Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 582
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Οριστε η λιστα!!!Επιτελους!θα τη διορθωνω σιγα σιγα.

Καθε φορα να βλεπετε τι υπαρχει και αν θελετε να προσθεσετε κατι κανετε παραθεση και το γραφετε!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

πατατα-καροτο-κολοκυθι

οποιοδηποτε λαχανικο +ριζυ

Πρασο-καροτο-πιπερια φλωρινης-πατατα

ριζυ ολων των ειδων

μπαμιες

φασολακια

αρακα

φακη

τραχανα (ξυνο,γλυκο,λαχανικων)

σπανακι-σεσκουλα-καροτο

ΜΟΣΧΑΡΙ

φασολακια-ντοματα -μαιντανο

αρακα-ανηθο-καροτο

πρασο-αρακα

πατατα-μπροκολο -κολοκυθι

σπανακι-πιπερια-πατατα

ΚΟΥΝΕΛΙ

καροτο-κολοκυθι-πατατα-κρεμμυδι-μαιντανο

ΨΑΡΙ

πατατα-καροτο-σεληνο-ρυζι

ΟΣΠΡΙΑ

ρεβυθια-καροτο-κρεμμυδι

φακες ολων των ειδων-πατατα-καροτο-κρεμμυδι

φαβα-ντοματα-πατατα-κρεμυδι

ΡΥΖΙ

σπανακι-κρεμμυδι

πρασο-σεληνο-καροτο

λαχανο-τοματα-κρεμμυδι

σεσκουλα-ντοματα-κρεμμυδι

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

σπανακι-τυρι

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

Καθε φορα να βλεπετε τι υπαρχει και αν θελετε να προσθεσετε κατι κανετε παραθεση και το γραφετε!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

πατατα-καροτο-κολοκυθι

ριζυ ολων των ειδων

μπαμιες

φασολακια

αρακα

φακη

σπανακι-σεσκουλα-καροτο

ΜΟΣΧΑΡΙ

αρακα-ανηθο-καροτο

πρασο-αρακα

σπανακι-πιπερια-πατατα

ΚΟΥΝΕΛΙ

ΨΑΡΙ

ΟΣΠΡΙΑ

ρεβυθια-καροτο-κρεμμυδι

ΡΥΖΙ

σπανακι-κρεμμυδι

πρασο-σεληνο-καροτο

λαχανο-τοματα-κρεμμυδι

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

σπανακι-τυρι

ΘΕΑ

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

πατατα-καροτο-κολοκυθι

ριζυ ολων των ειδων

μπαμιες

φασολακια

αρακα

φακη

σπανακι-σεσκουλα-καροτο

αντιδια καροτο πατατα

αντιδια καροτο ρυζι

ΜΟΣΧΑΡΙ

αρακα-ανηθο-καροτο

πρασο-αρακα

σπανακι-πιπερια-πατατα

ΚΟΥΝΕΛΙ

ΨΑΡΙ

ΟΣΠΡΙΑ

ρεβυθια-καροτο-κρεμμυδι

ΡΥΖΙ

σπανακι-κρεμμυδι

πρασο-σεληνο-καροτο

λαχανο-τοματα-κρεμμυδι

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

σπανακι-τυρι

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

( πολυ ωραια η λιστα , μηπως ομως θελει λιγο προσοχή στο ποτε εισαγουμε τις τροφές ? Πχ ψάρι και λαχανικά απο σ καλο ειναι δινοντε κοντα στο χρονο ή μετα το χρονο )

Λαλα εχεις δικιο.

Να σου πω οτι το σκεφτηκα αλλα...Καθε παιδιατρος δινει αλλες συμβουλες σε καθε μανουλα οποτε δεν μπορω να βαλω ηλικια .

Δημοσίευση

LaLa έγραψε:

tzef έγραψε:

Εμενα απο την αρχη , επειδη δεν ετρωγε αλεσμένα αλλα μικρα κομματακια , ετρωγε μονη της με τα χερια και βοηθούσα και γω απο διπλα . Εδω και 3 μηνες ομως τρωει εντελως μονη της με το πηρουνάκι/κουταλάκι της .

