Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ????

mk23

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΚΟΡΙΣΤΙΑ!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ?ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΟ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ Ή ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μαρία (νομίζω έτσι σε λένε, ελπίζω να μην κάνω λάθος! :kiss: ), εγώ παίρνω φυλλικό οξύ, ακολουθώντας τις οδηγίες του γιατρού μου. Παίρνω 5 miligramm, αλλά η δοσολογία διαφέρει, π.χ. αν έχεις το στίγμα, κ.λπ. Καλύτερα ρώτα το γιατρό σου.

Εγώ το'χα ξεκινήσει μόλις έμεινα έγκυος. Μου'χε πει να το πίνω το μεσημέρι μετά το φαγητό. Μετά την αποβολή, μου είπε να συνεχίσω να το πίνω, γιατί κάνει καλό για το αίμα. Κι έτσι συνεχίζω και πίνω ένα χαπάκι κάθε μέρα. Έχω τώρα σχεδόν 2 χρόνια που το πίνω σχεδόν συνέχεια. Εντάξει, καμιά φορά μπορεί να το ξεχάσω, αλλά δε χάθηκε ο κόσμος.. :P

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΜ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!!ΟΚ,ΤΟ ΕΠΙΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ..ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ.

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ.ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ.ΠΑΝΤΩΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ.ΕΚΕΙΝΟΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΙ.

πριν την εγκυμοσύνη δεν έπερνα τίποτα ... όταν έμεινα όμως και μετά το πρώτο 2μηνο ο γιατρό μου έδωσε σίδηρο που περιείχε μέσα φυλλικό οξύ.

άλλοι το δίνουν πριν ... άλλοι με το που μείνεις ... είναι ανάλογα τον γιατρό ...

και εγώ πήρα το filicine μόλις έμαθα για την εγκυμοσύνη ( ο γιατρός μου το έδωσε) το πήρα 1-2 μήνες κ μετά μου έδωσε σίδηρο που περιείχε και φολικό οξύ και το παίρνω ακόμα. Εχω ακούσει ότι πολλές κοπέλες που θέλουν να μείνουν έγκυος το παίρνουν από πριν. Για το νευρικό σύστημα του εμβρύου είναι καλό (νομιζω). Καλό θα ήθαν πριν πάρεις οποιοδήποτε φάρμακο να μιλήσεις με τον γιατρό σου...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ!!ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΤΖΙΝΟ ΤΑΡΤΙΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ!!ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!!!! ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!!

Μαράκι μου τι κάνεις?Στείλε μου σε πμ τα νέα σου.Λοιπόν εγώ πήγα για παπ στον γιατρό και τον ρώτησα,μου συνέστησε μισό χαπάκι την ημέρα ή ενα καθε 2 μέρες.το φιλισιν μου έδωσε.Δεν έχω αναιμία και γι αυτό η δοσολογία είναι μικρή,κάνει καλό στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του εμβρύου και δίνετε και σε κοπέλες που προσπαθούν για μωράκι.Κάπου διάβασα ότι είναι καλό να το πίνεις τουλάχιστον 3 μήμες πριν μείνεις έγκυος.

MK23 πολλες κοπελες το παιρνουν γιατι ξερω οτι αν εχεις ελειψη φολικου δυσκολευεσαι να μεινεις εγκυος ή αν μεινεις μπορει να αποβαλεις..

Κι εγω το filicine επαιρνα μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος... ;) Δε κανει κακο παντως..μπορεις ομως να το παιρνεις κι απο τις τροφες(φασολακια,αρακα,σπανακι κτλ). :)

ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΣΙΔΗΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Κ ΦΥΛΛΙΚΟ ΟΞΥ ΜΕΣΑ ΟΠΟΤΕ 2 ΣΕ 1 ...ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΣΩΜΕΝΑ ΧΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!ΜΙΑΜ!

εγω επαιρνα στο 1ο, αρχικα το filicine και μετα ενσωματωμενα μεσα στο σιδηρο. Τωρα στο 2ο που ρωτησα το γιατρο μου ειπε οτι δεν χρειαζεται γιατι αυτο το δινουν στις γυναικες που εχουν προβλημα αποβολης ή γενικοτερα ασχημης κυησης και οτι στο 1ο που το πηρα δεν εκανε απολυτως τιποτα!!!!

επισης προς το παρον μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να παρω οποιοδηποτε ειδους συμπληρωμα γιατι το μωρακι ειναι ακομα πολυ μικρο και δεν απομυζα τον οργανισμο μου. μολις αποκτησει κοκκαλα κλπ θα ξεκινησω ασβεστιο και σιδηρο.

