Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κορίτσια μου, τι μου κάνετε;

Λοιπόν, εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι, τι να αγχώνομαι, να πανικοβάλλομαι, γιατί φοβάμαι ότι αρχίζει και πάλι ένα παλιό πρόβλημα που πίστευα ότι το έχω ξεπεράσει...

Που λέτε, τον Απρίλιο του 2005 άρχισαν να με πιάνουν ίλιγγοι, την εβδομάδα αμέσως μετά την περίοδο. Αυτό συνεχιζόταν κάθε μήνα, την ίδια εβδομάδα. Πήγα στο γυναικολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι γυναικολογικό, και με έστειλε σε ωτορινολαρυγγολόγο και νευρολόγο. Πήγα σε διάφορους ω-ρι-λα, οι οποίοι μου είπαν ότι δεν έχω κάτι, και ότι το πρόβλμα προέρχεται από το άγχος. Πήγα και σε νευρολόγους, οι οποίοι επίσης μου είπαν ότι είναι αποτέλεσμα άγχους. Η μία μάλιστα, μου είπε ξεκάθαρα ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, κι αν δεν πάω σε ψυχίατρο να μου δώσει αγχολυτικά, να μην περιμένω να γίνω καλά. Φυσικά, παρέβλεπαν μία βασική λεπτομέρεια την οποία τους τόνιζα και κανείς δεν έμοιαζε να την προσέχει: δεν είχα άγχος. Τελικά, λίγο μετά το γάμο μου, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2006, ο γυναικολόγος με έστειλε σε παθολόγο, ο οποίος μου είπε ότι το πρόβλημα όντως έχει να κάνει με τον κύκλο μου, και ότι είναι ορμονικό. Μου έδωσε κάτι χαπάκια τα οποία ήταν πολύ αποτελεσματικά, αλλά στην αρχή μου προκαλούσαν ψυχολογικές παρενέργειες, δυσφορία και τρομερό εκνευρισμό. Τον Απρίλιο του 2007 ξεκίνησα τα αντισυλληπτικά, τα οποία σταμάτησα τον περασμένο Ιούνιο, και φυσικά οι ίλιγγοι είχαν σταματήσει.

Τώρα, χτες και σήμερα, νιώθω ότι ξαναρχίζουν, κι έχω αγχωθεί. Την Τρίτη που μας έρχεται πιάνω δουλειά, και θα πρέπει να οδηγώ 40 λεπτά για να πάω και άλλα 40 για να γυρίσω. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα σταματήσουν, βέβαια, αλλά δε θα ξαναρχίσουν πάλι τον επόμενο μήνα; Και κάθε μήνα; Επιπλέον, πώς θα παίρνω χάπια, τώρα που προσπαθούμε για μωρό;

Έχει καμία παρόμοια εμπειρία;

Σας τρέλλανα με το τεράστιο post μου, αλλά πρόκειται για έναν εφιάλτη που ξαναρχίζει... :(

Δημοσίευση

καλημέρα. Καταρχήν μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι. Συμβαίνουν αυτά.

Εγώ πέρσυ το καλοκαίρι εντελώς ξαφνικά παρουσίασα ιλίγγους (2 μήνες πριν το γάμο μου) και αφού πέρασα από παθολόγο, πήγα σε ωρυλα. Δεν μου βρήκε τίποτα στον λαβύρυνθο και μου μέτρησε και την πίεση που είναι λίγο χαμηλή (πάντα είχα χαμηλή πίεση). Μου εξήγησε λοιπόν πως τώρα το καλοκαίρι λόγω και της ζέστης και της κούρασης, η πίεση πέφτει (λόγω και του ύψους μου ακόμα παραπάνω) και καμιά φορά δημιουργεί ιλίγγους. Μου έδωσε κάτι χαπάκια (vertigo λέγονταν ή κατι τετοιο) και σε λίγες μέρες εξαφανίστηκαν. Από τότε δεν το έχω ξαναπάθει.

