Μετάβαση σε περιεχόμενο

Απορίες για τις κρέμες! μπας και καταλάβω...

Recommended Posts

Καλημέρες!

Βασικά να πώ οτι θέτω το θέμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γιατί δεν έχω καταλάβει γιατί να μη δίνουμε κρέμες στα μωρά...ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν θέλω να δώσω τόπο για συγκρούσεις...

Απλά συνέχεια ακούω αχρηστες οι κρέμες ..ανούσιες...δεν κάνουν καλό...και δεν μπορώ να καταλάβω που στηρίζεται αυτό...ας πει όποια ξέρει που είναι το κακό στις κρέμες ..(- της ζάχαρης)

Εμένα ο Αγγελος και ετρωγε και τρωει..ακόμη...! Οκ έχουν ζάχαρη ..η ζάχαρη που περιέχουν..δεν κάνει κακό σε καμία περιπτωση αν το παιδί έχει ισορροπημένη διατροφή στα υπόλοιπα γεύματα..!Η παίδιατρος μου, γελούσε όταν της ειπα να μην ξαναδωσω κρέμα στον Αγγελο..!Αν δεν τις ετρωγε μου ειπε θα βρισκαμε εναλλακτικά γεύματα εφοσον τις τρωει ..αστο το παιδί να τρωει..!αλλωστε δεν έχει τάση για παχος το παιδάκι σου!

Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω ..που το τόσο κακό με τις κρέμες!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• Απαντήσεις 144
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συβηθως οι κρέμες είναι για να μάθει το παιδι το κουτάλι. Είναι γλυκιές και δέχεται το παιδι να φάει.

Στη Γερμανια οι κρέμες δεν είναι η πρωτη τροφη που παιρνει το παιδι αλλά το τρίτο γευμα που πρέπει να περιέχει δημητριακά.

Σίγουρα όταν δίνεις στο παιδί σου κάτι που παράγεται μαζικά από το εμπόριο, δεν μπορεί να είναι το ίδιο με κάτι που έχεις ετοιμάσει εσύ. Προσωπικά εγώ προσπαθω να δίνω όσο περισσότερα βιολογικά τρόφιμα μπορώ. Ακόμα και αν πρόκειται για κρέμα. Και αυτό γιατί θα είναι περισσότερο ελεγμένα από τα υπόλοιπα.

κασση μου,σου μιλαω ειλικρινα και εγω ακομα δεν εχω καταλαβει.μαλλον οι μαμαδες χωριζονται σε 2

κατηγοριες στις θηλαζουσες που σπανια δινουν κρεμες και στις μη θηλαζουσες που σχεδον παντα δινουν.το να μη δωσεις νομιζω οτι ειναι καθαρα ιδεολογικο θεμα της καθε μιας και εχει να κανει με το κατα ποσο θα αφησει το παιδι της να φαει η οχι κονσερβοποιημενα τροφιμα ,τροφιμα μαζικης παραγωγης του σουπερ μαρκετ,ζαχαρη κλπ. προσωπικα πιστευω οτι οι κρεμες το μονο που προσφερουν ειναι μια ευκολη λυση που σχεδον σιγουρα θα φαει το παιδι εκτος σπιτιου που ευκολα θα μπορουσαν να αντικατασταθουν με μητρικο γαλα για οσες θηλαζουν η με τραχανα που ετοιμαζεται πανευκολα και ειναι πιο θρεπτικος για αυτες που δινουν ξενο γαλα.αμαν πια οι παιδιατροι που επιμενουν στο ρυζαλευρο βανιλια και στη φαριν λακτε ποσα παιρνουν απο τις βιομηχανιες παιδικων τροφων καιενω σου δινουν προσπεκτ με διαφημιση novalac ας πουμε που κατω κατω λεει οτι ο μητρικος θηλασμος ειναι η καταλληλοτερη τροφη για βρεφη να σου επιμενουν οτι μετα τον 6ο μηνα το γαλα σου δεν προσφερει πια τιποτε στο μωρο τα χασε τα θρεπτικα του συστατικα ...αι σιχτιρ ανιδεοι στο χωριο τους εν ετει 1950 ασ πουμε νουνου ετρωγαν?

Κορίτσια μου οκ συμφωνώ και εγω αν έχω φτιάξει τραχανά θα προτιμήσω να φαει αυτόν..ή μια φετα με μέλι..ή το μεσημεριανό του παλι...

Εννοείται οτι είναι πιο ασφαλές αυτο που εχει φτιαχτεί απο τη μαμά..Αθηνά μου επαυξάνω!

Αλλά η ερωτηση παραμένει.........και γάλα αντι κρέμας να του δώσω αν δεν θηλάζω πάλι τυποποιημένο προϊόν μαζικής παραγωγής είναι...και με αυτη τη λογική τα περισσότερα είναι..!!

