Μετάβαση σε περιεχόμενο

HPV Κονδυλώματα

Recommended Posts

Καλησπέρα στην ποιο όμορφη παρεούλα! Είμαι καινούργια εδώ και σας βρήκα στην αναζήτησή μου σχετικά με τί άλλο με μια επερχόμενη εγκυμοσύνη μιας και ειμάστε στις προσπάθειες με τον αντρούλη μου. Το θέμα που θέλω να θίξω και που με προβληματίζει πολύ το λέει ο τίτλος. Έχω ψάξει όλο το διαδίκτυο αλλά περισσότερο μπερδεύτηκα παρά κατατοπίστικα.

Ανακαλύπτοντας κάποια ύποπτα "σπυράκια" και εντελώς ανυποψιάστη, επισκέφτηκα τον γυναικόλο μου. Η διάγνωση του: " Κονδυλώματα. Το έχουν το 80% των ενεργά σεξουαλικών ανθρώπων, μεταδίδεται με σεξουαλική επαφή και εμφανίζεται στο επόμενο άμεσο διάστημα. Θα το έχεις πάντα. Δεν φεύγει! :S " Έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Ποτέ δεν είχα κάτι με την υγεία μου, δόξα το Θεό, και πόσο μάλλον σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα. Από που το κολήσσαμε άγνωστο μιας και ήμασταν ήδη μαζί μεγάλο διάστημα. Οι απόψεις στο διαδύκτιο διφορούμενες και αντε να βγάλω ακρή... Να μην πω δε το σοκ μου όταν διάβασα ότι ευθύνεται ο συγκεκριμένος ιός για καρκίνο του τραχήλου.

Με την ανάλογη θεραπεία "γιατρεύτηκα" αλλά ο ιός πάντα υπάρχει και πάντα μπορεί να εμφανίστεί όπως και να κάνει παράπάνω ζημιά. Θα εκτιμούσα πολύ δικές σας εμπειρίες και αντιμετώπιση από εσάς γιατί έχω αγχωθεί πολύ.

Όπως επίσης αγχώνομαι εξίσου και περισσότερο με μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Κινδυνεύει το μωρό ? Η δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο ιος "κοιμάται"?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Twinkle_star καλώς ήρθες στο mammyland! :)

Δεν έχω ιδέα για το θέμα που θίγεις.. Σε μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα αυτό http://petie.4umer.com/forum-f1/topic-t224.htm που μοιάζει αρκετά αναλυτικό και κατατοπιστικό.

Ο γιατρός σου τι σου είπε κάτι σχετικά με ενδεχόμενη εγκυμοσύνη;;

Σίγουρα θα υπάρχουν τρόποι για να αποφευχθούν επιπλοκές..

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα να γίνεις μανούλα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα! :)

Φιλη μου,εγω ειχα αυτον τον ιο και μου το μετεδωσε ο τοτε συντροφος μου,ειχα φτασει σε δυσπλασια μετριου βαθμου!!!ημουν μονο 20 χρονων.εκανα μονο εναν καυτυριασμο και ποτε δεν εμφανιστηκε ξανα,αυτα ειναι μπουρδες...

επισης τα τεστ παπ μου απο τοτε ειναι κλαση 1,δηλαδη τελεια και σημερα ειμαι 27 χρονων.μη φοβασαι,κανε την θεραπεια σου και ολα καλα!!!

Να συμπληρωσω οτι εμενα ηταν εσωτερικα και δεν ειχα καταλαβει τιποτα ετσι ειχα φτασει σε προκαρκινικο σταδιο οπως μου ειχαν πει τοτε οι ιατροι!!!εσενα ειναι εξωτερικα και δεν πιστευω να εισχωρησαν μεσα αλλα καλου κακου κανε ενα τεστ παπ!επισης αυτος ο ιος εχει πολλα στελεχη ,απο αυτα μονο 2 με 3 ευθυνονται οτι προκαλουν καρκινο της μητρας.εγω ειχα το 6 και 11 και αυτα που ειναι κακα ειναι 13 και 16 αν δεν κανω λαθος.μην φοβασαι,θεραπευεται!!!!!!!!!!!!

crazy μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.. πολύ καλό το Link που μου πρότεινες. περιεκτικότατο.