Καλη αρχη και σε σας :) Στην αρχη ειναι δυσκολα αλλα οσο περνάει ο καιρος "κεντράρουν" καλυτερα και δεν μαζευεις το μισο φαγητο απο το πάτωμα :laugh:[/quote:1rbnqqw1]

LaLa καλημέρα Λες λοιπόν να την αφήνω να τρώει μονη της;Θα τρώει όμως την ποσότητα που έτρωγε;τι κουταλάκι έχεις αγοράσει;

Κάποτε έτρωγε όλο το μεσημεριανό τώρα τρώει όλη μέρα διαφορα (μου λέει μαμ όταν θέλει να φάει - φρούτα - γιαόυρτι - τοστ - μελι με ψωμί )και από λίγο.Βέβαια πέρνει βάρος αλλά το μεσημεριανό δεν το τρώει όπως παλιά. :(

Δημοσίευση

Εγω λεω να την αφήσεις μονη της , ειναι και αυτο ενα σημαντικό σταδιο στην αναπτυξη του .

Φυσικά και θα τρωει λιγοτερο απο οτι ετρωγε ΟΜΩΣ να εισαι σιγουρη οτι θα τρωει οσο χρειαζεται. Ξερουν αυτα καλυτερα απο εμας . Εξάλλου κατα το δευτερο ετος τα μωρά βαζουν 1-2 κιλα αντιθετα με τον πρωτο χρόνο που τριπλασιάζουν το βάρος γεννησης ;)

Αυτη τρελαινετε να τρωει με τα κανονικά κουταλοπήρουνα αλλα ο αντρας μου φοβοταν και πηραμε ενα κουταλουνηρουνάκι (ειναι κουταλι και εχει στην ακρη σαν πηρουνι ) της ΒΕΑΒΑ νομιζω . Δεν της αρεσε επιμένει με τα δικά μας απλα οταν ειναι ο αντρας μου μπροστά δεν της δινω πηρουνάκι (μονες μας της δινω χιχι) και τρωει με το κουτάλι . Μου ειχαν κανει δωρο ενα ωραίο σετ παιδικό απο ανοξείδωτο και τρελαινεται να τρωει με αυτα .

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

LaLa έγραψε:

Λαλα εχεις δικιο.

Να σου πω οτι το σκεφτηκα αλλα...Καθε παιδιατρος δινει αλλες συμβουλες σε καθε μανουλα οποτε δεν μπορω να βαλω ηλικια .[/quote:qeh3se7f]

Τωρα κατάλαβα για τη λίστα . Ναι ειναι πολυ καλη για συνδιασμους και να ξεφευγουμε λιγο απο τα συνηθισμένα :)

Δημοσίευση

Καταρχάς ευρηματικότατο θεματάκι! :)

Αναμενόμενο λόγω Lovie! :)

Εμείς σήμερα φάγαμε μοσχαράκι με κριθαράκι και ντοματούλα...

Σε λίγες ημέρες θα φάμε ψαράκι και αυγό! :)

Καντινούύύύύ;;; :)

Πού είσαι;;; :)

Ακόμη γουρουνόπουλο εκρεμμεί... :lol:

Το Καλοκαίρι παρεούλα;;; ;)

Έλαααα... :):kiss:

Δημοσίευση

lovie έγραψε:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

πατατα-καροτο-κολοκυθι

ριζυ ολων των ειδων

μπαμιες

φασολακια

αρακα

φακη

σπανακι-σεσκουλα-καροτο

αντιδια καροτο πατατα

αντιδια καροτο ρυζι

ΜΟΣΧΑΡΙ

αρακα-ανηθο-καροτο

πρασο-αρακα

σπανακι-πιπερια-πατατα

κριθαρακι-ντοματα

αρακα-καροτο-ρυζι

ΚΟΥΝΕΛΙ

ΨΑΡΙ

ΟΣΠΡΙΑ

ρεβυθια-καροτο-κρεμμυδι

ΡΥΖΙ

σπανακι-κρεμμυδι

πρασο-σεληνο-καροτο

λαχανο-τοματα-κρεμμυδι

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

σπανακι-τυρι

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ

κολοκυθα-μηλο-αχλαδι-μπισκοτο (βρασμενα)

