Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια για να καταλάβω.. σας παρακαλώ πείτε μου. Χτες το βράδυ στις 2 έβγαλα 110ml γάλα και το έβαλα κατευθείαν στο ψυγείο. Τώρα που ξαναβγάζω θα το βάλω και αυτό ψυγείο. Μόλις κρυώσει μπορώ να τα ανακατέψω (να συμπληρώσω το μπουκάλι με άλλα 40 που λείπουν).;;;;; Αυτό δεν έχω καταλάβει......

Δημοσίευση

ΕΒΓΑΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ Ή ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ.

ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ.(ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ)

Δημοσίευση

Ελα, βρε κουκλιτσα, σταματα να ανχωνεσαι!

Κανει να αναμιξεις τα δυο γαλατα μαζι, αρκει να εχουν την ιδια θερμοκρασια.

Βαλε το γαλατακι που εβγαλες, στο ψυγειο και μετα ανακαεψετα και βαλε τα στην καταψυξη.

Το φρεσκοαντλημενο γαλα μπορει να μεινει στο ψυγειο οταν η θερμοκρασια αυτου ειναι +4 μεχρι και 4 ημερες.

Οταν αποψυξεις μεσα σε 24 ωρεσ πρεπει να το πιει!

Αντε, καλη συνεχεια!

Ολλα καλα θα πανε! :kiss:

Δημοσίευση

Σε ευχαριστώ και πάλι. Τώρα έβγαλα 100ml. Άρα λες είναι καλύτερα να τα κάνω γεύματα των 150;; Περισσότερο δεν μπορώ τόσο χωράει το μπουκάλι. Μήπως να τα αφήσω έτσι από 100;;; Αν τα καταψύξω μέχρι το βράδυ είμαι οκ;;

Δημοσίευση

Μια χαρα ειναι μεχρι το βραδυ!

Γεμισε το μπιμπερο οπως λε!

Το βγαζεις απο την καταψυξη και το βαζεις στο ψυγειο.

Αν δεν το πιει ολλο μπορεις να το ξαναζεστανεις αλλη μια φορα!Οχι αλλη!

Καλυτερα να ζεσταινεις λιγο λιγο!

Δημοσίευση

προσπαθω να σου απαντησω απο οταν εβαλες το θεμα! λοιπον μπορει να νακατεψεις 2-3 ανλτησεις αρκει να ειναι στην ιδια θερμοκρασια και μετα να τα καταψυξεις!

π.χ. εβγαλες 80 μλ την μια φορα, τα βαζεις στο ψυγειο, οχι στην πορτα, στην επομενη αντληση βγαζεις 40μλ τα βαζεις στο ψυγειο , οχι στην πορτα κια αφου παγωσει και το 2ο και ερθει στην ιδια θερμοκρασια τοτε τα μεταγγιζεις σε ενα μπιμπερο.

ποσο βαρος εχει το μωρο σου? ποσο ειναι?

πιο ευκολο θα σου ειναι να κανεις αντληση το πρωι!

καλο θα εινια να κανεις μια μικρη τραπεζα στην καταψυξη!

εγω εργαζομαι 10 μηνες, εχω μια τραπεζα με περιπου 30 μπουκαλακια των 120-150μλ.

στα μπουκαλακια θα γραφεις ημερομηνια και τα ακριβη μλ που περιεχει το μπουκαλι!

θα βγαζεις για αποψυξη το πιο παλιο γαλα!

για να μπορεσεις να κανεις μια τραπεζα θα πρεπει να κανεις αντλησεις και οταν δεν δουλευεις!

αν εχεις αλλες αποριες μπορουμε να τα πουμε και μεσο πμ η τηλεφωνικα!

ελπιζω να σε βοηθησα!

Δημοσίευση

Ήθελα κ εγώ μα ρωτήσω:

ποσά ml να υπολογιζω το κάθε του γεύμα?

Θηλάζω αποκλειστικά κ ο μπέμπης μου είναι 37 ημερών...

Έχω 6 σακουλακια στην κατάψυξη (μέχρι στιγμής)

των 120 ml (περίπου)..

