Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΔΥΜΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.Η αδελφή μου γεννάει σε λίγες ημέρες τα διδυμακια της.ειναι γυρω στα 2,5 κιλά το κάθε μωράκι.Η γιατρός της είπε ότι μόνο με καισαρική γίνετε και ότι θα μπούν θερμοκοιτίδα.όποια από εσας έχει διδυμάκια πειτε μου τι κάνατε, μήπως και την ξεαγχώσουμε.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ραφαελ δεν εχω διδυμα...Και οι γιατροι ξερουν παντα καλυτερα απο εμας!

Ξερω ομως πως συνηθως παιδακια πανω απο 2 κιλα δεν μπαινουν στη θερμοκοιτιδα εκτος κι αν υπαρχει αλλος λογος!

Η κουμπαρα μου γεννησε πριν λιγες μερες διδυμα κοριτσακια.

Το ενα 2800 κ το αλλο μολις 2κιλα!Να σου πω πως το "μικρο" δεν χρειαστηκε ουτε θερμοκοιτιδα ουτε οξυγονο!Το μεγαλο απτην αλλη χρειαστηκε ιδιαιτερη παρακολουθηση...

Τι να πω...?Κι εγω ασχετη ειμαι...Απλως σου λεω τι εχω δει....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Με το καλό να'ρθουν τα ανιψάκια σου!!!

Απ' ότι ξέρω συνήθως στα δίδυμα γίνεται καισαρική- τουλάχιστον όσες ξέρω με δίδυμα, με καισαρική γέννησαν.

Τώρα όσον αφορά τη θερμοκοιτίδα, αυτό είναι σχετικό.. γιατί να μπουν θερμοκοιτίδα; 2,5 κιλά είναι αρκετά καλό βάρος. Εδώ πολλές γεννάνε ένα μωρό με αυτό το βάρος και δε μπαίνει θερμοκοιτίδα... Τι της είπε η γιατρός; Γιατί της μίλησε για θερμοκοιτίδα;;

Όπως και να'χει, με το καλό να γεννηθούν τα ζουζούνια! Και πες της αδελφής σου να μην αγχώνεται, το σημαντικό είναι ότι τα μωρά, είτε από "πάνω" είτε από "κάτω".. έρχονται! :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω ειμαι θεια διδυμων που γεννηθηκαν πριν απο 12 μερες ο μικροσ γεννηθηκε 2680 και η μικρη 2150 την βαλαν θερμοκοιτιδα για 2 με 3 μερες και βγηκε 2 μερεσ μετα απο το μπεμπη γιατι ανεβασε ικτερο ,τωρα ειναι σπιτι και τα δυο ζουζουνια

δεν εχω κατι αλλο να πω και εχω αυτο ξερω με την θερμοκοιτιδα και η μικρη μπηκε την 2η μερα γιατι πηγε 1980

με το καλο τα νινακια και με το καλο να γινεις και εσυ διδυμοθεια :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν της έδωσε κάποια λογική εξηγηση η γιατρός για την θερμοκοιτίδα.Τι να πω.Ελπίζω να πάνε όλα καλα και να μην χρειαστεί.Σας ευχαριστώ πάντως όλες για τις απατήσεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

σιγουρα θα γεννησει με καισαρικη αυτο το καταλαβαινω

δεν μπορω να καταλαβω ομως τον λογο που ο γιατρος προεξοφλει οτι τα μωρα θα μπουν θερμοκοιτιδα!!!ηδε κατι κ τον ανυσηχει????????

οταν γεννηθουν με το καλο και δουν οτι πχ χρειαζονται θερμοκοιτιδα θα μπουν

εμενα μου το ειπε ο γιατρος μου οτι θα εμπαινε στην εντατικη το μωρο μου αλλα ηξερε ειχε λογους ηταν 1250 και με εστελνε να γεννησω!!!

τα μωρακια ειναι πανω απο 2 κιλα και αν δεν αντιμετωπισουν προβλημα μετα την γεννα δεν θα χρειαστει να μπουν,εκτος αν μπουν για λιγες ωριτσες προσαρμογης λογω του οτι ειναι διδυμα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ραφαέλ κι εγώ την ίδια απορία έχω... ;)

Γιατι θα πρέπει όλοι οι τοκετοί διδύμων να είναι με καισαρική;Παλιά δεν γεννούσαν φυσιολογικά τα δίδυμα; :P

Επίσης γιατι πρέπει να μπαίνουν στην θερμοκοιτίδα αν δεν υπάρχει λόγος;Όλες οι περιπτώσεις διδύμων που γνωρίζω μπήκαν στην θερμοκοιτίδα θα έλεγα με ένα ικανοποιητικό βάρος ;)

Σίγουρα οι γιατροί ξέρουν καλύτερα και θέλουν το καλύτερο.Μήπως όμως-λέω μήπως-είναι και αυτό μέρος της βιομηχανίας εγκυμοσύνης-τοκετού; :P

Σου λέει''Αν του πω οτι το μωρό χρειάζεται θερμοκοιτίδα,θα μου πει όχι;;;'' :laugh: Ή κάπως έτσι... ;)

Αλλά εγώ είμαι και πολύ καχύποπτη :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα το βλέπουν συνήθως όταν γεννιουντε.Άλλο να της πει αν υπάρξει πρόβλημα να τα βάλουμε και αλλο θα μπουν θερμοκοιτίδα.Παντως εγω δεν έχω σε τίποτα εμπιστοσύνη πια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ραφαέλ,όντως...Ακόμα δεν είδε το μωρά και έβγαλε πόρισμα...άρα... το θεωρούνε δεδομένο(μάλλον! :P )