Οι κρέμες περιέχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά...δε μπορεί αυτα που αναφέρουν να είναι ψέμματα...!!και υποτίθεται και γάλα περιέχουν...

αυτο δε μπορώ να καταλάβω.....

εγω παλι νομιζω οτι το περασμα στις κρεμες ειναι για να ετοιμασει το στομαχακι του και γενικοτερα το ολο συστημα να αρχισει να επεξεργαζεται την στερεα τροφη... γιατι οπως και να το κανουμε το γαλα - αν δεν υπαρχει δυσανεξια - ειναι οτι πιο ευπεπτο υπαρχει. αν ομως αποφασισει καποια να θηλασει αποκλειστικα μεχρι το 4ο πχ ετος και ξαφνικα το παιδι παει στον παιδικο τοτε τι γινεται? αρχιζουμε τοτε να ανακαλυπτουμε το κουταλι και τις χρησεις του?!?!?!?

γι αυτο λοιπον καλος ο θηλασμος, αλλα και η οργανικη εξελιξη του παιδιου ειναι κατι που αποτελει δικο μας μελημα και πρεπει να κοιταμε ολους τους παραγοντες.

εχω πχ παραδειγμα που με αποκλειστιο θηλασμο μωρο μπαινοβγαινει στο νοσοκομειο λογω ιωσεων κλπ (που λενει οτι το μητρικο γαλα δινει τα αντισωματα) και αλλα που μετα πχ απο 2-3 μηνες το γυρισαν στη φορμουλα και ειναι μια χαρα παιδια χωρις προβλημα!

και υπαρχει παντα και ο αντιποδας... δηλαδη αυτες οι μαμαδες που οντως δεν ειχαν γαλα για να ταισουν τα παιδια τους και ξεκινησαν απο την αρχη με φορμουλα, τα παιδια τους δε θα αναπτυχθουν σωστα?!?!?!?

Και ξαναλεω ολα ειναι σωστα και σοφα φτιαγμενα και εχουν το επιθυμητο αποτελεσμα αν γινονται με το σωστο τροπο και μετρο :)

Κασσυ μου εγω εδεινα κρεμες στο ΣταυροΝικολα ποτε δενε ιχα προβλημα του αρεσαν πολυ ειδικα οι μπισκοτοκρεμες , ακοαμκαι τωρα πουειναιμεγαλο παδιακι καποιες φορες παμε στο σουπερ μαρκετ καιμου ζηταει και παιρνω .Δεν θεωρω κακαο να αποτελει η κρεμα μερος της διατροφης των παιδιων , ας ηρεμμησουμε λιγο αρχιζουμε και ακυρωνουμε τους γιατρους μια για τα γαλατα , μια για τα εμβόλια και τωρα ηρθαν οι σειρα για τις κρεμες .

Δεν ειμαι αποτις μαμαδες που βαριουνταιναμεγειρεψουν για το παιδι αλλα ο τραχανας για μενα θα θεωρει κανονικο γευμα και θα αντικαταστησει το μεσημεριανο και οχι αναμεσα στα γευματα που ειναι η κρεμα και το αυγο η το γιαουρτι.Μηπως δεν πρειε να δινουμε και αυγο ; η γιαουρτι ; ας σταματησουμε αυτο το τροπαριο μονομε τα βιολογικα ειδαμεκαι τα βιολογικα στην εκμπομπη του Ευαγγελατου .

Ναι εγω δινω φρεσκο γαλα στο παιδι μου - ειναι το Αυστριακο των Αλπεων του αρεσει πολυ αυτο καιμονο εμενα μου φτανει πριν επεινε εβαπορε και εκεινο του αρεσε αλλα το βαρεθηκε , ναι του εδεινα κρεμες και ναι τρωει καικρουασαν και ναι τρωει και παγωτα και ναι ειναι παιδι και Νια και εγω μεγαλωσα με ολα αυτα και ολες μας λιγο πολυ . Δεν μπουκωνουμε το παιδι με αυτα απλα τα παιρνουν γιατι ειναι παιδια και οι λιχουδιες ειναι λιχουδιες

Εγω δεν είμαι κατά της κρέμας αλλά προτιμώ πιο αγνά προιόντα όπως τα βιολογικά γιαουρτάκια για εκείνη την ώρα ή ακόμη καλύτερα σπιτική κρέμα ή ρυζογαλο και αργότερα που θα επιτρέπεται θα του βάζω μέλι αντί ζάχαρη. Αυτή είναι η ένστασή μου μόνο. Τα αγνά υλικά. Όχι πως δε θα τύχει να φάει και τα πρόσθετα καμιά φορά αλλά επιδιώκω να μην του τα δίνω. Τρώει από όλα δεν έχει στερηθεί κάτι , αλλά όπως σας είπα καλύτερα κάτι πιο υγιεινό.

