Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσάκια τι μου κάνετε; μέχρι πριν από λίγες μέρες θήλαζα την μπουμπούκα μου αποκλειστικά κάθε σχεδόν 4 ώρες και όλα ήταν καλά. τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι το βράδυ που την έβαζα στο στήθος μετά από 5 λεπτά γκρίνιαζε και δεν κοιμόταν, ενώ φαινόταν ότι ακόμα πείναγε. μίλησα με την παιδίατρο και της έδωσα συμπλήρωμα στο βραδυνό τελευταίο γεύμα και δειχνει να χορταίνει και να κοιμάται περισσότερο. τώρα 2-3 μέρες δείχνει να μην χορταίνει και κατά την διάρκεια της ημέρας με το γάλα μου και έτσι της συμπληρώνω ξένο αφού την βάλω πρώτα στο στήθος. κάνω καλά άραγε ή βιάστηκα να της δώσω ξένο; τώρα δείχνει να χορταίνει, βέβαια δεν το πίνει όλο πάντα το ξένο και άμα δεν θέλει άλλο γκρινιάζει όπως πίνει από το μπιμπερό. γι αυτό γκρινιάζει ή γιατι δεν της αρέσει; έχω στεναχωρηθεί που δεν θηλάζει αποκλειστικά και δεν ξέρω τι θέλει και πως να αντιδράσω, βοηθήστε με. πως μπορώ να κατεβάσω περισσότερο γάλα:::::

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γιατι βρε πουλακι μου της εδωσες συμπληρωμα?

Το οτι ετρωγε καθε 4 ωρες και μετα σου ζητουσε συνεχεια δεν ηταν ενδειξη οτι δεν εφτανε το γαλα σου!

Ισως ηθελε να αυξησει την παραγωγη σου!

Δεν ειναι ευκολος ο θηλασμος στην αρχη.

Τα εχουμε πει χιλιαδες φορες!

Αν θελεις ομως να θηλασεις ξανα αποκλειστηκα το μωρακι σου, μπορεις αρκει να μειωνεις σταδιακα το συμπληρωμα και να αυξανεις τους θηλασμους!

Γιατι δεν μας ρωτησες ποιο νωρις?

Ο γιατρος τι περιμενες να σου πει?

συμφωνω με τη ελενη....

κακωσ δινεις συμληρωμα,,,κ μενα η γιατρος ετσι με ειχε πει οταν το εκανε ο μικροσ για 3 μερες..

στα 5 λεπτα αφου ετρωγε γκαριζε..

κ τελικα?????ηθελε να με αυξηση τη παραγωγη..

κ ολα εστρωσαν,

περναει φαση...

ολα θα στρωσουν...ειναι αλμα αναπτυξης, ;)

μεγαλωνουν οι αναγκες του μωρου σου..

συνεχισε μονο θηλασμο..καλα τα πας :kiss:

lenaki mou nomizo pos tha itan kalitera na ti thilazeis pio suxna an de xortenei!!! dokimase to xoris sumpliroma! mipos ekanes diaita;;;; :dry:

ego i eksipni eno thilaza ksekinisa diaita kai 2-3 meres meta elatothike to gala mou para poli, de xortene i mikri mou ki olo eklaige....stamatisa ti diaita ki ola kala!!!! ;)

lene pos fernoun gala oi soupes, to psomi kai ta ugra,ego apo prosopiki empeiria simfono!!! epina poli nero giati dipsousa sinexia kai portokalada xoris anthrakiko (mple)!!!!

prospathise bre lenaki mou ligo akomi kai sou euxomai na ta katafereis!!!! :kiss::kiss::kiss:

στα 5-7 λεπτακια που καθετε στο στηθος δειχνει να πειναει ακομα και να μην εχω εγω αλλο γαλα. τι μπορω να κανω τοτε που η μικρη πειναει και εγω δειχνει να μην εχω αλλο γαλα να της δωσω; πως να την ηρεμησω; και μετα απο ποση ωρα μπορει να την βαλω στο στηθος και να εχω γαλα; παιζει ρολο μηπως που αδιαθετησα;

Ναι, παίζει ρόλο το γεγονός ότι αδιαθέτησες. Μειώνεται η ροή αλλά όχι η ποσότητα. Άσε το παιδί στο στήθος. Ακόμα και αν γκρινιάζει, είναι για λιγες μέρες. Βαζε το πιο συχνα και μειωσε σιγα σιγα το συμπληρωμα.

