Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ( ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ)

ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ (ΝΟΡΜΑΛ ΠΡΑΓΜΑΤΑ) ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ( ΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΠΟΤΕ ΠΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΥΧΗ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ? ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ? )

ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 20 ΜΕΡΕΣ ?? ( ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ Κ ΛΕΕΙ ΄΄ΝΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ Κ ΣΤΙΣ 10 ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ΄΄):blush:

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ? Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ???:unsure:

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ :kiss:

Δημοσίευση

Κοιτα... ο σαραντισμος ή μισος σαραντισμος είναι κυρίως θρησκευτικο εθιμο που πραγματικα δεν ξερω σε τι χρησιμευει.... πας στην εκκλησια και λες στον παπα να σου διαβασει μια ευχη και αυτο ειναι ολο...

το κανα και γω αλλα κυριως για να μην εχω την πεθερα μου να την ακουω να γκρινιαζει

οσον αφορα τις επισκεψεις κλπ αυτο ειναι αποκλειστικα δικο σου θεμα (οχι της εκκλησιας) και του γιατρου σου... δηλ αν το παιδακι σου ειναι καλα και οι επισκεπτες δεν ειναι αρρωστοι και δεν παιρνουν συνεχεια αγκαλια το παιδακι καλως να ορισουν

τα παιδακια ειναι πιο επικινδυνοι επισκεπτες λογω παιδικων σταθμων κλπ

αν εισαι 100% οτι αυτοι που θα ρθουν δεν εχει φοβο να κολησουν τιποτα στο παιδι τοτε οκ, αλλιως ας ερθουν μετα τον 1ο μηνα που θα χει ξεπεταχτει λιγακι το παιδακι :)

μην ξεχνας εσυ εισαι η μαμα του παιδιου και συ θα ορισεις αν θελεις επισκεψεις ή οχι! ;)

Δημοσίευση

Και εγω δεν εχω ιδεα.. αλλά στηριζομαι στο ότι θα ξερει ή τουλαχιστον θα μαθει η μαμα μου.. αλλά νομιζω ότι στις 40 μερες πας στην εκκλησια για να παρει η μαμα και το μωρο την ευχη...

όσο για τους συγγενεις, δεν θελω καν να σκεφτομαι το ενδεχομενο να τηλεφωνουν για να ερθουν..δε βγαζω ούτε τους φιλους απέξω.. φοβαμαι ότι θα παρεξηγηθω γιατι σκεφτομαι να μη δεχτω καμια επίσκεψη μεχρι να φτασει ο μπέμπης τους τρεις μηνες και να εχουμε ορισει την ηρεμια μας καπως..θεωρωντας ότι θα γεννησω τελη Σεπτ./ αρχες Οκτωβ. τα Χριστουγεννα θα ηταν μια καλη χρονικη στιγμη για να δεχτω κοσμο για το μωρο..

ελπίζω να μην ακουγομαι υπερβολικη...

Δημοσίευση

Λοιπόν, η αλήθεια είναι οτι δεν τα ξέρω πολύ καλά αλλα θα σου πω τι έκανα εγώ...

Στις 20 μέρες ήρθε ο παπάς σπίτι και μας έδωσε μια ευχούλα και έτσι λένε οτι μπορεί να βγει έξω η μανούλα....

Στις 40 πήρα το μικρό και πήγαμε στην εκκλησια ( είχα κλέισει ραντεβού με τον παπα) και μας ειπε οτι πρεπει να παμε και σε τρια σπίτια

Της πεθεράς μου , της μαμάς μου και της νονάς.Έτσι μας είπε ο παπάς (άλλοι πάνε σε τρία σπίτια φίλων ή οτιδήποτε άλλο ) τι να σου πω εμένα μου είπε πως αυτό έπρεπε να κάνω και αυτό έκανα...Απλά επειδή η νονά δεν είχε βρεθεί ακόμα , τον πήγα σε ένα φιλικό σπίτι!

Γενικά κάποιες προκαταλήψεις που υπάρχουν τις ήξερε μόνο η πεθερά μου και για να σου πω την αλήθεια δεν τα πιστευω και τα κοροιδευω, δεν κάθησα να την ακούσω,Το μωρό δεν το βγάλαμε 40 μέρες επειδή επέμενε ο άντρας μου..Εγώ τα βλέπω λίγο πιο χαλαρά...

Για τον κόσμο πρέπει να βάλεις όρια...