Σου μέτρησε κανείς τη πίεση; Μπορεί επίσης να έχεις άγχος που υποβόσκει και να μην το καταλαβαίνεις αλλά ο οργανισμός να στρεσσάρεται.

νομίζω καλύτερα να πας σε άλλον γιατρό να δεις τι θα σου πει ή καλύτερα σε κάποιο νοσοκομείο που είναι πολύ έμπειροι.

Δημοσίευση

Άμα ήταν όντως άγχος, θα είχα το πρόβλημα και όσο καιρό έπαιρνα τα αντισυλληπτικά. Αντί γι' αυτό, όμως, είχε εξαφανιστεί τελείως.

Ο παθολόγος είχε πει ότι είναι ορμονικό και το πιστεύω. Το θέμα είναι, πώς θα παίρνω χάπια άμα προσπαθώ να μείνω έγκυος;

Δημοσίευση

ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΠΑΣΧΩ ΑΠΟ ΙΛΙΓΓΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ 13-14 ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ .ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΣΙΣ ΜΟΥ,ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΑΥΤΙΟΥ,ΜΑΤΙΑ,ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙ,ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ. ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΠΤ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΓΧΟΥΣ (ΕΧΩ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ)ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΛΙΓΩ ΚΛΗΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑΣ,ΕΙΧΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ(ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ Η ΜΙΛΑΓΑ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ.ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ 5ΗΜΕΡΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΤΕΖΑ ΛΟΓΩ ΙΛΙΓΓΟΥ.ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑΓΑΝΕ 1 ΗΜΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΟΥΝ.ΠΕΡΥΣΙ ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ 9 (ΔΗΛ ΦΕΤΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ)-ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΣ-ΤΩΡΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ 5ΜΙΣΗ ΣΧΕΔΟΝ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΙΚΟΥ ΑΓΧΟΥΣ.ΣΑΝ ΝΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΑ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΑ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΙΣΩΣ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΜΩΣ-ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ.ΑΜΕΣΩΣ ΟΜΩΣ ΦΕΥΓΕΙ.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ-ΒΓΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ,ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΣΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΠΙΑΣΟΥΝ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΣΕΞ:P;) ΦΙΛΑΚΙΑ

