Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θα ήθελα τις συμβουλές σας...


tirogaridaki

Recommended Posts

Θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα πάρω τη σωστή απόφαση από κάθε μεριά..κα επειδη νιώθω ότι τις περισσότερες φορές επηρεάζομαι και παίρνω απόφαση θα ήθελα αυτή τη φορά να ζητήσω τις γνώμες σας σα τρίτα προσωπα που κοιτάτε το θέμα από άλλη οπτική μεριά.

Αφορά την άδεια επαπειλουμενης εγκυμοσύνης που μπορώ να πάρω. Εδώ και τρεις μέρες ήμουν λίγο κρυωμένη με πυετό γύρω στα 37,5 , όχι τίποτε δηλαδή το τρομερό αλλά δεν μπορουσα να πάρω κανένα φάρμακο. Ο πθολόγος μου είπε πως πρέπει να προσέχω αν θα παραμείνει στάσιμη η κατάστασή μου γιατί μπορεί να περνάω την νέα γρίπη ελαφρά. Κάτι που δεν ισχύει καθώς ο πυρετός ήδη έχει πέσει. Οι γονείς μου μου λένε να κάτσω , να πάρω άδεια επαπειλουμενης εγκυμοσύνης(θ έχουν και την ευκαιρία να πάνε την αλλη εβδομάδα και ένα ταξιδάκι), ο άντρας μου το ίδιο..θα κάνει λέει ότι περνάει από το χέρι του να μην κουραστώ, να μην δυσανασχετήσω αρκεί να κάτσω σπίτι. Ο διευθυντής είναι ενημερωμένος και με παρακαλάε και αυτός για άδεια καθώς ένα αγχος μη φύγω ξαφνικά και μείνει χωρίς δάσκαλο η τάξη μου το έχει. Έχει ενημερώσει και τους υπεύθυνους ανα πάσα στιγμή να στείλουν δάσκαλο..το θέμα είμαι εγω. Θέλω να πάω σχολείο..κουράστηκα να κάθομαι 2 χρόνια...με είχαν πιάσει κα κάτι ψυχολογκά δύσκολα και με τρομάζει η ιδέα..θέλω να δουλέψω..θέλω να νιώθω όπως όλοι που δουλεύουν..πείτε μου..πως πρέπει να σκεφτώ..με τι γνώμονα να αποφασίσω;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να κάνεις αυτό που λαχταράει η καρδούλα σου αφού δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος...

Οι άλλοι ότι και να λένε ή να θέλουν, οφείλουν να σεβαστούν την απόφασή σου.

Εξάλλου αυτοί δεν είναι εσυ!

Η απόφαση είναι δική σου,θα κάνεις οτι σε ισσοροπεί σαν προσωπικότητα,για να είσαι καλά και να μεγαλώσεις ακόμα πιο σωστά τα παιδάκια σου.....

Η ψυχολογία και η διάθεσή έχουν άμεσο αντίκτυπο στον σύντροφο και τα παιδιά μας ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποια ταξη εχεις;;

Ουσιαστικα υπαρχει ιατρικος λογος να παρεις επαπειλουμενη; Γιατι να παρεις μια αδεια αφου η εγκυμοσυνη σου δεν απειλειται;

Περα απο το οτι θελεις να δουλεψεις και θα σου κανει καλο η δουλεια αφου μετα θα ξανακλειστεις ,πιστευω οτι αυτο με την επαπειλουμενη στο δημοσιο εχει καταντησει αηδια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοιτα η αποφαση σου ειναι δυσκολη- γιατι και εγω θα ειχα σκασει τοσο χρονο στο σπιτι αλλά προεχει η υγεια των παιδιων σου και τω δυο!!! Αφου δουλευεις με παιδια οσο και να προσπαθεις εναν κινδυνο τον εχεις να κολλησεις απο μια απλή ιωση μεχρη καμια σοβαρη ασθενεια. Η κουνιαδα μου που ειναι αναπληρωτρια και διοριστικε καβαλα, δεν ηρθε 2 σκ στην Θεσσαλονικη γιατι εκανε λιγο πηρετο και συναχη απο τα παιδια και φοβοταν μη κολλησει το δικο μας η καποιον απο μας και εμεις το μωρο.

