Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ROOMING IN ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΤΕΡΑ

eirinif

Recommended Posts

καλμερα! χτες κοιτωντας το site του μτερα ανακαληψα οτι επιτελους μπορεις να εχεις το μωρο σου διπλα σου 24 ωρες το 24 ωρο.

23/7/2009

Κοινωνική προσφορά με δωρεάν αναβάθμιση θέσεως από τετράκλινο σε τρίκλινο, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση

Tο Μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και της ριζικής ανακαίνισης που έχει ήδη ξεκινήσει στους χώρους του, προχώρησε σε αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα στις γυναίκες που επιλέγουν την οικονομική θέση νοσηλείας, να νοσηλεύονται σε τρίκλινο δωμάτιο αντί για τετράκλινο, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.

Η αναβάθμιση αυτή επιτρέπει την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξατομικευμένων αναγκών μητέρας και παιδιού, διευκολύνοντας ταυτόχρονα το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Εξάλλου, η αύξηση του νοσηλευτικού χώρου ανά κλίνη αναβαθμίζει την ποιότητα και προστατεύει την υγεία μητέρας και νεογνού.

«Πρόκειται για στρατηγική μας τοποθέτηση υπέρ της ποιότητας στην παροχή των υπηρεσιών υγείας προς τις οικογένειες που μας εμπιστεύονται» δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΥΓΕΙΑ- ΜΗΤΕΡΑ, κ. Κωνσταντίνος Σταύρου. «Eίναι μία ακόμη ουσιαστική παροχή του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, πυλώνα της ΜΙG στον κλάδο της Υγείας».

Το ΜΗΤΕΡΑ, με την αλλαγή αυτή, θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να ενισχύσει το μητρικό θηλασμό και να επεκτείνει το «rooming in» (παραμονή του νεογνού δίπλα στη μητέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας) και στα τρίκλινα δωμάτια, ακολουθώντας πιστά τις σχετικές οδηγίες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ) και της UNICEF, αναφορικά με τα «Φιλικά προς τα Βρέφη» νοσοκομεία.

«Με την κίνηση αυτή, εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στο χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων, βάζοντας τον πήχη ψηλότερα στην ποιότητα της νοσηλείας», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Αλέξιος Κομνηνός. «Με την εμπειρία των 30 ετών στο χώρο μπορούμε να ανταποκρινόμαστε έγκαιρα και με αξιοπιστία στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και να οδηγούμε τις εξελίξεις».

πηρα τηλεφωνο και στο μητερα για να σιγουρευτω.Μου ειπαν οτι ισχυει για ολες τις θεσεις και πως οταν κανω εισαγωγη απλα θα πρεπει να το ζητησω.Ειμαι τοσο χαρουμενη επιτελους θα ειμαστε σιγουρες οτι τα μωρα μας τα ταιζουμε μονο εμεις!!!

Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη

Η πρωτοβουλία "Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη"

Η πρωτοβουλία "Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη", ξεκίνησε το 1991 σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί ότι όλες οι υπηρεσίες μητρικής φροντίδας, είτε είναι μεμονωμένες είτε νοσοκομειακά συγκροτήματα θα υποστηρίζουν τις μητέρες να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τη διατροφή του παιδιού τους, απαλλαγμένες από εμπορικά συμφέροντα. Ο απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να πάρει σωστές, βασισμένες στην υγεία, αποφάσεις σχετικά με τη βρεφική διατροφή και εάν επιλέξει το μητρικό θηλασμό, να την υποστηρίξει στον αποκλειστικό θηλασμό του παιδιού της για 6 μήνες και στη συνέχιση του θηλασμού, με συμπληρωματική διατροφή, μέχρι το δεύτερο έτος της ζωής και μετά.

Οι δέκα Προϋποθέσεις

Η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχουν ορίσει δέκα προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ένα Νοσοκομείο «Φιλικό προς τα Βρέφη»:

Ύπαρξη γραπτής πολιτικής για το Μητρικό θηλασμό και κοινοποίησή της τακτικά σε όλο το προσωπικό υγείας

Εκπαίδευση όλου του προσωπικού υγείας στις απαραίτητες δεξιότητες για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής

Ενημέρωση όλων των εγκύων για τα οφέλη και τους τρόπους διαχείρισης του θηλασμού

Παροχή βοήθειας προς τις μητέρες για να ξεκινήσουν το θηλασμό το πρώτο ημίωρο μετά τη γέννηση

Επίδειξη στις μητέρες για το πώς να θηλάζουν και πώς να διατηρήσουν τη γαλουχία ακόμη κι όταν πρέπει να αποχωρισθούν τα νεογέννητά τους

Να μη δίνεται στα νεογέννητα καμιά άλλη τροφή ή υγρό παρά μόνο μητρικό γάλα, εκτός κι αν επιβάλλεται να γίνει διαφορετικά για ιατρικούς λόγους

