Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ "ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΑΜΑ"

ΦΡΑΠΕΔΙΑ Κ ΜΑΜΑ ΧΙΝΑ

ΚΑΛΑ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΕΣΚΑΣΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΦΟΒΕΡΗ Η ΓΙΑΓΙΑ ΧΑΧΑΧΧΑ

ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ......

ΣΟΡΥ ΠΟΥ ΑΡΓΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΑΧΑΧΧΑ

Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ Δ ΜΑΣ ΣΥΚΩΣΕ ΧΕΡΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΧΑΧΑΧΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Η ΜΑΜΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Κ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΒΛΕΠΕ TV...(ΕΙΧΑΜΕ 3 ΔΩΜΑΤΙΑ 1 ΣΑΛΟΝΙ Κ ΜΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ Κ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΥΚΛΙΚΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΟΡΤΕΣ ΕΕΕΕ....

ΠΗΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ Κ ΤΡΕΧΑΜΕ Η ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Κ ΓΕΛΑΓΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ Κ ΤΣΙΡΙΖΑΜΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑ )

Κ ΤΗΣ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Κ ΛΕΕΙ ΓΙΩΡΓΟΟΟΟΟΟΟ

ΓΙΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ Κ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΧΕΡΙ(ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ)

ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΕΡΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑ Κ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ Κ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΧΤΥΠΑΩ ΧΑΧΑΧΧΑΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΩΧ ΑΧ ΜΗΝ ΚΤΛ Κ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ....

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑΑΑΑΑΑ (ΗΤΑΝ ΠΛΑΤΗ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΑΜΕ)...

ΕΡΧΕΤΕ Η ΜΑΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟ ΚΟΙΤΑΕΙ Κ ΓΕΛΑΕΙ Κ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ (5 ΕΤΩΝ ΕΓΩ 3,5 Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ )

Κ ΓΥΡΝΑΕΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Κ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕ Κ ΓΟΥΡΛΟΣΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ

Κ ΣΚΑΣΑΜΕ Κ ΟΙ 4 ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ΚΑΝΤΙΝΟΤ....ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΥΝΦΩΝΟΥΜΕ!!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΑΔΩΣΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΜΑ!!!!!!

ΣΥΝΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ,,,ΠΡΟΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΟΙ ΟΛΑ!!!ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΜΩ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΜ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣ!!!

ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ...ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΗΣΩ ΚΑΤΙ....

ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΜΕΤΡΟ....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΟ...!!!ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ....Η ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.

Δημοσίευση

Στην αγάπη (και ειδικά προς το παιδί) δεν υπάρχούν όρια.Άλλο είναι: δεν κακομαθαίνω το παιδί μου και για κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους το "μαλώνω" και άλλο βάζω όρια στην αγάπη μου.Εδώ αγαπάμε χωρίς όρια τα ζωάκια μας και θα βάλουμε όρια στην αγάπη για τα παιδάκια μας.Ναι , συμφωνώ ότι δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά όλα να ξεκινούν από την αγάπη.Ακόμη και στην τιμωρία θα πρέπει το παιδί να καταλαβαίνει ότι γίνεται για το καλό του και εμείς να μη χάνουμε τον έλεγχο.Εγώ που είμαι και μαμά και καθηγήτρια έχω κάνει υπομονή γαϊδάρου.Βέβαια κάποιος την πληρώνει και συνήθως είναι ο αντρούλης μου. :( Αυτό όμως που μου τη σπάει εμένα είναι που περιμένουμε από μια γυναίκα να είναι τέλεια σε όλα.Ε, δε γίνετε ανθρωπέ μου να είμαι η καλή καθηγήτρια με γόβα στιλέτο,γαλλικό μανικιούρ και μακιγιάζ Μενεγάκης και ταυτόχρονα το σπίτι να είναι λαμπερό με το παστίτσιο στο φούρνο,και ο Νικόλας χαρούμενος επειδή τον πήγα στις κούνιες!!!!!!!!!!!!Δεν είμαι και η βιονική γυναίκα.

Δημοσίευση

Δεν μπορώ να κρίνω καμία μαμά.. Ακόμα και αυτές που κάνουν μπαμ ότι είναι κακές μάνες, αυτές που αδιαφορούν, εκμεταλλεύονται ή κακοποιούν τα παιδιά τους δηλαδή, δεν μπορώ να τις κρίνω σαν μάνες. Τις κρίνω πρώτα από όλα σαν ανθρώπους και συμπεραίνω ότι είναι άρρωστες γυναίκες! Ναι, δε θα έπρεπε να είναι μάνες, συμφωνώ, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο σαν να τον θεωρείς φυσιολογικό και έτσι να τον κρίνεις κακό.

Όλα τα υπόλοιπα.. Λίγο ή πολύ καθόλη τη διάρκεια της θητείας της μάνας, κάθε γυναίκα πιστεύω θα τα νιώσει.. Θα νιώσει να δώσει στο παιδί της μια ξυλιά, θα νιώσει να του βάλει τις φωνές, θα νιώσει να θέλει να σαπίσει στον ύπνο αντί να παίξει μαζί του. Η διαφορά είναι ποια θα το κάνει και ποια θα το πνίξει. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει τη μία κακή και την άλλη καλή. Αυτό πιστεύω χαρακτηρίζει την αντοχή του χαρακτήρα της και το πόσο αυστηρά θέλει να βάλει τα όρια στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού της...

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω και ε΄γω με την καντινού οτι ο όρος κακιά μαμά...δε μου αρέσει είναι πολύ γενικό και υποκειμενικό μάλιστα..

Κακιά μαμά για καποιον μπορεί να είναι νη μην αγοράζει οτι θέλει το παιδί της...δεν ξέρεις αν έχει..

Κακιά μαμά μπορεί να είναι η μαμά που δουλέυει απο το πρωί μέχρι το βράδυ ..που δεν ξέρεις όμως γιατι το κάνει?

Κακιά μαμά μπορεί να είναι η μαμά που το εγκαταλείπει ..αλλά πάλι δεν ξέρεις τι την ώθησε..τι κουβαλάει η ψυχή της..

Βέβαι για να μη τα ισοπεδώνουμε κι όλα όντως υπάρχουν ανεύθυνες, ψυχρές, σκληρές, ανώριμες και ενδεχομένως κακές μαμάδες όχι για μας που τις κρίνουμε αλλά για τα ίδια τα παιδιά τους που το εισπράττουν...! :(

Για εμένα το τι μαμά θα γίνεις έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που κουβαλάς απο τα γονίδια σου και κύριως απο την οικογένεια που μεγάλωσες..οι περισσότερες ακολουθούμε υποσυνείδητα τη νοοτροπία των δικών μας μαμάδων..!