αργυρώ μου έχω κάνει και εγώ ήδη καυτηριασμό. και έκανα και τεστ παπ που ήταν Ι, δλδ δεν έδειξε τίποτα (απόρησα με αυτό )

Τελεια!!!μην απορεις!!!ολα πηγανε καλα!!!ομως πρεπει σε ενα 6μηνο να επαναλαβεις και μετα καθε χρονο κανονικα

αυτο γινεται γιατι αν ξεφυγε μια κουκιδα απο τον ιατρο που ναμην καυτηριαστηκε τοτε αυξανεται ξανα...ειναι τυπικος ελεγχος.ολα θαναι τελεια,οπως πηγανε και σε μενα!!!φιλακια και περαστικα σου κουκλιτσα μου!

Καλησπέρα και καλως ήρθες στην παρέα μας.

Ανακάλυψα ότι είχα και εγώ αυτόν τον ιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και συγκεκριμένα στον 7ο μήνα. Είδα όπως κι εσυ κάτι μικρές ελίτσες (τις οποίες αν δεν έκανα αποτρίχωση στην περιοχή δεν θα τις έπαιρνα και χαμπάρι).

Πήγα στο γιατρό και μου είπε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο ιό. 'Εκανα καυτηριασμό και hpv dna test από το οποίο προέκυψε ότι έχω ένα συγκεκριμένο τύπο του ιού αυτού, μέτριας επικινδυνότητας.

ΤΟ πόρισμα των γιατρών ήταν ότι είχα τον ιό μέσα μου ¨κοιμόμενο¨ και εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που "έπεσε" το ανοσοποιητικό μου σύστημα που φυσιολογικά συμβαίνει στις εγκύους.

Και ο γιατρός και η δερματολόγος-αφροδισιολόγος μου είπαν ότι κατά τη διάρκεια του φυσιολογικού τοκετού ο ιός υπάρχει περίπτωση να μεταδοθεί από τη μητέρα στο έμβρυο από τα υγρά του γεννητικού σωλήνα.

Επειδή γενικώς ήμουν και είμαι ακόμη υπερ του φυσιολογικού τοκετού καταστεναχωρήθηκα όταν το έμαθα και γιατί είχα τον ιό και ποτέ κανένα τεστ Παπανικολάου δεν είχε δείξει το παραμικρό και ποτέ δεν ξαναείχα το παραμικρό εξωτερικό σύμπτωμα.

Τελικά μετά τον καυτηριασμό δεν ξαναέβγαλα τίποτε άλλο και γέννησα με καισαρική τομή ούτως η άλλως γιατί ο μικρός μας ερχότανε με ισχυακή προβολή και είχε διπλή περιτύλιξη ομφαλίου λώρου και είναι μια χαρούλα παδάκι τώρα.

Τό μόνο που πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον ιο είναι να τον παρακολουθούμε με διάφορες εξετάσεις

Γεια σου Λιλάκι!!!

Από τότε που είχαμε την πρώτη συνάντηση δεν τα'χουμε πει καθόλου!

Να σου ζήσει το αγοράκι σου!! :)

Φιλάκια πολλά!

Σας ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις.. Καθυσηχαστικά τα λόγια σας..

Αργυρώ μου όντως σε ένα εξάμηνο θα επαναλάβω το ΠΑΠ. Δεν έχω κάνει ταυτοποίηση για το ποιος τύπος είναι.. Ο γιατρός μου είπε δεν είναι απαραίτητο οπότε και δεν το έκανα..

Lilaki τι πέρασες κι εσύ και όλα αυτά στην εγκυμοσύνη.. φαντάζομαι το δικό σου σοκ! ευτυχώς τέλος καλό , όλα καλά.. όντως με τεστ παπ και σωστή παρακόλουθηση απο τον γιατρό μας δεν πιστεύω να έχουμε προβλήματα.. Καλό θα μας κάνουν οι συχνοί έλεγχοι, όχι κακό!

crazy έγραψε:

Γεια σου Λιλάκι!!!

Από τότε που είχαμε την πρώτη συνάντηση δεν τα'χουμε πει καθόλου!

Να σου ζήσει το αγοράκι σου!! :)

Φιλάκια πολλά!

Se euharissto poly poly.Elpizo na ta xanapoume apo konta kai syntoma.

Και εγώ το έχω … και άλλες πάρα πολλές κοπέλες…

Το μόνο που χρειάζεται είναι πολύ συχνός έλεγχος.

Μην σε ανησυχεί.

Όσο για εγκυμοσύνη … δεν ενοχλεί.

Το έχω ψάξει το θέμα πολύ.