Πρέπει να είσαι αυστηρη ( αν μπορείς ) γιατι και το μωρό αλλα΄και εσύ τους ρυθμούς σας θα τους βρήτε μετά το μήνα.Τις πρώτες μέρες είναι λίγο περιεργα τα πράγματα και η πολυκοσμία δεν βοηθάει.

Θα καλέσεις μόνο όσους πραγματικά επιθυμείς, μόνο έτσι θα σου κάνει καλό!

Σου ευχομαι με το καλό και με έναν πόνο!

Δημοσίευση

ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣ. ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΚΕΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ... ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΙΠΟΤΑ 10 ΗΜΕΡΩΝ Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΟΠΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΑ ΔΩΣΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ. ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΠΑΝΙΟ, ΑΛΛΑΓΜΑ, ΘΗΛΑΣΜΟΣ, ΜΠΙΜΕΡΟ, ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ Κ.Τ.Λ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΡΩΤΗΣΑ ΚΙ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝΕ... ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...;) ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ:)

line_m123_beg_40_time_1242964800_text_cf20c9dcf3efede1f220f4ef20e1e3eff1dceae920eceff520e5dfede1e9.gif

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1004068800_text_c1e3e3e5ebe9eade2026616d703b20c3e9fef1e3eff2202d20c5dfece1f3f4e520ece1e6e920.gif

Δημοσίευση

Κι εγώ που είμαι θεολόγος δεν τα ξέρω καλά!!! :huh:

Στην πραγματικότητα όλα αυτά έχουν να κάνουν πιο πολύ με τοπικά έθιμα και πολύ λιγότερο με την εκκλησιαστική παράδοση. Ο σαραντισμός έχει να κάνει πιο πολύ με προλήψεις, έχω την εντύπωση, καθώς η γέννα θεωρούνταν ως γεγονός που μόλυνε τη γυναίκα, η οποία και περιτριγυριζόταν και καλά από πονηρά πνεύματα κατά την περίοδο της λοχείας. Γι' αυτό και κατά τις πρώτες σαράντα μέρες η γυναίκα απαγορεύεται να πάει στην εκκλησία. Αυτό φυσικά δεν έγκειται στην ορθόδοξη θεολογία, αλλά είναι αποτέλεσμα δεισιδαιμονιών και προλήψεων, και ήδη πολλοί θεολόγοι το απορρίπτουν και οι γυναίκες πάνε κανονικά στην εκκλησία και κατά τη διάρκεια των σαράντα ημερών, χωρίς όμως να καταργείται η ευχή του σαραντισμού, που ούτως ή άλλως είναι μια ευλογία για το βρέφος. Στην πραγματικότητα, η ευχή του σαραντισμού και όλες οι σχετικές ευχές, αποτελούν μια προσαρμογή της Εκκλησίας στα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Από το να γίνει, π.χ. μια τελετή στο σπίτι από μια άλλη γυναίκα (κάτι σαν το ξεμάτιασμα, ας πούμε), καλύτερα να διαβάσει ο παπάς μια ευχή.

Υπάρχουν διάφορα έθιμα κατά τόπους, π.χ. αυτό που λέει η evipapa για τα τρία σπίτια, ή στη Σιάτιστα οι γυναίκες δε λούζονται 40 μέρες μετά τη γέννα (ε, όχι, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός), και άλλα πολλά, πράγμα που αποδεικνύει ότι όλα αυτά περί σαραντισμού έχουν να κάνουν με τοπικές παραδόσεις.

Όσο για τις επισκέψεις, εμένα όλες οι φίλες μου που γέννησαν δέχονταν από την αρχή επισκέπτες. Κάποιες είχαν το μωρό μαζί μας, κάποιες άλλες το άφηναν στο δωμάτιο και πηγαίναμε για λίγα λεπτά και το βλέπαμε. Η ξαδέλφη μου πάλι, και στις 2 γέννες της, είχε προτιμήσει να περιμένει λίγο καιρό, μέχρι που έγιναν τα παιδιά της 1-2 μηνών νομίζω, και κανείς δεν την παρεξήγησε!

