Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και καλλυντικά!!!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!!!

Δεν ξέρω αν έχει ξαναδημοσιευθεί παρόμοιο θέμα αν ναι παραπέμψτε με γιατί το site σέρνεται

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο – εγκυμοσύνη και μωράκι 3 μηνών αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να επανέλθω στην προηγούμενη εμφάνιση μου – δηλαδή να βάψω μαλλί να βάλλω κρέμες κλπ κλπ. Έχασα όλα τα κιλά + δυο ακόμα αλλά μου έχει μείνει χαλάρωση και ραγάδες . Στην εγκυμοσύνη χρησιμοποιούσα ενυδατικό λαδάκι για το πρόσωπο αλλά νομίζω ότι χρειάζομαι πλέων μια καλή αντιρυτιδική κρέμα για το πρόσωπο και μια καλή συσφυκτική για το σώμα. ΑΛΛΑ θηλάζω και δεν ξέρω κατά πόσο τα συστατικά των κρεμών αυτών περάνανε στο γάλα. ΠΧ ξέρω ότι στην εγκυμοσύνη δεν κάνει να χρησιμοποιείς κρέμες που περιέχουν ρετινόλη και Σαλικυλικό οξύ. Ισχύει το ίδιο και για τον θηλασμό;;;;;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ CESILIA.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ,ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ,ΑΠΑΓΟΕΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ.

Μετά από πολύ ψάξιμο στο intrnet ανακάλυψα ότι

1)Η βαφή μαλλιών επιτρέπεται

2)Κρέμες σωμάτος αλλά χωρίς άρωμα.

3)Για κρέμες προσώπου και σύσφιξης δεν ξέρω.

Θεωρητικά τιποτα απο αυτα δεν πειράζει και μπορεις αφοβα να θηλάζεις .

Προσωπικά μετα την γεννηση της μικρης μου εχω αλλαξει και λιγο σταση ζωης και προσεχω πολυ τι βαζω πανω μου . Περα απο το θηλασμο ολοι ξέρουμε πως οι βαφες μαλλιων και οι περισσοτερες κρεμες εχουν κατηγορηθει για διαφορα ακομα και για καρκινους κλπ κλπ ....

Βεβαια για μενα ισχυει παντα πως καλύτερα να βαζεις ενα καρο κρέμες και να θηλάζεις παρα να βαζεις τις κρεμες και να δινεις ξενο γάλα !

LaLa έγραψε:

Θεωρητικά τιποτα απο αυτα δεν πειράζει και μπορεις αφοβα να θηλάζεις .

Προσωπικά μετα την γεννηση της μικρης μου εχω αλλαξει και λιγο σταση ζωης και προσεχω πολυ τι βαζω πανω μου . Περα απο το θηλασμο ολοι ξέρουμε πως οι βαφες μαλλιων και οι περισσοτερες κρεμες εχουν κατηγορηθει για διαφορα ακομα και για καρκινους κλπ κλπ ....

Βεβαια για μενα ισχυει παντα πως καλύτερα να βαζεις ενα καρο κρέμες και να θηλάζεις παρα να βαζεις τις κρεμες και να δινεις ξενο γάλα !

ΣΥΜΦΩΝΩ!:kiss:

Nομίζω πως απο τη στιγμή που τα μωράκια μας εχουν και αυτα τα δικά τους καλλυντικά αλλα και φάρμακα μπορουμε και εμεις να νιώσουμε λίγο άνθρωποι...οσο για τις βαφές υπάρχουν φυτικές για όλο το μαλλι..αν κάνεις αντάυγειες ακομα καλύτερα..εγω θηλάζω και έκανα..απλα του είπα να μην ακουμπήσει το τριχωτό της κεφαλής..Η παιδίατρος μου έχει γραψει ενυδατική προσώπου για τη μπέμπα.. [ειδική για μωρά..αλλα και όταν ειχε κάτι σπυρακια νεογέννητη, μου έγραψε fusidin να της βάζω..ε αυτη δεν είναι και σούπερ αθώα...

