Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Μηπως ξερει καποια κοπελα τι χαρτια χρειαζονται για να βγει το διαβατηριο του μωρου; ειναι απαραιτητο για να ταξιδεψει στο εξωτερικο, σωστα; οι φωτογραφιες θα πρεπει να ειναι αυτες οι καινουριες που σε στηνουν λες και εισαι καταδικος; το αναλαμβανει το ΚΕΠ; ο γιος μου ειναι τωρα 15 μηνων... οποια πληροφορια γνωριζετε ειναι ευπροσδεκτη... σας ευχαριστω προκαταβολικα...!!!:):kiss:

Δημοσίευση

Kαλημερα, εγω ειχα βγαλει στον θανο 18 μηνων.Δεν θυμαμαι τι χαρτια χρειαστηκανε, αλλα θυμαμαι οτι δυσκολευτηκαμε στην φωτογραφια:angry:

Θελει σκουροχρωμο μπλουζακι οπωσδηποτε κ το δυσκολο ειναι να κατσει σοβαρο το παιδι.:huh:

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΜΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ,ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΕΒΓΑΛΕ....

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Δημοσίευση

Καλημέρα χωρίς να είμαι΄απόλυτα σίγουρη (θα μου πεις γιατί το γράφεις τότε!!!) πρέπει να έχεις πιστοποιητικό γεννήσεως, παράβολα, όπως δλδ και σε έναν ενήλικα και τα διαβατήρια των γονέων γιατί στην Ελλάδα το παιδί μπαίνει στο διαβατήριο των γονιών ή έχει αλλάξει αυτό?

γιατί όμως χρειάζεται και φωτό? αφού τα παιδιά αλλάζουν διαρκώς!!! :ohmy:

Δημοσίευση

Ερ.: Ανήλικος μπορεί να εκδώσει διαβατήριο;

Απ. : Βεβαίως. Και από τη στιγμή τής γέννησής του κιόλας! Χρειάζεται όμως συγκατάθεση και των δυό γονέων του απαραίτητα. Παρακάτω υπάρχουν σχετικές ερωτήσεις/απαντήσεις.

Ερ.: Πώς γίνεται η συγκατάθεση των γονέων για την έκδοση διαβατηρίου ανήλικου;

Απ.: Σε ένα απλό χαρτί οι δυό γονείς γράφουν τα στοιχεία τους, τα στοιχεία τού παιδιού τους και μια φράση που εξηγεί ότι επιτρέπουν στο παιδί τους να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Διευκρινίζουν για πόσα χρόνια επιθυμούν να διαρκεί το διαβατήριο (1 ή 5) και για ποιές χώρες (όλου του κόσμου ή κάποια συγκεκριμένη). Στη συνέχεια το χαρτί αυτό πρέπει να θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής των γονέων, σε κάποια δημόσια Αρχή (αστυνομία, Δήμο, Υπουργείο κτλ).

Ερ.: Η θεώρηση της συγκατάθεσης γονέων μπορεί να γίνει στην Υπηρεσία έκδοσης διαβατηρίων;

Απ.: Βεβαίως. Υπάρχει, μάλιστα, ειδικός χώρος στην αίτηση για διαβατήριο. Πρέπει, πάντως, να παρευρίσκονται και οι δυό γονείς. Η θεώρηση γίνεται από υπάλληλο της Υπηρεσίας.

Ερ.:Και αν ο ανήλικος είναι μικρότερος από 14 χρόνων;

Απ.: Στην περίπτωση αυτή αντί για ταυτότητα προσκομίζεται πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Αυτό μπορεί να είναι ληξιαρχική πράξη γέννησης, εάν το παιδί είναι μέχρι δύο (2) ετών και -απαραίτητα- πιστοποιητικό γέννησης για μεγαλύτερα παιδιά. Και στα δύο πρέπει να υπάρχει επικολλημένη πρόσφατη φωτογραφία του ανήλικου, ίδια μ' αυτή που θα μπει και στο διαβατήριο και θεωρημένη από την Αρχή που εκδίδει το πιστοποιητικό. Η ληξιαρχιακή πράξη γέννησης χορηγείται από το ληξιαρχείο και το πιστοποιητικό γέννησης από το Δήμο που είναι γραμμένο το παιδί. Για την ταυτοπροσωπία απαιτείται να είναι παρόν το παιδί και δύο μάρτυρες.