Είδες που ξεκίνησες συμπληρωμα μόνο για ενα γευμα τη νυχτα και μετα αρχισες και μεσα στη μερα να δινεις; Ετσι γινεται πάντα. Και είναι κρίμα γιατί μόλις εδραιωθεί η γαλουχία και ερθουν ολα στα φυσιολογικά τους, θα σε διευκολύνει κατά πολύ ο θηλασμός. Ούτε αποστειρώσεις, ούτε έξοδα, ούτε τίποτα. Ντύνεις το παιδί και φεύγεις. Είσαι έξω και δεν ανησυχεις για τα γευματά του.

Δώσε της άλλη μία ευκαιρία. Αν πιστεύεις ότι δεν έχεις αλλο γάλα, φάει καμια σούπα, πιες κανένα ρόφημα με μάραθο-γλυκάνισο-κύμινο, λίγο νερό παραπάνω και θα δεις που όλα θα στρωσουν. Υπομονη, επιμονή και στήριξη από το περιβάλλον σου χρειάζεσαι και θα τα καταφερεις.

οταν αδιαθετεις ισως υπαρξει μια μικρη μειωση στην παραγωγη.

αλλαζει και λιγο η γευση αλλα σε λιγες μερες επανερχεται στα φυσιολογικο και παλι!

κοψε το συμπληρωμα και αυξησε τους θηλασμους!!!!!!!!!!!!!!!!

θηλαζε ενα γευμα ενα στηθος για να μπορει να λαμβανει και το πιο παχυ γαλα!

μπορει να νοιωθεις πιο εξαντλημενη αλλα σε λιγες μερες θα ειναι ολα οπως πριν!

μην κρατας ρολοι σε τιποτα, μονο θηλαζε, ο καιρος θα κανει τα πραγματα πιο ευκολα!

Aχ Λενάκι μου...

Έχω τους ίδιος προβληματισμούς με σένα...

Στις αρχές χόρταινε με το γάλα μου αλλά τώρα τελευταία, κάνει αυτά που κάνει και η μπουμπού σου...

Από τη μία τον λυπάμαι κι από την άλλη κάνω υπομονή...

Ας μας συμβουλέψουνε οι πιο έμπειρες λοιπόν...

ακομα και αν γκρινιαζει στα 5-7 λεπτακια τι να κανω; να αφηνω την μικρη να πειναει; γκρινιαζει και θελει να φαει εκεινη την ωρα, πως θα την ηρεμω;

Νανούκα έγραψε:

Aχ Λενάκι μου...

Έχω τους ίδιος προβληματισμούς με σένα...

Στις αρχές χόρταινε με το γάλα μου αλλά τώρα τελευταία, κάνει αυτά που κάνει και η μπουμπού σου...

Από τη μία τον λυπάμαι κι από την άλλη κάνω υπομονή...

Ας μας συμβουλέψουνε οι πιο έμπειρες λοιπόν...

και τι κανεις οταν γκρινιαζει και θελει να φαει κι αλλο εκεινη την ωρα και εσυ δεν εχεις; πως το ηρεμεις το μωρο; και μετα απο ποση ωρα του δινεις παλι στηθος;

δεν θα γκρινιαζει γιατι δεν θα προλαβαινει να πεινασει πολυ!μην τηρεις ωραριο!οι συχνοι θηλασμοι σε βοηθουν να αυξησεις τη τυχον μειωση της παραγωγης!

προσπαθησε να πινεις πολλα υγρα- χυμους αν νοιωθεις εξαντληση! ασε τις δουλειες για τους αλλους!