Να αποφασησει με γνωμονα τηυγεια σου και την υγεια των παιδιων σου. Ειναι σκληρο να καθεσε σπιτι...και να ξανακατσεις σπιτι τοσο καιρο...εγω θα ειχα παθει καταθλυψη το ομολογω. Αν εκανες καποια άλλη δουλεια θα σου ελεγα με κλειστα τα ματια δουλεψε αν και εφορον δεν αντιμετωπηζεις προβλημα στην εγκυμοσυνη σου, αλλά με παιδια ειναι ρισκο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εχω έκτη. Η αλήθεια είναι πως ο γυναικολόγος μου, διευθυντής της μαιευτικής στο νοσοκομείο της Ρόδου μου είπε αν κλείσει το σχολείο για κρουσμα τότε θα κάτσω.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος..και εγώ θέλω να συνεχίσω το σχολείο. Η σκέψη πως θα κάτσω άλλα δυο χρόνια με τρομάζει..αν και τώρα που έκατσα 2 μέρες από τη δουλειά μου άρεσε...αλλά είναι 2 μέρες! Δεν είναι 2 χρόνια...Στα 2 χρόνια βαριέσαι ...και ξαναβαριέσαι...και σε πιάνει θλίψη κτλ κτλ...

Απο την άλλη στο σχολείο φροντίζω να πλένουν σε κάθε διάλειμμα τα χέρια τους με σαπουνι και περνάμε με ντετολ τα θρανία. Δηλαδή είμαι πολύ προσεκτική. Δεν πιστεύω πια να κολλήσω και τη νέα γρίπη...πολύ απίθανο μου φαίνεται...κυρίως γιατί δεν έχω ακούσει για άλλα κρουσματα..ΑΛΛΑ..ότι και να συμβεί είμαι στο πρώτο τρίμηνο..δεν μπορώ να πάρω φάρμακα!!Εκεί σκοντάφτω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ Φανή θα συνέχιζα την δουλειά...κίνδυνος να κωλύσεις κάτι υπάρχει παντού ακόμη και στο σούπερ μάρκετ να πας ή σε πολυκατάστημα, η σε εστιατόριο καφετέρια κλπ. αν υπάρχουν οι κανόνες υγιεινής, πού το πρόβλημα?

Αφού αισθάνεσαι πολύ καλύτερα δουλεύοντας άλλωστε σύνταμα θα πάρεις και την άδεια κύησης έτσι και αλλιώς..... :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανούλα καλημέρα! :) Θα σω πω τι θα έκανα εγώ.. Ή μάλλον τι έκανα! Όλοι μου λέγανε, από τον Προϊστάμενό μου (σπάνιο), τον γιατρό μου, τους δικούς μου να πάρω επαπειλούμενη διότι το πρώτο 4μηνο μέχρι να βγω σε 14μηνη άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής τέκνου έμενα μόνη μου στο νησί. Χειμώνας, κακοκαιρία, απαγορευτικά, ήταν ρίσκο να κάτσω στο νησί. Δεν υπήρχε νοσοκομείο, μόνο ένα υποτυπώδες κέντρο υγείας. Δεν το έκανα... Δεν το είχα, ούτε το έχω σε καλό. Να λέω ψέματα για θέματα υγείας. Είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη και δούλευα ασταμάτητα, πρωί, απόγευμα, νύχτες, χωρίς ρεπό (παράνομο βέβαια, αλλά τι να έκανα.. όλα για το καθήκον :P ).

Μία φορά πριν χρόνια είπα ψέματα στην Υπηρεσία μου ότι είχα αδιαθετήσει και πονούσα για να μην πάω μία μέρα στη δουλειά, και αν θέλεις το πιστεύεις, το ίδιο απόγευμα αδιαθέτησα 8 μέρες πριν το κανονικό. :blink:

Στο δεύτερο (όταν και άμα έρθει), πιθανότατα θα κάνω το ίδιο. Αν και υπάρχει πολύς καλός λόγος να κάτσω σπίτι (το Μαράκι μου), δε νομίζω να το κάνω. Προτιμώ να δουλεύω αν κι εφόσον έχω πάλι καλή εγκυμοσύνη και το Μαράκι να πάει σταθμό. Καλό θα μας κάνει και στις 2!

Γνώμη μου... Αν όντως δεν υπάρχει πρόβλημα στην εγκυμοσύνη σου πήγαινε στη δουλειά.

Απειλή για την υγεία τη δική σου αλλά και του μωρού σου υπάρχει και εντός αλλά και εκτός σχολείου. Ίωση, από την πιο απλή μέχρι και την καινούργια γρίπη μπορεί να κολλήσεις (φτου φτου φτου, δαγκώνω τη γλώσσα μου) παντού, ανά πάσα στιγμή και πολύ εύκολα. Το πιο απλό? Από την ανταλλαγή χρημάτων..