γεια σας κοριτσια.εγω χρησιμοποιω καλλυντικα κ προσωπου κ σωματος.προσεχω βεβαια να ειναι ελεγχομενα προιοντα.οσο για τη βαφη μαλλιων δεν πιστευω οτι περναει στο αιμα για να περναει κ στο γαλα.ενταξει να μην ειμαστε κ υπερβολικες!αλλωστε κ στο maies.gr αν μπεις γραφει οτι επιτρεπονται..ειμαστε κ γυναικες ας μη το ξεχναμε.εγω τα εβαψα την προηγουμενη βδομαδα γιατι ηθελα να νιωσω καλα.οσο για τη συσφικτικη προσωπου που λες βαλε αρκει να μην εχει ρετινολη κ καλο ειναι να εχει δεικτη προστασιας.σωματος συσφικτικη εγω αρχισα αλλα αν δεν περασει κ ο καιρος κ αν δεν γυμναζομαστε θαυματα δεν γινονται...οσο για ενυδατικη σωματος βαζω της κορης μου κ ολα καλα..

ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΦΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΤΙ ΔΗΛ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΩ!!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΕΓΩ ΦΟΡΑΩ ΜΙΑ ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΖΟΝΣΟΝ , ΤΟ ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΥΟΔΟ ΓΙΑ ΒΡΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΑΛΙΑ ΤΗΣ VICHY!! ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΡΕΤΙΝΟΛΗ Η ΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ!!!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΙ!!!

Θέλω να πάρω της Apivita ή Korres, ειχα παρει βαφη της τελευταιας όταν ημουν εγγυος. Αλλά επειδη και αυτά οσο φυτικά και να είναι... Λαλα μου εννωειτε. Δεν είχα σκοπό να βαλλώ τιποτα αν δεν κάνει. Θέλλω να θηλάσω το μωράκι μου εξάλλου το απολαβμβανουμε πολυ και οι δύο. Δεν θέλλω να του δημιουργω προβλήματα ομως. Γιατι με κάποια φαγητα που τρόω κάνει διάρροια.

• 4 weeks later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΟΛΕΣ.΄ :laugh:

ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ ΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Μ' ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ,ΕΠΕΜΕΝΕ

ΕΝΤΟΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΨΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ,ΕΠΙΜΕΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ,ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Σ'ΕΠΑΦΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ,ΤΙ ΤΡΩΜΕ,ΤΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ(ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ,ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ,ΦΑΡΜΑΚΑ,ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ).ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ,Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ.ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΑΓΝΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ./b]

Τεληκα ακομα δεν εχω παρει τιποτα!!! Βαζω ενυδατικό λαδακι στο προσωπο αυτο που εβαζα και στην εγκυμοσυνη. Δεν εχω προβλημα με το σωμα μου, εχασα ολα τα κηλα που πηρα 9 συνολο αλλα εχει μινει η χαλαρη κοιλητσα και ολα τα παντελωνια με σφηγγουν.

Δεν ξερω ρε παιδια αλλά το μωρο μου ειναι ποιο σημαντικο απο την κοιλήτσα. Οταν με το καλο αποθυλασει θα ασχοληθω και με την μπακα!!! χιχιχι

γεια σου Cesilia και να σου ζησει ο μπεμπακος σου

εγω να σου πω την αληθεια θηλαζω εδω και 6 μηνεσ αποκλειστικα και χρησιμοποιω και κρεμες και μασκες προσωπου μια της λανκαστερ τελεια

δε ρωτησα την παιδιατρο αλλα το θεωρο πολυ δυσκολο τα συστατικα να περασουν στο γαλα

το μωρο μεχρι στιγμης δεν παρουσιασε καποιο προβλημα...