Εχω πεί και παλαιότερα οτι δεν είναι όλες οι γυναίκες σε θέση να γίνουν μαμάδες και ειλικρινά θαυμάζω όσες δεν έκαναν παιδιά γιατι κατανόησαν τη διαφορετικότητα τους...

Μάνα είναι η απόλυτη θυσία ! όσο αυτό είναι εφικτό ...δεν το νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτό!!!!!!

Εννοείται οτι αγαπάμε το ίδιο όλες οι μαμάδες τα παιδια μας αλλά καθε μια με τον τρόπο της..κάποιες φορές οι τρόποι είναι ΛΑΘΟΣ ..πλέον όμως με μια υποστήριξη είτε ψυχολογική ...είτε διάβασμα ...είτε ενημέρωση ..΄όλα λύνονται ..

Κάποτε οι μαμάδες λειτουργούσαν με το ένστικτό για την ανατροφή των παιδιών τους-αυτές που το έιχαν έντονο τα πήγαιναν μια χαρά , αυτές που δεν το είχαν έχαναν τον έλεγχο και κάναν λάθη στα παιδια τους... ...πλέον αυτό άλλαξε..οι μαμάδες ακούμε, ψαχνόμαστε, αυτοκρινόμαστε, μελετούμε, ζητάμε τη γνώμη ειδικών ..τεσπα ασχολούμαστε με τη ψυχοσυνθεση των παιδιών...και αν για παραδειγμα σαν χαρακτήρες έχουμε δυσκολία επικοινωνίας ή ταύτισης ή έκφρασης συναισθημάτων -που σιγουρα θα το έχουμε και στο παιδί μας - μπορούμε να το βελτιώσουμε..!και να γίνουμε οσο το δυνατόν καλύτερες..!

Υπάρχουν σίγουρα άσπλαχνες μαμάδες...και σκληρές ...ή αδιάφορες Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ...και είναι αρκετές είτε τις βλέπουμε είτε όχι ..

Αλλά αυτες οι μαμάδες είναι ή πληγωμένες ψυχές ή απλά διαταραγμένες ή απλά εγωπαθείς!!!!!!!που κανείς δε μπόρεσε να τις βοηθήσει..

Η σκληρή μάνα δεν θα γίνει ποτέ μαμακουλίνα βέβαια -δε γίνεται αυτό- αλλά θα μαλακώσει..

Η αδιάφορη ή ανεύθυνη μάνα με τη σωστή καθοδήγηση θα κατανοήσει οτι είναι αμέλεια να αδιαφορείς για τη σίτιση του παιδιού σου ..και οτι μπορείς να τιμωρηθείς για αυτό...

Η 'ασπλαχνη μάνα είναι αυτη που κακοποιεί σωματικά και ψυχικά το παιδί της συχνά και σε αυτη την περίπτωση το κράτος και η πρόνοια θα έπρεπε να είναι ΑΥΣΤΗΡΑ!

Αυτη ναί είναι κακή μάνα γιατι προφανώς δεν έπρεπε να κάνει παιδια και αφού έκανε δεν έπρεπε να μέινουν μαζί της...αλλά δυστυχως όλα τα αυτά τα παιδία που καοποιούνται μένουν απροστατευτα με τη δικαιολογία οτι μάνα τους είναι ...ας μην τα πάρουμε ...!

Η μάνα πρέπει να αγαπάει πρωτίστως, να τονώνει, να ενθαρρύνει, να διορθώενι, να εμπλουτίζει, να διαμορφώνει ...να παλεύει συνέχεια, να βρίσκει δύναμη να στηρίζει τα παιδιά της ..να φροντίζει..να εξηγεί ...να δείχνει το δρόμο και το παιδί να ακολουθεί ...μέχρι εκέινο να πάρει το δικό του..

αν ο δρόμος που θα του δείξεις περιλαμβάνει βία..σκληρότητα..αδιαφορία ...δεν έιμαι σίγουρη ποιον δρόμο θα πάρει..!

Τώρα μάνες που χτυπούν πάνω στα νεύρα τους τα παιδιά είναι απλά γιατι κανείς δεν τους έμαθε να διαχειρίζονται το θυμό τους...! Η διαχείριση θυμού είναι σπουδαία για όλες εμάς που με τοσους ρόλους τα χανουμε καμια φορά και ξεσπάμε στα παιδιά μας...Αυτες οι μαμάδες δεν είναι κακές είναι απλά αβοήθητες ..!

Η δικαιολογία οτι αυτές οι μάνες περνούν κάποιο γολγοθά ...που το συμπονώ ..όντως κάποιες περνάνε δυσκολα.. δεν θα έπρεπε σε κα΄μια περίπτωση να είναι και η αιτία για τη συμπεριφορά μας ...ξεσδπάω στο παιδί μου γιατί ο άντρας μου με παράτησε..! ΟΧΙ! κάνω το παιδί μου φίλο μου ΝΑΙ..και το βάζω στο πρόβλημα μου ...Η μαμά είναι στεναχωρημένη για τους δικούς της λόγους ...δεν θα ήθελα...να με στεναχωρέσεις κι εσύ ..ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥς ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΠΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΗ της οικογένειας μας όλα θα είναι καλύτερα ..ΣΕΒΑΣΜΟΣ ..είναι αυτός ...στην υπόσταση!

Σας ζάλισα ..μπορώ να μιλάω για ώρες για αυτο το θέμα ...γιατι με πονάει...δε μου αρέσει να βλέπω μαμάδες να κάνουν κακές πράξεις ...(έτσι είναι καλύτερα νομίζω)απο άγνοια ή απο έλελιψη μόρφωσης..(όχι εκπαιδευτικής προς θεού ..εννοώ ανθρώπινης)

:kiss:

Δημοσίευση

ego tha diafoniso me ta prota post....tha sumfoniso me ti fili Ifigeneia ..kakes manes einai polu liges .... kourasmenes manes einai polles.... k to oti eisai mana den simainei oti prepei na parameliseis ton eafto sou....

k ego exo fonaksei sto moro k as einai molis 7 minon ,itan mia stigmi adunamias den perifanevomai giafto...pano apo ola eimaste anthropoi k pratoume lathi... kai ego efaga ksulo apo ti mana mou ,den tin theoro kakia mama ,endexomenos na eixe ligo pio adunamo xaraktira k sigoura oxi megali upomoni,alla toulaxiston den giname gaidouria!!!!

