Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

koritsia geia sas,kata kairous exo anaferei oti i kori mou dn troei polu se genikes grammes,4misi minon ksekinisame froutokrema k ruzalevro k i eisagogi stis sterrees egine arketa grigora me grigori prosarmogi sto koutali,kata ton 5o mina eixa kataferei natroei mia posotita mexri 150 ml sxetika kali posotita giaftin.

Pro 15 imeron pou kaname emvolia kai kathe mera pou pernouse arxise na kovete i oreksi tis oxi mono stis sterrees alla kai sto gala ,mexri k exthes to apogeumataki k eidika tis teleutaies 2 imeres eftase na troei 60 ml gala k 50 ml fagito k ruzalevro ,frouta ta stamatise pro 15 imeron...

exthes arga to apogeuma k pros ekpliksi olon efage 170 ml gala k to thauma afto sunexistike k to vradu k simera to proi... kata tis 12 pou itane na faei tis eftiaksa froutokrema k den tin ithele me tipota,sfragise to stoma tis k eklaige....k elege sunexeia mam....tis edosa ligo xumo eipie 20 ml k sunexise na klaiei....telika tis eftiaksa gala k eippie 190!!!,rekor g emas ,gala...

exo paratirisei mia opisthodromisi sto thema tou apogalaktismou....se ti mporei na ofeiletai...?thelo ti gnomi sas k ti voitheia sas dioti to thema tou fagitou tis me exei kourasei para ma para polu...efxaristo..

Δημοσίευση

δεν είμαι παιδίατρος αλλά απο την εμπειρια μου σαν μανα με 2 παιδια, θα σου ελεγα να μην ανησυχεις, τα παιδια περνουν απο μια φαση που δεν θελουν να τρωνε, ομως εσυ μην ενδωσεις, δλδ αν απορριπτει καποιο φαγητο `η την φρουτοσαλατα μην την πιεζεις απλα μετα απο 1 `η 2 μερες ξαναπροσπαθησε.

Αλλωστε αν πινει γαλατακι ειναι παλι ενταξει δινε της γαλατακι....αρχισατε και παρα πολυ νωρις τις στερεες τροφες!!!

Η παιδιατρος τι λεει;

Ο γιος μου, θυμαμαι, οταν ηταν 1,5 χρονων αρχισε να τρωει πολυ λιγο αλλα σιγα σιγα και με χιλιες δυο μεθοδους ξανα αρχισε το κανονικο φαγητο!!

Η κόρη μου τελευταια δεν τελειωνει ολη την φρουτοκρεμα αλλα την αφηνω για λιγο αργοτερα και σιγα σιγα το τρωει ολο. Ποτε δεν μετρησα με ml τα φροζτα απλα της δινω 2 φρούτα πάντα!!!

Δημοσίευση

α, βγάζει δοντάκια και δεν έχει διάθεση για φαγητό, τότε δώσε της μόνο γάλα, σιγά σιγά όλα θα γίνουν...έχει γκρίνια?

μην αγχώνεσαι πάντως θα φάει....εσύ ξαναπροσπάθησε με τα φρουτάκια ή κάτι άλλο που ξέρεις ότι της αρέσει....

καλή επιτυχία... :)

Δημοσίευση

Δόντια, εμβόλια, ζέστη... Πολλοί παράγοντες επηρρέαζαν και την όρεξη της Μαρίως μου. Δεν επέμενα όμως. Δεν έπινε γάλα? Δεν την πίεζα.. Μετά από 10 μέρες το στράγγιζε το μπουκάλι και μπορεί να της έκανα συμπληρωματικό 2 και 3 φορές μέχρι να αφήσει λίγο και να καταλάβω ότι χόρτασε. Δεν έτρωγε κρεμούλα? Μια από τα ίδια. Μετά από λίγες μέρες μόνο της έκανε σαν τρελλή όταν έβλεπε το πιατάκι της. Διαπίστωσα ότι όσο την πίεζα τόσο αρνιόταν.

Και τώρα? Να είσαι σίγουρη Γιωτάκι ότι τρώει περισσότερο από σένα. Αλλά τα κιλά? 1 έτους και κολλήσαμε στα 8,5.

Η μικρούλα σου πίνει πολύ γαλατάκι. Κάτι είναι κι αυτό! Μην αγχώνεσαι μωρέ.. Αφού και ο παιδίατρος είναι καθησυχαστικός, τι να σου πούμε κι εμείς!?:) Να μου τη φιλήσεις!