Δημοσίευση

Έχεις δίκιο, και ο παθολόγος μου είπε ότι όλα αυτά περνάνε μετά τη γέννα! Αλλά εγώ δεν το σκεφτόμουν καθόλου μα καθόλου αυτές τις μέρες και άρχισε να με πιάνει. Μπορεί και να τη σκαπουλάρω, δεν ξέρω, γιατί τώρα μία νιώθω να ζαλίζομαι μία να μου περνάει. Το ελπίζω, γιατί είναι φρικτό. Προσπαθώ να κάνω αυτό που λες, να λέω "δεν έχω τίποτα, δεν έχω τίποτα". Παλιότερα δεν έπιανε, και ο ίλιγγος συνεχιζόταν κανονικά, μέχρι που έπαιρνα το χαπάκι ή που περνούσε από μόνος του. Για να δούμε τώρα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Α εγώ κατάλαβα φορές,,, χα χα όλα καλά!!!εμενα η μικρή ξυπνούσε 5:20  μέχρι 14 μηνών… άναβα τα φώτα … μιλάμε για τρέλα!! Έτσι όπως τα διαβάζω μάλλον έχουν σπάσει κ τα νεύρα σου από την ακινησία και είναι καλοκαίρι που θα θες λίγο να ξεφύγεις κ όλο αυτό το κάνει χειρότερο!!!βαλε κ την αϋπνία ετών….. εγώ πάντως έχω πιστέψει πως δε θα ξανά κοιμηθούμε ποτέ 8ωρο στην ζωή μας χα χα χα… όταν είμαι σε αυτήν την φάση πάντα σκέφτομαι ότι όταν τα ζεις φαίνονται βουνό…όταν κοιτάξεις προς τα πίσω λες έλα μωρέ τίποτα δεν ήταν…θα περάσει κ αυτό…!!! Αυτές πάντως που κάνουν 5 παιδιά κ λένε ότι η εγκυμοσύνη είναι κάτι μαγικό και είναι φανταστική η φάση αυτή θέλω να μου δώσουν το τηλ του γυναικολόγου τους να μου πει τι συμπληρώματα τους γράφει!!!χα χα χα 
    • @Elenaki12 εσεις που μπαινετε τωρα 4 μηνων ειναι πιθανον να περνατε sleep regression που αναποφευκτα θα το περασουν ολα τα μωρακια λιγο πολυ. Δηλαδη η δυσκολια στον υπνο και αλλαγη στη διαρκεια ή οι συχνες αφυπνισεις συνηθως με αυτο εχουν να κανουν και με το αλμα που λενε τα κοριτσια. Θα περασει ομως, εσυ συνεχισε στο προγραμμα που εχεις δηλαδη να τον κοιμιζεις και να ενισχυεις την προσπαθεια με το στηθος το οποιο βοηθαει πολυ ειναι υπεροπλο. 
    • @Maria98 μην ανησυχεις ολα καλα θα ειναι και οι διατροφικες ατασθαλιες μας δινουν δυναμη να κανουμε ακομα πιο πειθαρχημενη διατροφη στην πορεια. Μια χαρα τα παει η μπεμπα με τα κακακια ειναι διακριτικη και λουλουδενια δεν ειναι πολυ της τουαλετας δεν πειραζει. @ΜαρίαΔημήτρης καλη επιστροφη και προσαρμογη ευχομαι, μπορει να στεναχωριεσαι αλλα αυτο σημαινει οτι περασατε πολυ ομορφα. @Elenaki12 εμεις κανουμε 3 υπνακους την ημερα και το βραδυ πεφτει κατα τις 11 και κοιμαται σερι μεχρι τις 06:00 το πρωι. Τον κοιμιζω οχι μονος του. Ενδιαμεσα δεν ζηταει φαγητο. Προβληματιζομαι μηπως πρεπει να του αυξησω τα γευματα αλλα καποιες ημερες οπως σημερα ας πουμε δεν δειχνει πολυ ενδιαφερον για το φαγητο σε καθε γευμα, αντιθετα σημερα κοιμηθηκε αρκετα. Βγαζει φωνουλες και γελαει ο γλυκας μου και λιωνω δε μπορω. Κουναει τα ποδαρακια του πολυ οταν καθεται και εχει δυναμωσει στα χερια και στα ποδια. 
    • Ακριβώς .. 2022 κλαίω και παρακαλώ την Παναγίτσα  της λέω είναι ο μήνας σου μη με ξεχάσεις... 23.8.2022 έπιασα τον Μάριο. Δεν ήξερα ποιος γιορτάζει... Όταν άνοιξα το ημερολόγιο και είδα σοκ... Σε αυτή την εικόνα εγώ παρακάλεσα . 
    • Το 5-6 ειναι η ωρα που σηκωνομαι το πρωι…. 🤣🤣 ως τοτε αναθεμα αν εχω κοιμηθει συνολικως 1-1μιση ωρα… αλλα ναι, ετσι οπως τα λες ειναι… φανταζομαι καπως πως θα ειναι το μετα, γιατι εχω ηδη ενα παιδακι… και τι παιδακι… εκανα να κοιμηθω σερι διωρο τρια χρονια… μονο αυτο σου λεω... Εννοειται πως χαιρομαι παρα πολυ που φτασαμε ως εδω και τουλαχιστον τα μωρα πλεον ειναι βιωσιμα οποτε κι αν γεννηθουν… Ειναι μεγαλη ανασα… Γενικα επειδη εχω περασει παρα πολλα και μεχρι να αποκτησω το πρωτο μου και τωρα για αυτη την εγκυμοσυνη, ειμαι ευγνωμων γι αυτο… Απ την αλλη πλεον δεν μπορω να κρυψω την ταλαιπωρια… Συν οτι ειμαι πανω απο δυο μηνες ακινησια λογω τραχηλου… Γενικα ολα μαζι, δεν με εχουνε αφησει να χαρω τιποτα… Αλλα χαλαλι… Με το καλο το μωρακι σου κι εσενα!! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...