Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 190
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Φυσικά και δεν κάνει η λεχώνα να αφήνει τα ρούχα της έξω γιατι θα τα δει ο -έξω απο δω- και θα την πάρει..χαχα.Εμένα ερχόταν η μαμα μου κ μόλις νύχτωνε μου έπαιρνε τα ρούχα απο τις απλώστρες..!!

Όταν φτάσαμε στο σπίτι απο την κλινική ήταν εδω η μαμά μου κ η πεθερά μου κ μολις μπήκαμε με το μωρό βάλανε ζάχαρη στο κεφαλάκι το γιατι δεν ξέρω..μάλλον για να είναι γλυκό το μωρο..μα αφου είναι απο μόνο του τι τι θέλουν τη ζάχαρη??

Του δώσανε κ λεφτά του μωρού..αυτο δεν μας χαλάει καθόλου..!!

Φυσικά η πεθερά μου το ξεματιάζει καθημερινώς!! και μιας κ λέμε για ξεμάτιασμα...δείτε αυτό που μου στείλανε...

http://www.paretria.gr/ourvision.html

Φυσικά κ δεν κάνει να πάς επίσκεψη πριν σαραντίσεις.. Είναι κακό!!

Αυτο με την εκκλησία κ την περίοδο μου το λένε πολλοί κ δεν το καταλαβαίνω.Εγω πάντως κ με περίοδο εχω φιλήσει εικόνα κ κάτω απο επιτάφιο έχω περάσει(Ντροπή μου!!!)

Α,τι άλλο θυμήθηκα.. Γέννησα Αύγουστο εγω να σκάω απο τη ζέστη κ εκείνη η μανία της μάνας μου να το τυλίγει το παιδί ..Τώρα που το θυμήθηκα συγχύστηκα.Να της λέω όπως ζεσταινόμαστε εμείς το ίδιο ζεσταίνεται κ το μωρό,το είπε κ η παιδίατρος..Απάντηση??Δεν ξέρει τι λέει,χαζη..

Συγχύστηκα!!

Δημοσίευση

Εγω ξερω οτι πριν τα 40 δεν πρεπει να ερθει καποιος σπιτι μετα το σουρουπο...δλδ ο μπαμπας κλειδωνεται απεξω αν δουλευει μεχρι αργα :lol::lol: ....παντως ειναι εξακριβωμενο λεμε...την τριτη μερα που ητανε λεχωνα η γιαγια του αντρα μου εφερε ο παππους εναν συγχωριανο και εκεινης της πετρωσε το γαλα!!!!!!!!!! Αντε τωρα πειστην οτι το ενα με το αλλο ειναι ασχετο. Εμενα δηλαδη που παρελασε ολο το σοι και που βγηκα εξω με το μωρο τη 12 μερα επρεπε να πεσει ο ουρανος να με πλακωσει!! :dry:

Δημοσίευση

καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο ολα τα εχω ακουσει και φυσικα οταν ρωταγα γιατι δεν κανει η απαντηση ετσι τα βρηκαμε και εμεις..

δεν κανει να σκουπισεις το βραδυ και να πετασ τα σκουπιδια εξωωωω

δεν κανει οταν τρωσ βραδυ να τιναξεις το τραπεζομαντηλο το αφηνεις στο τραπεζι για να φαει και η καημενη η τερεζα... :woohoo:

μεχρι να χρονισει το παιδι τα ρουχα του δεν πρεπει να κρεμιουνται αναποδα....

μολισ πεθανει καποιος πρεπει να ειναι κλειστη η τηλεοραση στο σπιτι του 40 μερες οπωσ και οι συγγενησ δεν πρεπει 40 μερες να φανε κρεασ.....γιατι ειναι σαν να τρωνε το νεκρο :blink:

και στα χωρια που ειναι οι νεκροι στο σπιτι μεχρι να φυγουν για την εκκλησια με το που θα φυγουν πρεπει καποιοσ να σκουπισει για να φυγει το κακο μαζι του......