frapedia :blink: Δηλαδη νομιζεις οτι τα μωρα που θηλάζουν δεν ξερουν τι θα πει κουτάλι ??? Δεν τρωνε στερεες μεχρι να κοψουν το θηλασμο ????:S

Κάσση μου εδινες βαζακια ετοιμα στον Αγγελο ή του μαγειρευες εσυ ?

glayki έγραψε:

κασση μου,σου μιλαω ειλικρινα και εγω ακομα δεν εχω καταλαβει.μαλλον οι μαμαδες χωριζονται σε 2

κατηγοριες στις θηλαζουσες που σπανια δινουν κρεμες και στις μη θηλαζουσες που σχεδον παντα δινουν.το να μη δωσεις νομιζω οτι ειναι καθαρα ιδεολογικο θεμα της καθε μιας και εχει να κανει με το κατα ποσο θα αφησει το παιδι της να φαει η οχι κονσερβοποιημενα τροφιμα ,τροφιμα μαζικης παραγωγης του σουπερ μαρκετ,ζαχαρη κλπ. προσωπικα πιστευω οτι οι κρεμες το μονο που προσφερουν ειναι μια ευκολη λυση που σχεδον σιγουρα θα φαει το παιδι εκτος σπιτιου που ευκολα θα μπορουσαν να αντικατασταθουν με μητρικο γαλα για οσες θηλαζουν η με τραχανα που ετοιμαζεται πανευκολα και ειναι πιο θρεπτικος για αυτες που δινουν ξενο γαλα.αμαν πια οι παιδιατροι που επιμενουν στο ρυζαλευρο βανιλια και στη φαριν λακτε ποσα παιρνουν απο τις βιομηχανιες παιδικων τροφων καιενω σου δινουν προσπεκτ με διαφημιση novalac ας πουμε που κατω κατω λεει οτι ο μητρικος θηλασμος ειναι η καταλληλοτερη τροφη για βρεφη να σου επιμενουν οτι μετα τον 6ο μηνα το γαλα σου δεν προσφερει πια τιποτε στο μωρο τα χασε τα θρεπτικα του συστατικα ...αι σιχτιρ ανιδεοι στο χωριο τους εν ετει 1950 ασ πουμε νουνου ετρωγαν?

δεν ξερω φιλη μου τη ετρωγαν το 1950 αλλα το σιγουρο ειναιοτι το 1867 ο νεστλε δημιουργησε ενα υποκαταστατο του μητρικου γαλακτος το οποιο ειχε γαλα καλης ποιοτητας . ζαχαρη και αλευρι και μαλιστα εσωσε ενα βρεφος το οποιο ηταν πολυ αρρωστο και δνε επεινε το γαλα της μητερας του .

Εμένα ειναι 8,5 μηνων και έκανε σαν τρελή για να δοκιμάσει φαγητά. Όταν όμως κατεβήκαμε στην Ελλάδα και ήταν 6,5 μηνών την άρχισε η μητέρα μου με το καρότο πατάτα και εκείνη αντέδρασε στην πίεση του "φαε". Σφράγισε το στόμα της και η μητέρα μου την ξεγελούσε για να της βάλει μια μπουκιά στο στόμα. Η κόρη μου δεν τα σηκώνει αυτά και τώρα σφραγίζει το στόμα της μόλις πλησιάσει κουτάλι ή φαγητό κοντά της. Σκέφτηκα λοιπον να την αφησω να το ζητησει μόνη της. Την παιρνω κοντά μου όταν τρώω και σήμερα ανοιξε το στόμα της για να φάει ψαρι. Μια και μόνο φορά. Μετά το σφράγισε πάλι.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ειμαι υπερμαχος του θηλασμου και αυτο ηταν. Θελω να φαει το παιδι μου ξένες τροφές. Επιπλέον δεν είναι το πρωτο μου παιδι, έχω μια εμπειρία.΄Ζουμε όμως μια ιδιαιτερη κατάσταση και ο θηλασμός βοηθάει στην παρούσα φάση.

Ο οργανισμός δεν απορροφά το ίδιο τις επεξεργασμένες βιταμίνες όπως απορροφά τις βιταμίνες από τα τρόφιμα.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΛΑΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΗΣ. Η ΖΑΧΑΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΟΛΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ. ΕΠΕΙΣΗΣ Η ΖΑΧΑΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ. ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΝΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΑΣ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΡΑΧΑΝΑ, ΚΟΥΑΚΕΡ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΕΔΙΝΑ ΚΡΕΜΑ. ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΕΜΑΘΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΜΟΥ. ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ.

