Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ποιες ειναι αραγε οι "κακες" μανες και ποιες οι "καλες"??

τις "κακες" τις αναλυσαμε.

οι "καλες" ομως ποιες ειναι??

ειναι αυτες που ειναι συνεχεια πανω απο τα κεφαλια των παιδιων τους και δε τα αφηνουν να παρουν ανασα??

ειναι αυτες που τα μπουκωνουν με φαγητο ολη μερα??

ειναι αυτες που για να τα "βοηθησουν" να πετυχουν στη ζωη τα πιεζουν να παιρνουν σε ολα τα μαθηματα αριστα και τα γεμιζουν ανασφαλειες και αγχος??

ειναι αυτες που τους κανουν ολα τα χατηρια και καταληγουν τα παιδια τους να ειναι κακομαθημενα και σπαστικα??

ειναι αυτες που λενε "κοιτα τη μαρια τι καλη μαθητρια που ειναι, τι καλους τροπους που εχει, τι καλα που παιζει" δηθεν για να τα παραδειγματισουν και κανουν τα παιδια τους να νιωθουν κατωτερα απο τα αλλα??

για μενα το σωστο ειναι καπου στη μεση.

το παιδι σου θα το αγκαλιασεις, θα το φιλησεις, θα του μιλησεις γλυκα, θα το μαλωσεις, θα το βαλεις τιμωρια, θα του δωσεις μια στο πισινο αν δε σε ακουει.

ο σωστος δρομος ειναι σχεδον παντα καπου στη μεση.

τα παιδια μας πιστευω οτι τα φεραμε στη ζωη για να τα κανουμε ευτυχισμενα και να τα βοηθησουμε μεγαλωνοντας να βγαλουν τον καλυτερο εαυτο τους.

ο καθε γονιος πρεπει να κανει οτι καλυτερο μπορει

μακαρι μονο να ηταν παντα ευκολο.

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

χαιρομαι που συμφωνει καποιος μαζι μου

απο τοτε που γεννησα ακουω συνεχεια τι θα επρεπε να κανω

λες και οτι κανω για τη μικρη ειναι λαθος.

5 μηνες ειμαι μαμα εχω να μαθω πολλα ακομα

κανεις δε κοιταει τα δικα του λαθη

Δημοσίευση

Κορίτσια επειδή θίξατε το ξύλο...θα συμφωνήσω απόλυτα με την Κάσση...από μικρή έχω φάει αρκετό ξύλο..σε σημείο να έχω μελανιές..και μπορώ να πω ότι έχω φτάσει παρόλο που οι γονείς μου έκαναν και κάνουν ακόμη τα πάντα για μένα, να μην μπορώ να αισθανθώ τρυφερότητα γι αυτους τους ανθρώπους..λυπάμαι που το λέω γιατι ξέρω ότι με αγαπούν ως το κοκκαλο αλλά το ξύλο είναι ότι χειρότερο μπορεί να δώσει ένας γονιος στο παιδί του...θυμάμαι έφτιαχνα ζωγραφιές για να της δείξω την αγάπη μου κι ενώ της θαύμαζε στην αρχή κι ένιωθα τα συναισθήματά μου να βρίσκουν ανταπόκριση, το αμέσως επόμενο λεπτό άρχιζε τη μουρμούρα και το ξύλο όχι βέβαια χωρίς λόγο ...δε με χτυπούσαν στα καλά καθουμενα, αλλά μου χάλαγε όλο αυτό το όμορφο συναίσθημα που ένιωθα για εκείνην κυριως και μετά για τον μπαμπά μου γιατί με εκείνον ήμουν πιο απομακρυσμένη..έδερνε πιο πολύ.Εφτασα σε σημείο να μην μπορώ να εκφράσω την αγάπη μου σε εκείνους γιατί δεν ξέρω πλέον αν είναι αγάπη..παρόλο που στενοχωριέμαι γι αυτο..όμως ακόμη και τώρα δεν το έχουν πολυμετανοιώσει..αν τους ρωτήσεις ήμουν ένα δύσκολο παιδί..από μωρό και υπερβολική καθώς τους τα κουβέντιαζα μέχρι πρόσφατα..πως είναι δυνατόν να έχω κολλήσει σε αυτό...λένε!