σασ εφτιαξα πρωι πρωι

Δημοσίευση

Ωραιο θεμα για καφεδακι!!χαχαχα

ΡΕ δεν ντρεπεστε να κοροιδευετε????(δε μπορω να παρω κ το σοβαρο μου)

:laugh: :laugh: :laugh:

Οποια παντως βγαλει ασαραντιγο παιδι εξω(ναι ναι ασαραντιγο οχι ασαραντιστο) την αλλη μερα θα του κλεισει το ματι.Μου το ειπε εν ετη 2006 μια 50αρα κυρια και μαλιστα για να το επιχειρηματολογισει μου ειπε οτι εγινε στο χωριο της πριν 30 χρονια.Ε αφου το λεει, δικιο θα εχει!!! :) :laugh: :S:angry:

Αλλο σοφο: Οταν πας στην εκκλησια για τον 40ντισμο, αν θες το επομενο παιδι να ειναι κοριτσι το πας στις 38 μερες, αν θες αγορι το πας στις 39 μερες!!Το ακουσαν τ αυτακια μου το 2006...

Εχω και αλλα τετοια, αλλα ευτυχως με καλυψατε.

Το κακο ειναι οτι τα τηρουν στις μερες μας, και το χειροτερο ειναι οτι αν δεν τα κανεις στη λενε κιολας!!(πχ πεθερα μου, η καλη κουνιαδα μου εννοειται πως τα τηρησε ολα αυτα..αλλα αργοτερα αντε μην ανοιξω το στομα μυου πρωι πρωι)

υγ αυτο με τη σκουπα μ αρεσε.χαχαχαχαχα

Δημοσίευση

xntou έγραψε:

Ωραιο θεμα για καφεδακι!!χαχαχα

ΡΕ δεν ντρεπεστε να κοροιδευετε????(δε μπορω να παρω κ το σοβαρο μου)

:laugh: :laugh: :laugh:

Οποια παντως βγαλει ασαραντιγο παιδι εξω(ναι ναι ασαραντιγο οχι ασαραντιστο) την αλλη μερα θα του κλεισει το ματι.Μου το ειπε εν ετη 2006 μια 50αρα κυρια και μαλιστα για να το επιχειρηματολογισει μου ειπε οτι εγινε στο χωριο της πριν 30 χρονια.Ε αφου το λεει, δικιο θα εχει!!! :) :laugh: :S:angry:

Αλλο σοφο: Οταν πας στην εκκλησια για τον 40ντισμο, αν θες το επομενο παιδι να ειναι κοριτσι το πας στις 38 μερες, αν θες αγορι το πας στις 39 μερες!!Το ακουσαν τ αυτακια μου το 2006...

Εχω και αλλα τετοια, αλλα ευτυχως με καλυψατε.

Το κακο ειναι οτι τα τηρουν στις μερες μας, και το χειροτερο ειναι οτι αν δεν τα κανεις στη λενε κιολας!!(πχ πεθερα μου, η καλη κουνιαδα μου εννοειται πως τα τηρησε ολα αυτα..αλλα αργοτερα αντε μην ανοιξω το στομα μυου πρωι πρωι)

υγ αυτο με τη σκουπα μ αρεσε.χαχαχαχαχα

Εγω που 40ησα ακριβως στις 40 μερες να ανυσηχω???? τι θα μου βγει το επομενο?

Δημοσίευση

xaxaxxaxa.....................teleio thema exw misi wra mexri na ta koitaksw ola!!!!!!!!!!!!teleio!!!!!!!!!!!!!!!!!!

xntou...egw stis 38 piga na parw eyxi alla exw pali agori opote enimerwse opoion ston eipe se parakalw!!!xixixiixixixixixixixixixxixixixixixixixix

egw ta nyxia tou mwrou opote thimamai ta kobw den paei na einai nyxta...den paei na einai tetarti ..ton iounio pou o mirkos itan 9 minwn..eimastan stin pethera mou kai etrwgan karpouzi...o mirkos entwmetaksi molis eixe faei kai eixe anagouliasei pros to telos me ena spiraki fai akoma kai tha ekane meto........KAI AYTHN NTE KAI KALA NA EPIMENEI KAI NA LEEI dwstou ligo karpouzi den kanei na zileuei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1-2 3.....eeeeeeeeeeee den anteksa allo kai tis lew egw thelw na zileuei gia na dw ti tha pathei!!!!!!!!!!!!!kai etsi to boulwse

Δημοσίευση

αχ τι τελειο θεμα ειναι αυτο βρε ρινουλα μου?καλα ξερετε οτι δεν κανει να μασατε τσιχλα το βραδυ γιατι μασατε τα κοκκαλα των πεθαμενων?φτυστε την αμεσως μολις αρχισει να νυχτωνει!μπουουουουουου!!!!