Lala μου (ευχομαι να εισαι καλά) του μαγειρευα εννοείται , και πριν πεις θα σε προλάβω συμφωνώ καλύτερο το μαγειρέμενο με αγνές πρώτες (οσο το δυνατόν) πρώτες ύλες αλλά είναι άλλο αυτό που λέμε καλύτερα δώσε ρυζογαλάκι και άλλο είναι κακό να δίνουμε κρέμες ή είναι άχρηστες ...έχουν θεπτικά συστατικά...μην ανφισβητούμε τα πάντα!

αυτο εννοώ...και εξακολουθώ να μην παίρνω απάντηση τι κακό έχουν οι κρέμες περα απο το ότι είναι ετοιμες...και χάνουν μεγάλο κομάτι της αξία ς τους!το κακό είναι οτι είναι έτοιμες...??όπως και το γάλα όπως και πολλά πολλά άλλα! όμως!

Φαντάζομαι είναι δυσκολη η απάντηση γιατι δεν είμαστε γιατροί...! δεν ξέρω τι να πώ..!αλήθεια βρε κορίτσια !αλλά πραγματικά έχω απορία να μάθω!!!!!1

Σιγουρα το να φτιάξουμε κατι εμεις ειναι πιο υγειηνο απο του εμποριου...αλλα αμα το ψαξουμε πολυ τοτε πρεπει να δινουμε και δικα μας φρουτα λαχανικα..καθως και αυτα που θα αγορασουμε εχουν φυτοφαρμακα ή ειναι εισαγόμενα..αμα μεγαλωσει λιγο το παιδακι ειναι πολυ δυσκολο να το κρατησουμε μακρια απο τροφες του εμποριου..σνακ..και αλλα ανθυγειηνα..ειναι απιθανο κατα την γνωμη μου να μεγαλωσουμε ενα παιδι με τελειως βιολογικα προιντα και φυτικα..ρωτησα τη παιδιατρο αν πρεπει να βραζω εμφιαλωμενο νερο για το μωρο και μου ειπε οχι...γιατι ειναι δυσκολο να κρατησουμε ενα παιδι μακρια απ το δικτυο...οσο για τις τροφες με το μονο που ειμαστε σιγουρες για το τι τρωνε ειναι να εχουμε δικο μας κηπο..και δικα μας ζωα...πραγμα το οποιο δεν εινα δυνατο για ολες τις οικογενοιες και απαιτει πολυ κοπο και χρονο..

Κάσση έχεις ένα σύμμαχο, και εγώ ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το "κακό". Οπως λεσ και εσύ, παρασκεύασμα είναι και τα γάλατα και μάλιστα με γλυκόζη . Αυτό δεν είναι χειρότερο???

αυτή η γλυκόζη δεν θα προκαλέσει εξάρτηση για ζάχαρη στα παιδιά μας? Εγώ όσο θυμάμε τον ευατό μου έπινα πάντα γάλα με ζάχαρη.

Άρα κακή η κρέμα ή ζάχαρη?

Εγω παντως οταν δοκιμασα απο την κρεμα που φτιαχνω στο παιδι δεν μου φανηκε τοσο πολυ γλυκια... για κρεμα ηταν εντελως αγλυκη... περιεχει κρυσταλλικη ζαχαρη αλλα σε μικρη ποσοτητα... ολοι αλλωστε με τετοιες κρεμες μεγαλωσαμε... ναι σιγουρα ειναι καλυτερο να τα φτιαχνουμε μονοι στο σπιτι και να ξερουμε τι υλικα χρησιμοποιουμε... αυτο δεν σημαινει ομως οτι αυτες οι κρεμες κανουν κακο...! :unsure:

Εμενα ξαφνικα εκει που ετρωγε την φρεσκια φρουτοκρεμα δεν την ηθελε με τιποτα... του δοκιμασα βαζακι, μετα απο λιγες μερες το βαρεθηκε... του δοκιμασα σκονη, μετα απο λιγες μερες τη βαρεθηκε... τωρα του δινω μια μπανανα κομματακι κομματακι αλλα δειχνει να την εχει βαρεθει κι'αυτη... σημερα εφαγε μονο μιση μπανανα... του συμπληρωσα με γιαουρτακι... βαριουνται κι'αυτα να τρωνε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια... !!! :dry:

Κάσση έγραψε:

Lala μου (ευχομαι να εισαι καλά) του μαγειρευα εννοείται , και πριν πεις θα σε προλάβω συμφωνώ καλύτερο το μαγειρέμενο με αγνές πρώτες (οσο το δυνατόν) πρώτες ύλες αλλά είναι άλλο αυτό που λέμε καλύτερα δώσε ρυζογαλάκι και άλλο είναι κακό να δίνουμε κρέμες ή είναι άχρηστες ...έχουν θεπτικά συστατικά...μην ανφισβητούμε τα πάντα!