Όχι κορίτσια..το ξύλο είναι ότι χειρότερο για την παιδική ψυχολογία..όταν βλέπω το παιδί μου να ε παίρνει αγκαλιά και να μου χαρίζει φιλιά..δεν συγκρίνεται με τίποτε στον κόσμο..και αυτό δε θέλω να το χάσω ποτε..μα ΠΟΤΕ!! Και το ξύλο είναι ένας τρόπος να χάσουμε αυτη την τρυφερότητα με τα παιδιά μας..Κάθε μέρα..κάθε στιγμή αναρωτιέμαι αν φέρομαι σωστά..και μέχρι στιγμής από όσα έχω δοκιμάσει ένα πιάνει σίγουρα!! Η τρυφερότητα..όσες φορές μου αστράφτει χαστούκια, με δαγκώνει ,μου τραβάει τα μαλλιά κτλ...μόλις τον χαιδέψω λίγο και τον πάρω αγκαλίτσα..αμέσως αρχίζουμε τα φιλιά...και Κάσση μου έχεις δίκιο..η τιμωρία το γνωρίζω ήδη από το Πανεπιστήμιο έχει πάψει να υφίσταται σαν μέσο διαπαιδαγώγησης..απλώς κανα δυο φορές κόντεψα να βγω εκτός ελέγχου γι αυτό και προτίμησα κάτι τέτοιο..βέβαια προκειμένου να το δείρω μου φάνηκε καλύτερο αλλά όχι το ιδανικότερο..

Δημοσίευση

hope_89 έγραψε:

Έφη,κι εγώ συμφωνώ :)

Πράγματι όλοι θέλουν μόνο να κατακρίνουν τις νέες μανούλες :dry: Είναι πολύ εκνευριστικό να σου κάνουν υποδείξεις για το πως θα μεγαλώσεις το παιδί σου!!! :angry:

Νέλλη μου ακρίβώς αυτό..δε θα δεχτώ ποτέ και από κανέναν σχόλια για το αν είμαι καλή ή κακή μητέρα. Εγώ θα έλεγα ουτε το παιδί μου μπορεί να με κρίνει...κανένας! Ετσι είμαι εγώ σαν μητέρα και προσπαθώ προσωπικά για το καλύτερο...συμβουλες πάντα ευπρόσδεκτες..αλλά όχι κριτική!! Δεν γεννηθήκαμε γονείς , ουτε σπουδάσαμε κιολας το επάγγελμα του γονέα..γονέας γίνεσαι..ακόμη και μέχρι τα γεράματα φτιάχνεσαι..ποτέ δε σταματάς να βελτιώνεσαι..οι δικοί μου γονείς σήμερα είναι ΄καλύτεροι από ότι ήταν σε μένα και αυτό το χαίρομαι..γιατί τους βλέπεις πλέον να μη μιλάνε για ξύλο...αλλά για όμορφη συμπεριφορά..όταν με βλέπουν καμιά φορά να μαλώνω το Δημητράκη..έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμη σαν γονείς..και που είστε...ακόμη δεν είδατε τίποτα!!!!! :P :laugh:
Δημοσίευση

Τυρογαριδάκι, κι εγώ περίπου μια απ' τα ίδια. Εγώ ξύλο έτρωγα από τη μάνα μου και σπανιότατα απο τον πατέρα μου. Καλά, μη φανταστείτε με το ζωνάρι, που είπε και μια κοπέλα. Αλλά πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο, ιδίως όταν είναι παράλογο. Π.χ., εγώ ανέκαθεν είχα προβλήματα με τον ύπνο. Ε, λοιπόν, η μάνα μου με έδερνε επειδή δεν μπορούσα να κοιμηθώ και τους ταλαιπωρούσα. Είναι λογική αυτή; Ίσως να πίστευαν ότι το έκανα επίτηδες, τι να πω...