καλα βρε jovana δεν ντρεπεσαι?μανα εισαι εσυ?δεν ξερεις οτι αμα λυμπιστει κατι το αγορι θα του πεσει το ... πουλακι?αχ αχ αχ!αυτα κανετε και με τρελενεται! πω πω τι μου θυμισες τωρα!!!

Δημοσίευση

Καλημερα!!!

Ειστε απιστευτες!!!!Πολυ γελιο!!!

Ή μαλλον....ο πανεξυπνος κολλημενος εγκεφαλος του λαου μας ειναι απιστευτος!!!

Και μαλιστα, οπως πολλες ειπατε, η στενομυαλια-κεφαλια δεν εχει ηλικια!!!!!!!!Μπορει να ακουσεις κουφα ειτε απο 20αρα ειτε απο 90αρα!!!!!

Η απαντηση μου -πλεον- σε τετοιου τυπου "ομορφιες" ειναι:

"Απο τη μερα που εγινα μανουλα εχω προετοιμαστει ψυχολογικα να ακουω τετοιες "μ@λ@..ες"!!!!!!!!!!!

AthinaK έγραψε:

Συνοψίζω: Δεν κάνουμε συχνα μπάνιο, δεν κόβουμε νύχια, δεν βγαίνουμε τα βραδια έξω, δεν κόβουμε τα μαλλιά πριν την βάφτιση (αυτό μου το είχαν ζητησει να το κανω στα παιδια μου). Οπότε γλυτώνουμε από το νερό και το ζεστό νερό, τα άπλυτα (αφού αλλάζουμε εσωρουχα κάθε δεύτερο Σάββατο), το μανικιούρ και το κομμωτήριο. Να πως βγαίνουν τα έξοδα της βάφτισης! Είδατε που τίποτα δεν είναι τυχαίο;

Αθηνα πολυ πετυχημενη η περιληψη σου κ το συμπερασμα!!!!!!!!!!!!

Κανε ενα update!!!!!!!!Εχουν πεσει "σκουπες" κ αλλα καλα στο τραπεζι!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχ :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

μάλλον είμαι η μόνη που τα θεωρεί όλα αυτά χαριτωμένα και δεν με ενοχλούνε σχεδόν καθόλου .

αλλά ποτέ δεν είχα και μεγάλη πίεση να κάνω η να μην κάνω κάτι που δεν θα μου άρεσε .

η γιαγιά μου μόνο με έπρηζε να μην λούζομε Τετάρτη γιατί έχει μια κακία ώρα !!εγώ λουζόμουνα αλλά ποτέ δεν θύμωσα η αγανάκτησα που μου το έλεγε .

λιπών έχω κάποιες εξηγήσεις .λένε την πρώτη μέρα της προόδου να μην κάνεις μπάνιο για τον εξής λόγο ,να μην κρυώσει η κοιλιά από το νερό και έχει μητρικά .παλιότερα δεν είχανε την πολυτέλεια για ζεστό νερό πάντοτε και ναι εγώ ,όχι ότι το κρατάω αυτό ,αλλά δεν μπορώ να κάνω μπάνιο την πρώτη μέρα περιόδου νιώθω εκείνη την ημέρα απέχθεια για το νερό .

σίδερο πάντα πατούσα σε κάθε αρχή !!!όταν πήγαινα σχολείο η μαμά μου έβαζε την πρώτη μέρα να πατήσω σίδερο ,και όταν επέστρεψα με το μωρό πάτησα σίδερο για να μπω (να ήμαστε σιδερένιοι)δεν με πείραξε και γιατί να με πειράξει ένα πάτημα πάνω σε κάτι .μπορεί να ,ην το πιστεύω αλλά γιατί να τσακωθώ με την μαμά μου για κάτι που δεν με ενοχλεί ,δεν υπάρχει λόγος .

