Μετάβαση σε περιεχόμενο

ημερησιο και ενιαιο λυκειο


maniacmengr1

Recommended Posts

Γεια σας ειμαι καινουριος στο φορουμ και θα ηθελα να λυσω μια απορια.Ειμαι 16 χρονων μαθητης της β ενιαιου λυκειου τεχνολογικης κατευθυνσης και επειδη νομιζω οτι ειναι πιο ευκολα στο ενιαιο εσπερινο λυκειο ,δηλαδη οτι θα περασω πιο ευκολα στη σχολη που θελω σε ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

Να σας πω οτι ειμαι μαθητης του 14 :S

Θα ηθελα να μου πειτε την αποψη σας

επεισης θα ηθελα να μαθω πληροφοριες για το εσπερινο γιατι δεν εχω ιδεα, και αν το πτυχειο ειναι ιδιο με των ημερησιων ενιαιων λυκειων.

Σας παρακαλω βοηθηστε με λιγο γιατι δεν εχω ιδεα. :(

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοίτα φίλε, το θέμα σου είναι εντελώς άααασχετο με το φόρουμ!!!!! Αυτό είναι φόρουμ για μαμάδες, υποψήφιες μαμάδες, άντε και κανένα μπαμπά!!! :P

Φαντάζομαι έψαχνες στο νετ για κάποια σχετική δημοσίευση και πέτυχες ένα παλιό μου ποστ!!!!

Αφού ρωτάς, θα σου απαντήσω, παρ' όλο που εγώ είμαι στην Κύπρο και τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το πτυχίο του εσπερινού σχολείου είναι ισότιμο με το πτυχίο του πρωινού. Στο εσπερινό είναι πιο εύκολο να πάρεις πτυχίο, γιατί οι καθηγητές είναι πιο επιεικείς και το επίπεδο πιο χαμηλό. Αν δηλαδή εσύ είσαι του 14 στο πρωινό, στο εσπερινό μπορεί να είσαι και ο πρώτος της τάξης!!! (αυτό τουλάχιστον ισχύει στο δικό μου εσπερινό!!! :P ). Για να περάσεις όμως σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, από το εσπερινό είναι πιο δύσκολο. Γιατί το επίπεδο είναι χαμηλότερο, οι καθηγητές έχουν λίγες απαιτήσεις, κι έτσι όταν έρθεις αντιμέτωπος με τις πανελλήνιες, δε θα είσαι προετοιμασμένος και επαρκής όπως ο μαθητής του πρωινού (λέμε τώρα).

Αυτά ισχύουν στην Κύπρο. Δεν ξέρω καθόλου πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, οπότε, καλύτερα να απευθυνθείς στον σύμβουλο καθηγητή του σχολείου σου, και να συζητήσεις μαζί του. Ελπίζω να είναι ενημερωμένος!!! ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοίτα, εγώ σου μιλάω με βάση τα δεδομένα της Κύπρου. Εδώ δηλ. έχουμε τις παγκύπριες, οι οποίες είναι βασισμένες στην ύλη των σχολείων, αλλά είναι εξετάσεις του υπουργείου Παιδείας και μπορεί να τις δώσει όποιος θέλει, όχι μόνο οι μαθητές. Έτσι, στα εσπερινά σχολεία, οι απολυτήριες εξετάσεις είναι εξετάσεις του σχολείου, για να είναι πιο εύκολες για τους μαθητές και για να διορθώνονται από τους καθηγητές του σχολείου και όχι από αγνώστους, αλλά αν ένας μαθητής θελήσει να περάσει σε κάποιο πανεπιστήμιο, αναγκαστικά θα δώσει παγκύπριες που είναι κοινές για όλους.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου.. καταρχήν να σου πω πως είσαι σε λίιιιγο άσχετο site! :)

Αλλά δεν πειράζει.. από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς!

Για ρίξε μια ματιά σ' αυτό: http://www.neagenia.gr/frontoffice/port ... 0&cnode=63

Το γενικό λύκειο με το εσπερινό γενικό λύκειο δίνουν το ίδιο πτυχίο, αλλά η φοίτηση είναι 4 χρόνια. Έχει λιγότερες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα. Ίσως γι'αυτό να θεωρείς ότι είναι πιο εύκολο... και για τους λόγους που ανέφερε η "θέλω να γίνω μαμά!".

Στο παραπάνω site κάτω κάτω λέει τα εξής:

"Δυσκολεύεσαι στα μαθήματα;

Μπορείς να γραφτείς σε τμήμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και να βοηθηθείς στα μαθήματα που δυσκολεύεσαι (μαθήματα Γενικής Παιδείας ή /και μαθήματα Ειδικότητας). Ρώτα στο σχολείο σου! "

Μήπως να το ψάξεις λίγο; Με λίγη βοήθεια και αρκετή προσπάθεια από τη μεριά σου, το 14 μπορεί να γίνει 15..16..17..18.. θέληση να υπάρχει! ;)

Θα συμφωνήσω κι εγώ πως καλό θα είναι να μιλήσεις στο σχολείο σου με τον καθηγητή ή την καθηγήτρια που είναι αρμόδιος/α για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού κλπ για να σε βοηθήσει να κατασταλάξεις στο τι θέλεις.