αυτο εννοώ...και εξακολουθώ να μην παίρνω απάντηση τι κακό έχουν οι κρέμες περα απο το ότι είναι ετοιμες...και χάνουν μεγάλο κομάτι της αξία ς τους!το κακό είναι οτι είναι έτοιμες...??όπως και το γάλα όπως και πολλά πολλά άλλα! όμως!

Φαντάζομαι είναι δυσκολη η απάντηση γιατι δεν είμαστε γιατροί...! δεν ξέρω τι να πώ..!αλήθεια βρε κορίτσια !αλλά πραγματικά έχω απορία να μάθω!!!!!1

Κασση μου , ειμαι μια χαρά σ΄ευχαριστω και ευχομαι το ιδιο και για σας :)

Εγω δεν ειπα ποτε οτι ειναι κακο να δινεις κρεμες (ευθυνονται βεβαια σε ενα μεγαλο βαθμο για την παιδική παχυσαρκία)! Ειπα ,λεω και θα λεω οτι ειναι αχρηστη τροφη ! Δεν προσφέρει στο μωρο ΤΙΠΟΤΑ ! Τεχνητες βιταμίνες , τεχνιτος σιδηρος τα παντα ειναι τεχνητα σε μια κονσερβοποιημένη τροφη που προσωπικα δεν βρισκω τον λογο υπαρξης της . Απο αυτα που "πρσφέρει" η κρεμα τα περισσοτερα ειναι μη αποροφησιμα οπως πχ ο σιδηρος στις κρεμες που περιέχουν γαλα . Οι βιταμινες ειναι "νεκρες" και δυσκολα αποφορήσιμες απο τον οργανισμο .

Δεν ξερω αν εσεις το βρισκετε "φυσικο " αλλα για μενα το γαλα φορμουμα ( η σκονη δηλ) ειναι η τελευταία επιλογη και επιλογή ανάγκης ! Δεν μπορω να συγκρινω τη κρέμα με το γάλα γιατι στις κρεμες η μητέρα εχει την επιλογή να μην τις δωσει ενω αν δεν θηλαζει δεν μπορει να μην δωσει γαλα στο μωρο !

Οι γιατροι οσα ξερουν τα ξερουν απο τα φυλλάδια των εταιρειων ... ελάχιστοι εχουν ασχοληθει σοβαρα με το θεμα τροφη βρεφους .

Η μικρη μου δεν ετρωγε για πολυ μεγάλο διάστημα . Ευτυχως θηλαζα και δεν αγχωνομουν . Ποτε ομως δεν σκεφτηκα να δοκιμάσω κρεμα ή αλλα παλαβα που μου έλεγαν (πατατες τηγανιτές , γλυκά κλπ) απλα και μονο για να φαει ! Το να γεμίσει το στομάχι της με αχρηστη τροφη δεν μου ελεγε τιποτα . Το θεμα ειναι αυτο που θα φαει να της προσφέρει κατι !

Δεν ξερω γιατι τα μπερδευεται ολα με το θηλασμο . Καποια στιγμη ολες μας θα σταματησουμε να θηλάζουμε . Εγω και τοτε θα εχω τις ιδιες αποψεις και θα προσπαθω να ταιζω τη μικρή μου με φρέσκες τροφες μακρια απο τυποποιημένα "παιδικά" γευματα . Οσο μπορω και περναει απο το χερι μου , γιατι σιγα σιγα εχει αποψη και την επιβάλει , θα κανω αυτο που πιστευω οτι ειναι καλυτερο για την υγεια της . Οχι μονο για το σημερα αλλα γιατι ετσι χτιζονται οι βασεις για ενα υγιες μελλον !

Καλησπέρα!

Η μικρή μου δεν τρώει ακόμη αλλά θα σας καταθέσω την άποψη μου ''ανενεργά'':P

Θεωρώ πως οι κρέμες δεν περιέχουν κάτι κακό-όπως λέτε κι εσείς.Αν περιείχαν δεν θα υπήρχαν.

Δεν θέλω να δώσω στο μωρό μου κρέμα σε σκόνη.Προτιμώ να του δώσω κάτι άλλο πιο υγειινό ή αν θέλετε και γάλα.Ζήτησα την άποψη δυο παιδιάτρων,εδώ στην Γαλλία,(του δικού μας και ενός άλλου)και εισέπραξα την ίδια απάντηση.Δεν υπάρχει λόγος να δώσω κρέμα. ;)

εκτος απο το οτι υπαρχουν και κρεμες χωρις ζαχαρη δεν μπορω να πω οτι κανουν κατι κακο στο μωρο του προσφερουν ενα γευμα(μπορει να μην του δινουν τις τοοοοοσεςςς βιταμινες αλλα δεν παυουν να του προσφερουν ενα γευμα)

στο θεμα της παχυσαρκειας χμμμμ εχω μια ενσταση γιατι ο μικρος μου ετρωγε κρεμες αλλα ειναι 14μηνων και 9 κιλα καταλαβαινετε!!!

