Μετάβαση σε περιεχόμενο

καλησπέρα σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες!

jona

Recommended Posts

Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ των προτέρων για όλες τις συμβουλές και την υποστήριξη στα θέματα που μας απασχολούν αυτή τη σημαντική περίοδο της ζωής μας.Η αλήθεια είναι ότι έχω πάρα πολλές απορίες και ανησυχίες και είμαι λίγο μπερδεμένη με τον υπολογισμό που κάνουν οι γιατροί για το πόσο μηνών είμαστε.Σύμφωνα πάντως με τον γυναικολόγο μου είμαι τώρα στην 11η εβδομάδα και πάω για την 12η.Αυτό όμως που με απασχολεί και με αγχώνει περισσότερο είναι το γεγονός ότι ήμουν καπνίστρια πριν μείνω έγκυος και δυσκολεύομαι πολύ να το κόψω εντελώς.Κάνω γύρω στα 4 μισά τσιγάρα την ημέρα (αφού ενημέρωσα βέβαια τον γιατρό μου),αλλά τρέμω στην ιδέα ότι θα κάνω μεγάλο κακό στο μωρό μου.Θα ήθελα πολύ να ακούσω συμβουλές και ανάλογες εμπειρίες,ίσως και κάποια κόλπα για να καταφέρω να το κόψω.Εύχομαι σε όλες σας τα καλύτερα!Υπομονή,τα κριαράκια μας δεν θα αργήσουν να ΄ρθουν!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

jona ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ :)

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ ? ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ...ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΠΝΗΣΤΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΣΩ;)

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!:kiss:

Καλως ηρθες στην παρεα μας!:) Ευχομαι με το καλο!:)

Να μην ανησυχεις τοσο πολυ,το αγχος ειναι πολυ χειροτερο απο 4-5 τσιγαρα τη μερα,αλλωστε στο ειπε κι ο γιατρος σου!Δεν παθαινει τιποτα το μωρακι σου,μη φοβασαι,ομως οχι παραπανω ε...;):P

κοπελα μου συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου,ευχομαι να πανε ολα καλα και στο τελος να εχεις στην αγκαλια σου ενα γερο παιδακι...

αλλα προσπαθησε να το κοψεις...δε ξερεις ποσο κακο κανεις στο εμβρυο!!

ενα τρικ ειναι να κρατας το τσιγαρο σβηστο..

ο γιατρος τι σου ειπε;

Σας ευχαριστώ κορίτσια για την ανταπόκριση!Ο γιατρός μου είναι φανατικός αντικαπνιστής, αλλά παρ΄όλα αυτά μου επέτρεψε να κάνω κανα-δυο τσιγάρα την ημέρα.Δεν ξέρω μάλλον γυάλιζε το μάτι μου!!Μακάρι να είχα αναγούλες και να μην μπορούσα να το μυρίσω αλλά μου κράτησαν μόνο μία βδομάδα.Λέω πάντως να δοκιμάσω το τρικ της marinax23 και βλέπουμε.Θα τα λέμε συχνά.Καλό βράδυ σε όλες!

jona γεια σου και καλως ηλθες! ειμαι και γω τωρα στην 12η βδομαδα και γω ΗΜΟΥΝ καπνιστρια! ημουν τυχερη που δεν μπορουσα να το μυρισω, ουτε απο μακρια και νιωθω φοβερη αηδια τοοοοσο πολυ λες και ημουν απο ανεκαθεν φανατικη αντικαπνιστρια τοοοοοοοσο πολυ μεχρι που διαιρωτηθηκα εγω η ιδια "ημουν ή δεν ημουν καπνιστρια πριν???" τοοοοοσο πολυ!!!

ασχετα οτι ο γιατρος σου το "εγκρινει" να καπνιζεις μερικα, σκεψου ποοοοοοσο κακο κανεις στο αθωο το μωρακι σου! ενα πααααρα πολυ καλο βιβλιο που θα σε βοηθησει ονομαζεται "ο ευκολος τροπος να κοψετε το καπνισμα" και συγγραφεας Allen Carr

κοιταξε και στο διαδυκτιο οσον αφορα τις "ζημιες" που μπορει να παθει ενα εμβρυο απο καπνιστρια μανα...

ελπιζω να βρεις μια λυση για το καλο του παιδιου σου, αλλα το πιο ευκολο και γρηγορο ειναι να παθεις αυτο που επαθα εγω οσον αφορα το καπνισμα!!!

καλη επιτυχια!

Καλώς μας βρήκες jona!!

Δεν έχω καπνίσει ποτέ στην ζωή μου αλλά από αυτά που διαβάζω, το αλκοόλ και ο καπνός είναι ουσίες που μέσω του αίματος πηγαίνουν αμέσως στο μωρό..

Προσπάθησε να το κόψεις τουλάχιστον τους πρώτους μήνες.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...