Πλύσιμο καλά τα χεράκια λοιπόν, dettol μαντηλάκια στην τσάντα σου, πολλά πορτοκάλια την ημέρα και βουρ στο σχολείο, να μεταφέρεις στα παιδάκια τις γνώσεις σου, να ξελαμπικάρεις, να προσφέρεις.. Σε νιώθω απόλυτα!

Σε φιλώ! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ έτσι πιστεύω..αν ήταν τόσο επικίνδυνο και το να κολλήσω αλλά και η ίδια η γρίπη (γιατί γιατρός μου είπε πως είναι η πιο ελαφριά γρίπη , ακόμη και από την κοινή, απλώς τώρα είναι πανδημία) πόσος φόβος υπάρχει;;Δεν ξέρω...νομίζω πως θα το αφήσω μέχρι 3 Νοεμβρίου που έχω ραντεβού με το γιατρό και θα τον ξαναρωτήσω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ειναι ο φοβος της νεασ γριπης- το εμβολιο ειναι πιο επικινδινο.

Ειναι ολες οι άλλες παιδικες ασθενιες...αμα εκανες αλλη δουλεια θα σου ελεγα ναι με κλειστα ματια. Δουλεψε, και εγω με το που μπηκα στον μηνα μου σταματησα...και αν ηξερα οτι τελικα θα γεννησω με καισαρικη θα σταματουσα μια μερα πριν. Δεν ξερω, ζυγησε τα υπερ και τα κατα, αλλα προεχει η υγεια σου και η υγεια των παιδιων σου πιστευω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σεσίλια δεν έχεις άδικο..αλλά σκέφτομαι και το άλλο..τόσες και τόσες έγκυες μαμάδες δουλεύουν και μάλιστα σε επικίνδυνες δουλειες..δεν ξέρω..άλλη μαμά η οποία δε θα είχε ποτέ αυτή την πολύτέλεια(γιατί είναι πολυτέλεια!!κακά τα ψέματα!!) θα μου έλεγε <<μην είσαι χαζή...αφού μπορείς πάρε την!!!!!>> Αλλά είναι και το θέλω ρε γαμ΄το...έχω όρεξη για δουλειά..μου έχει λείψει αυτή η όρεξη!! Όταν καθόμουν στο σπίτι βαριόμουν που ζούσα...αδιαφορούσα για το σπίτι..δεν ήθελα να κάνω δουλειές του σπιτιού...το μόνο που βε προβληματίζει λιγάκι είναι ότι έχω βήχα, όχι έντονο και ο γιατρός μου είπε..ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα..δεν μπορώ να πάρω κανένα φάρμακο,.....αυτό λίγο..με αφήνει με ερωτηματικά...και ΄τωρα;;; ουφ...δε θέλω να είμαι ουτε αχάριστή ούτε εγωίστρια...θέλω να κάνω αυτό που θα ωφελήσει τόσο εμένα όσο και τα δυο μου παιδάκια..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εσείς που μου λέτε ότι όπου και να πάω ο κίνδυνος είναι ίδιος..έχετε δίκο..έτσι το βλέπω κι εγώ...και το θέμα είναι ότι με κόλλησε ο άντρας μου!! Ήρθε κρυωμένος και την επόμενη μέρα ήμουν κι εγώ αλλά και ο μικρός αρρωστοι. Πιο πολύ εγώ βέβαια αφού έκανα και δεκατάκια, αλλά τοθέμα είναι ότι δεν μετέφερα εγώ τον ιό..αλλά ο άντρας μου που πιάνει τοίδιο τιμόνι που πιάνουν και άλλα τόσα άτομα..βέβαια όταν με είδε κρυωμένη τα χρειάστηκε και από χθες ψεκάζει με ντετόλ το τιμόνι και τα λοιπά καιπλένει συνέχεια τα χέρια του...άρα..;;ΠΟιος είναι και από που έρχεται ο πραγματικός κίνδυνος;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανη μου αν ειναι να κολλησεις την γριπη η καποια ιωση μπορει να την κολλησεις σε οποιοδηποτε μερος! ειδες τι ειπες, ο αντρας σου σε κολλησε! το πρωτο τριμηνο θα περασει! εγω θα σου ελεγα αν νοιωθεις καλα και εχεις καλη κυηση να πας σχολειο! αν καποια στιγμη δε νοιωσεις καλα παιρνεις μια ασθενεια, για οσο κρινεις οτι εχεις αναγκη! εγω δουλεψα μεχρι που μπηκα στο μηνα μου! εκανα διαφορετικη ΠΗΤ στην εργασια μου και κερδισα επιπλεων μερες μετα!αλλα φροντιζα πολυ το εαυτο μου , πορτοκαλια, ανοιχτα παραθυρα κ.α.... δεν μπορω να ξεχασω ποσο με προσεχαν οι ενοικες-τροφιμες της δομης.... δεν καπνιζαν οσο εγω ημουν εκει η πηγαιναν μια μια στο μπαλκονι, κατι που δεν εκαναν 2 συναδελφισες μου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Pebi μου έχεις δίκιο..κι εγώ σκέφτομαι να πηγαίνω τελικά στο σχολείο. Δεν θα πάρω άδεια. Αν νιώσω ότι κουράζομαι παραπάνω και δεν έχω χρόνο για ξεκουραση θα την πάρω. Προς το παρόν όμως όλα πάνε μια χαρά.

