Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!! ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΖΩΙΤΣΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΗΣ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ Κ ΤΗΣ ΕΒΑΖΑ ΓΕΡΜΑ, ΝΕΚΤΑΡΙΝΗ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΗΛΟ ΑΧΛΑΔΙ Κ.Τ.Λ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ ΤΗΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΗΣ ΦΤΙΑΞΩ ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ 'Η ΦΑΡΙ ΛΑΚΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Κ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΔΥΣΤΙΧΩΣ :( ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Κ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ??? ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΩ ΕΤΟΙΜΗ :blush::blush:

ΕΙΜΑΣΤΕ 8,5 ΜΗΝΩΝ!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα πάλι όταν ο γιός μου ήταν 6μηνών και έπρεπε να αρχίσουμε την φρουτόκρεμα δε την ήθελε καθόλου.

Τι διαφορετικά φρούτα του έβαζα , τι μπισκοτάκια του άλεθα μαζί....τίποτα, δεν άνοιγε το στόμα με καμμία δύναμη.

Δοκίμασα και τις έτοιμες φρουτόκρεμες αλλά δεν ήθελε, και έτσι έπεψα να τον πιέζω και συνέχησα να του δίνω γάλα. Αργότερα, αρχές καλοκαιριού άρχισε να τρώει μιλάμε όταν έγινε 11 μηνών.

Όσο για την έτοιμη φρουτόκρεμα γιατί έχεις ενδοιασμούς? Σίγουρα δεν συγκρίνεται με το φρέσκο φρούτο αλλά και η βανίλια ή η φαρίν λακτέ δεν είναι ίδιες?

Θα σε καθοδηγήσει μόνη της στο τι της αρέσει.... ;)

φατε ματια ψαρια....το εχεις προσπαθησει αυτο?

εαν δει καποιον που θαυμαζει να τρωει φρουτοκρεμμα με μεγαλη ορεξη και χαρα τοτε ισως να παρασυρθει! και ισως αν κανεις αυτην την διαδικασια ευχαριστη και δημιουργικη...να την πεισεις

Γεια σου μπομπουκι!

Σπάνια θα βρεις μωρακι που να του αρέσει η φρουτοκρεμα απο φρεσκα φρούτα!ιδίως αν εχει μάθει σε γλυκές γευσεις ..η ξινίλα απο τα φρούτα δεν τους κάθεται καλά.!

Προσπάθησε και οσο τρωει μη φτιαχνεις μεγαλη ποσοτητα δηλαδή ας πούμε 1 μπανάνα (σε ολα σχεδον τα παιδιά αρεσει η μπανανα) και πορτοκάλι για να αναμειχθει ! Ακόμη και 5 κουταλεις να φαει καλό είναι!

Αν θες βαζε 2 φρουτα τη φορά και αναμείγνυε με ετοιμη φρουτοκρεμα ετσι ωστε να υπερτερεί η γλύκα της ετοιμης και να μην κατλαβαινει τα φρουτα!

Λιγο λίγο κάτι θα γινει ..καθε φορα αλλαζε τα φρούτα!

Τωρα να δωσεις ετοιμη απλα για να δωσεις κάτι...τι να σου πω ...εγω τα εχω κανει αυτα τα λάθη δεν τα ξανακάνω! οτι καταφερεις!

Εμένα ο αγγελος πάντα τα ετρωγε τα φρουτα ηρθε ο καιρός που δεν!!!

Καλημέρα! Έχουμε περίπου την ίδια ηλικία και ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Και εμένα δεν της αρέσουν τα φρούτα ενώ στην αρχή τα έτρωγε. Τώρα καμια δεκαριά κουταλιές στην καλύτερη περίπτωση. Έτοιμη δεν θέλω να της δώσω. Υπομονή... δεν θέλω να την πιέσω. Ευτυχώς τρώει το φαγητό!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ...

ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΝ Κ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ Κ ΛΙΓΗ ΕΤΟΙΜΗ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ. ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ...ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΒΑΖΑ Κ ΛΙΓΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΟΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ!

Α! ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΕΖΕΙΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ.

ΑΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 2-3 ΜΕΡΕΣ Κ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΛΙ. ΔΙΝΕ ΓΑΛΑΤΑΚΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Ολες λιγο πολυ το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζουμε!

Γνωμη μου ειναι να μην 'καμουφλαρεις' την φρουτοκρεμα με μπισκοτα κλπ.Ουτε βεβαια να δωσεις την ετοιμη.Καλυτερα να συνηθιζουν τα μικρα μας σε αυθεντικες γευσεις.

Ισως η ζουζουνα σου δεν ειναι ετοιμη να τη φαει.Τα γουστα των μωρων μας αλλαζουν συνεχως.Μπορει σε 2 εβδομαδες να αρχισει να την τρωει παλι.

Εσυ ετοιμαζε την και ας τρωει και 2 κουταλακια!Κερδος ειναι!

Καλη συνεχεια ευχομαι!

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΦΡΟΥΤΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΤΙΣ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ (2-3 ΦΕΤΟΥΛΕΣ) ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΑΖΩ! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΜΕ ΕΤΟΙΜΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΑΠΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ :)

Και μένα το μήλο-αχλάδι δεν το θέλει καθόλου. Νόμιζα ότι δεν θέλει την μπανάνα αλλά γενικά στο φρούτο δεν παίζει να φάει. Το καλοκαίρι με το καρπούζι και το σταφύλι τα πηγαίναμε καλά. Τώρα δεν τρώει τιποτα.

Και τι δεν έχω κάνει για να φάει. Αηδιάζει...

Το σκέφτηκα να αγοράσω φρουτόκρεμα σε βαζάκι μήπως και το φάει, αλλά όταν είδα ότι λήγει 12/2010 το άφησα. Μα ποιό φρούτο που δεν έχει πρσθήκη ζάχαρης και όλα τα καλά που γράφουν αντέχει πάνω από ένα χρόνο;

Αχ... τι τραβαμε και εμεις!

Καλημέρα, είμαι κι εγώ της άποψης να μην δώσεις έτοιμη φρουτόκρεμα, έχει ζάχαρη και αν στο συνηθίσει μετά θα δυσκολευτείς να της δώσεις ξανά τα φρέσκα φρούτα. Ίσως αν της εναλλάσεις καθημερινά τα φρούτα ή αν την αφήσεις για λίγο μόνο με γάλα οπότε να την ξαναφάει με όρεξη...

Φιλάκια :)

line_line_b_beg_40_time_1240891200_text_f4ef20ede9eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΥΘΥΣΗ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΓΙΑΤΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΡΟΥΤΑ Κ ΤΗΣ ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟΚΡΕΜΑ Ή ΦΑΡΙ ΛΑΚΤΕ Ο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ :blush::(

ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΝΑ ΤΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙΣ?ΕΤΣΙ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΜΙΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕ ΙΓΕΝΙΚΩΣ Η ΚΡΕΜΑ..ΜΗΛΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ.. :huh:

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...

Επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα πάρε τη συνταγή:

Κόβουμε σε φετούλες μισό μήλο,μισό αχλάδι και μισή μπανάνα και τα βάζουμε στο μπρίκι με λίγο νέρο.Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα βάζουμε στο μπλέντερ (χωρίς το νερό) μαζί με ένα μπισκοτάκι μιράντα και μια μεζούρα ρυζάλευρο.Σερβρίρουμε σε βαθύ μπολ.Καλή επιτυχία. :cheer:

Panayiota έγραψε:

Κόβουμε σε φετούλες μισό μήλο,μισό αχλάδι και μισή μπανάνα και τα βάζουμε στο μπρίκι με λίγο νέρο.Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα βάζουμε στο μπλέντερ (χωρίς το νερό) μαζί με ένα μπισκοτάκι μιράντα και μια μεζούρα ρυζάλευρο.Σερβρίρουμε σε βαθύ μπολ.Καλή επιτυχία. :cheer:

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ Κ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΕΑ!!!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΜΕΣΑ

ΒΑΖΩ ΑΧΛΑΔΙ ΜΗΛΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΜΕ ΟΡΕΞΗ

ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ

Panayiota έγραψε:

Παναγιώτα σήμερα δοκίμασα τη συνταγή σου και η μικρή μου άδειασε το πιατάκι της...Μπράβο!!! :)

Λοιπόν μου ξεκίνησε κι εμένα να μην τρώει την φρουτόκρεμα και θα δοκιμάσω να τα βράσω μήπως και την φάει... Αλλιώς τι κάνουμε; Δεν μου αρέσει η ιδέα για να του προσθέσω μέσα μπισκότα ή φαρίν λακτέ αφού δεν θέλω να συνηθίσει την ζάχαρη...

line_line_b_beg_40_time_1240891200_text_f4ef20ede9eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Κοριτσια μην κολάτε οτι πρεπει οπωσδήποτε το πρωι να φαει φρούτα . Ολα τα μωρα κατα διαστήματα σταματουν να τρωνε φρούτα ή καποιο που ετρωγαν ουτε να το βλεπουν . Φυσιολογικά ειναι ολα .

Μας ενδιαφέρει να παιρνει το μωρο βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεια οποτε το θεμα της σκονης δεν το συζητώ καν ! Βιταμίνες εχει και ενα κομματάκι μπρόκολο και οσο και να σας φαινετε χαζό μπορειτε να δωσετε το μπρόκολο (οποιοδήποτε λαχανικό ) το πρωι . :)

Αν δεν τρωει φρουτα το μωρο εμπλουτιζουμε τα λαχανικα στο διαιτολογιο του ή το αντίστροφο .

Επισης μετα τους 8 μηνες μπορειτε να δινετε αβοκάντο ή να κανετε τα φρουτα χυμό και να πινει με το καλαμάκι ή το εκπαιδευτικό ποτηράκι (ειναι κατι που αρεσει στα μικρά) .

Το θεμα δεν ειναι απλα να φαει το μωρο αλλα το ΤΙ θα φαει ;)

ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΗΝ ΝΟΥΝΟΥ( ΣΚΟΝΗ ) ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Κ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ

ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΠΡΙΝ 3 ΜΕΡΕΣ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΙΣΟ ΜΗΛΟ,ΜΙΣΟ ΑΧΛΑΔΙ Κ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΜΕΣΑ..ΔΕ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΤΗ ΝΟΥΝΟΥ ΜΕ 5 ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑ 2 ΜΕΖΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΓΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΘΑ ΦΑΕΙ!

εμένα η δική μου ξεκίνησε με αχλάδι - πεπόνι - βανίλια και σταφύλια και είχαμε καταφέρει να τρώμε 1 φέτα πεπόνι+ 1 αχλάδι + 1 μεσαία βανίλια + 15 ρόγες σταφύλι. τα έτρωγε όλα και μάλιστα με μεγάλη ευχαρίστηση

όλα αυτά εδώ και 2 εβδομάδες ... τα πεπόνια όμως τελείωσαν οπότε αναγκαστικά τις ξεκίνησα αχλάδι με μήλο μπανάνα πορτοκάλι και μανταρίνι ... διστυχώς 2 μέρες τώρα ξυνίζει τα μούτρα ...

δεν ξέρω τι να κάνω ...

δεν θέλω να της βάλω μέσα μπισκότα και σκόνες γιατί είναι σε δίαιτα (η γιατρός μας βρήκε παχουλές) (ήταν 5 μηνών 66 πόντοι και 7200 βάρος)

ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω ... τι δεν της αρέσει άραγε ....

λες?

σήμερα δοκίμασα και το μανταρινι και το πορτοκαλι και ήταν γλυκά ...

τι να πω ...

το σίγουρο είναι ότι σήμερα που δεν την ταίζω εγώ λόγο αδιαθεσίας έφαγε πολύ λιγότερο ....

αύριο θα της βάλω μόνο αχλάδι μήλο μπανάνα και αν δω ότι το πορτοκάλι είναι γλυκό θα της βάλω και λίγο από αυτό ...

για να δούμε το τερατάκι μου

mena akoma den ta sumpathei ,eidika alesmena,olokliri mpanana sto xeri tin troei moni tis k t vradu pou kopsame frouta mas koitouse k tis edina,me ta oula na tin evlepes ekove kommati milo kk axladi k to etroge...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...