Δημοσίευση

Κατ' αρχήν με το καλό να γίνεις μανούλα! Θα σου πώ τί έκανα έγώ. Επειδή δεν άντεχα μέσα στο σπίτι να μείνω στις δέκα ημέρες βγήκα βόλτα στο super market! Στις 20 ημέρες πήρα μισές ευχες απ' τον παπά αλλα το παιδί το έβγαλα μετά τις σαράντα 'μέρες. Τώρα για τις επισκέψεις το θέμα είναι εσύ πως νοιώθεις αν θέλεις επισκέψεις να δέχεσαι άν όχι δεν είναι κακό να τους το λές. Κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει. Εγώ δεν δεχόμουν επισκέψεις γιατί ήμουν πολύ κουρασμένη και το παιδί λόγω θηλασμού ήθελε να τρώει συνέχεια και όποτε έβρισκα ευκαιρία κοιμόμουν. Επίσης το βασικότερο κυκλοφορούσαν πολλές ιώσεις και φοβόμουν. Ό,τι και αν θέλεις μην ντέπεσαι να το λές. Προτεραιότητα έχεις εσύ και το μωρό! Οι φίλοι σου και όσοι σε αγαπούν δε θα σε παρεξηγήσουν.

Δημοσίευση

Κοιτα, όταν με το καλό γεννησεις δεν θα μπορεις να σκεφτεσαι ΚΑΘΟΛΟΥ. Οποτε ό,τι και να κανεις θα ειναι δικαιολογημενο. Λεχωνα εισαι, έχεις το ακαταλογηστο!!!!! :)

Η μητρα θελει κοντα 6 εβδομαδες για να επανελθει. Δηλαδη περιπου 40 μερες. Μεχρι τοτε θα εισαι ιδιαιτερα ευαισθητη. Δεν θα μπορεις να σηκωνεις βαρη, να περπατας και να στεκεσαι για πολλη ωρα. Ουσιαστικα ο Σαραντισμος ειναι για την υγεια της μητερας. Δεν θα εχεις και τις τρελες αντοχες με ξενυχτια και κουραση.

Οσο αφορα την πλευρα της εκκλησιας δεν εχω να πω κατι. Εγω πηγα και πηρα ευχη αλλα ειχα βγει εξω απο την πρωτη εβδομαδα μαζι με το παιδι.

Δημοσίευση

Αχ πουλάκι μου,με το καλό να φέρεις το μπουμπουκάκι σου στον κόσμο,αλλά άκουσε όλες εμάς που έχουμε γεννήσει κ μη δέχεσαι κόσμο μέχρι να σαραντίσεις,το ξέρω είναι δύσκολο αλλά εγώ που δεν άκουσα το σκυλομετάνιωσα...

Γιατι σκέψου,είχα ένα απροστάτευτο μωράκι που δεν ήξερα καλά καλά πώς να το πιάσω,τι ήθελε,πως να το θηλάσω,πως να το αλλάξω κ πως να το πλύνω,πως να το ηρεμήσω όταν έκλαιγε,είχα τον δικό μου πόνο,τα ράμματα που δε με άφηναν ούτε να καθίσω,το έντερο που απο το ζόρι μου πληγώθηκε κ μου δημιουργούσε ένα είδος συσπάσεων,την κούραση απο την αυπνία κ μέσα σε όόόόλα αυτά είχα κ τον κόσμο!!

Οι παιδίατροι δεν αφήνουν να έχει επαφή με πολύ κόσμο το μωράκι έτσι κ αλλιώς,οπότε ρίξτο εκεί κ χρησιμοποίησέ το σαν δικαιολογία!

Τα υπόλοιπα για τις σαράντα μέρες σου τα γράψανε τα κορίτσια,εσύ να κάνεις αυτό που αισθάνεσαι...

Φιλάκια πολλά κ με το καλό

Δημοσίευση

Από την εκκλησία υπάρχουν η ευχή της λοχείας,μόλις επιστρέψεις από το μαιευτήριο και μόνο για την μητέρα, η ονοματοδοσία, άλλος συνοδεύει το βρέφος στην εκκλησία και μπροστά στην Παναγία δίνονται ευχές και ονοματίζεται στον άγιο που θα τιμάς και τέλος σαραντισμός, ευχές και για τους δύο μέχρι να βαφτιστεί!

Καθόλου προκαταλήψεις, εντάσσονται στους κανόνες της Εκκλησίας...

Η μισή ευχή 20 ημέρες που λέγεται, είναι λαθεμένη...

Όσο για τις επισκέψεις είναι θέμα προσωπικό αλλά άσχετο με τις ευχές...

Με το καλό!

