Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα! Η μπέμπα μας είναι 6 μηνών και έχουμε ήδη ξεκινήσει στερεές τροφές. Το πρωί γάλα, μετά φρουτόκρεμα, για μεσημέρι μοσχαράκι με λαχανικά, το απόγευμα κρεμούλα ρυζάλευρο και το βράδυ πάλι γάλα και νάνι. Ο παιδίατρος εξ αρχής μας είπε πως αν δεν θέλει την φρουτόκρεμα πχ θα πρέπει να προσπαθώ να της τη δώσω και σε καμία περίπτωση να μην υποκύψω στην εύκολη λύση του μπιμπερό με γάλα γιατί έτσι δεν θα μάθει να τρώει. Η μικρή μας στα κιλά της είναι φυσιολογικότατη, είναι ένα πάρα πολύ ήρεμο μωρό απλώς κάποιες φορές δεν είναι πάρα πολύ λαίμαργη. Έχουμε ήδη καταφέρει να αδειάζουμε μπωλάκια με φρουτόκρεμα, και φαγητό και όλα πάνε μια χαρά. Τρώει όσο θέλει χωρίς να την πιέσω, αυτό σημαίνει οτι μπορεί να φάει και 5-10 κουταλιές (μερικές φορές) και μετά να μη θέλει αλλό. Εγώ όμως δεν της δίνω και γάλα μετά. Χτες μια φίλη μου μου είπε ότι αφήνω το μωρό νηστικό και πως σε κάθε γεύμα πρέπει να πίνει και γάλα

:huh: Το άκουσε η μαμά μου και άρχισε να μου λέει πως αφήνουμε το μωρό νηστικό..και πως θα ψηλώσει χωρίς γάλα και άλλα τέτοια... :angry:

Εσείς ρε κορίτσια τι κάνετε??Τι σας έχει πει ο παιδίατρος σας??? Και στην πρώτη μου κόρη την ίδια τακτική ακολουθήσαμε και δεν είχαμε κανένα θέμα.

Να συμπληρώσω πως όσον αφορά στη μεγάλη μας κόρη τώρα τελευταία(μετά τη γέννηση της μπέμπας) ζητάει γάλα το μεσημέρι να κοιμηθεί (αυτό το καταλαβαίνω κι εγώ θα ήθελα το γαλατάκι μου να χαλαρώσω και να κοιμηθώ το μεσημέρι :P ) και της δίνω φυσικά. Σε μια κουβέντα με τον παιδίατρο μου είπε πως καλά κάνω αρκεί να έχει φάει το μεσημεριανό της και μετά να πιει το γάλα της. Κι αυτό νομίζω πως είναι και το σωστό.Ποιά είναι η γνώμη σας?? Ειδικά για τη μπεμπούλα μας???

Σας ευχαριστώ...

Δημοσίευση

καλημερα!

κι εμενα ο γιατρος μου ειχε πει να μη δινω γαλα,δε χρειαζεται.

καποια στιγμη αρχισε να τρωει ικανοποιητικα και ολα μια χαρα.

γαλα του εδινα μονο κανα απογευμα γιατι δεν ετρωγε κρεμα.

Δημοσίευση

Βρε αγάπη μου χαλάρωσε, τι κουλά είναι αυτά που σου λένε για το γάλα? :blink:

Είναι δυνατόν να πίνει το παιδί και γάλα ύστερα από τα γεύματα? Πόσο μεγάλο νομίζεις είναι το στομαχάκι τους? Μην ακούς τι σου λένε, εννοείται πως το παιδί χορταίνει, διαφορετικά θα οριόταν!!! Μην το επιβαρύνεις εκτός κι αν δεν έχει φάει καλά το φαγητό του.

Κάτι τέτοια κουλά μου έλεγε και η πεθερά μου αλλά της τα ξέκοψα.... :angry:

Δημοσίευση

καλημερα MariaIoanna. Αφου δεν διαμαρτυρεται το παιδι απο που συμπαιρενετε οτι πειναει?ουτε εγω εδινα/δινω συμπληρωμα γαλα.μονο τις πρωτες μερες που ξεκιναγαμε τις τροφες του εδινα λιγο,μετα απο μια βδομαδα σταματησα και αυτο το λιγο που εδινα.Το θεμα ειναι να μαθει το παιδι να τρωει στερεες τροφες (που θα το μαθει),και μην ακους υστεριες δεξια κ αριστερα που σε λενε οτι τ αφηνεις νηστικο.Καλυτερα να του δωσεις λιγο παραπανω φρουτοκρεμα η σουπιτσα παρα να το μπουκωνεις και με εξτρα γαλα.Επισης θα δεις οτι μπορει καποιες μερες να τρωει λιγοτερο η περισσοτερο.Σκεψου εσυ καθε φορα πεινας το ιδιο? Μην το πιεσεις ποτε να φαει με το ζορι.

Δημοσίευση

Τα μωρά μου δεν τα έχω πιέσει ποτέ για το φαγητό γιατί κι εγώ ήμουν ένα πολύ αδύνατο παιδάκι( κι ακόμη είμαι) κι όλοι μου έλεγαν "φάε φάε γιατί δεν τρως" (κι ακόμη μου το λένε και με νευριάζουν :angry: ) και ξέρω πόσο άσχημο είναι. Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Πραγματικά το μωράκι μας είναι πάρα πολύ ήρεμο και σε καμία περίπτωση δεν θα το άφηνα νηστικό! :dry:

Δημοσίευση

αν δε τρωει κανονικη μεριδα δηλ μονο 10 κουταλακια δε γινεται να το αφηνεις ετσι..

χρειαζεται κ γαλα..

αν κατεβαζει ενα μπολ οχι τοτε δε χρειαζεται αν δωσεις..

εγω δηλ που τρωει 3-4 κουταλακια να τον αφησω μετα χωρις γαλα? :blink:

α το πιει σημαινει οτι πεινουσε κ αλλο..

γνωμη μου... ;)

Δημοσίευση

Χειρίζεσαι πολύ σωστά το φαγητό των παιδιών σου.

Τι μικρούλα δεν θα την δίνεις επιπλέον γάλα μετα τα γευματα.

Με τον τρόπο αυτο σταδιακά θα τρώει περισσότερο φαγητό.Μην ακούς τι σου λένε , μια χαρα χορταίνει με όσο θέλει αυτη΄.

Όσο αφορά τη μεγάλη αφού εχει φάει μεσημεριανό , μόνο καλό κάνει το επιπλέον γάλα που ζητάει για να κοιμηθεί.

Όλα μια χαρά είναι μη μασάς με ότι σου λένε!!!

Δημοσίευση

Καλημέρα και από μένα εγώ πιστεύω ότι την καλύτερη συμβουλή θα σου την δώσει ο παιδίατρος αφού τον ενημερώσεις ακριβώς πόσο τρώει το μεσημέρι..... και θα συμφωνήσω με την Θούλη, αν τρώει μόνο λίγες κουταλιές φαγητό στις 14.00 και μετά ξανατρώει στις 17.00 νομίζω ότι είναι λίγο για μεσημεριανό ίσως και να χρειάζετε γάλα όχι πολύ.....καμμιά φορά όταν τρώμε λίγο συνηθίζει το στομάχι μας σε αυτήν την ποσότητα και δεν δέχεται και άλλη!, με αποτέλεσμα να τρώμε όλο και πιο λίγο και να χάνουμε βάρος (ίσως υπερβάλω), αυτή είναι η γνώμη μου...

και πάλι η καλύτερη συμβουλή είναι αυτή του παιδιάτρου.... :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...