Εφαρμογή της πρακτικής “rooming in”, δηλαδή να επιτρέπεται να παραμένει η μητέρα μαζί με το μωρό της 24 ώρες την ημέρα

Ενθάρρυνση του θηλασμού όταν το μωρό το αποζητάει

Όχι τεχνητές θηλές ή πιπίλες στα μωρά που θηλάζουν

Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα παραπέμπονται οι μητέρες κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή την κλινική

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

τα βασικα πλεονεκτηματα σε αυτο ειναι οτι αν εχεις ζητησει αποκλειστικο θηλασμο εισαι σιγουρη αφου το εχεις συνεχεια διπλα σου και ξερεις.και δευτερον οτι το μωρο που 9 μηνες ειχες μεσα σου με το που βγαινει στον κοσμο δεν μενει μονο του σε ενα δωματιο με αλλα 30 μωρα που δεν ξερουμε κατα ποσο ειναι εκει καποιος να τα ηρεμει,αλλα και να ειναι ποσο ευκολο θα ειναι να ηρεμησει καποιος ενα μωρο που εχει μαθει την μιρωδια σου την φωνη σου τους χτυπους της καρδιας σου και ξαφνικα δεν νοιωθει τιποτα απο αυτα διπλα του?

ασε που θα μπεις απο την αρχη στα δυσκολα οποτε οταν πας σπιτι με το νινακι θα εχετε μαθει ο ενας τον αλλον και δε θα πελαγωσεις!

ετσι οτι απορια θα σου δημιουργηθει σχετικα με το μωρο θα την λυνεις εκει κ οχι με εκατο τηλ στον γιατρο σου πχ.πως να το ηρεμησω και αλλα τετοια! σωστα???

ακριβως!για εμενα αυτο θα επρεπε να ισχυει σε ολα τα μαιευτηρια προς το μαρων ισχυει μονο στο ιασω και τωρα και στο μητερα και βεβαια στο ελενα

kαλημερα σας!!!!!!!!!

Εζησα τη συγκατοικηση με τη μπεμπα μου προσφατα!!!Μενω στη Θεσσαλονικη κ γεννησα στον πρωην γαληνο(με μονοκλινο δωματιο).

Δεν υπαρχει πιο ομορφο συναισθημα απ'το να φροντιζεις αποκλειστικα το νεογεννητο σου απτην πρωτη στιγμη!Η αναγκη του ειναι οση και της μανουλας για το πρωτο αυτο δεσιμο!

Ετρωγε ΜΟΝΟ μανουλα,της αλλαζα τις πανες,κοιμομασταν αγκαλιτσα οταν θηλαζα ξαπλα!!!!!!!!!Ειχαμε βεβαια κ τη βοηθεια των κοριτσιων του παιδιατρικου κ τις μαιες οποτε χρειαζοταν(κ τις ευχαριστω πολυ!)!Και δεν ηταν λιγες οι φορες που αρχισα να πελαγωνω!!!Φανταστειτε νατο παθαινα στο σπιτι και μονη σε απογνωση με ενα βρεφακι που πχ δεν πιανει τη ρωγα!!!!

Γεννησα Παρασκευη ξημερωματα κ Δευτερα ηρθαμε σπιτι!Ηδη γνωριζαμε η μια την αλλη και εγω αρκετα εξοικιωμενη μανουλα πια δεν ειχα τοσο αγχος!!!

Απλα ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!

Εγώ που γέννησα στην Βόννη από την στιγμή που τα παιδιά γεννήθηκαν δεν τα αποχωρίστηκα καθόλου, στο ίδιο δωμάτιο τα καθάρισαν, τα έντυσαν και μου τα έδωσαν και μαζί πήγαμε στο δωμάτιο και μέχρι που ήρθαμε στο σπίτι είμασταν πάντα μαζί!!! πολύ ωραίο συναίσθημα...

...έχω ακούσει γυναίκες που λένε: "και γιατί να έχω το παιδί μαζί μου αφού θα το έχω μετά συνέχεια, άσε να ξεκουραστώ λίγο"!!!!!!!

τι να πώ!!!

μόνο εύχομαι και στην Ελλάδα τα μαιευτήρια να εφαρμόσουν και άλλα πράγματα που ισχύουν σχετικά με τον τοκετό, όπως αναφέρονται στον ΠΟΥ. :)

ego mporo na po pera apo thilasmo pouthena de ta brika bouno..les k eixa megalosei alla 10 paidia:blink: :blink:

alla ayto na exeis to moro sou apo tote pou tha gennithei mazi sou einai teleio..

meno thessaloniki gennisa sto genesis k mono an eixa monoklino tha eixa to moro mazi mou...

de einai adikia?????:angry:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...