Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ποτε ειναι ανησυχητικη η δυσκοιλιοτητα?


Recommended Posts

Κοριτσια ηθελα να ρωτησω κατι σχετικο με τις κενωσεις της μικρης.

Γαλα πινει πρωι και βραδυ μονο και τα αλλα γευματα της ειναι το φρουτο που της δινω μονο αχλαδι και μπανανουλα προς το παρον (γιατι εχει βγαλει κατι εξανθηματα στο πιπι απο το ροδακινο ή το δαμασκηνο - ακομα το ψαχνω) και το μεσημερι αλεσμενο κοτοπουλακι, πατατα, καροτο και κολοκυθι. Το απογευμα τρωει με λαιμαργια φαριν λακτε προς το παρον οχι ρυζαλευρο γιατι ειναι δυσκοιλια.

Παρατηρω οτι οταν τρωει μετα απο 4-5 κουταλιες της ερχονται τα κακα της αλλα σφιγγεται πολυ κοκκινιζει:blush: και ζοριζεται:unsure: .

Βγαζει ελαχιστες ποσοτητες και ειναι να την λυπασαι.

Δεν θελω να της βαζω λαδια και θερμομετρα στον ποπο και γιατι η γιατρος δεν με αφηνει να την συνηθιζω σε τετοια και την μαθαινω στην ευκολια.

Στο φαγητο της βαζω ελαιολαδο οσο πρεπει (1 και 1/2 κουταλια γλυκου και λιγο λεμονακι).

Ποτε να ανησυχω?

Θελω να πω...μετα απο ποσες μερες δεν ειναι καλη η δυσκοιλιοτητα?

Σας ετυχε?

Ευχαριστω και sorry για τις ανατριχιαστικες λεπτομερειες:blush: απλα τη λυπαμαι την καυμενουλα μου.

θελω να περασει κι αυτο με τα σπυρακια στο πιπι απο τα οξεα του δαμασκηνου και του ροδακινου για να την εμπλουτισω την φρουτοκρεμα της παλι με κατι ακομα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου καταρχας ποσο καιρο δεν εχει κανει κακακια της η μικρη???

μπορεις να της βαλεις στο φαγητο της λιγο παραπανω λαδι(εγω βαζω μια κουταλια της σουπας) και κολοκυθι που ειναι ενεργητικα και στην φρουτοκρεμα να βαλεις λιγο χυμο πορτοκαλιου??? αλλα να σου πω και κατι και μια φορα να της κανεις με το θερμομετρο δεν συνηθησει εμενα ο μικρος εκανε κακα μονο με το θερμομετρο απο 1 μηνων μεχρι 3 μηνων μετα βρηκα αλλο κολπο με το χαμομηλι και τα εκανε αλλιως ξερω οτι σε μωρο που πινει ξενο γαλα δυσκοιλιοτητα ειναι απο 3 μερες και μετα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπεμπουλη σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

Κανει κακα καθε μερα αλλα με το ζορι που περιεγρραψα.

Εχτες της εδωσα χαμομηλι γυρω στα 100 γραμ και εκανε αλλα παλι με ζορι.

Εχω και την γιαγια μας που μου ειπε οτι το χαμομηλι την αδυνατιζει και αμα πινει βαρος δεν θα βαλει και δεν ξερω τι να πιστεψω.

Παντως με καθυσηχασες που μου ειπες αυτο για τις 3 μερες...

Σε ευχαριστω πολυ!

Απο ο,τι φαινεται μου κανουν εμπαργκο και δε μου απαντανε στα ερωτημστα μου αλλες μαμαδες...:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννιω μου δεν ξερω να σου απαντησω με σιγουρια αλλα μηπως ειναι απο την φυση της δυσκοιλια;Συνηθως τα φρουτα βοηθανε!Αλλα οπως ειπε και ο μπεμπουλης πανω απο 3 μερες να ανησυχεις αν δεν κανει!Ο γιος μου που καποια φαση δεν εκανε κακα η γιατρος μετα την τριτη μερα μου ειπε να του βαλλω ενα υποθετο γλυκερινης κι αυτο για να μην υποφερει περισσοτερο ο ιδιος.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς παρόλο που είμαστε μικρα ακόμα για φρουτόκρεμες, μπορώ να σου πώ γιατι είχε η κουμπάρα μου τετοιο προβλημα με τον μεγάλο της. Την εσωσε το χαμομηλι. Του έδινε δυο φορές την ημέρα για να μαλακώσουν τα κακα. Επίσης οταν αρχισε να του δινει παντζαρι και αρακά έσιαξε. Η παιδίτρος της είπε οτι ανάλογα με το μωρό είναι και τα φρούτα και λαχανικά που θα μαλακώσουν τα κακακια. Και επίσης σε αυτή την ηλικία είναι φυσιολογικό εν μεροι να μην κανει κακα καθε μέρα, γιατι αφομοιώνει αυτά που τρώει και αποβάλει μονο οτι του περισσέυει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια .... σας καταλαβαίνω απόλυτα ...