Τσαλινκας ο γιατρός λέει πως δεν χρειάζεται νά πάρω άδεια. Οπότε θα ακολουθήσω τη συμβουλή του...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανή μου,αυτό εξαρτάται απο εσένα.Αν νιώθεις αδύναμη ή αν κινδυνευεις,καλύτερα να παραμείνεις στο σπίτι.

Αν όμως δεν είναι κάτι ανησυχητικό και νιώθεις πως μπορείς να διδάξεις,τότε μην πάρεις την άδεια ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φανουλα αυριο γυρναω πρωτη ημερα στη δουλεια,μακαρι να ημουν και εγω εγγυος και να μην χρειαζοταν να παω,θα μου δινοταν η ευκαιρια να μεγαλωσω λιγο ακομα την Κωνσταντινα μου κ να μην την παω σε σταθμο,αλλωστε θελω και ενα δευτερο παιδακι γιατι οχι τωρα?Εφοσον σου δινεται η δυνατοτητα και δεν μειωνεται κ ο μισθος σου κατσε σπιτι με τον Μητσακο σου,οταν θα ξεπαιδιασεις κ γυρισεις μια και καλη θα δουλευεις μεχρι τα 65...απολαυσε το...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Tyrogaridaki μου και γω εκπαιδευτικος ειμαι και ειχα παρει επαπειλουμενη, καλυτερα να λιωσω στη βαρεμαρα παρα να κινδυνευω να αρρωσταινω και να χω αλλα μετα. Οχι πως θα παθεις και τιποτα το σοβαρο αν αρρωστησεις αλλα γιατι να το περνας αυτο αν μπορεις να το αποφυγεις? Μια φιλη δασκαλα επελεξε να πηγαινει σχολειο μεχρι που αρρωστησε μια φορα και μια αλλη φορα στο διαλειμμα της ηρθε μια μπαλα στην κοιλια. Μετα πηρε επαπειλουμενη χωρις δευτερη σκεψη. Νομιζω καλυτερα να κατσεις μια ζωη μετα θα δουλευεις. Η αληθεια ειναι οτι και γω στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα σκυλοβαρεθει αλλα τωρα αν μεινω εγκυος στο δευτερο θα χω τον μικρο να ασχολουμαι οποτε θα βγει το 9μηνο γρηγορα. Εκανα ομως πολλα πραματα με το χρονο που ειχα στη διαθεση μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ μιας κι είχα καλή εγκυμοσύνη συνέχιζα την δουλειά στο dvd club!! Μπαίνανε πελάτες με βήχα, συνάχι... άστα να πάνε!! :P Πλάκα κάνω!!

Αν είναι να κολλήσεις, κολλάς απ'οπουδήποτε!! Στην θέση σου κι εφόσον έχεις καλή εγκυμοσύνη εγώ θα συνέχιζα την δουλειά!! Μ'αρέσει να δουλεύω και τώρα που αναγκαστηκά είμαι σπίτι λόγω μωρού τα 'χω παίξει!! Περιμένω πως και πως να πάω σε κάνα ραντεβού για δίαιτα να δουλέψω λιγάκι!!! Όσο κάθομαι τόσο πιο πολύ τεμπελιάζω και βαριέμαι! Βέβαια την τελική απόφαση εσύ θα την πάρεις!! Εύχομαι τα καλύτερα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω δεν καταλαβαινω τις μαμαδες που λετε οτι βαριεστε σπιτι..Οκ αν ειναι μωρο γιατι οι δραστηριοτητες ειναι ελαχιστες, αλλα σε μεγαλυτερα παιδακια νομιζω οτι δεν πληττεις.

