Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

καλημέρα!

είπα να ανοίξω ένα νέο topic για αυτό το θέμα; Πως αποκαλείτε λοιπόν τα πεθερικά σας; μαμά-μπαμπά΄, μητέρα-πατέρα, ή κ. και κα. ? Τους μιλάτε στον ενικό ή στον πληθυντικό;

πως νιώθετε γιαυτό;

• Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

Χμμμμμ...... άργησα πάρα πολύ να τους μιλήσω στον ενικό..... πρώτα μίλησα πιο άνετα σε θείους-θείες...... (έχουνε και μικρά σοϊα..... 3 αδέλφια ο πεθερός..... 2 η πεθερά....) Πλέον, τον πεθερό μου τον αποκαλώ ΜΠΑΜΠΑ, την πεθερά όμως...... με το όνομά της!!!!!

Δημοσίευση

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ Κ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ( ΕΙΝΑΙ 75 Κ 77) ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΜΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ( ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΒΛΕΠΕΤΕ) Κ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ... ΑΥΤΑΑΑ

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. ΔΟΞΑΣΙ Ο ΘΕΟΥΛΗΣ ΜΑΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΩ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΑΛΛΑ "ΜΑΜΑ" ΚΑΙ "ΜΠΑΜΠΑ" ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΜΟΥ! ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ!!!

Δημοσίευση

καλημερα! γελασα πολυ με την pipitsazouzouna kai savropigouinos! καλα παρο ολα αυτα κοριτσακια μου κι εγω μια απο τα ιδια ειμαι τους μιλαω στον πληθυντικο,επειδη πολυ απλα ποτε δεν μου εδωσαν το ελευθερο να τους μιλαω στον ενικο..οταν καποιος θελει να εχει περισσοτερες οικιοτητες μαζι σου σου το λεει,ε εμενα δεν μου το ειπαν ποτε...και φυσικα μαμα και μπαμπα λεω μονο τους γονεις μου και κανεναν αλλο!

Δημοσίευση

Ε όχι δα μαμά και μπαμπά!!! :ohmy:

Γονείς έχω και σε καμία περίπτωση δεν θα τους αποκαλούσα έτσι. Όταν θέλω να τους απευθύνω το λόγο πάω μπροστά τους και τους μιλάω. Αλλιώς λέω στον άντρα μου πχ: Ρώτα τη μαμά σου θέλει καφέ?? :laugh:

Ούτε τη λέξη πεθερά- πεθερός δεν αναφέρω. Όταν θέλω να πω κάτι γι αυτους ακόμη κι αν δεν είναι μπροστά λέω: ο μπαμπάς του άντρα μου ή η μαμά σου κλπ.

Και στο κάτω κάτω γιατι να τους αποκαλέσουμε γονείς? Η συντριπτική πλειοψηφία των γονιών των ανδρών δε δέχεται σαν παιδί τους τη γυναίκα τους, έτσι χωρίς λόγο...κι εμείς θα τους αποκαλούμε και μαμά - μπαμπά έτσι για τους τύπους??? Ε όχι δα αντε γιατι τα πήρα τώρα :angry::angry::angry:

Δημοσίευση

Εγώ πάντα είχα "πολύ καλύτερη επικοινωνία" με τον πεθερό μου και το ΜΠΑΜΠΑ μου βγήκε αυθόρμητα σχεδόν...... με την πεθερά.... που να χτυπάει τον κ...... της κάτω...... δεν θα την πω ΜΑΜΑ...... έστω κι αν με τη μάνα μου δεν τα έχουμε καλά..... δε θα της κάνω αυτή τη χάρη!!!!!!!

Δημοσίευση

Εγώ στην αρχή (πριν το γάμο) τους αποκαλούσα κυρία τάδε κύριο τάδε. Ο πεθερός μου δεν μου είπε ποτέ τίποτα γιατί δεν τον νοιάζει. Της πεθεράς μου δεν της άρεσε αλλά δεν μπορούσε να πει και κάτι.

Όταν γεννήθηκε η ανηψιά μας από τον αδερφό του άντρα μου και αφού έγινε και ο γάμος μας, μου ζήτησε να την φωνάζω γιαγιά και τον πεθερό μου παππού. Και αυτό το κάνουν και πολλοί άλλοι απ' ό,τι ακούω...