η δικιά μου μετά από μία περίοδο που την πείραξε το γεγονός ότι έφαγα μελιτζάνες (την θηλάζω ακόμα) ... έγινε δυσκοίλια.

το πρόβλημα είναι όχι ότι δεν μπορεί να κάνει ... αλλά ότι έχει ξεχάσει να σφίγγεται ... μόλις της βάλω το υπόθετο της γλυκερίνης (κάθε 3 μέρες) απλά το βγάζει κατευθείαν ... και κάνει πολλά κακάκια (3 πάνες)

2 μέρες τώρα για να σιγουρέψω το γεγονός ότι απλά δεν ξέρει πως να σφιχτεί ... της σκαλίζω τον ποπο της και εκείνη σφίγγετε και τσουπ κάνει κακάκια της ....

τι να κάνω???? σκέφτομαι ότι είναι θέμα μηνών μέχρι να καταλαβαίνει πληρως και να την μάθω να σφίγγεται σωστά ... αλλά μέχρι τότε τι κάνω??

να τονίσω ότι μετά την 3η μέρα γίνετε γκρινιάρα και έχει πολλά αέρια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Επικίνδυνο δεν είναι το πολυποδακι, δεν είπα κάτι τέτοιο! Έχω αφαιρέσει 2 φορές ως τώρα! Ούτε μπορεί το έμβρυο να εμφυτευτει πάνω σε πολύποδα και αυτό είναι το θέμα.. δηλαδή οι πολύποδες στη μήτρα μειώνουν τα σημεία που θα μπορούσε να εμφυτευτει ένα έμβρυο..! Με την αφαίρεση του λέω έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσει σε εμφύτευση ένα γονιμοποιημένο υγιές έμβρυο.  Στη φάση που είσαι τώρα δεν θα μπορέσει να αφαιρεθεί ο πολύποδας λόγο του πάχους του ενδομητρίου. Δηλαδή κανονικά για να αφαιρεθεί πρέπει να είσαι λίγες μέρες μετά την περίοδο και πριν την ωορρηξία όπου το πάχος του ενδομητρίου είναι λεπτό ακόμα και θα μπορέσει ο γιατρός να το αφαιρέσει με επιτυχία. Η αποξεση επίσης έχει καταργηθεί ως τρόπος αφαίρεσης πολύποδα γιατί ουσιαστικά αυτό που γίνεται στην αποξεση είναι να πηγαίνει ο γιατρός και να "ξύνει" ουσιαστικά το πάνω στρώμα του ενδομητρίου στα τυφλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λεπταίνει με κάθε αποξεση το ενδομήτριο και να μην αφαιρείτε με επιτυχία ο πολύποδας. Με την υστεροσκοπηση πάει ο γιατρός με κάμερα και αφαιρεί το πολύποδα με χειρουργικό ψαλίδι οπότε έχουμε με ακρίβεια την αφαίρεση του και δεν επηρεάζει το ενδομήτριο για μελλοντική εγκυμοσύνη. Γενικότερα αν προχωρήσετε εντέλει σε αποξεση λόγο της εγκυμοσύνης που δεν προχωράει, μετά από 1-2 κύκλους που θα σου έρθει περίοδος, πήγαινε για ένα τσεκ να δείς τι γίνεται με αυτό..
    • Πολύ όμορφα άρχισε η εβδομάδα κορίτσι μου.  Χρόνια πολλά σε όλους και όλες κορίτσια μου!!! Να περάσετε όμορφα ότι κι αν κάνετε σήμερα!
    • Καλησπέρα κορίτσι μου! Θα συμφωνήσω με την @Παρασκευαιδου. Χοριακη γιατί ξανά έκανες εφόσον είδατε σάκο κτλπ ; Όσον αφορά το μικρόβιο που βρέθηκε συνήθως αν είναι στην αρχή της εγκυμοσύνης τα αντιμετωπίζουν άμεσα οι γιατροί και δεν υπάρχει κίνδυνος για το έμβρυο. Επίσης , το ουρεοπλασμα το ίδιο , πάλι το αντιμετωπίζουν αν και ξέρω γυναίκες που το είχαν και δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη τους. Αυτό βέβαια εννοείται διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα!    Τι έγινε τελικά ;  ευχομαι να έχεις ευχάριστα νέα!! 
    • Καλημερα κορίτσια! Τι ωραία που θα ήταν να ξεκίναγε έτσι κάθε Δευτέρα 🤷‍♀️🙈 Καλά να περασετε ότι κι αν κάνετε  
    • Για το αιμάτωμα που λες οτι εχεις, γιατι ειναι επικίνδυνο; Ολα καλα θα πανε. Κοντεύουν οι μερες για την αυχενικη σου. Σχεδόν έχει εξαφανιστεί ο κίνδυνος. Θα πανε ολα καλα! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...