Μετάβαση σε περιεχόμενο

Προβλημα με το φαγητο και εμεις!!!

Recommended Posts

Μπορεί να μην είναι έτοιμος ακόμα. Άλλωστε είναι μικρούλης. Εγώ προτείνω αποχή για κανα δυο βδομάδες και να ξαναδοκιμάσετε. Η παιδίατρος τι λέει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ίσως του φαίνονται ξινά. Στην πορεία θα τα φάει σίγουρα, είναι πολύ μικρούλης ακόμα. Κι εμένα ποροτιμάει το φαγητό από τα φρούτα και παραξενεύομαι γιατί εμένα τα φρούτα μου φαίνονται πολύ νόστιμα ενώ το φαγητό που είναι χωρίς αλάτι χωρίς λεμόνι και όλα τα συναφή κι εμένα με αηδιάζει την μπουμπού την τρελένει και αδειάζει ολόκληρο πιάτο.

Ούτε εγώ την πιέζω για τα φρούτα και τα έχουμε ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες σχεδόν. Όσο φάει σίγουρα κάποια στιγμή θα φάει περισσότερο. Εμένα μετά το φρούτο πίνει και γάλα.

Franita μου και μενα στην αρχη ουτε να τη δει τη φρουτοκρεμα!!!ακομα και τωρα στην πρωτη κουταλιά ξινίζει!!απλα θελει το χρονο του!!!εγω του βαζω και ενα δυο μπισκοτακια μεσα για να γλυκηνει κάπως..

μην ξεχνατε οτι εμεις καταναλωνουμε πολυ αλατι κ τα αναλατα μας φαινονται ανοστα,για καποιον ομως που τρωει μονο αναλατα κ το λιγο αλατι του φενεται αλμυρο,οπως μαθεις να τρως ειναι,μην αγχωνεσαι φρανι εμεισ 8μιση μηνων κ ακομα μας παιδευει το φρουτο,σημερα εφαγε μιση μπανανα στο χερι

Στα μωρα που δεν εχουν δοκημασει ζαχαρι και αλατι( και που θυλαζαν αποκλειστικα μεχρι τον εκτο) αρεσουν τα "ανοστα" φαγητα απο τα φρουτα γιατι ειναι πιο πλουσια για τον ουρανισκο τους. Ο δικος μου ο λαιμαργος, παρολο που ειμαστε 5 και δε μας αφηνει η παιδιατρος να φαμε τιποτα, αμα δει μηλο καθαρισμενο γαντζωνετε πανω και το ρουγαει με λυσσα- φανταζομαι δεν θα εχω προβλημα εγω. Αλλα γενικα να περιμενεις. Εμεια θα φαμε φρουτα αφου κλεισουμε 6 μηνων και βλεπουμε

Καλημέρα Franita!

Μην αγχώνεσαι διότι τα περισσότερα μωράκια κάτι δεν συμπαθούν. Ο δικός μου δεν ήθελε τη χορτόσουπα. Σε κάποιο site (δεν θυμάμαι ποιο ήταν) διάβασα πως αν ένα μωρό αρνειται να φάει και κλαίει ίσως δεν είναι έτοιμο ακόμα και η συμβουλή ήταν να το αφήσεις λίγες μέρες και μετά να ξαναπροσπαθήσεις. Εγώ αυτό το εφάρμοσα στη χορτόσουπα που ο μικρός μου έκλαιγε μόλις δοκίμαζα να τον ταΐσω και πέτυχε. Μία άλλη συμβουλή που μου είχε δώσει η κουμπάρα μου για τη φρουτόκρεμα, που το βαφτιστήρι μου δεν έτρωγε με τίποτα, ήταν να αρχίσω με φρουτόκρεμα του εμπορίου και σιγά σιγά να προσθέτω φρούτα ώσπου τελικά να είναι μόνο φρέσκα φρούτα. Εγώ τελικά απλά με την προσθήκη λίγου ρυζάλευρου και φρέσκων φρούτων τον κατάφερα να τη φάει. Θέλει υπομονή. Να μην του δείχνεις ότι αγχώνεσαι. Όσο φάει κέρδος είναι. Απλά αν μετά συμπληρώνεις με γάλα να μην του δίνεις αμέσως αλλά μετά από μια ώρα γιατί το ασβέστιο δεσμεύει τις όποιες βιταμίνες προσφέρουν φρούτα και λαχανικά. Μόνο τις 3-4 πρώτες μέρες που ξεκινάς τη διαδικασία δίνεις αμέσως μετά γάλα (και αυτό συμβουλή της παιδιάτρου η οποία μου τόνισε ότι πολλά παιδάκια παρουσιάζουν αναιμία γι' αυτό το λόγο). Ελπίζω να βοήθησα. Καλό κουράγιο!