Και εγω θα συμφωνησω για το θεμα της γριπης οτι αν ειναι να κολλησεις κολλας απο οπουδηποτε.

Εγω θα σου μιλησω απο αλλη οπτικη γωνια.Διδασκεις σε παιδια εκτης δημοτικου που ειναι πολυ σημαντικη ταξη.Καλο θα ηταν οτι αν αποφασισεις να το κανεις συντομα(αν δηλαδη θα παιρνεις αδειες προληπτικα) γιατι θα ειναι κριμα για τα παιδακια να αλλαξουν δασκαλα στη μεση της χρονιας.Γονεις με μεγαλυτερα παιδια που τους εχει τυχει αυτο, τρεχουν και δε φτανουν για να προσαρμοσουν τα παιδια στις απαιτησεις του νεου δασκαλου.Μιας φιλης μου περυσι το κοριτσακι που πηγαινε τριτη ταξη, η δασκαλα σταματησε τον Γεναρη και μεχρι τον Μαρτιο τα παιδια τα πηγαινανε απο τμημα σε τμημα.Και αυτο εγινε σε σχολειο της ΑΘηνας...

Καλη συνεχεια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μωρέ Φανούλα μου θα δουλεύουμε μέχρι τα 65 (και βάλε!!!).Κάτσε τώρα που μπορείς κοριτσάκι μου να φροντίσεις τα παιδάκια σου.Στο σχολείο είναι πολύ περίεργα τα πράγματα.Εγώ είμαι της 2/βάθμιας και πήρα άδεια αμέσως.Σκέψου να σε σπρώξουν,να σου έρθει καμιά μπάλα στην κοιλιά ή να κολλήσεις την νέα γρίπη.Δεν παίζουμε με την υγεία.Φιλικά Παναγιώτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάντως σε συγχαίρω πραγματικά που σκέφτεσαι την τάξη σου και προβληματίζεσαι... σπάνιο στο δημόσιο... τυχεροι οι μαθητές σου, και τα παιδάκια σου που (θα) έχουν υπεύθυνη μαμά. Επίσης συμφωνώ με μια κοπέλα που έγραψε ότι το'χει για κακό να λέει ψεματάκια για θέματα υγείας. Το ότι κόλλησες από τον άντρα σου τα λέει όλα.. πώς να προφυλαχτούμε; να απομονωθούμε τελείως; Αλλωστε αυτό που έπαθες , όπως κι αν λεγόταν, μάλλον ήδη έκανε τον κύκλο του (αλήθεια γιατί δεν έκανες αυτό το τεστ - πολύ εύκολο το έχουν πια το "μάλλον " οι γιατροί - όπως είπε και ο γυναικολόγος μου επικρατεί πλέον η λογική της ιατρικής της ασφάλειας του γιατρού .... λέμε το χειρότερο, ακομα και χωρίς επαρκείς ενδείξεις για να είμαστε μέσα...

Εσύ αποφασίζεις - αλλά από αυτά που γράφεις, νομίζω ότι πιο κακό σου κάνει η στενοχώρια παρά το κρύωμα... Τέλος, οι άντρες νομίζω σε αυτή τη φάση επικεντρώνονται στο μωρό αλλά με λάθος κριτήρια... ο δικός μου αν πω "πονάω" τρέχει, αν συμπληρώσω "στο κεφάλι" λέει ¨΄αντε και με τρόμαξες..." Δεν πάει να τρελαίνομαι στον πονοκέφαλο (όντως μου συμβαίει αυτό στην εγκυμοσύνη, ενώ πριν ποτέ) αφού δεν είναι κοιλιά δεν τον νοιάζει τίποτα....!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λίζα σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια..θέλω να πιστεύω πως θα είμαι πάντα έτσι απέναντι στη δουλειά μου. Πάντως μην νομίζεις ότι το ιδιωτικό είναι καλύτερο...οι ίδιοι δάσκαλοι είναι, στις ίδιες σχολές έχουμε σπουδάσει..και το πρόγραμμα είναι το ίδιο...την αλλαγή μην την περιμένεις εκεί...να την περιμένεις σε ενα σχολείο με τα πρότυπα της Ευρώπης απο τα βάθη όχι στην επιφάνεια..

Τέλοςπάντων..προς το παρόν συνεχίζω...και...βλέπουμε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...