ανθοτυρο-πατατα-αυγο

γιαουρτι με φρουτα

γιαουρτι με μελι (μετα το 1ο ετος)

ταχινι με μελι

κομματια τυρι κιτρινο σε κυβακια και φρυγανιτσες

Δημοσίευση

καντινου έγραψε:

Εμεις σημερα θα φαμε φασολακια με πατατουλες καροτακι και ντοματουλα!

Φετα να δωσω? :dry:

εγω δινω που και που λιγο φετα ή λιγο ανθοτυρο ή ενα αλλο που πηρα τωρα που ειναι στο ενδιαμεσο οσον αφορα το αλατι. του αρεσει πολυ παντως!

σημερα κατσικακι με σπανακι, καροτακι, ντοματουλα και χυλοπιτες και λιγη πιπερια...

Δημοσίευση

ΕΜΑΣ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΦΕΤΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΛΛΑΖΕΙ!!ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΕΣΑΣ??

ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΑΚΙ!!

Δημοσίευση

κι εμενα φετα ο γιατρος μου ειχε πει καλυτερα μετα το χρονο γιατι ειναι αλμυρο τυρι.μπορεις να δινεις ανετα ανθοτυρο και μανουρι.εμενα ακομη αυτα του αρεσουν,οπως και το κασερι(φετα δε τρωει ακομη και δεν με πειραζει καθολου να σου πω την αληθεια :))