επεισης θεωρω οτι αυτο το πολυ μεγαλο κολλημα με τα βιολογικα λιγαααακι υπερβολικο και συγνωμη κιολας αλλα ναι καλο ειναι να φροντιζουμε ως μανουλες για την σωστη και υγιεινη διατρωφη των παιδιων μας αλλα μην ξεχναμε ενα βασικο πραγμα ειναι ΠΑΙΔΙΑ!!! ας τα αφησουμε να ειναι παιδια δεν θα παθουν τιποτα αν δεν θα φανε συνεχεια τα βιολογικα,η αν θα φανε λιγο παραπανω ζαχαρη,γλυφιτζουρακια μην τους στερουμε την παιδικοτητα τους!!!

εγω κατα συμπτωση ανακαλυψα το εξης:ο μικρος μου πριν καποσο καιρο εκανε εμετους οταν ετρωγε κρεμες και γιαουρτι ετσι μας ειπε η παιδιατρος να τρωει και το απογευμα φαγακι μαγειρεμενο

τωρα τρωει φρεσκα φρουτα και αυγο το πρωι,φαγητο μεσημερι κ απογευμα και γαλα πρωι κ βραδυ μονο οταν εχουμε ψαρι επειδη τον βαραινει να τρωει 2 φορες του δινω το απογευμα το ανθος αραβοσιτου τις γιωτης που φτιαχνουμε με φρεσκο γαλα αντε και τον χειμωνα ρυζογαλο!!!!

η ουσια του ολου θεματος ειναι οτι οι κρεμες κακο δεν κανουν απλα δεν προσφερουν οτι προσφερει το φρεσκο η το μαγειρεμενο,η το γιαουρτι

Mπεμπούλη θα συμφωνήσω μαζί σου ότι θα φάνε από όλα όμως όχι σε καθημερινή βαση. Καθημερινά προτιμώ τα βιολογικά για παρα πολλούς λόγους. Αλλά έχει φάει και το δρακουλίνι του και το γλυφιτζουράκι του. Όμως είναι ζήτημα αν έχει φάει ένα δυο σε διάστημα περίπου ενός χρόνου.

Κάσση μου οι κρέμες σαν κρέμες δεν έχουν κάτι κακό αλλά όπως και να χει δεν είσαι μπροστά να ξέρεις τι βάζουν μέσα. Δοκίμασε να φτιάξεις από γάλα, κορν φλάουρ και βανίλια . Πρόσθεσε και ελάχιστη ζαχαρίτσα έτσι για γεύση ή κανένα παιδικό μπισκότο για να πάρει γεύση. Υπάρχει καλύτερη μυρωδιά από εκείνη μιας ολόφρεσκης σπιτικής κρεμούλας; :)

Αν οι κρεμουλες δεν πρεσεφεραν τιποτα στα παιδια τοτε γιατι τις συστηνουν οι παιδιατροι; γιατι ας πουμε η δικη μου η παιδιατρος μου ειπε να δινω στο παιδι φρεσκα φρουτα και οχι ετοιμη φρουτοκρεμα και για τις κρεμες δεν μου ειπε να τις φτιαχνω μονη μου στο σπιτι; και το 90% των παιδιατρων αυτο κανει... :huh:

Αν δεν του δωσω κρεμουλα τι μπορω να του δωσω; ρυζογαλο; και καθε μερα θα τρωει ρυζογαλο; θα το βαρεθει πιο γρηγορα απ'ολα τ'αλλα... οι κρεμες τουλαχιστον εχουν και μια ποικιλια γευσεων... η μηπως γιαουρτακι; εμενα δεν χορταινει με το γιαουρτι, γιατι το γιαουρτι ειναι επιδορπιο δεν ειναι γευμα...

