μετρώντας ως χρόνο θηλαστικών κινήσεων μόνο το διάστημα που αντλεί. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό και για τη μητέρα: εξασφαλίζει τη συνεργασία του μωρού για όταν θα υπάρχει περισσότερο γάλα και προσφέρει διέγερση στο μαστό που βοηθάει την πιο γρήγορη αύξηση του γάλακτος.

Ο επαναγαλακτισμός είναι γνωστός από αναφορές από πολύ παλιά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 υπάρχουν σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις που μελετούν το φαινόμενο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο ο επαναγαλακτισμός μελετήθηκε συστηματικά από τη δεκαετία του 1980 όταν άρχισε να διαδίδεται η χρήση των νοσοκομειακών θηλάστρων.

Μια από τις σημαντικές μελέτες έγινε από της Auerbach και Avery το 1980 σε 336 γυναίκες (το δείγμα θεωρείται μεγάλο και αξιόπιστο). Αν και κάποιες μητέρες αποφάσισαν να κάνουν επαναγαλακτισμό γιατί το μωρό τους παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή γιατί είχε άλλα προβλήματα υγείας, οι περισσότερες το έκαναν γιατί επιθυμούσαν γιατί επιθυμούσαν μια σχέση μεγαλύτερης εγγύτητας με το μωρό τους.

Το 75% των μητέρων είχε θετικά συναισθήματα από τη διαδικασία και ανεξάρτητα από την ποσότητα του γάλακτος που κατάφεραν να παράγουν.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% πέτυχαν πλήρη επαναγαλακτισμό μέσα στο μήνα ενώ άλλο ένα 25% χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από μήνα. Οι υπόλοιπες μητέρες θήλαζαν και παράλληλα έδιναν συμπλήρωμα.

Δηλαδή σε διάστημα 4-6 εβδομάδων ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 75% κατάφερε πλήρη επαναγαλακτισμό και οι υπόλοιπες μητέρες μερικό επαναγαλακτισμό!

Οι μητέρες που ξεκίνησαν τον επαναγαλακτισμό τους πρώτους δύο μήνες από τον τοκετό είχαν μεγαλύτερη παραγωγή από αυτές που τον ξεκίνησαν αργότερα. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι το διάστημα που απαιτείται είναι περίπου ίσο με το διάστημα από τότε που διέκοψαν το θηλασμό.

Ο επαναγαλακτισμός είναι μια απαιτητική διαδικασία από άποψη χρόνου και μπορεί να πετύχει μόνο αν η μητέρα καταφέρει να το βάλει ως υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμά της. Είναι διαδικασία όμοια με το θηλασμό. Τα περισσότερα μωρά θηλάζουν για 20-30 λεπτά κάθε 2 με 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μωρό μπορεί να έχει μεσοδιάστημα ανάμεσα στα γεύματα 4-5 ώρες.

Αν έχει διακοπεί η γαλουχία ή το γάλα είναι πολύ λίγο το μωρό δύσκολα θα μείνει στο στήθος τόση πολλή ώρα. Για τις περισσότερες μητέρες είναι απαραίτητο να συνδυάσουν το θηλασμό με αντλήσεις ώστε να συμπληρώνεται ο απαραίτητος χρόνος διέγερσης σε κάθε μαστό.

Αν το μωρό έχει καιρό να θηλάσει είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να ξεκινήσει μετρώντας ως χρόνο θηλαστικών κινήσεων μόνο το διάστημα που αντλεί. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό και για τη μητέρα: εξασφαλίζει τη συνεργασία του μωρού για όταν θα υπάρχει περισσότερο γάλα και προσφέρει διέγερση στο μαστό που βοηθάει την πιο γρήγορη αύξηση του γάλακτος.

Μαρήνη έγραψε:

:blink::blink::blink::blink:

Και πώς ακριβώς θα επιβαρυνθεί ο οργανισμός της???

Έχουμε ξεφύγει τελείως μαλλόν.....

επαθε μαστιτιδα....κ την συμβουλεψε να το κόψει. ακουσον ακουσον!

maria120309 έγραψε:

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΟΥ(33)ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΑΝ ΣΑΝ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΗ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝ ΧΑΠΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΟΥΡΛΙΑΖΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΑΝ!

αυτο μου κανει εντυπωση..οταν ζητησα θηλες σιλικονης ηταν κατηγορηματικες στο οτι δεν θα με βοηθησουν και θα εμποδισουν τον θηλασμο,επισης το πρωτο βραδυ ζητουσα γαλα για το μωρο και παλι δεν εδιναν (δεν δινουν ετσι κι αλλιως εκτος αν το συστησει παιδιατρος) και μου εξηγουσαν οτι αυτο θα εμποδισει τον θηλασμο,κ οτι το μωρο δεν θα παθει κατι αρκει να επιμεινω να θηλασω...μαλιστα ειχε κατσει μαζι μου η μαια της βαρδιας (μιλαω για χαραματα) την ωρα που θηλαζα μου κραταγε με το ενα χερι το κεφαλακι του γιου μου και με το αλλο το στηθος μου.