Δημοσίευση

όσον αφορά το χριστιανοκό και εθιμοτυπικό κομάτι σου έχει πει αρκετά η Αγγελική. Τώρα ποια από αυτά θα τηρήσεις είναι δικό σου θέμα και τι ανάγκες έχεις. Π.χ εγώ που ήμουνα μόνη μου και ρούχα άπλωνα το βράδυ και SuperMarket πήγα χωρίς να έχω πάρει ευχή.Τι να έκανα;Οσον αφορά τον κόσμο και τις επισκέψεις καλύτερα να μη δεχτείς. Εγώ δεχόμουνα με αποτέλεσμα να κολλήσω ίωση.Αν παρεξηγηθούν προβλημά τους. Εσύ πρέπει να είσαι καλά για το μωρό σου.Με το καλό κορίτσια.:kiss:

Δημοσίευση

:unsure: ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΧ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΗ ΞΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑΝΕ Ή ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ! ΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΙΩΣΕΙΣ ... ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΧΑΧΑ!:P

line_m123_beg_40_time_1242964800_text_cf20c9dcf3efede1f220f4ef20e1e3eff1dceae920eceff520e5dfede1e9.gif

line_line_typew3_beg_d_typew9_time_1004068800_text_c1e3e3e5ebe9eade2026616d703b20c3e9fef1e3eff2202d20c5dfece1f3f4e520ece1e6e920.gif

Δημοσίευση

χαχαχαχαχαχαχ πες το ψεμματα ! ασε που ειμαι και μοναχικος τυποσ και δεν θελω πολλα πολλα με τα σογια ... ΣΩΣΤΗΗΗ !!!:laugh: aggeliki 30 έγραψε:

:unsure: ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΓΕΝΙΚΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΧ Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΝΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ, ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΤΕΤΑΡΤΗ ΞΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΙΣ, ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑΝΕ Ή ΚΑΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΑΔΙΑΣΕΙ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ! ΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΙΩΣΕΙΣ ... ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΙΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΠΑ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟ ΧΑΧΑ!:P

Δημοσίευση

Katrina, συμφωνώ ότι πρόκειται για κανόνες της Εκκλησίας. Οι ευχές μόνο κακό δεν κάνουν. Αλλά το να μην μπορεί η γυναίκα να πάει στην εκκλησία για 40 μέρες, το θεωρώ πρόληψη κι ακόμα κι αν είναι εκκλησιαστικός κανόνας, δε σημαίνει ότι είναι και σωστός. Πολλοί ιεροί κανόνες είναι υπερβολικοί και αφιλάνθρωποι, να μην πω και γι' αυτούς που αναιρούν ο ένας τον άλλον, γι' αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει από κλήρο και λαό το αίτημα για την εκκαθάριση των Κανόνων.

Την ευχή της ονοματοδοσίας που λες δεν τη γνώριζα (:blush:), αλλά νομίζω είναι μια απόδειξη γι' αυτό που λέγαμε και σε άλλο post, ότι το βάφτισμα δεν αποτελεί ονοματοδοσία!! Γι' αυτήν την ευχή προσπαθούσα τις προάλλες να σε ρωτήσω στο τσατ, και με πέταξε έξω!!! (:dry: ) Οι ευχές που αναφέρεις είναι βέβαια σωστές, αφού πρόκειται για την ευλογία της Εκκλησίας σε μητέρα και σε νεογέννητο. Η Εκκλησία άλλωστε έχει ευχές για τα πάντα, δε θα είχε για το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου, δηλαδή για τη γέννησή του; ;)

Συμφωνώ, λοιπόν, απόλυτα μαζί σου για τις ευχές, όχι όμως και για το έθιμο του σαραντισμού που απαγορεύει στη γυναίκα να πηγαίνει στην εκκλησία και τη θεωρεί μιαρή, και σε κάθε μέρος συνοδεύεται και με διάφορες άλλες πρακτικές που είναι σαφώς προλήψεις!

Θα συμφωνήσω και με την άλλη κοπέλα, που έγραψε για το ότι ο σαραντισμός έχει να κάνει περισσότερο με την υγεία της μητέρας, αφού δεν έχει τις απαραίτητες δυνάμεις για να κάνει οτιδήποτε, παρ' όλο που πολλές λεχώνες αποδεικνύουν το αντίθετο, όπως η φίλη μας η Σοφία Κ. που έμεινε έγκυος πριν σαραντίσει (:woohoo: ) και η νοννά μου, που ελάχιστες μέρες μετά τη γέννα επέστρεψε στη δουλειά γιατί βαριόταν σπίτι!!!!