Δημοσίευση

Θα συμφωνήσω με τις κοπέλες που πιστεύουν ότι δεν ύπάρχουν κακές μαμάδες..αν είναι έτσι..τότε κατατάσσω τον εαυτό μου στις κακές και λυπάμαι πολύ γι αυτό γιατί αν και έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας χωρίς βια και φωνές..δυστυχώς δενμου ήταν πάντα εύκολο να το κάνω πράξη..κυρίως γιατί γιατί η πράξη μοιάζει να απέχει χιλιομετρα από τη θεωρία..Εν τω μεταξύ τελευταία έχω κάνει κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα και δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι..θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας κυρίως για να ακουσω τις γνώμες σας γιατί δεν ξέρω αν κάνω καλά ή όχι..συγχωρέστε με..αλλά στην αναζήτηση του σωστου τρόπου διαπαιδαγώγησης σίγουρα κάνω λάθη..λοιπόν..τώρα τελευταία λοιπόν όποτε πηγαίνουμε σπίτι της μαμάς μου επίτηδες και είναι ολοφάνερο, πηγαίνει στη γλάστρα πετάει τα χαλικάκια που έχει μέσα και γελάει. Τον μαλώσαμε αρκετές φορές κυρίως με όμορφο αλλά και αυστηρό τρόπο αλλά αυτός πάντα γελούσε και το έκανε ξανά και ξανά...η μητέρα μου είχε κουραστεί να σκουπιζει πέτρες και χαλίκια..κάποια στιγμή..δεν άντεξα κι εγώ..τον πήρα , τον άφησα στο δωμάτιο και έκλεισα για ένα λεπτό την πόρτα..εκείνος φυσικά έκλαιγε και μετά όταν άνοιξα τον πήρα αγκαλιά και πήγαμε μαζί και του έδειξα τη ζημιά που έκανε και του είπα να μην το ξανακάνει..για αρκετή ώρα δεν το ξανακανε..την επομενη το ίδιο..μετά την τιμωρία πάλι δεν το έκανε. Το σίγουρο είναι ότι τη ζημιά δεν την ξανακάνει..αλλά είναι τόσο τραγικό λέτε για την παιδική ψυχη αυτό που κάνω;; Δεν ξέρω..ειλικρινά δεν ξέρω...ώρες ώρες με θεωρώ χάλια μαμά..γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω πράξη τις θεωρίες ...δείχνει δύσκολο...προσπαθώ όμως όποτε π.χ. με χτυπάει ,εγώ να τον χαιδεύω και να τον ρωτάω ΄<<γιατί αγόρι μου το έκανες αυτό;;>> και αμέσως μου αρχίζει τις γλύκες..ειλικρινά όμως δεν πιάνει πάντα το καλόπιασμα..και μένω κυρίως να ανέχομαι αυτά που μο κάνει κάτι που θεωρώ χειρότερο..

Δημοσίευση

Πάνω που πήγα να γράψω διάβασα την απάντηση της Καντινου και συμφωνώ μαζί της. Δεν μπορούμε να βάλουμε μια τόσο σκληρή "ταμπέλα" σε μία μητέρα (και γενικότερα σε έναν άνθρωπο) τόσο εύκολα, από μια στιγμή που είδαμε και δεν μας άρεσε κάτι.

Όσες έχετε παιδάκια άνω των 2 θα γνωρίζετε πως είναι να σε φέρνει το σπλάχνο σου -η ζωή σου όλη- στα όριά σου. Το παιδί περνάει τις φάσεις του και μαθαίνει τα όρια τα δικά του και των γονιών του μέσα από ζόρικες καταστάσεις. Δεν θα χειριστούν όλοι μια παρόμοια κατάσταση με τον ίδιο τρόπο.

Δεν θα κρίνω καμια μητέρα πέρα από τη δικιά μου και περιμένω να κριθώ μόνο από τα παιδιά μου. Ούτε είμαι καλύτερη ή χειρότερη από κάποια άλλη. Λατρεύω τα παιδιά και τον άντρα μου και νιώθω την αγάπη τους. Περνάμε υπέροχα όλοι μαζί αλλά έχουμε ζήσει και δύσκολες καταστάσεις. Είμαι καλή ή κακιά μητέρα; Ποιός το ξέρει καλύτερα από εμάς τους 4;

Εσείς είσασταν καλά παιδιά;;;;; Δεν πικράνατε ποτέ τους γονείς σας;

Δημοσίευση

Κάσση έγραψε:

Θα συμφωνήσω και ε΄γω με την καντινού οτι ο όρος κακιά μαμά...δε μου αρέσει είναι πολύ γενικό και υποκειμενικό μάλιστα..

Κακιά μαμά για καποιον μπορεί να είναι νη μην αγοράζει οτι θέλει το παιδί της...δεν ξέρεις αν έχει..

Κακιά μαμά μπορεί να είναι η μαμά που δουλέυει απο το πρωί μέχρι το βράδυ ..που δεν ξέρεις όμως γιατι το κάνει?

Κακιά μαμά μπορεί να είναι η μαμά που το εγκαταλείπει ..αλλά πάλι δεν ξέρεις τι την ώθησε..τι κουβαλάει η ψυχή της..

Βέβαι για να μη τα ισοπεδώνουμε κι όλα όντως υπάρχουν ανεύθυνες, ψυχρές, σκληρές, ανώριμες και ενδεχομένως κακές μαμάδες όχι για μας που τις κρίνουμε αλλά για τα ίδια τα παιδιά τους που το εισπράττουν...! :(

Για εμένα το τι μαμά θα γίνεις έχει να κάνει με τον χαρακτήρα που κουβαλάς απο τα γονίδια σου και κύριως απο την οικογένεια που μεγάλωσες..οι περισσότερες ακολουθούμε υποσυνείδητα τη νοοτροπία των δικών μας μαμάδων..!

Εχω πεί και παλαιότερα οτι δεν είναι όλες οι γυναίκες σε θέση να γίνουν μαμάδες και ειλικρινά θαυμάζω όσες δεν έκαναν παιδιά γιατι κατανόησαν τη διαφορετικότητα τους...

Μάνα είναι η απόλυτη θυσία ! όσο αυτό είναι εφικτό ...δεν το νιώθουν όλες οι μαμάδες αυτό!!!!!!

Εννοείται οτι αγαπάμε το ίδιο όλες οι μαμάδες τα παιδια μας αλλά καθε μια με τον τρόπο της..κάποιες φορές οι τρόποι είναι ΛΑΘΟΣ ..πλέον όμως με μια υποστήριξη είτε ψυχολογική ...είτε διάβασμα ...είτε ενημέρωση ..΄όλα λύνονται ..