Ακόμα και να σου ξεφύγει, και να πάει σε προχωρημένο στάδιο, και να κάνεις επέμβαση, μπορείς φυσιολογικότατα να μείνεις έγκυος.

Σου εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!!!

και εγω ειχα! εξωτερικα μόνο

μου πήρε περίπου 6 μήνες να τα ξεφορτωθώ τότε. ο άντρας μου έκανε περισσότερο, κανά χρόνο με καυτηριασμούς ο κακομοίρης.

με την εγκυμοσύνη δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, ούτε με την γεννα

απλά είναι αλήθεια ότι σε περιόδους που το ανοσοποιητικό είναι στα κάτω του, υπάρχει περίπτωση να εμφάνιστουν πάλι συμπτώματα του ιού (δηλαδή μπιμπικάκια).

μην ανησυχεία είναι πράγματι πολύ συνηθισμένα... καλό είναι όμως να μάθεις ποιον τύπο του ιού έχει κολλήσει ώστε να ξέρεις αν είναι επικινδυνος για δυσπλασίες κτλ

καλησπερα!

εχει η κουμπαρα μου κονδυλωματα εδω και αρκετα χρονια,εκανε την θεραπεια ,και τωρα που ξεκινησε με τον αντρα της προσπαθειες εμεινε εγκυος χωρις κανενα προλημα. :) δεν χρειαζεται να σε φοβιζει λοιπον :)

• 3 months later...

Γεια σας κορίτσια .Πριν από ενάμιση χρόνο εμφανίστηκαν στον κόλπο μου οι γνωστές "ελίτσες". Πήγα στη γιατρό και μου είπε οτι ήταν κονδυλώματα.Τα καυτηριάσαμε και πέρυσι μετά από ένα εξάμηνο που έκανα τεστ ΠΑΠ έδειξε οτι ο ιός είχε προχωρήσει στον τράχηλο. Είχα καταγχωθεί αλλά η γιατρός μου με καθησύχασε λέγοντάς μου οτι είναι υπό έλεγχο. Σήμερα, μετά δηλαδή από ένα χρόνο είμαι έγκυος.Αυτή τη στιγμή διανύω τον έβδομο μήνα της κύησής μου. Συζήτησα με τον καινούριο μου γιατρό για το οτι είχα κονδυλώματα και μου είπε οτι πρέπει να κάνω πάλι τεστ για να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο ιός.Μου είπε οτι δεν επηρεάζει την εγκυμοσύνη αλλά μπορεί να χρειαστεί να γεννήσω με καισαρική.Έχω αγχωθεί πολύ!Δε φοβάμαι για το μωρό αλλά για την προσωπική μου υγεία. :(

mummydi έγραψε:

Γιατι βρε κορίτσι μου?Για την γέννα εννοείς?

Υπάρχει περίπτωση εάν ο τοκετός είναι φυσιολογικός το μωρό διαμέσου του γεννητικού σωλήνα, ερχόμενο σε επαφή με τα κολπικά υγρά της μητέρα να κολλήσει τον ιό στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα.

Καλησπερα κοριτσια. Κι εγω εχω ταλαιπωρηθει με εξωτερικα κονδυλωματα για 2 χρονια. Πολλοι καυτηριασμοι πολλα τεστ, αλλα ευτυχως εδω και 1-2 χρονια δεν εχω ξαναβγαλει. Απλα θελει παρακολουθηση και καλο ειναι να κανεις μια βιοψια για να γνωριζεις τι στελεχος ειναι και ποσο επικινδυνο. Ο γιατρος μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεμα να μειωνει ο ιος την πιθανοτητα συλληψης απλα ειναι πολυ πιθανο να γενησεις με καισαρικη ιδιως εαν ο ιος ειναι σε εξαρση. Μην αγχωνεσαι, πολλες κοπελες περνανε το ιδιο. Απλα θελει παρακολουθηση. Πολλα φιλια.

:kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωχ τι λες ρε! Πωπω η κοπέλα... Πάλι καλά που είναι καλά και οι δύο! Ο μικρούλης λογικά θα μείνει μέρες στη ΜΕΝΝ και μπράβο στην κοπέλα που είναι ψύχραιμη!! Εύχομαι να τους πάνε όλα καλά!!  Καλά, ούτε κι εγώ την ήξερα την ένεση για το αμνιακό... Κάθε γέννα και διαφορετική! Σε κάθε ιστορία μαθαίνεις και νέα πράγματα!! 
    • Πολύ ενδιαφ΄ερον αυτό που σας είπαν... Είναι σίγουρα καλύτερο για το μωράκι να τρέφεται κατά αποκλειστικότητα από το στήθος... Απλά εχω διαβάσει τόσα πολλά... όπως ότι το μωρό μετά θέλει μόνο στήθος κι έτσι δεν μπορείς να λείψεις καθόλου από το σπίτι, ότι δε θέλουν το μπουκάλι, δε δέχονται να τα ταισει άλλος, γίνεται πιο δύσκολος ο αποθηλασμός κτλ που με έκαναν να καταλ΄ήξω σε αυτό το πλάνο. Μπορεί να λέω και βλακείες και η παιδίατρος να με συμβουλέψει διαφορετικά.. Ειλικρινά δεν ξέρω!🤦‍♀️
    • Είχα παρακολουθήσει πρόσφατα σεμινάριο για τις προκλήσεις του θηλασμού από τη la leche league Greece που ήταν απίστευτα κατατοπιστική η σύμβουλος! Επειδή κι εγώ θέλω να συμπεριλάβω το σύζυγο, είχα ρωτήσει τι και πως κι η σύμβουλος είπε ότι επειδή στην αρχή θέλουμε να αποφύγουμε σύγχυση θηλών αλλά κι επειδή το μωράκι ακόμα νομίζει ότι είναι ένα με τη μητέρα, καλό θα ήταν το πρώτο 3μηνο τλχ, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος άλλος λ΄όγος και το θέλει κι η μαμα βεβαιώς, να είναι η ίδια η αποκλειστική "τροφός". Και στο ερώτημά μου πως μπορεί να μπει κι ο μπαμπάς στο παιχνίδι μου είπε ότι μπορεί από τώρα να ξεκινήσει με ένα συγκεκριμένο νανούρισμα/τραγούδι ώστε να εξοικειωθεί το μωρό απ την κοιλιά έτσι ούτως ώστε αν είναι ανήσυχο στον θηλασμό για το χψ λόγο, ο μπαμπάς να του το τραγουδάει για να το ηρεμήσει και να είναι παρόν στη διαδικασία του θηλασμού αν το θέλει. Μετά το 3μηνο σιγά σιγά μπορεί κι ο μπαμπάς να δίνει κάποια γεύματα με μπουκάλι είτε από μητρικό γάλα είτε σε σκόνη, όπως δλδ θελήσει η μαμά και τη βολευει για να αποκτήσει εξοικείωση και με τον μπαμπά ως τροφό. Εμείς θα το δοκιμάσουμε αυτό το πλάνο ας πούμε γιατί κι ο άντρας μου θα πάρει μια επεκταση της άδειας πατροτητας όταν θα ε΄ιναι με το καλό 6 μηνών ο μικρός, κι εγω θα έχω επιστρέψει στη δουλειά, οπότε θα είναι αυτός ο κύριος φροντιστής. Γι αυτό έλεγα να περιμένω λιγάκι για το θήλαστρο, βέβαια να δε τα καταφέρω ισως χρειαστεί νωρίτερα, αλλά νομίζω μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό.
    • Λες ε; Σε αυτό ίσως μπορούν να μας κατατοπίσουν οι ήδη μανούλες @_piripiri_ και @Kallia.GeoΕγώ σκεπτόμενη ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να το παλέψω με τον θηλασμό κι επειδή θέλω να εμπλέξω και τον σύζυγο με τη διαδικασία του ταΐσματος, το είχα βάλει στις βασικές αγορές το θήλαστρο.. και ντρέπομαι κάπως να το ζητήσω από φίλους. Μου κάνει αρκετά προσωπικό. Αν περάσει η black friday και δε δεις χαΐρι, κάνε μια κρούση... 😅
    • Ναι θυμάμαι που μας έλεγες για αυτόν στην αρχή αρχή... Ειλικρινά δε μου κάνει καμία εντύπωση... Ειδικά αν είναι μεγάλος σε ηλικία. Εδώ σε κοντινό μου άνθρωπο, καθολου οπισθοδρομικό, που μοιράστηκα τη σκέψη να επιλέξω ύστερα γυναίκα γυναικολόγο μου απάντησε "Είσαι σίγουρη; δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες γυναικολόγοι...κάποιος λόγος θα υπάρχει"..  Ο δικός σου βέβαια το τερμάτισε... 😂
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...