Δημοσίευση

aggeliki 30 έγραψε:

ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΥΤΕ ΧΩΡΙΣ. ΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ. ΣΤΙΣ 40 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΣΟ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΚΕΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ... ΜΗ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...;) ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΟ:)

Πλακα κανεις???? υπαρχουν τετοια εθιμα????

κοιταξτε... θεωρω οτι ολα αυτα δημιουργηθηκαν καθως τα παλια τα χρονια η επιστημη δεν ειχε προχωρησει τοσο πολύ, κυριαρχουσε η ημιμαθεια με ολα τα κακα επακολουθα (δισυδεμονιες κλπ) ας μη ξεχναμε αλλωστε οτι και οι 10 εντολες ηταν ο μοναδικος τροπος να επιβαλουν καποιους κανονες σωστες διαβιωσης εκεινα τα χρονια.

Εγω εβγαλα το παιδι μου 10 ημερων και ταξιδεψα 520 χλμ χωρις να κανω τιποτα απο ολα αυτα και μεχρι σημερα - φτου μη την ματιαξω - ειναι μια χαρα κοριτσαρος!

Κατα τη γνωμη και καθολου να μην πατησεις το ποδι σου στην εκκλησια δε θα γινει και τιποτα γιατι η πιστη ειναι μεσα σου και οχι στα κτισματα....

Το πιο σημαντικο οπως σου λενε ολες εδω μεσα ειναι το θεμα των επισκεψεων - οπου εκει πολυ βολικα μπορεις να χρησιμοποιησεις ως δικαιολογια τον περιβοητο σαραντισμο, και ακομα πιο δυνατο επιχειρημα Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ

αυτο εκανα και γω αλλωστε οταν η πεθερα μου αξιωσε να παω 4 μηνων βρεφος να το κοινωνησω τωρα που κυκλοφορει και η γριπη, να τρεχουμε και να μην προλαβαινουμε δηλαδη!!!! Της ειπα λοιπον οτι ο γιατρος απαγορεψε τετοιες κινησεις τουλαχιστον μεχρι τον 6ο μηνα και μετα βλεπουμε - και δεν ειπε κουβεντα! ;);)

Δημοσίευση

Frapedia, για όλα θα συμφωνήσω, για τη Θεία Κοινωνία θα διαφωνήσω, καθώς από τη Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδονται ασθένειες. Τώρα, βέβαια, αυτό είναι δικό σου θέμα, δε θα σε αφορίσει και κανείς, χα χα χα χα!!!!!!!!

Γι' αυτό που λες ότι ταξίδεψες, έκανες διάφορα και κανείς δεν έπαθε τίποτα, συμφωνώ απόλυτα!!! Δε θα πεθάνει κανείς, αλλά το να πάρεις και την ευλογία του Θεού από μια ευχή, σίγουρα δε θα σου κάνει και κακό! Άλλο, όμως, ευλογία από ευχή, που δεν είναι πρόληψη, κι άλλο εγκλεισμός στο σπίτι που είναι σαφέστατα πρόληψη!

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά! επετρεψε μου να σου πω γιατι τα χω με την "εκκλησια" και με τους παπαδες.... παλια ημουν στη χορωδια της ενοριας, πηγαινα καθε κυριακη στην εκκλησια, εψελνα τα εγκωμια κλπ... καποια στιγμη λοιπον ενας τραγοπαπας σταματησε τη λειτουργια και ζητησε με εντονο υψος να βγαλουν εξω ενα βρεφος που εκλαιγε γιατι του χαλουσε την ατμοσφαιρα!!!! χωρια που πλεον οι περισσοτεροι για να μην πω ολοι σε βλεπουν σαν ευρω. δε θεωρω λοιπον οτι διαβαζουν την εκαστοτε ευχη με την καρδια τους γιατι πλεον εχουν γινει δημοσιοι υπαλληλοι και κυβερνιωνται απο το χρημα και οχι απο τη θεληση τους να υπηρετησουν το θεο. Για να σου δωσω ακομα ενα πιο τρανταχτο παραδειγμα 2 γειτονικες εκκλησιες συναγωνιζονται η μια την αλλη ποια θα κανει πιο φανταχτερες εισοδους με πιο ωραια μαρμαρα κλπ

Ετσι λοιπον ουτε πλεον στην δυναμη στης Θ. Κοινωνιας πιστευω! αν ζουσε ο πατερ παισιος που κατα κοινη ομολογια ηταν ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ με ολα κεφαλαια ισως και να πηγαινα αλλα πλεον στην κλικα της εκκλησιας δεν εχω καμια απολυτως εμπιστοσυνη!!! Πιστευω ναι, αλλα στην εκκλησια δεν παταω παρα μονο σε περιπτωσεις που δεν μπορω να το αποφυγω, πχ βαφτιση.