Κάποτε οι μαμάδες λειτουργούσαν με το ένστικτό για την ανατροφή των παιδιών τους-αυτές που το έιχαν έντονο τα πήγαιναν μια χαρά , αυτές που δεν το είχαν έχαναν τον έλεγχο και κάναν λάθη στα παιδια τους... ...πλέον αυτό άλλαξε..οι μαμάδες ακούμε, ψαχνόμαστε, αυτοκρινόμαστε, μελετούμε, ζητάμε τη γνώμη ειδικών ..τεσπα ασχολούμαστε με τη ψυχοσυνθεση των παιδιών...και αν για παραδειγμα σαν χαρακτήρες έχουμε δυσκολία επικοινωνίας ή ταύτισης ή έκφρασης συναισθημάτων -που σιγουρα θα το έχουμε και στο παιδί μας - μπορούμε να το βελτιώσουμε..!και να γίνουμε οσο το δυνατόν καλύτερες..!

Υπάρχουν σίγουρα άσπλαχνες μαμάδες...και σκληρές ...ή αδιάφορες Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ...και είναι αρκετές είτε τις βλέπουμε είτε όχι ..

Αλλά αυτες οι μαμάδες είναι ή πληγωμένες ψυχές ή απλά διαταραγμένες ή απλά εγωπαθείς!!!!!!!που κανείς δε μπόρεσε να τις βοηθήσει..

Η σκληρή μάνα δεν θα γίνει ποτέ μαμακουλίνα βέβαια -δε γίνεται αυτό- αλλά θα μαλακώσει..

Η αδιάφορη ή ανεύθυνη μάνα με τη σωστή καθοδήγηση θα κατανοήσει οτι είναι αμέλεια να αδιαφορείς για τη σίτιση του παιδιού σου ..και οτι μπορείς να τιμωρηθείς για αυτό...

Η 'ασπλαχνη μάνα είναι αυτη που κακοποιεί σωματικά και ψυχικά το παιδί της συχνά και σε αυτη την περίπτωση το κράτος και η πρόνοια θα έπρεπε να είναι ΑΥΣΤΗΡΑ!

Αυτη ναί είναι κακή μάνα γιατι προφανώς δεν έπρεπε να κάνει παιδια και αφού έκανε δεν έπρεπε να μέινουν μαζί της...αλλά δυστυχως όλα τα αυτά τα παιδία που καοποιούνται μένουν απροστατευτα με τη δικαιολογία οτι μάνα τους είναι ...ας μην τα πάρουμε ...!

Η μάνα πρέπει να αγαπάει πρωτίστως, να τονώνει, να ενθαρρύνει, να διορθώενι, να εμπλουτίζει, να διαμορφώνει ...να παλεύει συνέχεια, να βρίσκει δύναμη να στηρίζει τα παιδιά της ..να φροντίζει..να εξηγεί ...να δείχνει το δρόμο και το παιδί να ακολουθεί ...μέχρι εκέινο να πάρει το δικό του..

αν ο δρόμος που θα του δείξεις περιλαμβάνει βία..σκληρότητα..αδιαφορία ...δεν έιμαι σίγουρη ποιον δρόμο θα πάρει..!

Τώρα μάνες που χτυπούν πάνω στα νεύρα τους τα παιδιά είναι απλά γιατι κανείς δεν τους έμαθε να διαχειρίζονται το θυμό τους...! Η διαχείριση θυμού είναι σπουδαία για όλες εμάς που με τοσους ρόλους τα χανουμε καμια φορά και ξεσπάμε στα παιδιά μας...Αυτες οι μαμάδες δεν είναι κακές είναι απλά αβοήθητες ..!

Η δικαιολογία οτι αυτές οι μάνες περνούν κάποιο γολγοθά ...που το συμπονώ ..όντως κάποιες περνάνε δυσκολα.. δεν θα έπρεπε σε κα΄μια περίπτωση να είναι και η αιτία για τη συμπεριφορά μας ...ξεσδπάω στο παιδί μου γιατί ο άντρας μου με παράτησε..! ΟΧΙ! κάνω το παιδί μου φίλο μου ΝΑΙ..και το βάζω στο πρόβλημα μου ...Η μαμά είναι στεναχωρημένη για τους δικούς της λόγους ...δεν θα ήθελα...να με στεναχωρέσεις κι εσύ ..ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑς ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥς ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΥΠΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΛΗ της οικογένειας μας όλα θα είναι καλύτερα ..ΣΕΒΑΣΜΟΣ ..είναι αυτός ...στην υπόσταση!

Σας ζάλισα ..μπορώ να μιλάω για ώρες για αυτο το θέμα ...γιατι με πονάει...δε μου αρέσει να βλέπω μαμάδες να κάνουν κακές πράξεις ...(έτσι είναι καλύτερα νομίζω)απο άγνοια ή απο έλελιψη μόρφωσης..(όχι εκπαιδευτικής προς θεού ..εννοώ ανθρώπινης)

:kiss:[/q

ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%

Δημοσίευση

ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ 5 ΧΡΟΝΩΝ(ΕΧΟΥΜΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ) ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΒΟΛΤΑ...ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ(ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ)...ΟΜΩΣ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΩΠΟ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΑ)ΔΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΟΣΟ Κ ΑΝ ΗΘΕΛΕ...

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΤΟΥ ΤΗ ΠΗΡΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΜΟΥ (ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ)ΤΣΙΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ ΚΛΠ...Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΡΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.. Κ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ(Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΓΑΙΔΟΥΡΙΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ..)ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΑΜΕ ΣΠΙΤΙ,ΓΡΑΠΩΝΕΤΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟ ΜΑΙ ΚΟΛΩΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΧΕΡΙΑ Κ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΚΟΛΛΑΓΕ...ΕΚΑΝΕ Κ ΚΡΥΟ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ...ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ,"ΚΑΛΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ,ΤΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ?ΠΩΣ ΦΑΙΡΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΣΟ ΕΡΗΜΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ?????" ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ??????

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΠΩΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΑΤΟΥΝ Κ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ.....ΧΑΧΑ!!!!ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ?ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΤΟ!

Δημοσίευση

Φανούλα δεν είσαι κακιά μαμά γιατί βάζεις τιμωρία το παιδί σου...εκτός κι αν το βάζεις χωρίς λόγο ή για να δεις τηλεόραση ξέρω εγώ..