Όταν χρειαστεί να λειψω κ να τον φροντίσει

κάποιος άλλος θα πρέπει να ξεπαγωνει 2 γεύματα

για να συμπληρώνει;

Κάποιες φορές που του έδωσα το γάλα μου

με μπιμπερόν ήπιε από 100ml εώς 160 ml!

Υπάρχει τρόπος να υπολογιζω τα σακουλάκια μου?

ευχαριστώ..

Δημοσίευση

pebi μου σε ευχαριστώ πολύ. Ο μπέμπης είναι 4μιση μηνών ακριβώς και 6500γρ. Έχω καταψύξει μέχρι στιγμής 150 και 100. Μου λείπει ένα τρίτο γεύμα σε περίπτωση που θα χρειαστεί. Θα το βγάλω αύριο. Το πρόβλημά μου είναι οτι στη δουλειά δεν θα προλάβω να αντλήσω. Να ξεχειλήσει και να μου τρέξει δεν υπάρχει περίπτώση βέβαια, για το γάλα μου υπάρχεο πρόβλημα;;

Δημοσίευση

marimari έγραψε:

Καλή ερώτηση! Δεν ξέρω τώρα....

Την Δευτερα έχουμε παιδίατρο..

Γεννήθηκε 3.250 (40 εβδομάδων)

και στις 15 μέρες ήταν 3.500kg

Τώρα είναι 37 ημερών..

Μαρια καλως ηρθες (και επισημα πλεον) στο club!!!!!!!

H αρχη ηταν καλη απ'ο,τι βλεπω οποτε τωρα σου ευχομαι καλη συνεχεια!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Lovie μου

σε ευχαριστώ για το ...καλωσόρισμα

κ σε ευχαριστώ πολύ κ για την «καλή αρχή»!

Πολύ σημαντικό για μένα....

Τα πάμε περίφημα με τον μπέμπη..

Φιλησε μου την μικρούλα σου!

Καντινού,

πως εννοείς να βγάλουμε τον αέρα;

Εγώ ...απλά τα κλείνω! Λες να κάνω κάτι λάθος

κ να μην έχω φυλάξει σωστά τα γεύματα;

Δημοσίευση

Τα μωρακια μεχρι 6 μηνων χρειαζονται 80-150μλ ανα 2,5- 3 ωρες!

δεν εχω χρησιμοποιησει σακουλακια αλλα δεν τα βλεπω και πολυ ευχριστα!

εχω μικρα μπιμπερο, τα ζεσταινω και τα δινουν στην μικρη! το γαλα στην καταψυξη διογκωνεται οποτε προσοχη στην ποσοτητα!

jovi γι αυτο σου ειπα οτι για να ακνεις μια μικρη τραπεζα θα πρεπει να ανλεις και οταν εχεις ρεπο!

καλο α ηταν να εκανες μια αντληση στην δουλεια ακομα και μη παραγωγικη!

μονη θα ελεγχει την παραγωγη σου!

προσπαθησε το!

οταν το παιδι θα αρχισει τις στερεες θα χρειαζεται λιγοτερο αντλημενο γαλα μπορει κια καθολου γιατι θα τρωει την στερεη τροφη οταν εσυ θα εργαζεσαι! βεβαια αυτο μπορει να γινει στους 6 μηνες μπορει κια τσους 10, τα πανατ εξαρτωνται απο το παιδι!

στο 2ο εξαμηνο οι στερεες ειναι συμπληρωματικες του θηλασμου!δεν ντικαθηιστουμε γευμα εκτος κι αν εργαζομαστε οπου και εκει δεν ειναι απαραιτητο!

τα υπολοιπα το μεσημερι!

παω για δουλεια

φιλια!

Δημοσίευση

Εγώ χρειάστηκε ένα βράδυ να λείψω και δεν θήλασα το μικρό 2 γεύματα! Το πρωί το στήθος μου ήταν έτοιμο να σπάσει! Έβγαλα 190 μλ γάλα το οποίο του το έδωσα να μην πάει χαμένο και το ήπιε όλο! Και δεν έκανε και καθόλου γουλίτσες! Είναι σχεδόν 2 μηνών!

Είναι νορμάλ να πίνει τόσο;

Ξέρω ότι το δικό μου γάλα είναι πιο εύπεπτο και πιο ελαφρύ από την σκόνη! Πόσο πρέπει να πίνει τελικά; Αν βγάζω μικρές μερίδες θα γίνεται πανικός όταν θα τελειώνει, κλαίει και τσιρίζει δεν του φτάνει!