Α! Αύριο τελικά Φ.Π. Λαχτάρισα λίγο γιατί αναστέλλονται λόγω εκλογών, αλλά τη βρήκαμε την άκρη!

Δημοσίευση

Αχαχουχα!!!!! Καλέ τι παρατηρητικότητα είναι αυτή!!! Πως έγινε αυτό το κόλπο? Πάω να το διορθώσω!

Γιαβράκι αν ψηφίζω Κατερίνη θα έρθω.. Αν είμαι Αλεξανδρούπολη, χλωμό!

Πάντως ευχαριστούμε πολύ πολύ για την πρόσκληση! :cheer:

Δημοσίευση

Αχ Γιώτα μου η βάπτιση συνέπεσε με τις εκλογές;;;

ρε τον $#*!@# τον Καραμανλή.Μα να το αποφασίσει τελευταία στιγμή χωρίς να σε ρωτήσει!!!!:lol:

Οσον αφορά τις κρεμούλες δε ξέρω να σου πω ακόμη αλλά υποπτεύομαι ότι η κοράκλα σου θέλει να διατηρεί σιλουέτα.:kiss:

Δημοσίευση

Οντως δοντάκια, ζέστη, εμβόλια μπορεί να είναι και καμμοια ψιλό ιωσούλα.

Και ο δικός μου μου κάνει τέτοια αλλά το γάλα..γάλα!!! :P

Αφου ο παιδίατρος είναι καθυσηχαστηκός ηρέμησε και εσύ και στο κάτω κατω εσύ ξέρεις καλύτερα το παιδί σου!

Δημοσίευση

Γιωτακι κι εγω δοντακια υποπτευομαι...και συμφωνω με τις προλαλησασες οτι δε πρεπει να τη πιεσεις γιατι μπορει να στραβωσει με το φαγητο και μολις βλεπει πιατο να τη πιανει ταρακουλο!εμενα ο δικος μου εχει κανει το αναποδο εδω κι 1 μηνα.Τρωει τα παντα εκτως απο γαλα..:dry: Αλλα εχω και μια απορια..6 1/2 μηνων και λεει μαμ;;;:woohoo:

Δημοσίευση

savropinguinos γεια σου κι από εμένα!

Αυτό που κι εγώ έχω καταλάβει από τη συμπεριφορά της μικρής μου στο θέμα του φαγητού είναι ότι όντως τα μωράκια μας περνάνε διάφορες φάσεις! Εμένα είναι τώρα 10 μηνών και τις στερεές τροφές τις ξεκινήσαμε όταν ήταν 6 μηνών.

Υπήρχαν περίοδοι που έπινε περισσότερο γάλα και άλλες που ζητούσε περισσότερο τις στερεές τροφές. Νομίζω ότι το σημαντικότερο όλων είναι να παρατηρείς εσύ τις διαθέσεις της και να δοκιμάζεις πράγματα. Τι θέλω να πω. Οι οδηγίες που μου είχε δώσει ο παιδίατρος αρχικα ήταν να της δίνω φρουτόκρεμα το πρωί και το απόγευμα ρυζάλευρο. Μετά από σχεδόν 3 εβδομάδες μάταιων προσπαθείων για να φάει έστω τη μισή φρουτόκρεμα, δοκίμασα να της την δίνω το απόγευμα και το πρωί να δίνω το ρυζάλευρο. Αυτό ήταν!!! Την έτρωγε και την τρώει (φτου φτου φτου :) ) όλη. Τώρα το καλοκαίρι που δοκίμασα να την επαναφέρω το πρωί για να μην παίρνω μαζί μου στην παραλία το multi, δεν το δέχτηκε με τίποτα και παραλίγο να αποδιοργανωθούμε ως προς τη διατροφή ολόκληρης της μέρας!

Επίσης, ενώ το μεσημεριανό μας (κρεατόσουπα, κοτόσουπα, ψαρόσουπα) το τρώγαμε κανονικά, λίγο η ζέστη, λίγο τα δοντάκια της, ξαφνικά δεν ήθελε πάνω από 3-4 κουταλιές! Αυτό συνεχιζόταν κι εγώ στεναχωριόμουν και προσπαθούσα να σκεφτώ λύσεις. Διαβάζοντας και παλαιότερες συζητήσεις εδώ αποφάσισα να κάνω το φαγητό πιο απλό με μόνον ένα λαχανικό τη φορά και λεμονάκι για να αισθανθεί ότι έγινε μια αλλαγή και πραγματικά άρχισε πάλι να τρώει!!! Το καροτάκι της κάποιες φορές το προσθέτω βρασμένο στη φρουτόκρεμα αν δεν το έχω βάλει στη σούπα.