Το έχω ξαναπεί και εγώ αρκετά απο αυτά που είχα ορκιστεί στον εαυτο μου οτι δεν θα κάνω ποτέ στο παιδί μου ..Τα έκανα! Είμαστε άνθρωποι πολύ απλά με αδυναμίες και είμαι σίγουρη πια οτι και τα παιδιά μας το καταλαβαίνουν..απλά φροντίζουμε να αυτο ελεγχόμαστε και να μην επαναλαμβάνουμε πράξεις που ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ..και ενδεχομένως την πράξη μας θα τη δούμε και στο παιδί μας..και δεν θα μας αρέσει καθόλου..

Κοίτα η τιμωρία σε αυτη την ηλικία δεν ενδεικνυται ακόμη...γενικά η θεωρία της τιμωρίας έχει εκλείψει...δεν την πολυ πιστευουν πια...αυτα βεβαια αλλάζουν και συνέχεια ...αβυσσος η ψυχή των παιδιών και τα χάνουν και οι επιστήμονες..χαχα! :woohoo:

Παίζει η μέθοδος απώλειας προνομίων ..(είναι μικρός ο δημήτρης αν όμως επικοινωνείτε καλά μπορείς να το κάνεις ) και η μέθοδος Time out Που πάλι είναι για μετά τα 2........

Αυτο που προτείω πάντα είναι καλόπιασμα και ΕΞΗΓΗΣΗ 150 φορές επαναληψη της εντολής ...δεν πάμε εκεί για αυτο και για αυτο το λόγο ...

Πως να καταλαβει ενα μωρό βρε φανούλα οτι δεν πρέπει να παιζουμε με το χωμα και τις πετρες??????ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ...ας μπαινουμε στη θεση του ...

Δωσε του 2 πετρες και λιγο χωματακι και απομακρυνε τον απο εκεί ...

Ή απλά τραβα του την προσοχή σε κάτι άλλο...

Δεν αξίζει για αυτα να τιμωρέις...Θα περάσει αυτη η φάση ...ωριμάζει το μυαλουδάκι τους και σιγά σιγά με το σωστό παραδειγμα απο εσενα θα γίνεται κύριος χιχιχι! :silly:

Κοίτα ας πούμε εγώ ...δεν τον μάλωνα για αυτά ..ποτέ..σε αυτη την ηλικία ...τώρα πιά δεν τον αφήνω ή αν τον αφήσω του δίνω να καταλαβει οτι γινεται μόνο για 1 φορά..και για οσο το επιτρεψω...και βαζοντας τον να καθρίσει μετά τα χώματα με τη σκούπ ακαι το φαρασι ..!!!!!!!! :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Οι πράξεις μας έχουν και επιπτώσεις..!

Και εγώ έχω φωναξει και εγω εχω αγριεψει και σου προτεινω μονο τα παραπανω...Στο δικό μου παιδί τιμωρις φωνή κτλ εχει σαν αποτελεσμα κλάμμα για πολλή ωρα κα δεν το θέλω με τίποτα ..

καμια φορα μπορεί να πω ας πούμε γιατί βρε αγγελε λίγο πιο δυνατα ας πούμε...και αμεσως θα κλάψει μαμά μην ώνεις και μη άζεις!!!!!μόμη!

μη φωνάζεις και μη μαλώνει δηλαδή! συγνώμη!

αχ το παιδί μου το έχω κάνει πολύ ευαίσθητο!δεν ξέρω αν θα μας βγει σε καλό!!ΑΣΧΕΤΟ!

Δημοσίευση

με καλυψες κασση μου 100% αυτο ακριβως κανω και εγω στον μικρο εχει μαθει πλεον το μη! αλλα ωρες ωρες κανει οτι δεν το ακουει χιχιχι οποτε παω και τον απασχολω με κατι αλλο του εξηγω το μη απο κοντακανω κατι αλλο διαφορετικο αααα μια φορα του εδωσα μια στον πισινο με ειχε φερει στο αμην αχχχχχ δεν το ξανακανω με τιποτα με κοιταζε με ενα βλεμα απαπαπα

Δημοσίευση

Ενας ψυχολογος (δε συγκρατω ποτε ονοματα,ημερομηνιες κτλ.. :blush: ) εχει πει οτι τα παιδια δοκιμαζουν και προσπαθουν να τα ορια των γονιων τους..Αν δε τους βαλεις ορια εκεινα χανονται γιατι μεσα στα ορια νιωθουν ασφαλεια..

Ενα παιδακι λοιπον που η μαμα του του κανει οοολα τα χατηρια και δε το μαλωνει ποτε ειναι πιο δυστυχισμενο απο ενα αλλο που και φωνες(οχι υστεριες) θα ακουσει καποια στιγμη και καμια στο ποπο θα φαει και τιμωρια στο δωματιο θα μπει..εννοειται οτι δεν αναφερομαι σε ακραιες και κατεξακολουθηση καταστασεις.. Οπως εννοειται οτι δεν ειμαι υπερ του ξυλου κτλ.. ;) Μιλαμε παντα για μεμονομενες περιπτωσεις που σαν ανθρωποι χανουμε τον ελεγχο και "ξεφευγουμε".. ;)

Το ζητημα ειναι να μην εισαι αδικη με το παιδι..το παιδι τραυματιζεται περισσοτερο οταν η τιμωρια ή οτιδηποτα αλλο ειναι αδικη.Αν πχ στειλεις στο δωματιο(Φανουλα) επειδη σκορπαει επιτηδες τα χαλικια καταλαβαινει οτι αυτο ηταν συνεπεια της πραξης του(ξερει οτι αυτο που κανει δεν επιτρεπεται),ενω αν το στειλεις επειδη παιζει με το αυτοκινητακι του και σε ενοχλει ο θορυβος θα νιωσει αδικια,οτι δεν ειναι αποδεκτο,θα μειωθει κτλ..Τωρα Φανη μου αν δε πιανει το δωματιο την επομενη φορα που θα το κανει μπορεις να μη δωσεις σημασια και μολις τελειωσει με το σκορπισμα να του πεις "αφου επιμενεις να κανεις αυτο που δε μου αρεσει καθολου θα τα μαζευεις μονος σου!δε θα μπεις μεσα αν δε τα μαζεψεις οολα και ξεσκονισεις και τα ρουχα σου!" θα ζοριστει νομιζω ακι θα το ξανασκεφτει πριν το ξανακανει.. ;) μπορει να πιασει ομως μπορει και οχι..το καθε παιδι εχει διαφορετικα "κουμπια" οποτε θα πρεπει να δοκιμασεις κατι αλλο..