Ποσο συμληρωμα δινεις σε καθε γευμα?

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να μειωνεις κατα 10 ml καθε μερα το συμπληρωμα σε καθε γευμα και οποτε κλαιει η μικρη σου να τη βαζεις στο στηθος.

Ετσι θα βοηθησεις το στηθος σου να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα.

Ειναι κριμα εδω που εφτασες να τα παρατησεις...

Θελει υπομονη και επιμονη.

Οποτε κλαει η μικρη τη βαζεις απευθειας στο στηθος.

Ακομη και αν εχουν περασει 10 λεπτα απο τον προηγουμενο θηλασμο.

Το στηθος δεν ειναι αποθηκη...Παραγει το γαλα την ωρα που θηλαζεις.

Να μας ενημερωνεις!

Πιστευω οτι το μωρο εχει παθει συνχηση θηλων!

Ειναι λογικο να κλαιει αφου η ροη του στηθους ειναι μικροτερη σε σχεση με αυτη του μπιμπερο!

λέτε να φταίει και αυτό με το μπιμπερό και να βαριέται να θηλάσει παραπάνω γιατί δεν βγαίνει γάλα; γιατί όμως νιώθω το στήθος μου άδειο και σαν να μην έχει γάλα και όταν το αφήνει η μικρή που δεν βγάζει άλλο άμα το ζουλήξω δεν έχει καθόλου. τι να κάνω, έχω στεναχωρεθεί.... :(:(:(:(:(:(:(

βρε Λενακι στο ειπαν ηδη 5 κοριτσια!ΒΑΖΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ!

το γαλα ΛΕΜΕ δεν αποθηκευεται στο στηθος.παραγεται τη στιγμη που θηλαζεις!

αν θες να συνεχισεις το θηλασμο κοψε συμπληρωμα κ εχε την μπεμπα "καρφιτσουλα" πανω σου!οχι μονο καθε 10 λεπτα....23 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ!

δεν ειναι απαραιτητο να πατας ενα κουμπι(στηθος) κ να βγαινει μια χοντρη(γαλα)!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :P:P

αν παλι νομιζεις πως δεν εχεις γαλα....κανε οτι νομιζεις καλο για το παιδι σου!

θα προσπαθήσω να το κάνω και αυτό για να δω αντιδράσεις στην μικρή, και βλέπωντας και κάνοντας μετά. μακαρι να φτιάξουν όλα!

Τον κρατάω στην αγκαλιά μου ώσπου να κοιμηθεί...

Βασικά, ο δικός μου πρέπει να το κάνει και από λεμαργία...

Θα τον ξαναβάλω στο στήθος όταν ξαναπεινάσει.

Αυτό μεταφράζεται από 2- 5 ώρες...

Εγώ είχα κάνει 1 άλλο λάθος.

Πριν από 3 βράδια, έβγαλα το γάλα με το θήλαστρο (ένιωθα πολύ πρησμένο το στήθος μου και πονούσε).

Την επόμενη μέρα δε χόρταινε με τίποτα!!!

Είχα στερέψει...

Δεν είχα γάλα, ενώ τις προηγούμενες μέρες έτρεχε...Εκείνο το βράδυ ξυπνούσε κάθε 1 ώρα...

Σε κάποια φάση τον λυπήθηκα και του έδωσε ξένο, αλλά ευτυχώς, δε το ήπιε.

Σιγά σιγά επανερχόμαστε...

Έχω και τον άνδρα μου να με κυνηγαει με 1 ποτήρι γάλα :)

Αυτά τα post από κορίτσια

με ...έτοιμες απαντήσεις "ναι μεν αλλά..."

έχουν πολύ ...ενδιαφέρον!!! χαχαχαχαχαχαχα

....το κουμπί με την χοντρή, επίσης πολύ γέλιο!!!

Νανουκα αν βλεπω καλα...Το μικρουλι σου ειναι μολις 14 ημερων οποτε ειναι ακρως φυσιλογικο αυτο που συνεβει...Το οτι ξυπνουσε ανα μια ωρα εννοω.