Εσείς φαντάζομαι δεν έχετε ακόμη σουπίτσες απλά σου δίνω παραδείγματα του πώς με μικρές αλλαγές μπορείς ίσως να έχεις θετικά αποτελέσματα. Επίσης, δες αν προτιμάει τις κρέμες της πηκτές ή νερουλές. Κάνε δοκιμές και θα την μαθαίνεις και καλύτερα, σε εμένα τουλάχιστον είχε αποτέλεσμα :). Και βέβαια θα συμφωνήσω με τα υπόλοιπα κορίτσια ότι η πίεση σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά!!!

:kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Εγω δεν πήρα ολο το σετ, μόνο το καρότσι και το αυγό, το οποίο κουμπώνει πανω στο καροτσι! Και παλι ακριβά είναι βέβαια, δε λέω. Αν βρεις κάτι σαν αυτα σε μεταχειρισμένο θα είναι τέλεια! Εγώ τα βρήκα προσφορά στα 800 κ τα 2 (το καροτσι με ολα τα εξτρα, ποδοσακο, αδιαβροχο καλυμμα, ανταπτορα για το αυγο) επειδη ήταν σε ένα χρώμα που καταργήθηκε πλέον. Αν σε ενδιαφέρει μπορω να σου στειλω το κατάστημα, αν βρίσκεσαι Αθήνα, δε ξερω αν επιτρέπεται να το γράψω εδώ.  Καλαθούνα είπαμε να μην πάρουμε γιατί μου φαινεται λίγο άχρηστη. Για υπνο στο σπίτι εχω λίκνο απ τον αδερφό μου, και για βόλτα το καρότσι είναι κατάλληλο για νεογέννητο. Ααν καταφέρουμε να κάνουμε καμια βολτα μες στο καταχείμωνο δηλαδη 😆 Δε ξερω, εσείς τι λετε κορίτσια για καλαθούνα? Οι πιο έμπειρες μαμαδες? 
    • Πώς είστε κορίτσια; Πώς είστε με τα κρυώματα σας; Τα παιδάκια σας; Εγώ ρε γαμωτο δε νιώθω όσο "άσχημα" ήμουν στην πρώτη εγκυμοσύνη. Προσπαθώ να το εκλογικεύω και να μη ζητάω συνέχεια να το βλέπω για να επιβεβαιώνω ότι όλα πηγαίνουν καλά, σκέφτομαι πως αν δεν πηγαίνει καλά δε θα αλλάξει κάτι, δεν μπορώ να επέμβω, να διορθώσω... Είμαι και control freak και δε μου κάνει καλό η συνεχής ανάγκη για επιβεβαίωση, πρέπει να εμπιστεύομαι λιγάκι... Σαν προετοιμασία για αργότερα που με δύο παιδιά θα είναι όλο και λιγότερα αυτά που θα μπορώ να ελέγχω 😂
    • Κορίτσια όσον αφορά τις γκρίνιες εμένα έχουν σταματήσει της μικρής,  δε ξέρω αν βοηθάνε και οι σταγόνες που παίρνει με την κοιλίτσα της και γιαυτό,  επίσης το βράδυ θα ξυπνήσει μια φορά και μετά ξανά γύρω στις 6 και μετά βλέπουμε κάποιες φορές κοιμάται κάποιες είναι πρωινός τύπος χαχα 
    • Γειά σας κορίτσια μου τώρα καταφέρνω να σας γράψω, προσπαθούμε να μπούμε σε μια σειρά ξανά εδώ σπίτι, σήμερα κάνω δουλειές πλυντήρια στεγνωτηρια το ένα το άλλο    Η μπεμπούλα είναι καλά, βγήκαμε εχθές και ήρθαμε σπίτι μας με τις οδηγίες να παρακολουθώ προληπτικα μην ανεβάσει πυρετό ξανά και να καθαρίζουμε την μυτούλα με ορο  Όπως φαίνεται κολλησε την ιωσουλα από τον μπαμπά της γιατί όλες οι εξετάσεις καλλιέργειες κλπ είναι μια χαρά ευτυχώς Συνολικά κάναμε 4 φορές μπιμπι στο ποπο μας αντιβίωση και δεν χρειαζόταν να πάρουμε και στο σπίτι 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...