Αυτά βρήκα στο διαδύκτιο, λίγω απαρχαιωμένα μου φαίνονται αλλά....

Δημοσίευση

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΒΓΑΛΑΜΕ 5 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΥΠΡΟ Κ ΕΙΜΑΣΤΕ

Κ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΧΙ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΕΜΑΣ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΜΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΑΝΕ

Κ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ,ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.(ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ

ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ).Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ,ΗΘΕΛΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ,ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ,

ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ,ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ

ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ..Κ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ Κ ΝΑ

ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ..ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΛΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..

Δημοσίευση

και εμεις πρεπει να τις βγαλουμε διαβατηριο,ητανε να παμε Αμερικη τον ερχομενο χρονο μα ενημερωθηκα οτι εχουμε κ γαμο στην Κυπρο,η απορια μου ειναι αμα το βγαλω τωρα που ειναι 7 μηνων κ ταξιδεψει 15 μηνων υπαρχει προβλημα?σαφως θα φαινεται διαφορετικα (τωρα μωρο μετα παιδακι)

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

και κατι αλλο ,το μωρο εχει το επιθετο του μπαμπα της ενω εγω εχω αλλο ,υπαρχει περιπτωση να μου κανουν θεμα οτι δεν ειναι παιδι μου?ξερετε ειναι ψειρες σε αυτα οι Αμερικανοι...

Ο γιος μου έχει γερμανικό διαβατήριο και δεν γράφει καν ποιοί είναι οι γονείς του!!!!! και ισχύει μέχρι και την ηλικία των 10 ετών είναι χωρίς φωτό. Όταν λοιπόν ήρθα Ελλάδα και ήταν 1,5 μηνών πήρα μαζί μου και το πιστοποιητικό γέννησης που έγραφε τα ονόματά μας σε περίπτωση που η αεροπορική εταιρία μου ζητούσε στοιχεία!! Βέβαια κανείς δεν μου ζήτησε,...

αλλά επειδή τους Αμερικανούς τους ξέρω πάαααρα πολύ καλά, είναι πολύ περίεργοι, καλό είναι να πάρεις ένα πιστοποιητικό γεννήσεως μεταφρασμένο στην γλώσσα τους για παν ενδεχώμενο!!!

Δημοσίευση

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας... :) ειναι να παμε να το βγαλουμε αυτη η την αλλη εβδομαδα... θα δω τι θα μου ζητησουνε και τι προβληματα θα προκυψουν και θα σας ενημερωσω... εμενα με ενδιαφερει για ευρωπη παντως... αν μαθω κατι για Αμερικη θα σας πω...! Σας φιλω...! :kiss:

Δημοσίευση

Εμεις βγαλαμε διαβατηριο οταν η μικρη ηταν 2 μηνων και απο τοτε ταξιδευουμε. Επειδη το παιδι δεν εχει ταυτοτητα, για να βγει απο την χωρα ακομα και αν ταξιδευεις στην Ε.Ε. χρειαζεσαι διαβατηριο που ισχυει για 3 χρονια. Δεν θυμαμαι κατι αλλο....

Χρειαζεσαι ενα πιστοποιητικό γέννησης, 2 φωτογραφιες ειδικες για διαβατηριο και παραβολα. Θα πρεπει να ειναι παροντες κατα την αιτηση και οι δυο γονεις μαζι με το παιδι.

Αν το παιδι βγαινει απο την χωρα μονο με την μητερα και δεν εχουν το ιδιο επιθετο, τοτε αν ο πατερας τους συνοδεψει στο αεροδρομιο δεν υπαρχει θεμα. Αν οχι καλο ειναι να υπαρχει μια συγκαταθεση που την παιρνεις απο την αστυνομια.