Γεννήθηκε 3650 και 53 πόντους και πριν από 20 μέρες περίπου είχε φτάσει 4850 και 59.5 πόντους! Την Παρασκευή θα πάμε για το 1ο εμβόλιο οπότε πιστεύω θα έχει πάει πάνω από 5 κιλά! Το νιώθω και στα χέρια μου!

Ευχαριστώ..

Να σημειώσω, με το θήλαστρο έχω βγάλει ελάχιστες φορές, βάζω το μωρό πάντα στο στήθος! Αλλά επειδή χρειάστηκε να λείψω και δεν είχα συλλέξει γάλα λόγω ακατάλληλου θήλαστρου, του δώσανε φόρμουλα! Τώρα έχω το swing της medela για να κάνω μια μικρή τράπεζα να έχω για ώρα ανάγκης αφού είναι κρίμα να μην του δίνω το δικό μου γαλατάκι όσο μπορώ!

Δημοσίευση

Στα προηγουμενα γευματα (τα 2 που δεν θηλασες) ειχε φαει καλα ?

Το μωρο πρεπει να τρωει οσο θέλει , συνήθως με το μπουκάλι τρωνε παραπάνω γιατι ειναι πιο ευκολη η ροη .

Το δικο σου δεχετε ευκολα το μπουκάλι δεν ειναι ολα τα μωρα ετσι . Προτιμουν να πιουν λιγο και να περιμένουν την μανουλα :)

Δημοσίευση

Καλημερα!

Θα προτίμησω κ εγώ μικρές μερίδες 80-100ml

για να μην χρειαστεί να παει χαμένο...

Ευχαριστώ LaLa..

Dalia μου

ο Δημητρακης είναι φαγανάκος;

190 ml???

Tι μερίδες θα του φτιάχνεις στην κατάψυξη;

200ml, xaxaxaxaxa...!

Δημοσίευση

εμεις εχουμε μεριδες των 100-120μλ οι περισοτερες κια καποιες 150μλ.αλλα εμεις ειμαστε και 18 μηνων! αλλωτε πινει 1 μπιμπερο120μλ και αλλωτε 2, σημερα ηπιε 1 μονο! οταν θα ξεκινησουν οι στερεες τροφες θα πινουν λιγοτερο γαλα! μεχρι τωρα ελλαχιστες φορες εχεις χρειαστει να πεταξουμε γαλατακι της μαμας κια υτο στο συνολο γυρω στα 50μλ.

6/10 φευγω για ΠΡΑΓΑ εκπαιδευτικο ταξιδι... μονη χωρις την μικρη μου! εκει δυστηχως θα πεταω το γαλα μου!κλαψ κλαψ.... και η μικρη θα πινει απο την τραπεζα που εχουμε στο ψυγειο!

Δημοσίευση

Κορίτσια μου κατάφερα και κατέψυξα 150, 100, 120ml έχω βγάλει και 60 και τα έχω στο ψυγείο μήπως δεν του αρέσει το κατεψυγμένο...Αχ δεν ξέρετε πως αισθάνομαι που θα φύγω και θα τον αφήσω για πρώτη φορά τόσες ώρες.... είμαστε σχεδόν 5 μήνες μαζί αυτοκόλλητοι....

