Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να λυσω μια απορια.Ειμαι 16 χρονων μαθητης της β ενιαιου λυκειου τεχνολογικης κατευθυνσης και επειδη νομιζω οτι ειναι πιο ευκολα στο ενιαιο εσπερινο λυκειο ,δηλαδη οτι θα περασω πιο ευκολα στη σχολη που θελω σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Να σας πω οτι ειμαι μαθητης του 14 :S

Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας

επεισης θα ηθελα να μαθω πληροφοριες για το εσπερινο γιατι δεν εχω ιδεα, και αν το πτυχειο ειναι ιδιο με των ημερησιων ενιαιων λυκειων.

Σας παρακαλω βοηθηστε με λιγο γιατι δεν εχω ιδεα. :(

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσίευση

Κοίτα φίλε, το θέμα σου είναι εντελώς άααασχετο με το φόρουμ!!!!! Αυτό είναι φόρουμ για μαμάδες, υποψήφιες μαμάδες, άντε και κανένα μπαμπά!!! :P

Φαντάζομαι έψαχνες στο νετ για κάποια σχετική δημοσίευση και πέτυχες ένα παλιό μου ποστ!!!!

Αφού ρωτάς, θα σου απαντήσω, παρ' όλο που εγώ είμαι στην Κύπρο και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πτυχίο του εσπερινού σχολείου είναι ισότιμο με το πτυχίο του πρωινού. Στο εσπερινό είναι πιο εύκολο να πάρεις πτυχίο, γιατί οι καθηγητές είναι πιο επιεικείς και το επίπεδο πιο χαμηλό. Αν δηλαδή εσύ είσαι του 14 στο πρωινό, στο εσπερινό μπορεί να είσαι και ο πρώτος της τάξης!!! (αυτό τουλάχιστον ισχύει στο δικό μου εσπερινό!!! :P ). Για να περάσεις όμως σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, από το εσπερινό είναι πιο δύσκολο. Γιατί το επίπεδο είναι χαμηλότερο, οι καθηγητές έχουν λίγες απαιτήσεις, κι έτσι όταν έρθεις αντιμέτωπος με τις πανελλήνιες, δε θα είσαι προετοιμασμένος και επαρκής όπως ο μαθητής του πρωινού (λέμε τώρα).

Αυτά ισχύουν στην Κύπρο. Δεν ξέρω καθόλου πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, οπότε, καλύτερα να απευθυνθείς στον σύμβουλο καθηγητή του σχολείου σου, και να συζητήσεις μαζί του. Ελπίζω να είναι ενημερωμένος!!! ;)

Δημοσίευση

Κοίτα, εγώ σου μιλάω με βάση τα δεδομένα της Κύπρου. Εδώ δηλ. έχουμε τις παγκύπριες, οι οποίες είναι βασισμένες στην ύλη των σχολείων, αλλά είναι εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και μπορεί να τις δώσει όποιος θέλει, όχι μόνο οι μαθητές. Έτσι, στα εσπερινά σχολεία, οι απολυτήριες εξετάσεις είναι εξετάσεις του σχολείου, για να είναι πιο εύκολες για τους μαθητές και για να διορθώνονται από τους καθηγητές του σχολείου και όχι από αγνώστους, αλλά αν ένας μαθητής θελήσει να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο, αναγκαστικά θα δώσει παγκύπριες που είναι κοινές για όλους.

Δημοσίευση

Γεια σου.. καταρχήν να σου πω πως είσαι σε λίιιιγο άσχετο site! :)

Αλλά δεν πειράζει.. από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς!

Για ρίξε μια ματιά σ' αυτό: http://www.neagenia.gr/frontoffice/port ... 0&cnode=63

Το γενικό λύκειο με το εσπερινό γενικό λύκειο δίνουν το ίδιο πτυχίο, αλλά η φοίτηση είναι 4 χρόνια. Έχει λιγότερες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα. Ίσως γι'αυτό να θεωρείς ότι είναι πιο εύκολο... και για τους λόγους που ανέφερε η "θέλω να γίνω μαμά!".

Στο παραπάνω site κάτω κάτω λέει τα εξής:

"Δυσκολεύεσαι στα μαθήματα;

Μπορείς να γραφτείς σε τμήμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και να βοηθηθείς στα μαθήματα που δυσκολεύεσαι (μαθήματα Γενικής Παιδείας ή /και μαθήματα Ειδικότητας). Ρώτα στο σχολείο σου! "

Μήπως να το ψάξεις λίγο; Με λίγη βοήθεια και αρκετή προσπάθεια από τη μεριά σου, το 14 μπορεί να γίνει 15..16..17..18.. θέληση να υπάρχει! ;)

Θα συμφωνήσω κι εγώ πως καλό θα είναι να μιλήσεις στο σχολείο σου με τον καθηγητή ή την καθηγήτρια που είναι αρμόδιος/α για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ για να σε βοηθήσει να κατασταλάξεις στο τι θέλεις.