κορίτσια το φολικό το πέρνουμε 2 μήνες πρίν των προσπαθειών για να αποφύγουμε προβλήματα στην σπονδυλική στήλη του μωρού....έκανα διακοπή ακριβώς πριν 4 μήνες σήμερα για να καταλάβετε θα γεννούσα την μπέμπα μου γιατι δεν έπερνα φιλικό πριν.η σπονδυλική στήλη του εμβρύο κλέινει την 4 εβδομάδα οπότε και να το πάρουμε μετά δεν έχει κανένα όφελος σε αυτον τον τομέα.αν το πάρουμε μετά το μόνο όφελος που έχουμε ειναι καλύτερη απορρόφηση σιδήρου...εγώ θα το πίνω για ένα χρόνο.

• 2 weeks later...

Κι εγώ felicine είχα ξεκινήσει πριν την εγκυμοσύνη και τώρα στον τρίτο παίρνω και σίδηρο. Το καλύτερο είναι να ρωτάμε το γιατρό ακόμα και για τα πιο απλά,γιατί κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, μην ξεχνιώμαστε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κ εμένα η μαία με έχει βοηθήσει! Μου έκαναν τόσο καλό τα μαθήματα...  Εγώ περιμένω τη βαλίτσα τη Δευτέρα να μου έρθει,  οπότε θα αρχίσω να ετοιμάζω 🤣 Ααα καλά... το λίκνο το έχω στη μάνα μου κ πρέπει να το πάρω για καθάρισμα 😂😂😂  Μπαίνω 38η την Τετάρτη εεεε 
    • ❤️❤️❤️❤️❤️ Σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου!! Αμήν να πάνε όλα κατ'ευχήν..!! 🤞🤞🤞 Εδώ θα είμαστε!  Και ευτυχώς που λες ότι δεν έχεις ετοιμάσει ούτε εσύ βαλίτσα γιατί νοιωθω κοσμαρα.... Τίποτα δεν έχω κάνει.. πλησιάζει ο καιρός και δεν λέω να το χωνέψω..😅 τώρα σκέψου πήραμε το λίκνο..😳
    • Τα μαθήματα με τις ανεξάρτητες μαίες που θα έχουμε και δίπλα μας σε αυτό το ταξίδι κοριτσάκι μου... Σου δίνουν άλλον αέρα, μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σου και το σώμα σου ότι θα τα καταφέρεις.. και φυσικά η σωστή ενημέρωση πάντα είναι δύναμη..!! Δύσκολα θα δεχτείς bs όταν είσαι σωστά ενημερωμένος και όταν θα έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους που ξέρουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που εσύ θέλεις με ασφάλεια! 
    • Τέλεια θα τα πας ! Είσαι έτοιμη!!!!  Ακριβώς αυτό θέλει! Συχνούς θηλασμους και μαραθωνιους στις ημέρες ανάπτυξης 🥰 
    • Αχχ και εγώ χάθηκα.. τώρα προσπαθώ να κάνω catch up..😅 Αυτό έψαχνα και εγώ τώρα το σχόλιο για το θηλαστρο.. καλό είναι κορίτσια μου @MarMar90 & @Θέτις Κ. να αποφεύγεται στην αρχή το θηλαστρο και τουλάχιστον για τους πρώτους 2 μήνες περίπου μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός.. οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε το θηλαστρο με αποτέλεσμα από φόβο και μόνο ότι το γάλα μας δεν φτάνει για να καλύψει τη πείνα του μωρού, να προκαλούμε υπερπαραγωγή που το στομαχακι του μωρού δεν μπορεί να ακολουθήσει.. πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα μαστιτιδες και να οδηγεί τις γυναίκες στη διακοπή του θηλασμού.. Για αρχή τουλάχιστον και εφόσον επιθυμείτε πραγματικά να θηλασετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε όσο πιο συχνά γίνεται το μωράκι στο στήθος να θηλάσει! Όσο περισσότερο μπαίνει το μωράκι στο στήθος τόσο αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος και συγκεκριμένα η παραγωγή θα ακολουθήσει το στομαχακι του μωρού.. ούτε εγώ θα πάρω θηλαστρο παρά πολύ αργότερα για να δημιουργήσω τράπεζα γάλακτος.. όλα στη θεωρία ως τώρα βέβαια αλλά θα έχω και τη σύμβουλο θηλασμού παραμασχαλα για να τα καταφέρουμε.!! 💪💪
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...