Οι γονείς μου μας έκαναν και μεγάλοι και δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία από κάποια φάση και μετά. Μιλούσαμε τελείως άλλη γλώσσα και βέβαια συνεχίζουμε να μιλάμε.

Καλά, κι εγώ δε σημαίνει ότι δε θα δώσω ένα μπατσάκι στα παιδιά μου, αλλά αν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Δημοσίευση

Τυρογαριδάκι, κι εγώ περίπου μια απ' τα ίδια. Εγώ ξύλο έτρωγα από τη μάνα μου και σπανιότατα απο τον πατέρα μου. Καλά, μη φανταστείτε με το ζωνάρι, που είπε και μια κοπέλα, ούτε μελανιές είχα, πιο ήρεμα πράγματα. Αλλά πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο, ιδίως όταν είναι παράλογο. Π.χ., εγώ ανέκαθεν είχα προβλήματα με τον ύπνο. Ε, λοιπόν, η μάνα μου με έδερνε επειδή δεν μπορούσα να κοιμηθώ και τους ταλαιπωρούσα. Είναι λογική αυτή; Ίσως να πίστευαν ότι το έκανα επίτηδες, τι να πω...

Οι γονείς μου μας έκαναν και μεγάλοι και δεν είχαμε καμία απολύτως επικοινωνία από κάποια φάση και μετά. Μιλούσαμε τελείως άλλη γλώσσα και βέβαια συνεχίζουμε να μιλάμε.

Καλά, κι εγώ δε σημαίνει ότι δε θα δώσω ένα μπατσάκι στα παιδιά μου, αλλά αν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Δημοσίευση

Νασαι καλά Ελένη μου! Κάθε νέα γενιά επειδιώκει να γίνει καλύτερη από την προηγουμενη ..κι αυτό είναι ο στόχος μας σαν είδος..να καλυτερεύουμε ακόμη κι αν ζήσαμε τέτοιες καταστάσεις..Σήμερα μιλούσαμε στο σχολείο για το ξύλο..ρώτησα τους μαθητές μου ποιοι έχουν φάει έστω και λίγο ξύλο...παιδιά δε θα το πιστέψετε...όλα!!!! Όλα είχαν φάει ξυλο!!! Απίστευτο...τους είπα λοιπόν ότι υπάρχουν γονείς που δίνουν ξύλο γιατί νομίζουν ότι έτσι πρέπει..δεν πειράζει τουε είπα..ξέρουμε ότι το κάνουν επειδή κι εκείνοι έφαγαν ξύλο και νομίζουν ότι αυτό είναι το σωστό αν και δεν είναι...μιλήσαμε είπαμε πολλά...και ξέρω ότι τους ενοχλεί αυτο το θέμα..

Δημοσίευση

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ "ΣΠΕΡΝΟΥΝ" ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ

ΑΡΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

ΝΑ "ΣΠΕΡΝΟΥΝ" ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ

ΦΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ!!! :angry:

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΡΙΑ Ή ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Ή ΙΔΡΥΜΑΤΑ ! :angry:

ΞΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ

ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΝΑ

ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ... Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΜΑΝΑ

ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΙΣΤΙΚΑΝ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!! :)

Δημοσίευση

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 1

ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ 2 ΠΑΙΔΙΩΝ 6 ΚΑΙ 3ΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ, ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΑΦΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ 18, ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ (ΧΟΡΤΑΤΗ ΠΛΕΟΝ) ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ...

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΙΝΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ Κ..Ο ΑΣΗΜΙ ΠΑΝΟΦΩΡΙ, ΜΑΛΛΙ ΠΛΑΤΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΓΙΟΝ.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΜΑ!!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 2

ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ (ΜΕΧΡΙ ΤΑ 14 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΡΑΨΑΝΕ ΩΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΥΓΟ) ΕΝΩ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΡΑΒΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ. ΕΠΙΣΚΕΠΕΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΒΓΕΝΕ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΟ) ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ!!!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Νο 3

ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ 2 ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!!!

ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΑΚΕΤΟ!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry::angry::angry: ΚΑΙ :laugh: :laugh: :laugh:

line_m123_beg_40_time_1242964800_text_cf20c9dcf3efede1f220f4ef20e1e3eff1dceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Δημοσίευση

Αγγελική...εσ'υ ξέρεςι καλύτερα από τον καθένα τι θέλει ο μικρός Ιάσωνας..μην ακούς κανέναν που το παίζει γονιος..κανέναν! Το ευτύχημα είναι ότι από τη δική σου τη μητέρα..που όπως λες μάλλον δεν ήταν και ότι καλύτερο...βγήκε μια υπέροχη μανουλα..Εσυ! Βέβαια από ότι κατάλαβα με τη φροντίδα του μπαμπά σου...καμιά φορά ο ήρωας είναι μόνο ο μπαμπας μας τελικά..

Δημοσίευση

καλημερα...

πανω κατω συμφωνω με οσα λετε...

δεν ειπα σε καμμια περιπτωση οτι ειναι καλο να μεγαλωνουν τα παιδια διχως ορια!

θεωρω δικαιο να συμπεριφερετε μια μαμα στο παιδι της με σεβασμο.

μια μανα που δεν δεχετε λαθη απο το παιδι της και συμπεριφερετε σε αυτο με τροπο...που ουτε στα ζωα δεν τολμας...τοτε για μενα ειναι κακη μητερα! ναι δεν ειναι κανενας ικανος να κρινει μια μανα...οκ δεν ξερεις τι εχει προηγηθει..αλλα θεωρω οτι μα οτι κ αν εχει προυγηθει το παιδι τι φταιει?

το παιδι ειναι η εικονα του εαυτου σου!

το παιδι ειναι ο καθρεφτης μιας οικογενειας!

αν ενα παιδι εισπραττει στο σπιτι βια...θα γινει απομακρο ή θυμομενο ή φοβισμενο παιδι

αν εισπραττει αγαπη θα γινει συναισθηματικο...

χωρις να συμαινει οτι αυτο ειναι παντα απολυτο!ναι εχει να κανει κ με το παιδι...αλλα το παιδακι εχει ενα μυαλο σαν σφουγγαρι...απορροφα οσα του προσερεις!

το πως θα γινει εχει να κανει με την ορεξη των γονεων να του διδαξουν πραγματα!

θελει υπομονη να κατσεις να μαθεις πχ σε ενα παιδι να μην ριχνει το φαγητο στο πατωμα...ναι οκ θα το πεις μια δε θα σε ακουσει θα το πεις δευτερη...παλι τα ιδια θα το πεις τριτη και στην τεταρτη θα τις φαει! δεν μιλαμε για "σαπισμα"...αλλα εχετε σκεφτει μηπως αν αυτη την σφαλιαρα στον πωπο την αντικαταστουσαμε με μια λογικη εξηγηση...μηπως θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα?

αν αντι να του φωναζεις του παιδιου...καθοσουν και του ελεγες "δεν πεταμε το φαγητο κατω γιατι μετα δεν θα εχουμε αλλο και θα πειναμε και ασε που η μαμα κουραζετε να καθαριζει"...μπορει να χρειαστει να το πεις δεκα φορες...αλλα θα καταληξεις να εχεις ενα παιδι που σεβετε τον κοπο σου και οχι ενα παιδι που φοβαται οποτε σηκωνεις το χερι σ ή που εχει περασει στο μυαλο του το ξυλο ως φυσικο επακολουθο των λαθων του ή ενα παιδι αναισθητο ... και μετα αν στην παιδικη χαρα κτυπησει καποιο αλλο παιδι θα πει η φανταστικη μητερα..."ωχ συγγνωμη δεν ειναι επιθετικος πρωτη φορα μου τυχαινει...μηπως το προκαλεσε το αλλο παιδακι?" ...μπα! ενα παιδι κανει οτι βλεπει! χωρις να σημαινει οτι ειναι απολυτο αυτο! μπορει να μην της εχει φαει το ιδιο...αλλα να ειδε καποιον αλλον να τις τρωει...και να μην εκατσε κανενας με υπομονη να εξηγησει για ποιον λογο δεν πρεπει να ειμαστε επιθετικοι!