το να μην φωνάζουνε το αβαπτιστο με το όνομα που θα του δώσουν είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί .παλιότερα ο νονός αποφάσιζε τι όνομα θα δώσει στο παιδί και μπορεί την τελευταία στιγμή να έλεγε άλλο ονομα,αν είχε τσατιστεί που το φωνάζανε ήδη και δεν τον «σεβόντουσαν» !!!!για να μην μάθαινε να ακούει σε ένα όνομα και μετά γινόταν κάτι και έπαιρνε άλλο .

για την λεχώνα το έχουμε ξανά πει παλιότερα υπήρχαν πολλές ασθένειες και η λεχώνα κολλάει εύκολα και το μεταδίδει στο μωρό .

το να τυλίγουν το παιδί ,όχι φάσκιωμα τύλιγμα ,μου το λέγε να το κάνω η πεθερά μου και δεν την άκουγα ....ώμος είχε δίκιο νιώθει ασφάλεια με το να το τυλίγει κάτι και είναι πιο ήρεμο .το κατάλαβα τώρα που είναι 8 μηνών και χτυπάω το κεφάλι μου .όταν τον τυλίγω με την κουβερτούλα του και τον βάζω για ύπνο δεν μου ξυπνάει μόλις τον ακουμπάω στο κρεβάτι .

η μαμά μου εν βγάζει τα σκουπίδια έξω όταν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει φύγει από το σπίτι και πάει ταξίδι .τα βγάζει μόλις φτάσει .μου είπε ότι για να μην πάθει τίποτε ,ότι δεν τον πετάμε σαν σκουπίδι από το σπίτι .δεν με ενοχλεί ούτε αυτό ας το κάνει και ας το πιστεύει .

μια θεια μου είπε όταν είδε νεογέννητο το μωρό ότι επειδή είχε το πόδι του προς α έξω ότι περιμένει αδερφάκι και θα κάνω γρήγορα ένα !!!!αυτό μου άρεσε !!!

Δημοσίευση

K.T.K. έγραψε:

αχ τι τελειο θεμα ειναι αυτο βρε ρινουλα μου?καλα ξερετε οτι δεν κανει να μασατε τσιχλα το βραδυ γιατι μασατε τα κοκκαλα των πεθαμενων?φτυστε την αμεσως μολις αρχισει να νυχτωνει!μπουουουουουου!!!!

καλα βρε jovana δεν ντρεπεσαι?μανα εισαι εσυ?δεν ξερεις οτι αμα λυμπιστει κατι το αγορι θα του πεσει το ... πουλακι?αχ αχ αχ!αυτα κανετε και με τρελενεται! πω πω τι μου θυμισες τωρα!!!

Χαχαχα έλεος δηλαδή! :laugh:

Κορίτσια εμένα προσωπικά με εκνευρίζει πάρα πολύ όταν λένε τέτοια χαριτωμένα για τα αγοράκια και τα κοριτσάκια.Πχ μην αφήσεις το αγόρι να κλάψει,το κορίτσι ας πλαντάξει!Μην λυμπιστεί κάτι το αγόρι και αλλα τέτοια χαριτωμένα!''Φορτώνω'' κανονικότατα! :angry:

Δημοσίευση

Όλα αυτά μπορει να είναι απο τρισχαριτωμένα έως εκνευριστικό.Το όλο θέμα είναι ότι μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να τα επιβάλουν με καταπιεστηκό και υστερικό θα έλεγα τρόπο!Αν θέλουν να τα εφαρμοσουν ας τα εφαρμοσουν στα παιδιά τους και ας αφήσουν τον κόσμο ήσυχο...

Δημοσίευση

Ρινούλα/Cinderella(Τα βλέπω και τα δυο :huh: ) εχείς δίκιο.