εγω μαζι με τα φρουτα του εβαζα και κανα 2 κουταλιες ρυζαλευρο... σε καμια βδομαδα που θα ξαναδοκιμασεις για δες αν ετσι του αρεσει καλυτερα :)

ειστε στην αρχη ακομα,μην ανησυχεις βρε :) πολλα μπορει να μην τα τρωει στην αρχη και μετα να του αρεσουν. θελει τον χρονο του ο μικρουλης :)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσι μου, χαίρομαι καταρχάς που είναι καλά η μικρούλα σας ❤️🙏  και θα το δεις όλοένα και θα μεγαλώνει μέχρι να την πάρεις στην αγκαλιά σου 🥰 Λυπάμαι πολύ για την εμπειρία σου με το γιατρό, και γι αυτά που διαβάζω εδώ απ τα κορίτσια 😢 όπως και να χει τώρα είμαστε όλες στην τελική ευθεία, ας ελπίσουμε όλα να κυλήσουν όσο πιο ομαλά γίνεται μέχρι το τέλος και μετά με καθαρό μυαλό θα υπάρχει χρόνος για αναθεώρηση 🙏
    • Τέλεια η μπεμπούλα σας κορίτσι μου ❤️  Τι καλά που είσαι έτσι ήρεμη για τον τοκετό! Εύχομαι να παραμείνεις έτσι, και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά 🥰 Νομίζω η ψυχολογία παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο! Με το καλό να ξεμπερδε΄ύεις και με τη δουλειά, κι εγώ κάπου εκεί 35+ εβδ είναι να σταματήσω. Κι εγώ απ το σπίτι αλλά τώρα τελευταία δε την παλεύω να είμαι ειλικρινής! Απ τη μια λέω τλχ απασχολούμαι με κάτι, γιατί με ξέρω ότι δε θα μπορούσα να κάτσω και πολύ χωρίς να κάνω κάτι, αλλά απ την άλλη, βαριέμαι άπειρα στα μιτιγκς, συζητάνε για τα πλάνα του '25 κι άλλα τέτοια, κι εγώ είμαι σε φάση "το μόνο που με νοιάζει είναι το μωράκι μου, χέστηκα για τα πλάνα σας" 🤣🤣🤣🤣 2-2.5 βδομαδούλες ακόμα υπομονή και μετά θα πω κι εγώ goodbyeeeeeee
    • @Naty_Ναι, ναι εξετάσεις ορμονικές όσες φορές κ να έχω κάνει είναι κομπλέ. Τώρα δεν μπορώ να κάνω κ κάθε μ΄έρα αν αλλάζει από μέρα σε μέρα το άγχος μου!!! Κ σκ΄έψου παίρνω κ τα inofert plus που μου ρύθμισαν πο΄λύ τον κύκλο. Για το άγχος δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Αν αυτό φταίει που δεν έρχεται εγκυμοσύνη δεν μπορώ να το ελέγξω, τι ψυχοθεραπεία έχω κάνει, τι βελονισμό, τι γιόγκα εεεεε είμαι αγχώδης κ control freak θα μείνω άκληρη 😅 Ας ελπίσω στην εξωσωματική να παρακάπτονται όοολα αυτά με τόσα ΄χάπια μπας κ πετύχει!!! Εσύ είπες αυτόν τον μήνα δεν προσπαθείτε, καλά δεν θυμάμαι? Ας ελπίσουμε για Δεκέμβριο 🙏  🥰
    • προκάλεσα την τύχη μου, άσε! 🤣🤣🤣 ο γιατρός παίζει ακόμα να γελάει απο χθες  🤣🤣🤣 Μα τι να κάνω του λέω γιατρέ μου, φιλοξενούσαμε για 4 μέρες τον κολλητό μου που είναι χορτοφάγος πιο πριν και προφανώς μαγειρεύαμε χορτοφαγικά, οπότε τη μέρα που έφυγε, λιγουρεύτηκα μπριζολάκια 😅 καλά για τη φέτα, εγώ στο πρώτο τρίμηνο είχα αποστροφή κι είχα στεναχωρεθεί! δεν έχω δοκιμάσει φέτα Καλαβρύτων, θα το σημειώσω για όταν έρθω Ελλάδα 😅
    • χαχαχαχα...Μα κι εσύ πατατάκια και μπριζολάκια πριν από εξετάσεις χοληστερίνης....;;; Ε είστε προκλητική κυρία μου!🤪 Πάντως τώρα που είπες για τη φέτα... Αν μπορώ να κατονομάσω ένα φαγητό που ζητούσα και ζητάω ακατάπαυστα τώρα στην εγκυμοσύνη, αυτό είναι ξεκάθαρα η φέτα Καλαβρύτων. Δεν ξέρω τι έχω πάθει. Πάντα μου άρεσε, αλλά τώρα το τερμάτισα! 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...