Eνα μωρακι σαυτην την ηλικια εχει αναγκη απο φαγητο και ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

Αποκλειεται να στερεψες οπως λες...

Κeep going!!!

Εχουν δικιο τα κοριτσια!!! Και εγω αυτη τη συμβουλη ακολουθησα. Το μωρο κολλημενο στο στηθος. Ουτε τουαλετα δεν πρεολαβαινα να παω. Στισ δυο ευδομαδες κοψαμε τελειως το σημπληρωμα. Στην αρχη μου λεγανε δεν εχεις γαλα κλπ κλπ. οταν ομως σδτν δευτερο μηνα και με αποκλειστικο θηλασμο ο μικρός εβαλε 1200 το βουλοσανε !!!. Μην τα παρατας. Ειναι δυσκολο το ξερουμε αλλα σαν τη διαφημηση του λιστεριν " αξιζει καθε φορα"

lovie μου, από τήν 3η μέρα που κατέβηκε το γάλα μου, ο μπέμπης χόρταινε και κοιμότανε έως 5 ώρες...

& το στήθος μου έτρεχε.

Από την ημέρα που έβγαλα το γάλα με το θήλαστρο, κλαίει και ζητάει πιο συχνά...

Μακάρι να επανέλθει η παραγωγή...

Δεν έχει να κανει με το θηλαστρο. Εγω τωρα βγαζω με το θηλαστρο και αμεσοσ μετα του δινω να φαει και μια χαρα τρωει και χωρταινει. Και το βραδυ που του δινει ο αντρας μου με το μπιμπερο κοντα 200 γραμμ τα κατεβαζει και κατα τις 2 παλη θελει να φαει. Το νιωθω γιατι καταπινει και λαιμαργα μαλιστα. Καποια στιγμη το στηθος σταματει και να τρεχει και να πριζετε γιατι ακολουθει το προγραμμα του μωρού σου. Μάλλον ο πιτσιρικος προσπαθει να σου αυξησει την παραγωγη.

βρε κοριτσια

πλην του οτι σιγουρα οσο θηλαζουν τοσο κατεβαζει

το εχω νιωσει αυτο

δεν υπαρχει καποιο γιατροσοφι που να το πέρνεις και να γεμιζει ερκετα;

εγω θηλαζω και δινω συμπληρωμα εξ αρχης

θα ηθελα να τα τουμπανιασω σε γαλα :laugh:

αλλα πως;;;;;

μου εχει πει η μαια για μπυρες σουπες κλπ αλλα δεν νομιζω οτι βοηθανε

ολα τα κανω και το ιδιο με βλεπω

Νανούκα έγραψε:

lovie μου, από τήν 3η μέρα που κατέβηκε το γάλα μου, ο μπέμπης χόρταινε και κοιμότανε έως 5 ώρες...

& το στήθος μου έτρεχε.

Από την ημέρα που έβγαλα το γάλα με το θήλαστρο, κλαίει και ζητάει πιο συχνά...

Μακάρι να επανέλθει η παραγωγή...

νανουκα με μια φορα αποκλειεται να μειωθηκε η παραγωγη σου,,

απλως ετυχε κ το συνδιασες ετσι..

κ παλι δε μειωθηκε αλλα αυξανει τη παραγωγη σου... ;);)

marker έγραψε:

βρε κοριτσια

πλην του οτι σιγουρα οσο θηλαζουν τοσο κατεβαζει

το εχω νιωσει αυτο

δεν υπαρχει καποιο γιατροσοφι που να το πέρνεις και να γεμιζει ερκετα;

εγω θηλαζω και δινω συμπληρωμα εξ αρχης

θα ηθελα να τα τουμπανιασω σε γαλα :laugh:

αλλα πως;;;;;

μου εχει πει η μαια για μπυρες σουπες κλπ αλλα δεν νομιζω οτι βοηθανε

ολα τα κανω και το ιδιο με βλεπω

ασε το συμπληρωμα κ δωσε μονο στηθος...