Επισης θα συμφωνησω με τα κοριτσια που ειπαν οτι οταν βλεπεις μια ασχημη σκηνη στο δρομο δε ξερεις τι εχει προηγηθει και σε τι ορια εχει φτασει αυτη η μαμα..

Οπως θα συμφωνησω με τη Γιωτα που ειπε οτι κι εμεις φαγαμε λιγο ξυλο και φωνες και και και..αλλα τουλαχιστον δε γιναμε γαιδουρια!γιατι απο οτι βλεπω η νεα γενια που μεγαλωνει χωρις ορια και περιορισμους δε σεβεται τιποτα.. :(

Δημοσίευση

Ifigeneia έγραψε:

Δεν μπορώ να κρίνω καμία μαμά.. Ακόμα και αυτές που κάνουν μπαμ ότι είναι κακές μάνες, αυτές που αδιαφορούν, εκμεταλλεύονται ή κακοποιούν τα παιδιά τους δηλαδή, δεν μπορώ να τις κρίνω σαν μάνες. Τις κρίνω πρώτα από όλα σαν ανθρώπους και συμπεραίνω ότι είναι άρρωστες γυναίκες! Ναι, δε θα έπρεπε να είναι μάνες, συμφωνώ, αλλά δεν μπορείς να κρίνεις έναν ψυχικά διαταραγμένο άνθρωπο σαν να τον θεωρείς φυσιολογικό και έτσι να τον κρίνεις κακό.

Όλα τα υπόλοιπα.. Λίγο ή πολύ καθόλη τη διάρκεια της θητείας της μάνας, κάθε γυναίκα πιστεύω θα τα νιώσει.. Θα νιώσει να δώσει στο παιδί της μια ξυλιά, θα νιώσει να του βάλει τις φωνές, θα νιώσει να θέλει να σαπίσει στον ύπνο αντί να παίξει μαζί του. Η διαφορά είναι ποια θα το κάνει και ποια θα το πνίξει. Αυτό όμως δεν χαρακτηρίζει τη μία κακή και την άλλη καλή. Αυτό πιστεύω χαρακτηρίζει την αντοχή του χαρακτήρα της και το πόσο αυστηρά θέλει να βάλει τα όρια στην διαπαιδαγώγηση του παιδιού της...

Ιφιγενεια δεν θα μπορουσες να τα γραψεις καλυτερα... συμφωνω απολυτα...!!!

Δημοσίευση

akrivos afto tonia mou,i nea genia den sevete tipota (ennoo i pio neoi apo emas gt k emeis neoi eimaste e? :) ),gnorizo pollous goneis pou apo tupseis kurios pou doulevan sunexeia edosan anef orion ta panta sta paidia tous me apotelesma olo afto na gurisei mpoumerang pano tous ,ta paidia tous einai gaidouria,den sevontai tipota k kanena,o anthropos xreiazetai oria to grapsate k pio pano...

Δημοσίευση

Χωρίς να το θέτω προσωπικά ...και πραγματικά σαν απορία ..!γιατι πολλές το λέμε και εγώ καμιά φορά...

εγώ που δεν έφαγα ποτέ ξύλο ...περαν μιας και μοναδικής σφαλιάρας..στα 11 ...είμαι γαϊδούρι??

την ερώτηση αυτη μου την εκανε και η μαμά μου ...!???που γαϊδουρι δεν με έκανε αν και είχε γαϊδουρινή υπομονή !!!!!

Το ξύλο και η οποιαδήποτε μορφή βιας είναι παρανομη και προσβλητική απο τον άνθρωπο μέχρι και το γατάκι...δεν έχει αποτέλεσμα (αποδεκτό απο όλους πια) και γίνεται απλά για να ηρεμήσουν και να ξεθυμάνουν οι ορμόνες μας και η τσιτα μας...είναι η πιο εγωϊστική πράξη απέναντι στα παιδιά μας..

δεν το παίζω δασκάλα Τα γραφω και τα ακούω και εγώ..!

(και δε μιλάω για μία στο ποπό ...τις περισσότερες φορές όμως καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά και αποκτούμε αυτη τη συνήθεια οι γονείς και καθως και τα παιδιά μας γινονται πιο δυνατά... ζ(δεν είναι πια μωρα)

η μια ξυλιά γιονται τρεις και πάει λέγοντας ....

Οι συνηθειες δυσκολα κοβονται ...

Το να μη δειρεις το παιδί θελει τρομερη προσπαθεια και αυτοσυγκρατηση για να βρεις άλλο τροπο να του δειξεις οτι ευτο που εκανε ειναι ΚΑΚΟ..

Εχω δει δικό μου παιδί (καποιες ξερετε την ιστορία) να τρωει ξύλο πραγματικό απο μηνών...εμενα με πονσουσε το ίδιο ειτε του έδινε 1 ειτε του εδινε 5 ....δεν κάνει τη διαφορά ο αριθμός αλλά η πράξη !

αχ πάλι τα θυμαμαι και σφιγγομαι...

Δημοσίευση

Kassi mou leme ksulo min fantasteis k esu oti mas edernan me to zonari kopela mou ,xrisimopoiisa afto ton oro g na anafertho se goneis pou den lene pote oxi k den vazoun pote oria sta paidia tous ,isos tha eprepe na eimai pio safis , epeita mexri proteinos itan diademomeno meso diapaidagogisis to ksulo )den to epikroto k den sumfono me afto ) alla epikratouse os epi to pleiston afti i antilipsi,i mama sou profanos itan polu proxorimeni g tin ilikia tis

Δημοσίευση

Κάσση χίλια συγγνώμη για την αδιακρισία και αν θες απαντάς.Το παιδάκι σου έφαγε ξύλο; Στον παιδικό;;; Αν ναι μπορείς να μου πεις ποιος ήταν γιατί φοβάμαι.Θέλω του χρόνου να τον στείλω παιδικό και κάπως μου φαίνεται.

Δημοσίευση

Καλησπέρα κορίτσια! :)

Πολύ ενδιαφέρον θέμα και παίρνει και πολλέεεες ώρες ανάλησης :P

Δεν έχω διαβάσει όλες τις σελίδες οπότε αν πω κάτι που ίσως έχει ξαναειπωθεί στο θέμα συγχωρέστε με :blush:

Εγώ ,όπως οι περισσότερες θα ξέρετε,είμαι 20 έτων και έμεινα έγκυος εκτός γάμου.Επιλέξαμε με τον σύνροφο μου να φέρουμε στην ζωή το μωρό μας παρά τις αντιρρήσεις των οικογενειών. ;)

Μέχρι τώρα έχω έρθει αντιμέτωπη με ελάχιστα αρνητικά σχόλια (και δεν με νοιάζει καθόλου! :P ).Δηλαδή γενικά μου λένε οτι είμαι μια καλή μαμά,προσπαθώ κτλ ;)

Το αν είμαι ή όχι θα μου το πουν τα παιδιά μου σε 20 ή παραπάνω χρόνια :) Μόνο απο εκείνα θα δεχτώ τους όρους ''καλή''ή ''κακή'' μάνα ,γιατι στην τελική είναι τα μόνα που τα αφορά αυτή μου η ιδιότητα ;) Οι υπόλοιποι(φίλοι,συγγενείς,γεότονες,γνωστοί...)θα πρέπει να με κρίνουν πρώτα ως άνθρωπο και μετά ως μητέρα.