Απο την αλλη τα παιδια που στερουνται τις "ετοιμες" τροφες καποια στιγμη θα αντιδρασουν ασχημα θελωντας να φανε μονο τετοιες τροφες... πχ αν δεν δωσω στο παιδι μου κρεμες, πατατακια, σοκολατα, παγωτο κοκ θα το κανει μεγαλωνωντας πισω απο την πλατη μου (στο σχολειο πχ) και θα τρωει ποσοτητες που δεν θα μπορω να ελεγξω... καλυτερα να του δινω εγω με μετρο και να μην ειναι στερημενο απο "αχρηστες" τροφες απο το να το κανει μονο του χωρις ορια... αλλωστε εμεις ποσες αχρηστες τροφες τρωμε καθε μερα και ποσες φαγαμε οταν ειμασταν εγκυες... με μετρο βεβαια αλλα ολες φαγαμε...!!! :dry:

Καλο ειναι να μη χαρακτηριζουμε με τετοιες εκφρασεις... καποτε θυμαμαι μας ειχαν ζητησει στο σχολειο να στειλουμε οτι μπορει ο καθενας απο τροφιμα σε παιδακια τριτης χωρας που δεν ειχαν να φανε και μας ζητησαν μονο κονσερβες (γαλα εβαπορε, παιδικες κρεμες σε σκονη, βαζακια με φρουτοκρεμες κτλ)... αυτες οι αχρηστες τροφες που στειλαμε τοτε στην Αφρικη εσωσαν τις ζωες πολλων παιδιων... λετε να γυρισει κανενα και να μας πει οτι ετρωγε αχρηστες τροφες; :blush:

Γιαυτο δεν θελω να απαντάω σε τετοια θεματα ...

sweetmammy δεν θα απαντησω σε ολα οσα λες , γνωμη σου και ειναι δεκτη . Στο τελευταιο ομως δεν μπορω να μην απαντήσω γιατι ωρες ωρες νιωθω οτι δεν εχουμε κοινη λογική !

Λες να προτιμουσαν τις κονσέρβες στην Αφρική παρά τα φρεσκα τροφιμα ????

Για να συγκεντρωθουν και να ταξιδέψουν προιοντα προς αλλη χωρα ως βοήθεια θελει τουλάχιστον στην καλυτερη περίπτωση 1 εβδομάδα ! Δεν νομιζω να αντεχαν τα φρουτα , το κρεας και αλλα τετοια ειδη . Τα προιοντα που περιγράφεις , τα κονσερβοποιημένα , εχουν διαρκειας "ζωης" τουλάχιστον 1-2 χρονια .

Δεν το ξερα βρε κοριτσια να μπουκωσω και γω απο τωρα με σοκολάτα , πατατακια , δρακουλινια κλπ τη μικρη μου . Αν ειναι να μου αντιδράσει στο μέλλον να προλαβει να τα φαει ολα τωρα !!!! :blink:

συμφωνω μαρινακι!!!!!!!!!!!!!!!!

αυτο ειναι κοριτσια παν μετρον αριστον δεν ελεγαν οι αρχαιοι??? και κατι θα ηξερα(που ηξεραν ) παραπανω απο εμας

υπαρχουνε και κρεμες χωρις ζαχαρη..

εγω πιστευω πως οι διατροφικες συνηθειες ειναι πολυ σημαντικο πραγμα..

ναι βεβαια απο ολα θα φαει αλλα οταν ερθει η ωρα του...

γιατι να δωσω κρεμα γλυκια απο την στιγμη που τρωει μια χαρα την αγλυκη?

γιατι να δωσω παιδικο γιαουρτακι απ οτην στιγμη που μπορει να φαει το κανονικο?οκ ξινιζεται λιγο αλλα προσθετοντας φυσικο γλυκαντικο(π.χ. μπανανα)μια χαρα το τρωει.

γιατι να μην θελει μετα τα φρουτα που θα του ξινιζουν επειδη του αρεσει πιο πολυ η γευση της μπισκοτοκρεμας π.χ.?

δεν λεω πως τα παιδακια που τρωνε κρεμες δε ντρωνε τα υπολοιπα ετσι? απλα αφου περναει απ οτο χερι μας και μονο ακομα η διατροφη του μωρου γιατι να μην την εχουμε οσο πιο αγνη γινεται?

οκ δινω φορμουλα στο μωρο μου, δεν τρελαινομαι γιαυτο αλλα δεν ειχα αλλη επιλογη.

για το ποια κρεμα θα φαει ή ποιο γιαουρτακι εχω.

σιγουρα στο σχολειο και οταν θα συναναστραφει με αλλα παιδακια απο ολα θα φαει, ή σε παιδικα παρτυ αλλα γιατι πρεπει να ειναι στην καθημερινοτητα του?

δεν το κανεις στερημενο το μωρο οταν δεν του μαθαινεις να τρωει καποιες τροφες...

θα του δωσεις απο ολα αλλα στην ωρα τους..

προς θεου ε?και εμεις με κρεμες μεγαλωσαμε αλλα αφου μαθαινουμε καποια πραγματα παραπανω πλεον γιατι να μην τα χρησιμοποιουμε?