Άντε βγάλε άκρη!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα κορίτσια!!!!

Πολύ ωραίο το θεματάκι!

Λοιπόν, το δικό μου πρόβλημα ελιναι οτι ΘΕΛΩ να τους λέω μαμά - μπαμπά και ΘΕΛΩ να τους μιλάω στον ενικό.....

Ακόμα όμως τους μιλάω στον πληθυντικό και δεν τους αποκαλώ με κανένα όνομα.... αν θέλω να τους πω κάτι θα περιμένω να με κοιτάξουν ή θα πάω μπροστά τους και θα τους μιλήσω. Όταν είμαι σπίτι τους και μιλάω με τον άντρα μου ή την κουνιάδα μου θα πω: "πάω να βοηθήσω την μαμά να στρώσει το τραπέζι.." ή θα πω στην πεθερά μου: " ο μπαμπάς δεν σχόλασε ακόμα;" Αλλά μέχρι εκεί. Στον αδερφό του πεθερού μου όπως και στον παππού μιλάω από την αρχή στον ενικό και χωρίς να έχω κανένα κόλλημα.

Πιστεύω πως είναι σεβασμός να τους μιλάω σαν να είναι δικοί μου γονείς και οχι σαν να ειναι δυο "ξένοι" για εμένα....

αλλά ντρέπομαι...έλεγα οτι θα μου έλεγαν οι ίδιοι να κόψω τον πληθυντικό για να πάρω θάρρος...Η μαμά μου λέει πως δεν γίνεται τα πεθερικά μου να μου επιβάλουν τον τρόπο που θα τους μιλάω και οτι μόνη μου πρέπει να πάρω την απόφαση. Βέβαια κάθε φορά που της λέω οτι ακόμα τους μιλάω με το σεις και με το σας με κατσαδιάζει. Η αλήθεια είναι οτι είναι πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι και τους αγαπάω πολύ. Φταίει και ο αντρούλης μου λιγο που οταν αρραβωνιαστήκαμε και του είπα οτι θα μιλάω στους γονείς του στον ενικό, εκείνος μου είπε να μην το κάνω γιατί μπορεί να παρεξηγήσουν. Βλακείες είναι αυτά που μου είπε. Είμαι σίγουρη πως θα χαρούν ιδιαίτερα όταν τους αποκαλέσω μαμά & μπαμπά.

Ο άντρας μου μιλάει στους γονείς μου στον ενικό το τελειταίο δίμηνο, αλλά δεν λέει μαμά - μπαμπά. Απλά περιμένει να τον κοιτάξουν για να τους πει οτι θέλει.

Ούφ....δεν ξέρω πως να το χειριστώ...

Δημοσίευση

αχ βρε κοριτσάκια, και εγώ κάπου εκεί είμαι αλλά αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη και εγκλωβισμένη!

με τον άντρα μου είμαστε μαζί 5,5 χρόνια και από αυτά τον 1 είμαστε παντρεμένοι. Τους μιλάω λοιπόν στον πληθυντικό και τους λέω "κ..." και "κα..."

αλλά νιώθω περίεργα με αυτό και σκέφτομαι ότι δεν θέλω αργότερα να με ακούει το παιδί μου να λέω τους παππούδες του "κ." και "κα". Και εμένα όταν ήμουν μικρή θα με πείραζε να λέει η μαμά μου τη γιαγιά κα.Βασω. Εδώ στον πληθυντικό της μιλούσε και την έλεγε "μαμά" και μου κακοφαινόταν.

Σκέφτομαι ότι όσο τους αποκαλώ έτσι τους κρατάω και σε κάποια απόσταση συναισθηματική. Τους βλέπουμε που τους βλέπουμε σπάνια (οι άνθρωποι μένουν επαρχία) και νιώθω πως έχουμε πάρα πολύ τυπικές σχέσεις και ίσως αυτό δεν είναι πολύ καλό. Άλλωστε οικογένεια είμαστε και οι άνθρωποι μου φέρονται άψογα δεν μπορώ να πω. Είναι και οι δύο μορφωμένοι άνθρωποι και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο.

ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω. Αν πάλι αρχίσω να τους λέω μαμα και μπαμπά και δεν μου κολλάει ύστερα από λίγο τι θα κάνω, θα ξαναγυρίσω στο κ. και κα? ουφ θα σκάσω..

Δημοσίευση

εγω που δεν την συμπαθω πρεπει να την αποκαλω καπως?ειναι σκληρος κ ψυχρος ανθρωπος...αυριο μεθαυριο δεν θελω να εχει πολλες σχεσεις με τα παιδια μας οποτε...?

θεωρω ομορφο τις νυφες κ τους γαμπρους που αποκαλλουν τους πεθερους πατερα ή με καποιο γλυκο υποκοριστικο...αλλα συγγνωμη αυτο δεν εξαρτατε απο το τι "θαρρος" θα σου δωσουν? αν πχ ειναι απομακροι πως να τους φωναξεις μαμα-μπαμπα?

μπροστα στο παιδι...νομιζω καλο ειναι ναυπαρχει ενα κλιμα ζεστασιας...ενα παιδι νιωθει ασφαλεια οταν ειναι δεμενη μια οικογενεια κ ολα τα μελη εχουν την ιδια αγαπη κ αντιμετωπιση!

Δημοσίευση

αχ και εγω μια πο τα ιδια....να σας πω οτι απο την αρχη τους μιλουσα στον πληθυντικο και τωρα δεν μου βγαινει...αλλα μου ειπαν να τους μιλαω στον ενικο και μου το λενε συνεχεια...αλλα δεν μου βγαινει τι να κανω????σε καποια φαση που λεγαμε για το αν θα ελεγα τους γονεις του νικου μαμα και μπαμπα ειπα οτι καλοι χρυσοι τους αγαπαω αλλα μεχρι εκει....μαμα και μπαμπα εχω....το θεμα ειναι τελικα τι νιωθεις και οχι πως το λεσ και γιατι το λες.....αυτα και απο εμενα.....

Δημοσίευση

maryloo το ίδιο πρόβλημα έχουμε : )

να ξεκαθαρίσω κάτι όμως. Το ότι θα λέω τα πεθερικά μου μαμά και μπαμπά δεν σημαίνει ότι δεν έχω γονείς ή δεν αγαπάω τους γονείς μου. Αυτοί με γέννησαν και είναι μοναδικοί.

Απλά θεωρώ πως μετά το γάμο το ζευγάρι γίνεται ένα, και αφού εγώ και ο καλός μου είμαστε ένα και το αυτό, τότε είναι και οι γονείς του δικοί μου γονείς.

Το κακό είναι πως ενώ νιώθω πως τα πεθερικά μου αισθάνονται άβολα με τον πληθυντικό δεν μου ζητάνε να τους αποκαλώ στον ενικό, έτσι θα έβγαινα και εγώ από τη δύσκολη θέση.

Σκέφτομαι όταν με το καλό μείνω έγκυος και τους το ανακοινώσουμε, να αρχίσω από τότε να τους φωνάζω μαμά και μπαμπά. Αλλά δεν ξέρω ακόμη..δεν έχω καταλήξει.

από την άλλη σκέφτομαι και τους γονείς μου μήπως στεναχωρηθούν ή τους κακοφανεί ειδικά στην αρχή.

Δημοσίευση

Τα δικά μου πεθερικά είναι χρυσοί άνθρωποι...Ειλικρινά.

Όμως δεν μπορώ με κανένα τρόπο να τους αποκαλέσω μαμά και μπαμπά και βασικά δεν θέλω...

Εχουμε μία μαμά και έναν μπαμπά και αυτούς μόνο μπορώ να αισθανθώ έτσι...