ξερω μαμαδες που εχουν την υπομονη κ την ορεξη και εξηγουν στα παιδια τους πραγματα που ακομη και ενας ενηλικας δεν κατανοει ευκολα! πχ.ηταν μια μαμα κ το παιδι της ηθελε κατι παπουτσια lelykelly...(ναι ναι τα γνωστα) και το παιδι αρχισε να κτυπιετε στο πεζοδρομιο να φωναζει και να κλαιει! η γυναικα εκεινη ειχε την οικ.δυνατοτητα να της αγορασει οχι ενα αλλα δεκα ζευγαρια παρολα αυτα γυρησε και ειπε στο παιδι της "δεν μπορουμε να τα αγορασουμε τωρα γιατι εχεις παπουτσια καινουρια" το κοριτσακι εβγαλε τα παπουτσια κ ειπε οριστε τωρα δεν εχω κ θα μου παρεις αυτα ...τι θα ειχε κανει μια "κακια μαμα"? ναι ναι θα της ειχε χωσει καμμια σφαλιαρα να ερθει στα ισα της! εκεινη ομως γυρησε και της ειπε (θα σας το πω ακριβως) "ΑΝΘΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟΣ,ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΥΝΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ" ...οκ θα πειτε δεν σκεφτοντε ολα τα παιδια το ιδιο...δεν ειναι ολα ευκολα παιδια... η Ανθη ειναι ενα μοναχοπαιδι οικονομικα ευκαταστατης οικογενειας η μητερα της δουλευει οποτε ναι ειναι ενα πολυ δυσκολο παιδι! εκεινη τη μερα ομως φορεσε τα παπουτσια της και ζητησε συγγνωμη! οσο γινοταν αυτο το σκηνικο η μητερα της ειχε δεχτει πικροχολα σχολια του τυπου δεν ντρεπεσε να το αφηνεις να κλαιει? εαν την ειχε κτυπησει θα ειχε ακουσει "τσ τσ τι κακια μανα" αν της ειχε φωναξει ...παλι το ιδιο! προτιμησε να γραψει τις κατινες και να ασχοληθει με το παιδι της οπως αυτη θεωρησε σωστο και ειχε το καλυτερο αποτελεσμα! αν την ειχε δειρει...θα την βοηθουσε να γινει πιο υπευθηνη κ καλη?

Δημοσίευση

Καλησπέρες!!!!!

Να διευκρινήσω οτι το δικό μου παιδί που έγραψα εννοώ το πνευματικό μου παιδί όχι το βιολογικό !!!! που πέρασε δύσκολα με τη μαμά του και εγώ ήμουν αυτή που το προστάτευα..!!δοξα τω θεω ζει καλύτερα αλλά όχι ιδανικά σε καμία περίπτωση...

Αν ήταν το δικό μου παιδί και μου το είχαν χτυπήσει ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :woohoo: :woohoo: :woohoo: οποιος το έκανε , θα τον κατασπάραζα!!!

Θα συμφωνήσω με τη χήνα !!!!Τέλεια τα γραφόμενα στο τελευταίο μήνυμα ...ΣΕΒΑΣΜΟΣ είναι η μαγική λέξη...κι αν σέβεσαι το παιδί σου σαν υπόσταση σαν όν !δεν θα το κακοποιήσεις ποτέ και ούτε θα το εξευτελίσεις...!

Συζήτηση και πάλι συζήτηση και εξήγηση!και ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ υπομονή!!!

Τα όρια ποιος είπε οτι μπαίνουν με το ξύλο ή τη δυνατη φωνή ?Αλοίμονο αν επειδή δε βαράμε τα παιδιά μας ή επειδή δεν γκαρίζουμε δεν έχουν όρια τα παιδιά μας!!!!!!

Τα παιδιά που τρώνε ξύλο είναι συνήθως αυτά που δεν έχουν καθόλου όρια!!!!!!!!!!!και έρχεται το ξύλο ή η γκαρίδα για να μπούν!!!!!

όσο για τη νέαν γενιά που είναι κάπως...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΜΙΑ Ή ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ...