Καλή επιτυχία!! :)

Δημοσίευση

Λοιπόν, επειδή μου δημιούργησες κι εμένα την απορία, το έψαξα ελάχιστα, και βρήκα αυτό: http://lyk-esp-kastor.kas.sch.gr/genikes/katsikas.htm

Όντως είναι πιο εύκολο να μπεις σε ΤΕΙ-ΑΕΙ από εσπερινό.

Αλλά λέει ότι πρέπει να εργάζεσαι για να σε δεχτούν σε εσπερινό.

Δημοσίευση

λοιπον το επιπεδο του νυκτερινού Λυκειου μια χαρα ειναι!απλα επειδή φοιτούν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετική κατάσταση ο καθένας τα πράγματα ειναι πιο ελαστικά. Το επίπεδο πολλές φορες μπορει να ειναι και καλυτερο και απο πρωινά σχολεία. Διοτι φοιτούν και μεγάλοι άνθρωποι οποτε οταν γινεται μαθημα, γινεται μαθημα. Οσο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αυτο που ξερω ειναι οτι τα νυχτερινά κατέχουν το πιο μικρο ποσοστο εισαχθέντων. Παλια απ οτι ξερω έμπαινε μόλις το 1%. Ισως τωρα να εχει αλλαξει.

Το γενικό λύκειο με το εσπερινό γενικό λύκειο δίνουν το ίδιο πτυχίο, αλλά η φοίτηση είναι 4 χρόνια. Έχει λιγότερες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα.

Συμφωνω και βεβαια για να γραφτείς σε εσπερινο πρεπει να δουλεύεις το πρωί. Αυτα για την ωρα. Αν θες κατι άλλο ρώτα μας!

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσια καλημερα σε όλες! Ποναει πολύ η κοιλια μου, εχω τόσο έντονη καφέ κόκκινη ροή και νιώθω λιγακι αδύναμη. Πρέπει να προσέξω κάτι; Γνωρίζετε εαν έτσι ειναι η περίοδος μετά από μια βιοχημική;  
    • Καλημέρα κορίτσι μου!!! Μη ψάχνεις να βρεις απαντήσεις γτ δεν θα σε καλύψουν πίστεψε με κ δεν νομίζω να σου πει κ όλη την αλήθεια. Κράτα μόνο το ποσό άνανδρος κ χεστης φάνηκε στο τέλος.... Γτ όλο αυτό το δουλεύε στο μυαλό του καιρό, δεν πατήθηκε ξαφνικά ένα κουμπί απλά βρήκε την ευκαιρία με το 3μερο να πει τέλος. Να ξέρεις κανένας νοήμων άνθρωπος δεν πετάει μια μακροχρόνια σχέση χωρίς πολύ πολύ σκέψη. Απλά εσύ δυστυχώς δεν είχες καταλάβει κάτι όχι από χαζομαρα αλλά επειδή το έκρυβε καλά, ήσασταν κ μακριά οπότε ειναι λογικό. Κ ναι μπορεί να υπάρχει κ άλλο πρόσωπο αλλά θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που σε νοιάζει,  χάρισμα της.  Για την περίοδο ναι κορίτσι μου έτσι είναι είχε ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη κ τώρα η περίοδος θα είναι πιο βαριά από την κανονική κ σε ροη κ σε πόνο για να καθαρίσεις. Πάρε παυσίπονα κ να τρως κ να ενυδατώνεται καλά κ θα περάσει!!! 
    • Τίνα μου ευχαριστώ τόσο τόσο τόσο πολύ για τα λόγια σου! Η Παναγία, ο Θεουλης κ ο Άγιος Στυλιανος που τον έχουμε τάξει και τον έχουμε ήδη βαφτίσει στο όνομά του θα μας βοηθήσουν και πάλι. Έχουμε περάσει ξυστά κυριολεκτικά από τόσα προβλήματα με αυτό το μωράκι που πιστεύω και τώρα θα την γλιτώσουμε πάλι.  μακάρι αν πρέπει κ μπορούμε να δώσει ο Θεός και ένα ακόμα παιδάκι 🙏🏼 πως είσαι εσύ; Πως νιώθεις; 🙂🩷
    • @Katerinioo εγώ το θερμός το πλένω με βρεφικό σαπούνι και μετά τον γεμίσω με βραστό νερό 2 φορές για λίγο και μετά βαζω το νερο. Χθες πηρα και τον μεγαλυτερο τον επλυνα και σημερα θα του βαλω λιγο νερο με ξυδι ,θα τον ξαναπλυνω και θα βαλω παλι βραστο νερο και μετα θα βαλω το νερο για το γάλα. 
    • Καλημερα κοριτσια. Χθες ολη τη μερα ηταν πολυ καλα ευτυχως. Πηγαμε και για ψωνια το πρωινκαι μετα κοιμοταν σχεδον ολη μερα. Το βραδυ ειχαμε παλι ανησυχια αλλα οχι πολυ. Ελπιζω και σήμερα να μας πάει καλά γιατί είπαμε μήπως πάμε έξω για φαγητό το μεσημέρι. @Sotiria_94 και @Maria98 που χαθηκατε καλε?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...