Και αυτό ακριβώς δεν καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος...Ότι δεν μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στους άλλους,ειδικά στην ανατροφή των παιδιών :)

Δημοσίευση

εμένα απο την αρχη ξέραν όλη πόσο σκύλα ειμα με αυτές τις αηδίες και τους έλεγα μονο οι ανεγκέφαλοι τα πιστευουν και δεν είπαν τίποτα...χαχαχαχαχαχα...πόσο όμως θα ήθελα να μου πετάξουν καμια εξυπνάδα να φορτώσω και να τους τα χώσω...

ασαραντιστο δε κανει να βγει το μωρό εξω αλλα ούτε επισκεψεις να δεχτείς...φυσικά μετα τις 40 μπορεις να πάς το μωράκι στα τζάμπο και να περάσει το λαικο προσκήνυμα στο σπίτι....

Δημοσίευση

AFRODITH έγραψε:

μάλλον είμαι η μόνη που τα θεωρεί όλα αυτά χαριτωμένα και δεν με ενοχλούνε σχεδόν καθόλου .

αλλά ποτέ δεν είχα και μεγάλη πίεση να κάνω η να μην κάνω κάτι που δεν θα μου άρεσε .

η γιαγιά μου μόνο με έπρηζε να μην λούζομε Τετάρτη γιατί έχει μια κακία ώρα !!εγώ λουζόμουνα αλλά ποτέ δεν θύμωσα η αγανάκτησα που μου το έλεγε .

λιπών έχω κάποιες εξηγήσεις .λένε την πρώτη μέρα της προόδου να μην κάνεις μπάνιο για τον εξής λόγο ,να μην κρυώσει η κοιλιά από το νερό και έχει μητρικά .παλιότερα δεν είχανε την πολυτέλεια για ζεστό νερό πάντοτε και ναι εγώ ,όχι ότι το κρατάω αυτό ,αλλά δεν μπορώ να κάνω μπάνιο την πρώτη μέρα περιόδου νιώθω εκείνη την ημέρα απέχθεια για το νερό .

σίδερο πάντα πατούσα σε κάθε αρχή !!!όταν πήγαινα σχολείο η μαμά μου έβαζε την πρώτη μέρα να πατήσω σίδερο ,και όταν επέστρεψα με το μωρό πάτησα σίδερο για να μπω (να ήμαστε σιδερένιοι)δεν με πείραξε και γιατί να με πειράξει ένα πάτημα πάνω σε κάτι .μπορεί να ,ην το πιστεύω αλλά γιατί να τσακωθώ με την μαμά μου για κάτι που δεν με ενοχλεί ,δεν υπάρχει λόγος .

το να μην φωνάζουνε το αβαπτιστο με το όνομα που θα του δώσουν είναι εύκολο να καταλάβουμε το γιατί .παλιότερα ο νονός αποφάσιζε τι όνομα θα δώσει στο παιδί και μπορεί την τελευταία στιγμή να έλεγε άλλο ονομα,αν είχε τσατιστεί που το φωνάζανε ήδη και δεν τον «σεβόντουσαν» !!!!για να μην μάθαινε να ακούει σε ένα όνομα και μετά γινόταν κάτι και έπαιρνε άλλο .

για την λεχώνα το έχουμε ξανά πει παλιότερα υπήρχαν πολλές ασθένειες και η λεχώνα κολλάει εύκολα και το μεταδίδει στο μωρό .

το να τυλίγουν το παιδί ,όχι φάσκιωμα τύλιγμα ,μου το λέγε να το κάνω η πεθερά μου και δεν την άκουγα ....ώμος είχε δίκιο νιώθει ασφάλεια με το να το τυλίγει κάτι και είναι πιο ήρεμο .το κατάλαβα τώρα που είναι 8 μηνών και χτυπάω το κεφάλι μου .όταν τον τυλίγω με την κουβερτούλα του και τον βάζω για ύπνο δεν μου ξυπνάει μόλις τον ακουμπάω στο κρεβάτι .

η μαμά μου εν βγάζει τα σκουπίδια έξω όταν κάποιο μέλος της οικογένειας έχει φύγει από το σπίτι και πάει ταξίδι .τα βγάζει μόλις φτάσει .μου είπε ότι για να μην πάθει τίποτε ,ότι δεν τον πετάμε σαν σκουπίδι από το σπίτι .δεν με ενοχλεί ούτε αυτό ας το κάνει και ας το πιστεύει .