Υπάρχουν τόσοι λόγοι αλλά κυρίως η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ουσιαστικά και η έλλειψη επικοινωνίας με τους γονείς και η απουσιά της μαμάς που αναγκάστηκε να βγει για δουλειά...και έχασε τη μπάλα...!

το παιδι ειναι η εικονα του εαυτου σου!

το παιδι ειναι ο καθρεφτης μιας οικογενειας!

Με αυτη τη φράση της Χήνας κλείνω!!

Κανείς δεν είναι τέλειος όλοι κάνουμε λάθη θα κάνουμε κι εμείς αλλά με σεβασμό και αγάπη ! μόνο καλύτερα θα είναι!

Δημοσίευση

tirogaridaki έγραψε:

Αγγελική...εσ'υ ξέρεςι καλύτερα από τον καθένα τι θέλει ο μικρός Ιάσωνας..μην ακούς κανέναν που το παίζει γονιος..κανέναν! Το ευτύχημα είναι ότι από τη δική σου τη μητέρα..που όπως λες μάλλον δεν ήταν και ότι καλύτερο...βγήκε μια υπέροχη μανουλα..Εσυ! Βέβαια από ότι κατάλαβα με τη φροντίδα του μπαμπά σου...καμιά φορά ο ήρωας είναι μόνο ο μπαμπας μας τελικά..

ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΤΥΠΑΓΑ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΓΑ ΤΑ ΓΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΟΜΟΥΝΑ, ΜΕΤΑ.

ΤΟ ΞΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΑΤΗΤΩΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ (ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΕΤΣΙ)... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ! ;)

line_m123_beg_40_time_1242964800_text_cf20c9dcf3efede1f220f4ef20e1e3eff1dceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Δημοσίευση

Aγγελικούλα !

Ακριβώς ! και βαφτιστηράκι μου ήταν πολύ βίαιο παιδί και είναι ακόμη...τι άλλο θα γινόταν...ιδίως στα ζώα που νιώθει οτι υπερέχει τα σακατεύει ...τώρα πια όχι ...αλλά πιο μικρός έβγαζε όλη του την ένταση στα γατάκια (ειχε γεννησει η γατα της γιαγιάς του) και μάλιστα κάποια σκοτώθηκαν απο τα χεράκια του!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ!!!!!!!!

Συμφωνώ δύσκολα όσο κι αν αντιδράς και δε δέχεσαι το ξύλο ή το κατακρίνεις ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα βιώματα είναι τόσο έντονα που η ιστορία επαναλαμβάνεται και με σένα...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣ..

Ο μικρός πάντα έλεγε στη μαμά του ΜΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ? (ΑΠΟ 3 χρονών) ποια μάνα θέλει να πονάει τα παιδιά της...δώσε μου μια πρέπει να μου δίνεις πολλές?? δε λυπάσαι που πονάω...κι αφού με χτυπάς θα σε χτυπάω κι εγώ...(κατεληγαν να αλληλοχτυπιούνται) επειδή είμαι κοντός νομίζεςι οτι θα με κάνεςι οτι θέλεις εγώ θα σε δαγκώσω αυτο πονάει πιο πολύ...(ξυλιά η μαμά του ....δαγκωνιά εκείνος)τι έβλεπαν τα ματακια μου!

Και μετά ερχόμουν εγώ να εξηγω με τις ωρές οτι η μαμά σε αγαπάει αλλά χανει τον έλεγχο ...μην της κακιώνεις ...δεν το θέλει ...

και με απορία μου έλεγε ...Αν ετσι η μαμά μου με αγαπάει ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ...ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ...ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΛΛΗ ΜΑΜΑ...

Εσύ με αγαπάς όχι εκείνη... μπορείς να γίνεις η μαμα μου?????????? :(:(

αχ πόσα τέτοια έχω ζήσει...!

Δημοσίευση

Χήνα μου δεν το ήθελα ...αλλά έχω κι αν έχω κλάψει για αυτο το παιδί ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ...είμαι ικανή να προσβάλλω μαμά αν το δώ δημόσια ....