;)

Προέρχομαι απο μια πολύτεκνη οικογένεια.Έχω δυο μεγαλύτερες δίδυμες αδερφές 23 ετών και έναν αδερφό 6 ετών.

Εμείς μεγαλώσαμε με τιμωρίες και μπορώ να πω πως μας μάλωναν.Πιστευω πως όταν μια μητέρα δουλευει απο το πρωί μέχρι το βράδυ και έχει και τρία μικρά παιδιά δεν μπορεί να έχει ατσάλινη υπομονή.

Θα φωνάξει,θα μαλώσει,θα τιμωρήσει.Σε φυσιολογικά πλαίσια όλα αυτά...Σωματική βία δεν δεχτήκαμε ποτέ!

Ο αδερφός μου-που γεννήθηκε μετά απο πολλά χρόνια-είναι ''ζωηρός''για κάποιους αλλά δεν κάνει τίποτα περισσότερο απ'ό,τι όλα τα άλλα παιδάκια της ηλικίας του.Οι γονείς μου έχουν περισσότερο χρόνο να του διαθέσουν,τον μαλώνουν περισσότερο απ'ό,τι εμάς κι αυτό επειδή θέλει να τραβάει την προσοχή.Δεν έχει συνομίληκα παιδάκια στο κοντινό μας περιβάλλον για να παίξει και είναι λογικό να βαριέται με τους μεγάλους,που πολλές φορές δεν του δίνουν και σημασία :) Πιστευω πως σε αυτή την περίπτωση έχουν και οι δυο πλευρές δίκιο....

Ο μικρούλςη βαριέται περιστοιχισμένος απο μεγάλους αλλά και οι γονείς μου κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για εκείνον. ;) Ναι,θα πω πως τον μαλώνουν ,γιατι διαπιστώνω κι εγώ η ίδια πως δεν γίνεται αλλιώς.

Όλες θα φωνάξουμε στα παιδιά μας!!!Είναι κομμάτι της σχέσης μάνας-παιδιού.

Σχετικά με την δική μου σχέση με τους γονείς μου...

Τους θεωρώ τους καλύτερους γονείς του κόσμου!!! :P Ασχέτως αν πολλές φορές στο site έσω εκφράσει την οργή μου για την συμπεριφορά που είχαν όταν έμεινα έγκυος.

Εγώ ξέρω ποιος ήταν δίπλα μου όταν ήμουν άρρωστη,ξέρω τις διπλοβάρδιες που δουλευανε για να μην μας λείψει τίποτα,ξέρω τα όνειρα που έχουν για εμάς,ξέρω πως περάσανε μια ζωή γεμάτη στερήσεις για εμένα και τις αδερφές μου.Επίσης ξέρω πως τους χρωστάμε ό,τι είμαι.... ;)

Σε εκείνους και στις ατελείωτες ώρες συζητήσεων,προβληματισμού, και αν θέλετε και καυγάδων! :woohoo: (Ναι,θεωρώ φυσικό να διαφωνούμε με τους γονείς μας,πολύ απλά γιατι έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες.)

Οι γονείς μου ήταν υπόδειγμα γονέων ,έκαναν πάντα κυριολεκτικά τα πάντα για εμάς!

Και όμως όταν έμεινα έγκυος αντέδρασαν με τρόπο που δεν περίμενα.Τώρα που έγινα κι εγώ μαμά καταλαβαίνω πως το έκαναν απο την πολύ αγάπη.Απο το ενδιαφέρον και τα όνειρα που είχαν.Όνειρα ιδανικά για αυτούς ;;;Μπορεί! :)

Είχαν σχηματίσει μια εικόνα για εμένα.Νομίζω πως ο φόβος μήπως πληγωθεί ή καταστραφεί το παιδί τούς,τους έκανε αρνητικούς προς την εγκυμοσύνη.Η προσπάθεια να με μεταπείσουν και να με οδηγήσουν στον σωστότερο-για αυτούς- δρόμο.

Έκαναν λάθος...Έπρεπε να αντιδράσουν αλλιώς.(Βέβαια τώρα είναι δίπλα μου και έχουν τρέλλα με την εγγονή τους,μάλλον επειδή με βλέπουν κι εμένα ευτυχισμένη!!! :laugh: )

Αλλά είμαστε άνθρωποι και όχι καλοκουρδισμένες μηχανές ;) Λειτουργούμε με το συναίσθημα και μερικές φορές καταφέρνουμε να πληγώσουμε τα άτομα που αγαπάμε και νοιαζόμαστε για αυτά...!

Anyway,το πήγα πολύ μακριά :)

Μέσα μου έχω ακόμη οργή αλλά τους έχω συγχωρέσει...

Μπορούμε άραγε να κρίνουμε αν κάποιος είναι ''καλός'' ή ''κακός''γονέας; ;)

Νομίζω πως όχι!!! :cheer:

Δημοσίευση

H Ιφιγένεια πιστεύω τα είπε όλα για τον όρο "κακή μαμά".... ας μην κρίνουμε (γενικά κ ειδικά) για να μην κριθούμε!

Από την στιγμή που γέννησα το μωρό μου και συνειδητοποίησα ότι αυτό το πλάσμα είναι στην ευθύνη μου και στην προστασία μου για να γίνει ένας καλός και άξιος άνθρωπος κατάλαβα το ρόλο της "μάνας".... της μάνας μου και της κάθε μάνας, που παλεύει, αγανακτεί, ξενυχτάει, δουλεύει, τρέχει, καθαρίζει, πλένει, μαγειρεύει, φροντίζει, αγαπάει και.... φτάνει και στα όρια της.... Συγκινούμε τώρα που το γράφω, η δικιά μου ακόμα φτάνει.... και γιαυτο την λατρεύω ........γιατί με έχει διδάξει και εγώ να φτάνω αλλά να μην ξεπερνάω τα όρια!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Κασση μου φυσικα και δεν ειμαστε υπερ του ξυλου..αλιμονο!! :silly:

Οπως κι οταν λεμε για ξυλο δε μιλαμε με τη ζωνη οπως ειπε και η Γιωτα ουτε χασστουκια κτλ..καμια μορφη βιας δεν ειναι αποδεκτη ουτε σωματικη ουτε ψυχολογικη!