Δημοσίευση

Σημερα πηγαμε και τραβηξαμε τις φωτογραφιες για το διαβατηριο του μωρου...:) ειναι πιο χαλαρα τα πραγματα για το μωρο απ'οτι για τους μεγαλους... δεν χρειαζοταν σκουροχρωμη μπλουζα... φορουσε λευκη... τον εβαλε να κατσει σ'ενα σκαμπο και ο μπαμπας του τον κρατουσε απο πισω χωρις να φαινεται και εμεις του καναμε σχεδια για να κοιταει μπροστα στο φακο... το μονο που ειπε ηταν να του σηκωσω λιγο τα μαλλακια για να φαινεται πιο καθαρα το προσωπο του... τραβηξε μια με ανοιχτο το στομα, μια που εκανε γκριματσα και μια που ηταν λιγο ξινισμενος... :P και μου ειπε οτι ηταν ενταξει...:blink: τωρα ποια απ'ολες θα κρατησει δεν ξερω... για 4 φωτογραφιες δωσαμε 12 ευρω...:huh: αυριο θα παμε στην αστυνομια για τα χαρτια...! Θα σας ενημερωσω μολις εχω νεα...! :):kiss:

Δημοσίευση

Εχθες τελικα το απογευμα πηγαμε στην αστυνομια και καταθεσαμε τα χαρτια για το διαβατηριο του μικρου... αυτο που χρειαστηκαμε ηταν τα παραβολα για το διαβατηριο, το πιστοποιητικο της γεννησης απο το δημαρχειο, τις 4 φωτογραφιες, τις ταυτοτητες μας και την ταυτοπροσωπια την οποια βγαλαμε στην αστυνομια εκεινη τη στιγμη... τα παραβολα αυξηθηκαν... το θεμα ειναι οτι μας ρωτησαν τι χρωμα ματια εχει ο μικρος για να το γραψουν μεσα... ο μικρος εχει ενα περιεργο και αδιευκρινιστο χρωμα ματιων... αλλες φορες φαινονται καστανα, αλλες πρασινα και αλλες γκρι... ουσιαστικα ειναι γκριζοπρασινα με καφε στο κεντρο... αυτο ομως πως το γραφουν στα χαρτια; εμεις γραψαμε πρασινα αλλα στη φωτογραφια του διαβατηριου φαινονται καστανα... η κοπελα μας ειπε οτι θα κοιταξουν το παιδι και οχι τη φωτογραφια... οταν μεγαλωσει στην ταυτοτητα του τι θα γραφει; :huh:

Δημοσίευση

kai emeis ayrio tha pame na paralavoume to diavathrio ths mikrhs

kai eixame akrivws to idio provlima me ta matia! H mikrh exei kai ayth

ena paraxeno mple-prasino-gri xrwma kai aytos epemene na valei kastana!

Telika valame galazia afou pros ta ekei kleinoun pio poly!

Emeis edw gia 4 photo dwsame 10€ kai h mikrh stythike kanonikotata sthn kamera h skatoula!!:laugh:

Δημοσίευση

Argi έγραψε:

χαχα ο γιος μου έβγαλε όταν ήταν 1,5 μηνών και τότε τα μάτια του ήταν μπλε, τώρα το ένα είναι μλπε και το άλλο πράσινο!!!! τι θα πρέπει να γράψουν?!!!! :woohoo:

Πω πω!!! Πολυ σπανιο αυτο... αλλα ελα πες μου γιατι δεν μπορουν να γραψουν αυτο που ειναι; εμενα μου ειπε δεν υπαρχει γκριζοπρασινο... που; στα χαρτια; γιατι στην πραγματικοτητα υπαρχουν ματια με 3 και 4 χρωματα... βλακειες... παντως οντως Αrgi τι θα γραψουν;:blink:

Λενακι αν μας ρωτησουν θα λεμε ετσι τα ειδε αυτος που τα γραψε... :P

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...