κ μια χαρα παραγωγη θα εχεις...

εγω ποτε δε ειχα πρησμενο στηθπς κ ομως θηλαζω. :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Η διατροφή καλά πάει...αλλά πεινάω συνεχώς 🤣🤣 κοιτάω να περπατάω κιόλας περισσότερο...πάω όπου μπορώ μόνο με τα πόδια... Καλά έκανες και εσύ και πέταξες τα τεστ!!!απλά να απολαμβάνουμε τον έρωτα...είναι τόσο όμορφο!!!! Επιτέλους Παρασκευή να ησυχάσουμε έστω μια ημέρα από τα διαβάσματα....είμαι πολύ πιεσμένη γιατί και τα δύο γράφουν τεστ...ειδικά ο μεγάλος πρώτη γυμνασίου πολύ διάβασμα!!!!καμία σχέση με το δημοτικό! @Elli13 βρήκες νωρίς το θετικό τεστ εγκυμοσύνης Ε;;; Ποια μέρα είπες;;;για να ξέρω πότε να αρχίσω και εγώ τα τεστ 😜😜 αν και δεν κάνω ωορρηξίας....βάση ημερολογίου θα το δω
    • Καλημέρα κορίτσι μου! Δεν ξέρω τι σου είπαν και σας άγχωσαν τόσο... Ένα μόνο κρατάω κι είναι κ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.... Η μπουμπού σας, το θαυματάκι σας, είναι υγιέστατη κι αυτό είναι το μόνο που μετράει!! Στον ίδιο εμβρυομητρικό π΄ηγες για την επανάληψη του ντόπλερ; Πολύ χαίρομαι και με τις μητριαίες.  Πφφφφ... τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος είναι πολύ άσχημο να αγχωνόμαστε με άλλα... Εμείς αύριο το μεσημέρι έχουμε τον επανέλεγχο. Ήδη τρέμω μόνο και στην σκέψη, αλλά από την άλλη θέλω να δω τι γίνεται...  
    • Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
    • Κορίτσι μου το άγχος ευθύνεται για πολλά. Μπορεί όλα οργανικά να είναι κομπλέ και λόγω άγχους να υπάρχουν ανωμαλίες στον κύκλο και να επηρεάζονται οι ορμόνες κλπ και φυσικά και μία σύλληψη. Για το πολύ νωρίς που έρχεται η περίοδος ίσως να ευθύνονται και περισσότερα οιστρογόνα, που φυσικά προκαλούνται και από το στρες και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, πχ προιόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα, στο σπίτι κλπ. Αλλά απ' ότι λες έχεις κάνει ορμονικές και ήταν όλα οκ;;  Τότε θα πω, ας φύγει αυτή η περίοδος, πήγαινε κάνε κανένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ζεστά μπανάκια, αναπνοές και πάμε για Δεκέμβρη!!
    • Αχ ηρέμησα τ΄ωρα που άκουσα και τη δική σου πλευρά ❤️ Χθες ο γιατρός σοκαρίστηκε κι ο ίδιος όταν είδε το νούμερο, γούρλωσαν τα μάτια του, αλλά λέει σ αυτή τη φάση δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι γιατί δεν υπάρχει κάποια ασφαλής αγωγή για εγκυμονούσες, κι ούτως ή άλλως είναι αναμενόμενο όπως είπαμε στο 3ο τρίμηνο να αυξάνεται. Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω τη διατροφή όσο μπορώ, δλδ κομμένη η φέτα ή αν θέλω violife vegan και πολύ μου είναι 😂😂 Επίσης με ρώτησε τι είχα φάει πριν τις εξετάσεις κι η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχα φάει μπριζολάκια και κάτι πατατάκια.... 🤭🤭🤭 Ντάξει ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια με την πάρτη μου, μου λέει "ε τι περίμενες μετά απ αυτά που έφαγες" 🤣🤣🤣 Τώρα θα το δούμε μετά τη γέννα με εξετάσεις αίματος.
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...