''Ακόμα δεν τον είδαμε,Γιάννη τον βαφτίσαμε '' που λέει και ο λαός... ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ραφαέλ είμαι κι εγώ θεία διδύμων :)

Οι δικές μας γεννήθηκαν, η μία 2150 και η άλλη 2010. Πολύ μικρουλίτσες δηλαδή! Τις έβαλαν πολύ λίγο σε θερμοκοιτίδα (κανα δύωρο το πολύ νομίζω) ίσα για να κρατηθούν ζεστούλες και να μην τους έρθει πολύ απότομη η μετάβαση στον...έξω κόσμο :P Μάλιστα τις είχαν βάλει στην ίδια θερμοκοιτίδα και τις είχαν με τα ρουχαλάκια τους. Μήπως αυτό εννοούσε ο γιατρός? :dry:

Για τον τοκετό έχω διαβάσει ότι ανάλογα από το αν έχει καλή θέση το παιδί που έρχεται πρώτο προχωράνε ή όχι με φυσιολογικό....Τώρα βέβαια στην Ελλάδα δεν έχω ακούσει τελευταία διδυμάκια να γεννιούνται φυσιολογικά :unsure: (θα'χουν όλα άσχημη θέση φαίνεται.... :blink: )

Με το καλό!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν της είπε για λίγο στην θερμοκοιτίδα και όσο ανφαορά την θέση είναι και τα δύο με το κεφάλι κάτω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω σ'αυτό που ρωτάς, αλλά θα σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά για την αδερφή σου και τα μωράκια!! Μην στενοχωριέσαι για την θερμοκοιτίδα! Όλα καλά θα πάνε!! Εδώ κι εμένα τον δικό μου τον βάλανε στην λάμοα λόγω ίκτερου και με κράτησαν και 1 μέρα παραπάνω! :( Αλλά τέλος καλό όλα καλά!!

Μ'έναν πόνο εύχομαι και με 2 γερά μωράκια!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω γνωρίζω 2 περιπτώσεις από κοπέλες που γέννησαν δίδυμα. Η μία τα γέννησε στην 35η εβδομάδα και ήταν γύρω στα 2100 το καθένα. Το ένα το γέννησε φυσιολογικά και στο δεύτερο χρειάστηκε καισαρική. Το αγοράκι που γεννήθηκε με καισαρική χρειάστηκε να μπει στην θερμοκοιτίδα για λίγες μέρες.

Η άλλη κοπέλα γέννησε στην 36η εβδομάδα φυσιολογικά και τα μωράκια της ήταν 1700- 1800γρ. Παρέμειναν για έναν μήνα στο νοσοκομείο αλλά όχι σε θερμοκοιτίδα. Ήταν στην πτέρυγα με τα πρόωρα και είχαν αυξημένη φροντίδα αλλά ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τη μητέρα τους που τα θήλαζε και τα έβγαζε και βόλτα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 8ο ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΙΔΥΜΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 3 ΕΧΕΙ 2 ΑΓΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΡΟ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΗΤΑΝ 1600 ΚΑΙ Η ΜΠΕΜΠΑ 1800 ΜΕ ΚΑΛΗ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΤΟΠΛΕΡ ΚΑΙ ΤΑ 2. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ! ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ 10 ΚΙΛΑ ΠΗΓΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΚΑΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ.

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΞΟΣΩΜΑΤΙΚΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ (ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΑΝ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΩΣ ΤΗΝ 39 ΕΒΔ) ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ.

ΜΗΠΩΣ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΕΡΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Βρε Ραφαελ ετσι χωρις λογο και αιτια της ειπε για θερμοκοιτιδα;;; :huh: κι ασε που μπορει να γεννηθουν και με μεγαλυτερο βαρος..πως το εχει προεξοφλησει;; :unsure:

Κι εμενα γεννηθηκε 2.500 και τον εβαλαν για 2 μερες για τη θερμοκρασια αν και πιστευω δε χρειαζοταν(μαλλον για να τα παρουν.. :angry: )

Vagman με το καλο τα διδυμακια σου!! :woohoo: και μπραβο στο γιατρο σου που δε σε αγχωνει.. ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

βασικα μην θεωρεις παντα οταν λενε θερμοκοιτιδα οτι θα ειναι με σωληνακια και τετοια χαζα.οπως ειπε και η μπεμπουλης ισως τα βαλουν λογω διδυμοκυησης.εγω γεννησα πρωορα και ο μικρος μου ηταν 2335κ τον εβαλαν στην εντατικη νεογνων λογω πρωοροτητας αλλα σε κανονικο κρεββατακι.για καλη μας τυχη δεν χρειστηκε καμια μηχανικη υποστηριξη.απλα επειδη τα περισσοτερα μωρακια οταν γεννιουνται χανουν γρηγορα το βαρος τους τα βαζουν για προληπτικους λογους και για παρακολουθηση.μην στεναχωριεστε ολα καλα θα πανε!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πήγε σήμερα και έκανε τελευταιο ντομπλερ.ο ένας είναι 295ο και ο άλλος 2,5.είναι καλά την πέμπτη γεννάει με καισαρικη.το πιθανότερο ειναι να μην μπουν θερμοκοιτίδα.κορίτσια σας ευχαριστούμε όλες τις διδυμομαμάδες και η ώρα η καλή να πάρετε τα μπουμπούκια σας στις αγκαλιες σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Προσθήκη...