Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Διαβάζοντας τα θέματα που αφορούν την διατροφή των παιδιών μας μπερδεύτηκα. Σε άλλες μαμάδες τα παιδιά αρχίζουν στους 4 μήνες ριζάλευρο, κρέμες κλπ κλπ. Εμένα η παιδίατρος δε με αφήνει ούτε φρούτα να του δίνω. Επιμένει στον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι τους έξη μήνες.

Λέει ότι είναι ήδη αρκετά στρουμπουλός για να του δώσει ρυζάλευρο. Θα πάει στους έξη μήνες κατευθείαν σε φαγητά με μικρή μεταβατική περίοδο από κρέμες και φρουτακια. Άμα ήταν αδυνατούλης ίσως και να του έδινε . Εσάς πότε σας δωσανε φρουτακια και γενικά στα 4 τι έτρωγε το μικρούλη σας.

Δημοσίευση

Τα παιδακια που θηλαζουν, θηλαζουν αποκλειστηκα μεχρι 6 μηνων!

Και εγω απο 6 μηνων ξεκινησα, και ξεκινησα τα παντα!

Φρουτα, σουπα, κρεμα!

Μην ανχωνεσαι και θα ερθει και η δικια σας σειρα!

Δημοσίευση

Μεχρι τον 4ο μηνα το μωρο δεν εχει την ικανότητα να φάει στερεες τροφες . Παλιότερα υπήρχε η οδηγία να ξεκινουν τα μωρα στερεες τροφες μολις κλεισουν τον 4ο μηνα .

Η ΑΑΠ συστήνει την εισοδο των τροφών -ακομα και για τα μωρα που ΔΕΝ θηλάζουν - μετα τον 6ο μηνα .

Δεν καταλαβαίνω την βιασύνη να φαει το μωρο στερεες τροφες . Γαλα

θα πινει αποκλειστικά για 6 μηνες μονο ενω απο τα υπολοιπα θα τρωει μια ζωή !

Δημοσίευση

emeis 4 minon k 10 imeron ksekinisame deila deila froutakia k ruzalevro,xairomai pou ksekinise noris dioti etroge mia me 2 koutalies ,otan egine pleon 5 minon k ksekinisame fagito (i itan 6 den kalothumamai) to paidi eixe mathei na troei me to koutali ,kata tin paidiatro mou ta paidakia pou argoun na ksekinisoun sterees exoun mia tasi na ta theloun ola alesmena mexri 3 eton (kata leksi tis),ego afto pou paratirisa einai oti eixe varethei na pinei mono gala

Δημοσίευση

Το δευτερο τικερακι εκφράζει αυτο που ζουμε ! :laugh:

Δεν συμφωνω καθολου με την παιδιατρο σου! Αντιθέτως θα ελεγα οτι τα παιδιά που αργουν να ξεκινήσουν δεν χρειαζεται καν να περάσουν το διαστημα με τα αλεσμένα . Εχουν περισσότερα δοντια , εχει δυναμώσει πολυ ο λαιμος τους και μπορουν να μασήσουν κανονικότατα .

Βεβαια ποτε δεν ξεχνάμε τις ιδιαιτεροτητες καθε μωρου !

Δημοσίευση

καλημερα! εμενα ο μπεμπουλησ εινσι 6 μηνων ακριβως σημερα και ξεκινησαμε κρεκα βανιλια απο 5 και φρουτοκρεμα πριν 10 μερες.γνωμη μου παντωσ ςιναι να ακουσ τον παιδιατρο σου.δεν ειναι τιποτα στανταρ.καθε γιατροσ εχει την αποψη του και νομιζω οτι ολεσ εχουν κατι σωστο! πολλα φιλια. :kiss::kiss:

Δημοσίευση

Αυτο ακριβώς σταυροπηνκουηνε μου. Ο καθένας το κοντο του και το μακρύ του. Δεν βιαζομαι να ξεκινησει στερεες τροφές, μου αρεσει που θηλαζει και μαλλον αρεσει και σε αυτόν αφου ακομα και να μη φαει ζηταει στηθος για να ηρεμησει, Αλλα παρα πολλες φιλες μου μολης εκλεισαν τον 4ο ξεκινησαν ρυζαλευρο σε μικ΄ρες ποσότητες. Εμας τιποτα. Ειπε οτι μολης μπει στον 6ο θα του δινω πολύ μικρες ποσότητες απο βρασμενα φρουτα και γιαουρτακι - θα μου πει εν καιρο τη φρουτα και ποσο, και μολης κλεισει τα 6 θα ξεκινησουμες φαγητα πουρε λαχανικων στον ατμο και μετα κρέας.

Αλλά αυτός ήδη αρχηζει να βγαζει δόντια, χτες ενιωσα ενα πανω αφηστε που στο 6ωρο που λειπω πινει 3 μπουκαλακια των 150 γαλα δικό μου. Δεν ξέρω αν θα μπορω να "αρμεξω" παραπάνω στους δυο μηνες που εμειναν.

Δημοσίευση

καλημερα και απο μενα

εμεις την αλλη βδομαδα κλεινουμε τον 6 και ακομα θηλαζουμε αποκλειστικα

τωρα που θα τον κλεισει θα δωσουμε φρουτακια και φαγητακι

μην ανησυχεις θηλαζε το οσο μπορεις και θα φαει και φρουτο και φαγητο καποια στιγμη αν ειναι καλα και με τα κιλα μην ανησυχεις καθολου

και εγω περιμενω πως και πως να αρχισει να τρωει θελω να την δω να τρωει με κουταλι χαχα

φιλακια

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...