Οπως ανέφεραν και κάποια κορίτσια , απλά τους μιλάω όταν με κοιτάνε ή πηγαίνω κοντά για να πω ότι θέλω ;)

Τι να κάνω , αυτό μου βγαίνει!!! :P

Δημοσίευση

KALHMERA KORITSIA.SIGA MHN TOUS PV MAMA KAI MPAMPA!MAMA MOU KAI MPAMPAS MOU EINAI AUTOI POU ME MEGALVSANE ME ANAUREPSANE ME SEBONTAI EGV TOUS APOKALV KYRIA KAI KYRIO TADE KAI TOUS MILAV STON PLHTHINTIKO OTAN PERASOUN TA XRONIA THA TOUS MILAV STON ENIKO KAI MONO ME TA ONOMATA TOUS!E OXI MAMA THN MEGERA :laugh: O PETHEROULIS MOU EINAI KALOS KAI EIMAI PIO ANETH MAZI TOU ALLA KRATAV AKOMA APOSTASEIS OSO MPORV GIATI AUTH THELEI NA XONETE SE OLA

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

den tha mporousa pote na tin apokaleso mama ,exo mama,prospathisa na tous fonazo me ta onomata tous ,gurise loipon i pethera mou k leei tou antra mou,na peis tis giotas oti den exoume tin idia ilikia g na mas fonazei me ta onomata mas,opote k ego pleon tous koitao k tous milao,k ama koitane allou,apla milao!

Γιωτάκι μου και εγώ το ίδιο κάνω…

Απλά μιλάω - στον πληθυντικό πάντα - και της απευθύνομαι όταν με κοίτα.

Δεν βρίσκω τίποτα κατάλληλο να την προσφωνήσω.

Είναι και ίσα με τη γιαγιά μου στα χρόνια.

Έλεος …

Δημοσίευση

Εγω δεν μπορω να τους πω ετση. Αν και μπροστα σε άλλους τα δικα μου πεθερικα ειναι Αγγελοι, απλά δε μου βγαινει. Τους μηλάω στον πλυθηντικό αλλα η μαμα μου και ο μπαμπας μου ειναι οι γονεις μου και δεν τους αλλάζω!!!

Δημοσίευση

ΚΑΙ ΕΓΩ Κο ΤΑΔΕ ΚΑΙ Κα ΤΑΔΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΩ. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ. ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ΜΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΑ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΤΗΣ (ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ...) .ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΛΟΙΠΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝΕ ΝΑ ΛΕΩ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΥΡΝΑΝΕ ΟΛΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΛΕ ΚΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΕ ΛΕΕΙ Η ΝΥΦΗ ΣΟΥ????ΕΚΕΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΥΜΠΩΝΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΝΥΦΗ ΣΟΥ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΤΙΜΩ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ. ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΙΚΟΣ ΤΟ ΔΕ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΛΕΕΙ ΜΑΣΤΡΟ-ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ :)

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

den tha mporousa pote na tin apokaleso mama ,exo mama,prospathisa na tous fonazo me ta onomata tous ,gurise loipon i pethera mou k leei tou antra mou,na peis tis giotas oti den exoume tin idia ilikia g na mas fonazei me ta onomata mas,opote k ego pleon tous koitao k tous milao,k ama koitane allou,apla milao!

Ε είσαι Θεά!!!! Κάτι παρόμοιο κάνω κι εγώ αλλά όχι για το λόγο που το κάνεις εσύ! ;)

Εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα.. Παλιότερα είχα γράψει για τις άψογες σχέσεις που έχω με τα πεθερικά μου! Δε λέω, σαν άνθρωποι έχουν κι αυτοί τα κουσούρια τους, αλλά στο σύνολο και σε θέματα που καίνε, είναι απλά ΑΨΟΓΟΙ!!!! Η πεθερά μου δε, χαλί να την πατήσεις! Είμαι απίστευτα τυχερή!

Αλλά παρ' όλ' αυτά δε μου βγαίνει το μαμά ή το μπαμπά! Όπως λες κι εσύ μαμά και μπαμπά έχω. Δεν είναι αυτοί οι γονείς μου. Έτσι το βλέπω.. Μπορεί να κάνω λάθος.

Τον πεθερό μου τον φωνάζω "πεθερέ" και το γουστάρει γιατί κι αυτός με φωνάζει νύφη! ;)

Την πεθερά μου ακόμα δεν έχω βρει πως να τη φωνάζω... Οπότε κάνω αυτό που κάνεις κι εσύ. Απλά της μιλάω. Και αν είναι σε άλλο δωμάτιο και θέλω κάτι να της πω, πηγαίνω μπροστά της για να της το πω και να καταλάβει ότι μιλάω σε αυτήν! :P Ε, καμιά φορά το καταλαβαίνει και χαμογελάει, αλλά σαν πολύ διακριτική που είναι δε με έχει πει ποτέ τίποτα!