μια θεια μου είπε όταν είδε νεογέννητο το μωρό ότι επειδή είχε το πόδι του προς α έξω ότι περιμένει αδερφάκι και θα κάνω γρήγορα ένα !!!!αυτό μου άρεσε !!!

Αφροδίτη, κι εγώ την πρώτη μέρα της περιόδου συνήθως δεν κάνω μπάνιο, γιατί νιώθω χάλια και δεν μπορώ. Αλλά όσες φορές έτυχε να κάνω, η κατάστασή μου βελτιώνεται. Το θέμα είναι να το πάρω απόφαση!!!

Το σίδερο εμείς δεν το έχουμε, στην Πάτρα που είναι τα πεθερικά μου το έχουν, και οκ, είναι ένα έθιμο, κάτι που δεν είναι κακό.

Όσο για το όνομα του νεογέννητου, έχεις δίκιο σ' αυτό που λες, είναι όμως λάθος, καθώς η βάφτιση δεν αποτελεί ονοματοδοσία. Δηλαδή, το όνομα του παιδιού το δίνουν οι γονείς όποτε θέλουν αυτοί, ακόμα και πριν γεννηθεί. Στην Κύπρο δεν τα έχουμε αυτά με τα μπέμπης/α, το παιδί το φωνάζουν με το όνομά του από πριν γεννηθεί ακόμα!

Τώρα, άλλο τα έθιμα, που φυσικά και δεν πρέπει να χάνονται, και άλλο ανόητες προλήψεις και δεισιδαιμονίες, όπως αυτή με τα ρούχα της λεχώνας που δεν πρέπει να απλώνονται το βράδι, ή τα νύχια που δεν πρέπει να τα κόβουμε το βράδι, ή την καλημέρα που δεν πρέπει να τη λέμε άνιφτοι.

Και φυσικά παίζει ρόλο και ο τρόπος που σου το λένε. Άλλο μάνα και γιαγιά και άλλο πεθερά. Δηλαδή, να σηκώνομαι το πρωί και να λέω καλημέρα, και να παθαίνει η πεθερά μου κρίση που δε νίφτηκα πρώτα, και θα της πάει χάλια μέρα, ε, σόρι, αλλά αυτό μόνο χαριτωμένο δεν το βρίσκω!

Δημοσίευση

ραφαέλ έγραψε:

να προσθαισω ότι η θρησκεια μας δεν λεει ποθενά να μην βγαινουμε έξω...αφου και η ίδια η παναγία εφυγε μολις γεννησε λογω του Ηρώδη...ή μηπως 40ντισε πρώτα?

Μηπως πηρε μιση ευχη???? :laugh: :laugh:

Δημοσίευση

και δεν κάνει αμα έχεις περίοδο να πας σε ασαράντιστω μωρώ, και να μην πας βράδυ επίσκεψη και να μην το βγαλεις έξω...

η δική μου λογική λεει ΄΄αχ να ήμον μαια και όταν θα ήμουν αδιάθετη να μην δουλευω...αφου δεν κάνει''

ο γιατρος αν έρθει βράδυ να δει το μωρο θα τον διώξουμε....

και αν ειναι αρρωστο το μωρό και χρειαστει να πάμε στο νοσοκομειο και δεν έχουμε αμάξι θα το αφησουμε μεχρι να 40ντισει,γιατι δεν κάνει.

Δημοσίευση

Δεν ποιανει αν θες να πας σε γιατρο(το ακουσα κ αυτο, περυσι).Να θα σου πω κ τον διαλογο:

-εγω: τι κανεις Ελλη?

-ε:υπομονη μεχρι να 40ντισω!!Δεν μπορω τα χω παιξει κλεισμενη μεσα.Μονο στον παιδιατρο πηγαμε :blink:

-Εγω: γιατι??(εννοουσα αν επαθε κατι το παιδι)

-ε: Δε μπορουσε ο γιατρος να ερθει, αλλωστε δεν ισχυει ο παιδιατρος στο 40σμο!!!

-Εγω: :woohoo: :woohoo:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...