Δημοσίευση

Κορίτσια καλημέρα. Ο μικρός κάτι ψιλοτρώει με το μπιμπερό..Ερώτηση:Έβγαλα από τη κατάψυξη στις 4 το απογευμα ένα μπουκαλάκι, αποψύχθηκε στο ψυγείο και δεν χρησιμοποιήθηκε..Μέχρι πότε μπορεί να το πιει;;;Μη το πετάξω,κρύμα είναι..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Και με νεράκι μια χαρά γίνεται.  Βάλε κ μισό φρουτακι να πάρει γεύση.
    • Καλησπέρα κορίτσι μου εμένα φοράει πανα ακόμα δεν την έχουμε κόψει την αλλάζουν εκεί οι δασκάλες της όταν χρειαστεί δεν υπάρχει θέμα εξαρτάται μάλλον και απο το κάθε σχολείο 🤷‍♀️ πριν μερικά χρόνια στον παιδικό που πάμε δεν τα έπαιρναν με την πάνα τώρα το άλλαξαν όμως και ευτυχώς γιατί εμένα δεν είναι έτοιμη ακόμα να την βγάλει έχουμε δρόμο .. 
    • Καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε ; εγω είμαι λίγο στο τρέξιμο αυτές τις μέρες άρχισε παιδικό η μεγάλη και είμαστε στην βδομαδα προσαρμογής ευτυχως της άρεσε και θέλει να πηγαίνει λίγο με τους κανόνες τσινάει θέλει να κάνει τα δικά της (αναμενόμενο 😂) αλλά πιστεύω σε λίγες μέρες θα μπορέσει να το καταλάβει.. άρχισα να ετοιμάζω και το δωμάτιο τους σιγά σιγά γιατί δεν είχα φτιάξει το καθυστέρησα αρκετά  @Elli13 μου συγχαρητήρια για το δεύτερο κοριτσάκι σας !! Θυμάμαι ο άντρας σου (όπως και ο δικός μου ) ήθελαν και το δεύτερο κορίτσι  💕 θα είναι οι καλύτερες φίλες θα το δεις !!! εμένα η μεγάλη μου λέει τώρα θέλει και άλλη μπεμπα 😂🫣 λέω μήπως θέλεις μπέμπη ; Όχι… μπεμπουλα λέει … πάμε ; Με ρωτάει.. που της λέω ; Να πάρουμε μου λέει … καλά λέω θα πω τον μπαμπά να πάμε να πάρουμε 😂 με το καλό το μωράκι σας ! Κοιλιτσα έχεις κάνει ;  Εμένα στην δεύτερη φάνηκε νωρίς.. @Eliza Kats μου στεναχωρέθηκα που δεν προχώρησε αλλά τουλάχιστον έγινε νωρίς και από μόνο του και δεν ταλαιπωρήθηκες θα περιμένεις σιγά σιγά να αδιαθετήσεις και θα έρθει σύντομα ξανά!! Να ξεζουμίσεις τον σύζυγό και πάλι 🥰 Εγώ αδιαθέτησα για δεύτερη φορά αλλά άργησε πολύ να μου έρθει η πρώτη περίοδος ήταν 12/1 και η δεύτερη 12/3 άρχισα έχω βαριές περιόδους που γενικά δεν ήμουν έτσι πριν τέλος πάντων ίσως στρώσει μετά που κόψω τον θηλασμό  ΥΓ συγγνώμη για το σεντόνι είχαμε μέρες να σας γράψω 🥰
    • Καλησπέρα να σου ζήσει το μωράκι σου ❤️❤️❤️❤️ ένα χρόνο μετά καταλαβαίνω ότι τα έχετε βάλει όλα σε σειρά!    Κ εμείς αυτό ελπίζω να κάνουμε γιατί έχω άλλα δύο μικρά παιδάκια κ πολύ τρέξιμο να μας περιμένει.    σαφως η επιστήμη έχει προχωρήσει κ αυτό μόνο ελπιδοφόρο μπορεί να είναι!  Απλά στην περίπτωση του μωρού μου είναι πολλά τα προβλήματα μαζεμένα άρα θέλουμε να βρούμε κυρίως την αιτία γιατί σίγουρα δεν είναι τυχαιο! Μας είπαν να ψαχτούμε κ για θρομβοφιλια (εφόσον κάποιο σύνδρομο ή κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί)    Ολα θα μπουνε σε τάξη. Ήδη την τέταρτη θα τρέξουμε για την καρδούλα του κ την ταχύπνοια στο νοσοκομείο να κάνουμε εξετάσεις κτλ.    υγεία να έχουν κ μακάρι τα μόνα θέματα κ προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τ παιδάκια μας να είναι επιλύσιμα. 💪🏽    Σ ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες βοηθάει να διαβάζω εμπειρίες κ άλλων μητέρων κ παιδιών ❤️ μένω στο εξωτερικό αλλιώς θα σου έστελνα για τους γιατρούς που πήγες! Όμως είμαστε πολυυυ μακριά! 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...