Ξέρεις τι γίνεται ..συνηθως τα παιδία που εισπράττουν βια και αδιαφορία...θεωρούν δεδομένο οτι έτσι είναι όλες οι μαμάδες και δεν αντιδρούν...ο μικρός μου όμως επειδή υπήρχα απο κοντά (καθε μερα εκει) είχε καταλάβει οτι δεν είναι όλες έτσι και αντέδρασε απο πολύ μικρός...γιατί ζούσε με μια νονά που έκανε τα πάντα για εκέινον και μια μαμά που έκανε τα βασικα ως καθόλου...με αποτέλεσμα να ΩΡΙΜΑΣΕΙ πολύ πιο γρήγορα απο οτι έπρεπε...και να σε αποστομώνει με τα λόγια του!!

ήταν τοσο μπερδεμένο το παιδί ...και η παρουσία το έιχε μπερδεψει ακόμη και τώρα ελπίζει οτι θα ερθει να μεινει μαζί μου ...!

ναι υπάρχουν μαμάδες αδιάφορες, άπονες, παρτάκια που λέω εγώ ...το έχω νιώσει ...το έχω εισπράξει..

Δημοσίευση

Ξέχασα να γράψω κάτι βασικό ...

Παρα τα όσα εχει ζήσει παρα το μίσος που βγάζει για τη μαμά του κάποιες φορές....παρα τον πόνο που έχει βιώσει...

ΤΗΝ ΠΟΝΑΕΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ κι αν κάποιος την πειράξει (εκτός απο εκείνον που όσο μεγαλώνει της κάνει τα αισχη- την εκδικείται μη σου πω)) ΕΞΑΓΡΙΩΝΕΤΑΙ ....και εκδηλώνει αγάπη...

Το αίμα βλέπεις ...ή οτι άλλο δεν ξέρω...κάτι τέτοιες στιγμές λέω τι σου είναι η ΜΑΝΑ....

Δημοσίευση

θα περιγραψω κατι που εκανε μια φορα η μαμα μου κ ειναι 100000%αληθεια!

λοιπον η μητερα μου εχει κολλημα με την ταχυτητα στο αυτοκινητο...γκαζωνει δηλαδη! αυτο ομως οταν ειναι ονη της κ χωρις συνεπιβατες...οδηγει απο τα 16της.

ηταν μια φορα στην κεντρικη λεωφορο βαρης και ηταν μια μπροστα της που ολη την ωρα αναβε το φλας να στριψει αλλα δεν εστριβε και σε ενα επικυνδυνο σημειο παει να στριψει χωρις να αναψει φλας και πανικοβαλετε κ σταματαει στη μεση του δρομου με αποτελεσμα να εχουμε ενα Τ...δηλαδη το ατομο στο πισω μερος του αμαξιου της να κινδινευει να παθει τπτ αν δεν σταματουσε εγκαιρως η μαμα μου...στο πισω μερος ηταν ενα παιδακι κατω των 5χωρις ζωνη ασφαλειας!

το συνηδητοποιει η τρελο μαμα μου και βγαινει εξω και ετσι οπως ηταν αυτη στο καθισμα του οδηγου την πιανει απο το μαλι και στρεφει το κεφαλι προς το δικο της και της λεει : ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΑ?ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙ?ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ ΤΗΛ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΖΩΝΗ?...παει αυτη να μιλησει να φωναξει αλλα τι να πει?!

ναι οκ ξερω εχω τρελη μαμα αλλα συγγνωμη το παιδι αυτο ζει γιατι η μητερα μου ειναι καλη οδηγος ... η μητερα του ομως δεν ειναι λιγο ανευθυνη?

Δημοσίευση

Είναι ανεύθυνο!!!!!!!

Αλλά ποτέ μη λες ποτέ..!και σε καμία περιπτωση αυτη η μαμά δεν ήταν κακή μαμά ...αν είχε συμβεί κάτι κακό σίγουρα θα θεωρούσε τον εαυτο της κακή μαμά ...εγώ όχι δεν θα τη θεωρούσα...