παραδειγμα η αδελφή μου έχει ένα μωράκι 25 ημερών...πριν λιγες ημερες εμφάνισε συμπτώματα αλλεργικής πρωκτοκολλητιδας, άρχισε την διαιτα (αποχη απο γαλακτωκομικα κ τα παραγωγά τους).Ταιζει τον μπέμπη που γεννηθηκε 4.100 αποκλειστικά, όταν του δινει γαλα απο το ένα στηθος μαζευει κ απο το άλλο 70ml γιατι τρέχει το στηθος της κ λεει να μην παέι χαμένο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ.Εμεις εδω στην ελλάδα λεχουμε θέληση αλλά καθόλου ενημέρωση και τους γιατρούς τους ακουμε τυφλα.

ραφαέλ έγραψε:

παραδειγμα η αδελφή μου έχει ένα μωράκι 25 ημερών...πριν λιγες ημερες εμφάνισε συμπτώματα αλλεργικής πρωκτοκολλητιδας, άρχισε την διαιτα (αποχη απο γαλακτωκομικα κ τα παραγωγά τους).Ταιζει τον μπέμπη που γεννηθηκε 4.100 αποκλειστικά, όταν του δινει γαλα απο το ένα στηθος μαζευει κ απο το άλλο 70ml γιατι τρέχει το στηθος της κ λεει να μην παέι χαμένο.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ.Εμεις εδω στην ελλάδα λεχουμε θέληση αλλά καθόλου ενημέρωση και τους γιατρούς τους ακουμε τυφλα.

Συμφωνώ!!!!

Οι περισσότερες θέλουμε να θηλάσουμε,

δεν έχουμε τη σωστή ενημέρωση και σχεδόν καθόλου βοήθεια από τους "ειδικούς"( ο Θεός να τους κάνει ειδικούς!)

Χθές είδα το θέμα που είχανε στον "όμορφο κόσμο" για το θηλασμό.

Μιλούσανε για σωστή και ισσοροπημένη διατροφή (που καλό είναι να έχουμε άσχετα με το θηλασμό),

για αποφυγή του καφέ,

του καπνίσματος,

της γυμναστικής....

Με όλα αυτά, που λέγανε, κάποια μητέρα ή έγκυος μπορεί να δυσφορήσει και να θεωρήσει το θηλασμό "γολγοθά".

Και μου έκανε εντύπωση που μιλούσανε για θηλασμό μέχρι τον 6ο μήνα.

Και αυτό είναι κάτι που ισχυρίζονται και οι παιδίατροι και διάφορα περιοδικά, που έχουν πέσει στα χέρια μου κατά καιρούς.

Πάντως, μια γυμνάστρια έδειξε κάποιες ασκήσεις για ανακούφιση από τους πόνους της πλάτης.

Τις έκανα και πραγματικά ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΚΑ!!!!!!! :woohoo:

Το κακό είναι πως τώρα δεν τις θυμάμαι καλά :blush:

Εγώ, πάντως, από την αρχή και μέχρι τώρα δεν πρόσεξα τίποτα στην διατροφή και έκανα ότι με ευχαριστούσε.

Αν δεν πιώ καφέ το πρωί, δεν γίνεται!!

Καλύτερα να κάνεις όλα όσα σε ευχαριστούν και να θηλάζεις,

παρά να μην αντέχεις τις στερήσεις και να σταματάς το θηλασμό!

(εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία του μωρού ή της μαμάς)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλά τα λέει η Κάλλια μας! Εμένα έρχεται κάθε φορά ο γιατρός μου και μου λέει "κάνεις γρήγορες γέννες και μεγάλα παιδιά". Συνήθως ο μέσος όρος μια νορμάλ γέννας σε ταχύτητα είναι νομιζω 6-10 ώρες 😆 Κι εμένα μου ακούγεται καλύτερο στο σπίτι, είσαι στον χώρο σου, νιώθεις άνετα. Νταξει στο δικό μου μαιευτήριο, η αίθουσα στην οποία περίμενα ήταν πολύ μικρή και οικογενειακή, δεν είχε ψυχή, ήταν μαζί μου 2 μαίες και η προϊσταμένη, μας εξυπηρέτησαν και πολύ με τον μεγάλο μου γιο, οπότε ένιωθα άνετα. Για την διαστολή και την απορία σου, κι εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι. Αλλά από την εμπειρία μου λογικά κι εγώ από την συχνότητα των συσπάσεων θα έλεγα... Διαφορετικά ο τρόπος να την μετρήσεις είναι αυτός ο υπέροχος ένας και μοναδικός με τα δάχτυλα και θέλει εμπειρία 😅
    • Όχι πήγαμε σε άλλον.. οκ βέβαια διαφορετικά μηχανήματα θα μου πεις αλλά ήθελα και μια δεύτερη γνώμη καθώς δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον εμβρυομητρικο που μου έκανε ως τώρα όλες τις μεγάλες εξετάσεις.. ας όψεται που τον εμπιστεύεται ο γιατρός μου.. Δεν με αγχωσε απλώς.. με πανικοβαλε!! Όλο το σ/κ ήμουν σε έναν πανικό μέχρι να αρχίσω από Δευτέρα να μιλάω με διάφορους επαγγελματίες υγείας.. ενώ όλο μου το είναι φώναζε ΟΧΙ και ευτυχώς άκουσα το ένστικτο μου.. ειλικρινά δεν πρόκειται να κολλήσω με κανέναν συγκεκριμένο γιατρό.. θα ακούσω και θα ακολουθήσω το ένστικτο μου.. πάνω από όλα το μωρό μου και εγώ να είμαστε καλά.. τίποτα άλλο..! Όλοι οι υπόλοιποι ας πάνε να κάνουν διακοπές τα Χριστούγεννα..!! Για να μην πω τίποτα άλλο...!!!! Όπως καταλαβαίνετε το άγχος και ο πανικός έχουν γίνει εκνευρισμός πλέον... Αυτή τη συμβουλή έχω να δώσω και σε όλες σας.. δεν έχετε καμία υποχρέωση να μένετε με έναν συγκεκριμένο γιατρό όταν έχετε red flags.. η μόνη υποχρέωση που έχετε είναι απέναντι στο μωράκι σας και στον εαυτό σας! Να ακούτε το ένστικτο σας όταν κάτι δεν σας "κάθεται" καλά, να διασταυρωνετε ότι πληροφορίες έχετε και να φεύγετε αν νιώθετε ότι πρέπει ακόμα και λίγο πριν τη γέννα!! Και κυρίως να θυμάστε ότι δεν είστε ασθενείς!! Είστε γυναίκες έγκυες σε μια καθόλα φυσιολογική διαδικασία της φύσης και της ζωής! Να μη φοβάστε να πείτε ΟΧΙ όταν κάτι δεν θέλετε να γίνει, είναι το σώμα σας (!!) και να μην αποδεχεστε τη κάθε μορφή μαιευτικής βίας ακόμα και αν αφορά σε ψυχολογικό εκβιασμό..! Το δύσκολο είναι να αναγνωρίσουμε την όποια μορφή μαιευτικής βίας καθότι έχουμε θεοποιήσει τους γιατρούς και αποδεχόμαστε ότι πουν και κάνουν.. η σωστή ενημέρωση όμως είναι καίριας σημασίας για να προστατευτείτε..!! Anyway.. σας ζαλισα... ναι ναι πάνω από όλα αυτό! Το μωράκι είναι υγιέστατο και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάνε όλα κατ'ευχήν μέχρι τέλους!  Σ' ευχαριστώ βρε κοριτσάκι μου..❤️❤️❤️ με το καλό Παναγίτσα μου αύριο το Doppler σας να πάνε όλα κατ'ευχήν για να ηρεμήσετε και εσείς.. Και συγνώμη βρε κορίτσια μου που δεν απαντάω σε κάθε μία ξεχωριστά αλλά είμαι κάπως στα χαμένα νοητικά και πολύ κουρασμένη ψυχολογικά.. αν και σας διάβαζα αλλά όλη την εβδομάδα μιλάω συνέχεια με ανθρώπους.. γράψατε και εσείς σελίδες..!! Που να σας προλάβω;!!😅 Τουλάχιστον τα νέα της @_piripiri_ μου έδωσαν τόση χαρά!!! Αχ αμήν Παναγίτσα μου και με το καλό όλες μας να ακολουθήσουμε!!! ❤️❤️❤️❤️
    • Καλημέρα κορίτσια!  Εγώ είμαι καλά, πήγα προχθές στον γιατρό όλα πολύ καλά και φυσιολογικές μετρήσεις.  122 γραμμάρια και 146 παλμους το νινί.  Εννοείται πως πάλι ήταν μπρούμυτα και δεν μας άφηνε να δούμε φύλο. Όσο και να προσπαθούσε ο γιατρός επειδή κοιμόταν σήκωνε το χέρι με ανοιχτή παλάμη σαν να έλεγε δεν με παρατάτε ήσυχο, θα μάθετε όταν γεννηθώ τι είμαι.   
    • Μακ΄αρι για όλες μας να έρθει επιτέλους κ να μείνει 🙏 🌈 ΄Ναι κορίτσι μου αφού ΄ετσι νιώθετε καλά κάνετε κ κάνετε ένα διάλειμμα. Κ μακάρι να μας έρθει το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο 🥰 Εύχομαι καλά αποτελέσματα!!!
    • Ειλικρινά δεν ξέρεις τι χάνεις!! Είναι τοπ!!!   χαχαχαχαχ... μου τελείωσαν και οι αντιδράσεις 😂😂😂 Ρε κορίτσια πώς τα καταφέρνετε πάντως και δουλεύετε ακόμα!... έστω και από το σπίτι. Εγ΄ω είμαι τελείως σαν χαζεμένη... κοιτάω υπερπέραν με τις ώρες... μου πέφτουν τα πράγματα από τα χέρια.. ξεχνάω πού αφήνω τα πράγματά μου... Ο άντρας μου λέει πως δε με αναγνωρίζει 🤣🤣🤣
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...