1000 μπραβο στη μαμα σου που δε σας εδειρε ποτε!!Ομως δε σας εβαλε ορια; δε σας μαλωσε; δε σας εβαλε τιμωρια;δε φωναξε;..αυτο θελουμε να πουμε.. ;) καλα εγω λιγο ξυλαρακι το εφαγα αλλα ειλικρινα δε μου εχει μεινει γιατι η αληθεια τις γυρευα που ελεγε και η μαμα μου.. χα χα!

Εσενα ποιος εδειρε το μωρο σου και δε του εβγαλες τα ματια;;!!! :angry:

Δημοσίευση

και γω πιστεύω οτι τα παιδια μας θα κρινουν αργοτερα αν ειμασταν καλοι γονείς ή όχι..με τον ορο κακη μαμα θα συμφωνησω και γω στις παραπάνω εκδοχές που δωσατε..ομως ρε κορίτσια έχω δει περιπτώσεις παιδιών που μεγάλωσαν με ¨'κακες'μαναδες-ξερω περιπτωση μανας που κλειδωνε το γιο της τα βραδια και γυρναγε στα μπαρακια,που τον χτυπαγε συνεχεια,τον έβριζε και τον προσβελνε μπροστα σε κοσμο-αυτο το παιδι σας πληροφορω εκτος το οτι ειναι ενα θαυμασιο παλικαρι μιλαει με τα καλυτερα λογια για την μανα του και δεν δεχεται κουβέντα γι αυτην!!!και φυσικα υπαρχει και η αντιθετη περιπτωση που ειναι και η πιο συχνη!!παιδια που μεγαλωνουν με ολα τα καλα του κοσμου με την κατάλληλη διαπαιδαγωγηση και ομως...ουτε καλημερα δεν λενε στις μητερες τους!!ποσα τετοια φαινομενα δεν συναντουμε;;ειναι λοιπον πιστευω και στο παιδί..

Δημοσίευση

juliana έγραψε:

και γω πιστεύω οτι τα παιδια μας θα κρινουν αργοτερα αν ειμασταν καλοι γονείς ή όχι..με τον ορο κακη μαμα θα συμφωνησω και γω στις παραπάνω εκδοχές που δωσατε..ομως ρε κορίτσια έχω δει περιπτώσεις παιδιών που μεγάλωσαν με ¨'κακες'μαναδες-ξερω περιπτωση μανας που κλειδωνε το γιο της τα βραδια και γυρναγε στα μπαρακια,που τον χτυπαγε συνεχεια,τον έβριζε και τον προσβελνε μπροστα σε κοσμο-αυτο το παιδι σας πληροφορω εκτος το οτι ειναι ενα θαυμασιο παλικαρι μιλαει με τα καλυτερα λογια για την μανα του και δεν δεχεται κουβέντα γι αυτην!!!και φυσικα υπαρχει και η αντιθετη περιπτωση που ειναι και η πιο συχνη!!παιδια που μεγαλωνουν με ολα τα καλα του κοσμου με την κατάλληλη διαπαιδαγωγηση και ομως...ουτε καλημερα δεν λενε στις μητερες τους!!ποσα τετοια φαινομενα δεν συναντουμε;;ειναι λοιπον πιστευω και στο παιδί..

Τζουλιάνα περιγράφεις κατα κάποιο τρόπο την περίπτωση του καλού μου!

Η μαμά του έφευγε με τον εκάστοτε φίλο της και γύρναγε στο σπίτι όταν τελείωναν οι σχέσεις της :angry: Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ και για τίποτα.Βάρος ήταν τα παιδιά της :dry:

Μπορεί να έλειπε και 4-5 μήνες και να έκανε το πολύ 2-3 τηλέφωνα το μήνα :S

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μήπως εννοεί ότι υπάρχουν διαφορετικά σκευάσματα από διαφορετικές εταιρείες, ξέρω ότι υπάρχουν εμπορικές ονομασίες στην αγορά, το mmrvax pro και priorix που είναι πιο διαδεδομένο αλλά είναι το ίδιο και τα δύο είναι mmr μόνο η εταιρεία αλλάζει. Μήπως για τη συνταγογράφηση χρειάζεται να γράψει το ακριβές σκεύασμα; Υποθέτω...
    • Μάλιστα.. Οπότε όλα καλά! Αχ αυτό με το βάρος.. έλα πες του εσύ να μείνεις έγκυος και να μην παίρνεις βάρος..χαχα!!!  Κι ο δικός μου μία φορά που του είπα οτι πονάει η μέση μου, έτσι γλυκά το είπε για το βάρος..του στυλ: "Ε πρόσεχε λιγάκι να μην βαρύνεις άλλο.." 🤣 αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ διακριτικός σε αυτό το θέμα και δεν με εχει αγχώσει καθόλου..και τα έχω τα κιλά μου.. μην νομίζεις..μάλλον το θεωρεί ανώφελο να ασχοληθεί..χαχα! Σου λέει ότι και να πω αυτή θα φάει..🤣
    • Ευχαριστούμε!!! Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν είχα και κάποιο κοντινό μας παιδάκι ηλικιακά..Η ανιψιά μου (του αδερφού μου) να φανταστείς είναι πλέον 8 χρονών..οπότε τα είχαν χαρίσει όλα. Μετά όσοι μου είπαν ήταν πιο μακρινοί.. φίλοι, γείτονες, μακρινοί συγγενείς.. ε και η αλήθεια είναι δεν ήθελα..Όχι ότι στο μέλλον το αποκλείω να πάρω και κάτι.. Ναι αλήθεια μεγάλη ότι μεγαλώνουν γρήγορα.. ήδη έχω αρχίσει να σκέφτομαι ότι σε λίγο καιρό δεν θα έχω την κοιλίτσα μου..και στεναχωριέμαι λίγο..βέβαια θα έχω τη μπουμπού μου..αλλά θα ήθελα να μείνει μικρούλα..χαχα!! 
    • Μην αγχώνεσαι καλέ.. Ακόμα και covid να είναι το πιθανότερο είναι ότι θα το περάσεις πολύ ελαφριά πλέον.. 
    • Έτσι ακριβώς!! Αγοράζουμε φουλ..χαχα!! Καλά να είναι τα ζουζούνια μας!!! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...