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Νομιζω οτι λιγο πολυ ολες εχουμε νιωσει κατι παρομοιο. Μετα τη γεννα προσωπικα περασα μια δυσκολη περιοδο παρολο που ειχα βοηθεια απο τη μητερα μου και ειχα και την τυχη να εχω τον αντρα μου στο σπιτι για σχεδον 2 μηνες. Τις πρωτες μερες ειδικα οταν γυρισαμε σπιτι εκλαιγα πολυ συχνα. Εννοειται οτι οταν γινεσαι μανουλα χανεις καποια κομματια του εαυτου σου οπως τον ηξερες πριν αλλα βρισκεις καποια καινουρια που ειναι εξισου ομορφα. Θυμαμαι που κοιτουσα τον μικρο μου και σκεφτομουν οτι αισθανομαι σαν να μη θυμαμαι καν πως ηταν η ζωη μου πριν χωρις αυτον, ενιωθα σαν να τον ειχαμε απο παντα. Τωρα η ζωη ειναι γενικα απαιτητικη, ο καθενας εχει τις υποχρεωσεις και τα τρεξιματα του ομως οπως ειπε και η κοπελς παραπανω θα χτισεις μια νεα καθημερινοτητα στην οποια θα ενταξεις και το παιδακι σου και ολα θα ειναι τελεια. Κι εγω τον πηγαινα καθε μερα κουνιες και ειχαμε γνωριστει με καποιες μανουλες, δε γιναμε φιλες ομως ηξερα οτι θα παω εκει και θα πω και μια κουβεντα. Με το καλο το μωρακι σου ευχομαι. 
    • Αρχικά να πω την αλήθεια η μητρότητα είναι μια αρκετά απαιτητική «κατάσταση»  από την άποψη ότι είσαι η μαμά και το βάρος πέφτει στην μαμά και το μπαμπά φυσικά.    όμως είναι περισσότερο στη μαμά. Γιατί η μαμά θα είναι στο σπίτι όσο ο μπαμπάς θα είναι δουλειά.    εγώ έχω 3 παιδιά.    άπειρες φορές έχω νιώσει μόνη κ ίσως και καθημερινά από την άποψη ότι κ μένα οι συγγενείς μου μένουν κοντά αλλά έχουν κ εκείνοι τη ζωη τους δεν μπορούν καθημερινές να μου κάνουν παρέα να πω μια κουβέντα να πιω ένα καφέ (έχουν το πρόγραμμα τους, έχουν τις δουλειές τους κτλ κτλ)  η κόρη μου έγινε 6 κ της λέω κάθε μέρα πόσο τυχερή νιώθω που υπάρχει κ μπορώ να πω μια κουβέντα με κάποιον που με καταλαβαίνει.  Ο ένας ο γιος μου είναι 3.5 κ δν μπορεί να κάνει κάποια ουσιαστική συζήτηση κ το άλλο παιδάκι μου είναι 6 μηνών δεν μιλάει καν 😁 Καμία φίλη μου δεν είναι μητέρα (είμαι 30) κ κανένα συγγενικό μου πρόσωπο που είναι κοντά. Plus μένω στο εξωτερικό κ φαντάζεσαι πόσο πιο δύσκολο είναι.    εμένα τα παιδιά μου είναι η παρέα μου κ πραγματικά είναι όλη μου η μέρα. Προσωπικά μεγαλώνω τα παιδιά μου εδώ και 6 χρόνια άρα 6 χρόνια είμαι στο σπίτι. Σαφώς υπάρχουν στιγμές μοναξιάς από την άποψη ότι θέλεις έναν ενήλικα να συναναστρεφείς να πιεις ένα καφέ κάτι.    αλλά είναι στιγμές.    αν δεν ήταν η κόρη μου τόσο μεγάλη ίσως να μιλούσα στα ντουβάρια που λέει ο λόγος 🤣   το άλλο που κάνω κ μας βοηθάει όλους είναι να τα βγάζω έξω όλη την ημέρα (3ωρες τουλάχιστον) άρα παίρνουμε αέρα βλέπουμε κόσμο.    μετά από κάθε γέννα μου αντιμετώπιζα έτσι ψυχολογικά προβλήματα. Με το που πήγαινε να νυχτώσει έκλαιγα, στεναχωριόμουν, ένιωθα μόνη μου πολύ έντονα.    ευτυχώς μετά τις 50 μέρες καλυτέρεψα.    Δεν βοηθάει που κ ο άντρας μου γυρνάει 11-12 το βράδυ. Αλλά οκ είναι όλα μια συνήθεια εν τέλη.    τώρα είμαι πολύ καλύτερα που έχουν στρώσει οι ορμόνες. Δεν θα σκεφτώ δλδ τέτοια αρνητικά συναισθήματα συχνά.    (οι φίλες μου όλες μένουν στην Ελλάδα άρα μόνο τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήσεις μπορώ να τους μιλήσω κάτι είναι κ αυτό όμως από το τίποτα 🙏🏼🩷).    τον πρώτο καιρό να έχεις παρέα συνέχεια ( την πρώτη εβδομάδα η μαμά μου κοιμόταν σπίτι μας για να με βοηθάει γιατί όπως είπα έχω 3 παιδιά άρα ήταν πολύ εξουθενωτικό μέχρι να μαζέψω δυνάμεις από τη γέννα)    Και θα πω αυτό που πάντα λέω κ στον εαυτό μου! Αν σου δίνουν τη βοήθεια τους να την παίρνεις κ να μην ντρέπεσαι. (Είμαι ένας άνθρωπος που ούτε στην μαμά μου δεν θα πω να έρθει να με βοηθήσει ή πχ στις αδερφές μου. Μόνο αν οι ίδιοι θελήσουν από μόνοι τους να έρθουν τότε θα έρθουν. Κ αυτό θεωρώ ότι είναι μειονέκτημά μου κ είναι κ εγωισμός γιατί εν τέλη θαρρώ απλά ότι δεν ξέρω να ζητάω βοήθεια ή ότι έχω εγωισμό και δεν ζητάω βοήθεια. Από την άλλη έχω την τιμή να λέω ότι τα κατάφερα μόνη μου με 3 παιδιά κάθε μέρα όλη μέρα. Τα αγαπάω τόσο πολύ μου αρέσουν τόσο πολύ τα παιδιά που ξεχνάω πολύ εύκολα αυτή τη μοναξιά)    μακρυγορησα με το καλό εύχομαι 🩷
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...