Α! Μόνο μία φορά που ήταν η μαμά μου μπροστά και την αποκάλεσα "πεθερούλα", στο σχόλιο της μαμάς μου "Καλά Ιφιγένεια, πεθερούλα την αποκαλείς? Μαμά σου έγινε (και η πλάκα είναι ότι σοβαρολογούσε)!!" :blink: εγώ κατάπια τη γλώσσα μου και η πεθερά μου χείμαρρος! Καλά βρε Μάρω, μαμά δεν έχει το κορίτσι? Εσύ είσαι η μαμά της, μάνα είναι μόνο μία, κτλ κτλ κτλ κτλ...

Τη λένε Βασιλική και τη φωνάζουνε Κούλα. Ε τώρα τελευταία ο μπαμπάς μου βάλθηκε να της το αλλάξει και τη φωνάζει Βάσω. Ε, καμιά φορά κοροιδευτικά τη φωνάζω Βασούλα και νομίζω πως της αρέσει!

Αλλά μαμά.... ΠΟΤΕ!! Πωπω.. που να μην την αγαπούσα τόσο!

Τι κακιά που είμαι! :P :woohoo:

Δημοσίευση

Αχ κορίτσια, τι καλά που δεν είμαι η μόνη ;) .

Κρατάω αποστάσεις για να μην μας ανέβουν στο σβέρκο. Κυριος κ Κυρία και πληθυντικος μαζί...

Πότε δεν μου ζητήσανε ενικό και απο μόνη μου , δεν υπάρχει περίπτωση να το γυρίσω.Και εγω σε θείους και στη γιαγιά του μιλάω στον ενικό και τους λέω θεία κ θείε κ γιαγιά.

Με την πεθερά μου μπορεί να μου βγεί ο ενικός κάποια στιγμή, με τον πεθερό μου ΠΟΤΕ :angry: .

Οι ανθρωποι αυτοί μου φέρονται καλα , αλλά και μόνο το γεγονός οτι κατα καιρούς δεν έχουν σεβαστει την απουσία της μαμάς μου είναι αρκετο για να κρατάω τις αποστάσεις... Έχουν κάνει απίστευτα πράγματα, αλλά θα σας τα πω σε κάποιο αλλο πόστ...

Δημοσίευση

Α! Τον πληθυντικό μου τον κόψανε από την πρώτη στιγμή, την ημέρα που μάθαμε ότι είμαι έγκυος και πήγα σπίτι τους (ανύπαντροι ήμασταν ακόμα με τον άντρα μου).

Ο άντρας μου τη μαμά μου την αποκαλεί μαμαΜάρω (θα τον σκοτώσω.. αυτός βάζει ιδέες στη μαμά μου) και τον μπαμπά μου "πεθερέ".

Αυτό που λέει η mama_xina το κάνω κι εγώ καμιά φορά. Τη φωνάζω γιαγιαΚούλα.

Δημοσίευση

Καλημέρα και απο εμενα.Εγω βασικά τους φωνάζω μαμα και μπαμπα αλλα δεν μου βγαίνει με ευκολια.

Πριν παντρευτω τους μιλουσα στον πληθυντικο κα... κε...Οταν ορισαμε ημερομηνια γαμου λεω καποια στιγμη στον άνδρα μου "να παμε τα πραγματα στο σπιτι της μανας σου" παρουσια της πεθερας μου, και απανταει εκεινη "στο σπιτι της μανας μας!!".Απο εκεινη τη στιγμή προσπαθουσα να τους φωναζω μαμα,μπαμπα αλλα δεν μπορουσα.Μετα απο παροτρυνση και του αντρα μου τελικα τους αποκαλω μαμα,μπαμπα.

Βεβαια, η πεθερα μου με θεωρει παιδι της και οντως το λεει σε αντιθεση με τον πεθερο μου που δεν μπορει να με δει ετσι,με θεωρει ξενη,και οτι θελει απευθυνεται στο συζυγο μου. :S

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...