μαλλι βεβαια δεν εβαψα λογω του οτι θελω να ξεκουραστει λιγο τοσα χρονια το εβαφα και το αφησα στο φυσικο μου

μην φοβασαι τοσο δεν παθαινει τιποτα το μωρο

βαλε και κρεμουλα κανε και περιποιηση στο προσωπο και στο σωμα

ρωτα και τον γιατρο σου να σιγουρευτεις

Η παιδιατρος μου ειναι λιγο δυστακτική γιατι ο μικρός ειναι λιγακι αλλεργηκος. Αφου να φανταστεις εχει αλλαξει η διατροφη μου ριζικά. Μαλλί και εγω δεν βαφω απλά το εχω κουρεχει κοντο γιατι εχω απιστευτη τριχοπτωση μπας και δυναμωσουν. Αλλά η ακηθεια ειναι οτι μια κρεμουλα σωματος να τονωσει λιγο την κοιλι ατη θέλλω. οτε δεν κρεμοταν η "μπακα" και νιωθω λιγω καπως

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Κορίτσια καλημέρα κι από μένα!  @Demy93 δύσκολο που δεν έχεις κανέναν να το κρατήσει το μωρό. Ούτε κι εγώ έχω αλλά τουλάχιστον θα αργήσω να γυρίσω στη δουλειά. Πότε λες να ξεκινήσεις;  @Barbiee όντως μικρή μικρή ξεκίνησες!! Εύχομαι να κάνεις όσα θελήσεις! 5 αδέρφια είστε και είσαι το μόνο κορίτσι;  χαρά στο κουράγιο σου!! @Elk μια χαρά μεγαλώνει το μωράκι σου 🥰🥰🥰 @μαμά12345ωραιοτατη ηλικία τα 30!!νεοτατη είσαι! Είναι καθαρά στο μυαλό σου! 
    • Κορίτσι μου το άγχος ευθύνεται για πολλά. Μπορεί όλα οργανικά να είναι κομπλέ και λόγω άγχους να υπάρχουν ανωμαλίες στον κύκλο και να επηρεάζονται οι ορμόνες κλπ και φυσικά και μία σύλληψη. Για το πολύ νωρίς που έρχεται η περίοδος ίσως να ευθύνονται και περισσότερα οιστρογόνα, που φυσικά προκαλούνται και από το στρες και από άλλους εξωτερικούς παράγοντες, πχ προιόντα που χρησιμοποιούμε στο σώμα, στο σπίτι κλπ. Αλλά απ' ότι λες έχεις κάνει ορμονικές και ήταν όλα οκ;;  Τότε θα πω, ας φύγει αυτή η περίοδος, πήγαινε κάνε κανένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ζεστά μπανάκια, αναπνοές και πάμε για Δεκέμβρη!!
    • Αχ ηρέμησα τ΄ωρα που άκουσα και τη δική σου πλευρά ❤️ Χθες ο γιατρός σοκαρίστηκε κι ο ίδιος όταν είδε το νούμερο, γούρλωσαν τα μάτια του, αλλά λέει σ αυτή τη φάση δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι γιατί δεν υπάρχει κάποια ασφαλής αγωγή για εγκυμονούσες, κι ούτως ή άλλως είναι αναμενόμενο όπως είπαμε στο 3ο τρίμηνο να αυξάνεται. Το μόνο που μου είπε είναι να προσέχω τη διατροφή όσο μπορώ, δλδ κομμένη η φέτα ή αν θέλω violife vegan και πολύ μου είναι 😂😂 Επίσης με ρώτησε τι είχα φάει πριν τις εξετάσεις κι η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη μέρα είχα φάει μπριζολάκια και κάτι πατατάκια.... 🤭🤭🤭 Ντάξει ο άνθρωπος έβαλε τα γέλια με την πάρτη μου, μου λέει "ε τι περίμενες μετά απ αυτά που έφαγες" 🤣🤣🤣 Τώρα θα το δούμε μετά τη γέννα με εξετάσεις αίματος.
    • Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...