εγώ στον εαυτό μου είμαι φοβερά ανευθυνη!!!!!!!!πριν γεννησω τον άγγελο ακόμη πιο πολύ...ευτυχως απο οταν εγινα μαμά βελτιώθηκα...κατα πολύ (αλλο ένα καλό της μητροτητας ) γιατι καταλαβαινεις οτι ολα εξαρτωνται απο εσενα και πρεπει και εσυ να εισαι καλά και αυτό...παραολαυτα κάποιες φορές κανω ανευθυνα πράγματα ...όχι σαν κι αυτό αλλά κάνω...

ας πουμε επειδή ο αγγελος έκλαιγε στο καθισματάκι τον έπαιρνα αγκαλιά και δενόμασταν μαζί με την ζώνη για τους ενήλικες ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟ...

Οταν είδα ενα βίντεο που έδειχνε με ακριβεια τι μπορεί να συμβεί ...ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ!!!

Αν είχε γίνει κάτι ομως πριν το δω????ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ!

Δημοσίευση

κακια μαμα ειναι αυτη που παραταει τα παιδια της στα ιδρυματα και δεν υπογραφει ενα χαρτι ωστε α μπορει να τα υιοθετησει μια αλλη οικογενεια!

σεβομαι οσες δεχοντε οτι δεν μπορουν να τα μεγαλωσουν και τα αηνουν στα ιδρυματα...αλλα θεωρω εγωιστικο αφου ξερουμε οτι ο νομος ειναι ηλιθιος...να μην υπογραφουν ωστε να μπορουν τα μικρα τους να βρουν αλλου αγαπη!

Δημοσίευση

Κάσση αυτό με τη ζώνη το έχω κάνει κι εγώ..τι κίνδυνος υπάρχει αφού το έχεις δεμένο πάνω σου;;;

Πάντως εγώ θα πω το εξής...καλή μητέρα είναι αυτή που κάθε μέρα αναρωτιέται αν κάνει το σωστό για το παιδί της..γιατί ακόμη κι αν κάνει λάθη επιθυμεί να τα διορθώνει...μια καλή μητέρα κάνει αυτοέλεγχο μέχρι τα γεράματά της..οι γονείς μου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα..αν με έκαναν τώρα σίγουρα θα περνούσα καλύτερα από ότι τότε..δεν υπάρχει το ξύλο στη συμπεριφορά τους..όταν μαλώνω το Δημητράκη τους ακούς συνέχεια να λένε..πες του το όμορφα..μην τον μαλώνεις..η βία φέρνει ΄βία..και πραγματικά το χαιρομαι!!Προσωπικά , για μένα, ξέρω ότι θα μπορουσα να είμαι καλύτερη..το προσπαθώ....κάθε μέρα θαυμάζω τον εαυτό μου όταν καταφέρνει κάτι που φαντάζει δύσκολο και τον αποδοκιμάζω όταν θα μπορούσε να χειριστεί μια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο. Ας γινόμαστε τουλάχιστον καλύτερες μέρα με τη μέρα και ας αναρωτιόμαστε συνέχεια..μα συνέχεια αν κάνουμε το έργο μας σαν μαμάδες σωστά..γιατί σίγουρα τότε θα γινόμαστε όλο και πιο τέλειες!Γι αυτό και εγώ δεν χωρίζω τις μαμάδες σε καλές και κακές..αλλά σε εκείνες που είναι εγωιστριες και φοράνε παρωπίδες στα μάτια, που θεωρουν τους εαυτούς τους τέλειες μαμάδες ή ακόμη κι αν ξέρουν ότι κάνουν κάτι λάθος δεν μπαίνουν στον κόπο να το διορθώσουν..και σε εκείνες που καθημερινά βρίσκονται σε αναζήτηση του καλύτερου..

Δημοσίευση

εχεις δικιο τιρογαριδακι

αυτοελεγχος χρειαζεται. να παρατηρουμε τον ευτο μας σα να παρατηρουσαμε καποιον αλλο.ετσι μονο θα δουμε που ειναι το σωστο και το λαθος.

συνχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου.

ευχομαι ολα να πανε καλα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...