Καλή επιτυχία!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λοιπόν, επειδή μου δημιούργησες κι εμένα την απορία, το έψαξα ελάχιστα, και βρήκα αυτό: http://lyk-esp-kastor.kas.sch.gr/genikes/katsikas.htm

Όντως είναι πιο εύκολο να μπεις σε ΤΕΙ-ΑΕΙ από εσπερινό.

Αλλά λέει ότι πρέπει να εργάζεσαι για να σε δεχτούν σε εσπερινό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

λοιπον το επιπεδο του νυκτερινού Λυκειου μια χαρα ειναι!απλα επειδή φοιτούν διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετική κατάσταση ο καθένας τα πράγματα ειναι πιο ελαστικά. Το επίπεδο πολλές φορες μπορει να ειναι και καλυτερο και απο πρωινά σχολεία. Διοτι φοιτούν και μεγάλοι άνθρωποι οποτε οταν γινεται μαθημα, γινεται μαθημα. Οσο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αυτο που ξερω ειναι οτι τα νυχτερινά κατέχουν το πιο μικρο ποσοστο εισαχθέντων. Παλια απ οτι ξερω έμπαινε μόλις το 1%. Ισως τωρα να εχει αλλαξει.

Το γενικό λύκειο με το εσπερινό γενικό λύκειο δίνουν το ίδιο πτυχίο, αλλά η φοίτηση είναι 4 χρόνια. Έχει λιγότερες ώρες μαθήματος ανά εβδομάδα.

Συμφωνω και βεβαια για να γραφτείς σε εσπερινο πρεπει να δουλεύεις το πρωί. Αυτα για την ωρα. Αν θες κατι άλλο ρώτα μας!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις

    • Καλησπέρα κοριτσάκι μου!!  Λοιπόν είχαμε αυτή τη συζήτηση και στο μάθημα με τις μαίες χθες.. θα πάρουμε εντέλει και μας κατετόπισαν και ως προς το ποια ζώνη είναι πιο ασφαλής για την εγκυμοσύνη και τι να προσέξουμε.. το θεώρησαν σημαντικό όμως για την ασφάλεια μας και του μωρού να πάρουμε οπότε θα πάρουμε..
    • Καλησπέρα κορίτσια μου!!!  Υποθέτω ήταν καλή η καμπύλη ζαχάρου μου παρότι το φοβόμουν.. περιμένω από Δευτέρα να μιλήσω και με την ενδοκρινολόγο να πάρω το οκ της..!  Είχαμε και μάθημα χθες στο κέντρο με τις ανεξάρτητες μαίες!! Ήταν φοβεροί όλοι τους!! Σκεφτείτε το μάθημα ήταν 6 με 8 και φύγαμε 10(!!).. απάντησαν στην όποια απορία.. μας ανέλυσαν και γραφικά με κούκλες, διάφορα slides κτλ τη διαδικασία του τοκετού κάθε είδους.. πολλές πληροφορίες που αγνοούσα.. και σκεφτείτε θεωρώ τον εαυτό μου και "ψαγμένο"!! 🤦😅😅 Αξίζει σίγουρα να κάνετε ειδικά όσες δεν έχετε κάνει ποτέ.. Και έτσι επειδή ζήλεψα και εγώ χθες από τη @Θέτις Κ. μας, έβαλα το σύζυγο να με τραβήξει φωτογραφία βραδιάτικα..😳🤭😅
    • Ίσως αυτό να συμβαίνει και σε μένα! Δεν ταίριαξα με αυτά τα τεστακια εγώ. Σήμερα είμαι 16η ημέρα και έχω παρά πολλά υγρά, όποτε είμαι σίγουρη πως μέχρι αύριο θα έχω ωορρηξία. Με αυτά τα συμπτώματα παααντα είχα θετικό τεστ και τώρα παραμένει αχνό! Ούτε καν δείχνει πως πλησιάζει σε μια μέρα το θετικό. Θα κάνω ξανά και το απόγευμα και βλέπουμε. Πάντως επαφή θα επιδιώξουμε, γιατί πιστεύω στα συμπτώματα μου.
    • Ναι ναι έχεις δίκιο εγώ δε το διόρθωσα ποτέ 😁...πως τα πάτε εσείς κορίτσι μου??👣
    • Μήπως εννοείς την 7η? Γιατί αν θυμάμαι καλά έχει καμία εβδομάδα που σαραντισατε. Άρα λογικά τώρα είναι 7 εβδομάδες. Ή μπερδεύομαι?
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...