εμενα οταν την ειπα την παιδιατρο για τις κρεμες πο αγοραζω δεν τις ηξερε και ητανε υπερ και κολλημενη με το ρυζαλευρο βανιλια..και απορουσε πωε το ετρωγε..τωρα με ρωταει για να πει αλλες μαμαδες που την ρωτανε..

δεν το ψαχνουνε ομως οι παιδιατροι και λιγο απο μονοι τους...

σε ενα blog διαβασα ενα υποδειγμα διατροφης βρεφους.οταν εμπαιναν οι κρεμες ητανε βιολογικες δημητριακων χωρις ζαχαρη. αυτα τα ελεγε η Κα πατσουρου.. κατι ξερει αυτη ετσι?:)

Βρε παιδια ελεος πια με αυτο το θεμα των τυποποιημενων...δε γινεται ολα να ειναι αχρηστα,ολοι οι γιατροι να θυσιαζουν τα παντα επειδη τα παιρνουν,μονο τα βιολογικα ειναι καλα(το ειδαμε κι αυτο..).δε γινεται να ειναι τοσο καταστροφικα και να κυκλοφορουν τοσες 10ετιες και να εχουν μεγαλωσει τοσες γενιες,αλλα "Παν μετρον αριστον λενε!!" εννοειται οτι αν τρωει συνεχεια κρεμες θα γινει παχυσαρκο, οπως κι αν τρωμε συνεχεια χορτα δε θα τη βγαλουμε καθαρη..:side:

Κι εγω κι εσεις με αυτα μεγαλωσαμε και σιγουρα τωρα ειναι πιο ελεγμενα και πιο εξειδικευμενα..εγω προσωπικα δεν απεκτησα εθισμο στα γλυκα και σπανια τρωω και ουτε θηλασα πολυ,ουτε αρρωσταινα συχνα ουτε προβληματα υγειας ειχα και εχω δοξα το Θεο..και ας σταματησει πια αυτο το τροπαριο οτι το γαλα σκονη ειναι κακο κι επικινδυνο γιατι γεμιζει τυψεις και αγχος τις νεες μανουλες που δε καταφεραν να θηλασουν οπως ημουν κι εγω και ολη μερα εκλαιγα που δε μπορουσα να δοσω το καλυτερο στο μωρο μου και διαβαζοντας ολες αυτες τις μπουρδες νομιζα οτι το δηλητηριαζα!!!

Δε μπορω με εκνευριζουν τα απολυτα γνωμικα!!!!!:angry::angry:

Ωχ, προβλέπεται νέος πόλεμος!!!!!!!!!!!!!!!

Κορίτσια, εγώ παιδιά ακόμη δεν έχω, οπότε μπορώ να μιλήσω πιο αποστασιοποιημένα, όχι για τις κρέμες, αλλά γενικά για τη διατροφή!

Κι εμένα δε μου αρέσουν καθόλου τα έτοιμα, και μάλιστα, θέλουμε να κάνουμε κηπάκο, να έχουμε δικά μας φρούτα και κάποια λαχανικά, αν τα καταφέρουμε! Θα ήθελα να μπορούσα να τα κάνω όλα εγώ, π.χ. μπισκότα, κριτσίνια, κ.λπ., αλλά φυσικά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να δίναμε στα παιδιά μας φαγητά μόνο από αγνά υλικά, αλλά επίσης, δεν μπορούμε να τους στερούμε τα πάντα. Δηλαδή, εμείς γλυκά δεν τρώγαμε; Πάθαμε τίποτα; Και γαριδάκια, και πατατάκια, παρ' όλο που τώρα τα απεχθάνομαι, και σίγουρα θα προσπαθήσω να μην τα φάνε τα παιδιά μου. Το καλύτερο είναι τα φρούτα, αλλά, χωρίς πλάκα, εμείς μπορούμε να τρώμε όλο φρούτα, και ούτε ένα γλυκάκι; Εγώ τρώω σπάνια γλυκά, αλλά έρχεται η στιγμή που τα θέλω. Ούτε εθισμένη είμαι, ούτε έχω συμπτώματα στέρησης από τη ζάχαρη!

Κι ότι αν στερούμε κάποιες τροφές από το παιδί μας θα θελήσει κάποια στιγμή να τις δοκιμάσει και θα το παρακάνει, αυτό είναι σίγουρο. Καλύτερα να δοκιμάσει κάτι που θα του το προσφέρουμε εμείς, και τότε μπορεί να μην του αρέσει. Ενώ αν του το απαγορεύσουμε, το θέμα γίνεται προσωπικό! Δεν έχει να κάνει με το αν του αρέσει, αλλά θα το φάει ντε και καλά, επειδή του το απαγορεύουμε!!!

Όπως και να έχει, η κάθε μία από εσάς κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο για το παιδί της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και καμία δεν μπορεί να το αμφισβητήσει! :kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...