Ισως να μιλαω λιγο εντονα, και συγνωμη για το υφος μου αλλα πραγματικα εχω σιχαθει να βλεπω να χτιζονται τεραστιες εκκλησιες και ο κοσμος να πειναει! αυτη ηταν η διδασκαλια του χριστου ?!?!?!?!? χτιστε τεραστιους ναους και αφηστε τους αλλουν να πεθαινουν της πεινας?!?!?!?!?!? εχετε δει ποτε εσεις ξερακιανο παπα? ισως στα χωρια γιατι στις πολεις ολοι ειναι τουλαχιστον απο 150 κιλα ο καθενας!!! :woohoo: :woohoo: τι σοι νηστεια κανουν θα θελα να ξερα :silly: :silly: :silly:

Δημοσίευση

φαπεδια με καλυψες 1000%.

Εγω πηρα την ευχη γιατι ηθελα για το παιδι,βγαιναμε ομως απο 10 ημερων,και ετυχα σε εναν παπα που τη διαβαζε μπουκωμενος με το φαγητο(ενω ειχα κλεισει ραντεβου και του τονισα οτι δεν βιαζομαι) και διαβαζε και ελεγε μπιρι μπιρι συνεχεια.Με αποτελεσμα αυτη η περιβοητη ευχη να κρατησει 3 λεπτα.Και σκεφτηκα, αν ημουν απ αυτες που μαντρωνονται μεσα 40 μερες και πηγαινα με χαρα στην εκκλησια και ειχα τετοια αντιμετωπιση δεν θα στεναχωριομουν???

Εγω προσωπικα δεν μπορω να κατσω εγκλειστη 40 μερες, ουτε 20 εφοσον ημασταν καλα, και δεν θα μπορουσα να κανω χωρις παρεα.Ερχοντουσαν οι φιλες μου(οχι ολες μαζι, μια μια για να χαρουν και το μωρο)καθοντουσαν κανα 2ωρακι, μαθαινα κουτσομπολια απο το γραφειο, καναμε την πλακα μας, τους μαθαινα (γιατι 2-3 δεν εχουν παιδι ακομα) πως να αλλαζουν το μωρο και αλλα τετοια ευχαριστα.Εννοειται πως και οι 2 λοχειες μου περασανε πολυ πολυ ευχαριστα χωρις κανενα ιχνος επιλοχειας καταθλιψης.

Επισης στον 2ο μου βγαιναμε γιατι εχω και ενα παιδακι το οποιο θελει και αυτο να βγει εξω.Και δεν θα ηθελα να το κανω delivery στις γιαγιαδες γιατι εμενα μου ρθε να κατσω σπιτι.Πηγαιναμε σε ανοιχτα παρκα και ετσι κανενα παιδακι δεν το πλησιαζε γιατι ολα παιζανε στις κουνιες.

Γενικα κοπελα μου κανε αυτο που νοιωθεις χωρις να ακους κανεναν.

Με το καλο:)

Δημοσίευση

Θέλω να γίνω μαμά συμφωνώ φυσικά!:);)

Πάντως θαυμάζω τις γυναίκες που πριν τις 40 ημέρες έχουν το κουράγιο για ο,τιδήποτε!

Πραγματικά μπράβο!

Από άποψη σωματική και μόνο...Άσχετα με τα υπόλοιπα...

Δημοσίευση

Frapedia θέτεις πολλά και φυσικά σύγχρονα προβλήματα της εκκλησίας...

Αλλά ποτέ να μη συγχέεις την πίστη σου με τους εκπροσώπους της εκκλησίας...

Άλλο η πίστη, άλλο τα υπόλοιπα...

Όλοι κρίνονται, και ο κάθε ιερέας...

Όσο για τις διδαχές του Πατέρα Παϊσίου απλά θα παρασυμφωνήσω...

Εμένα με γαληνεύει η πίστη του ότι ''ο Θεός σκανδαλωδώς σώζει, αρκεί να φανερωθεί από τον άνθρωπο μία ειλικρινή στιγμή μετανοίας''...

Δημοσίευση

katrina έγραψε:

Frapedia θέτεις πολλά και φυσικά σύγχρονα προβλήματα της εκκλησίας...

Αλλά ποτέ να μη συγχέεις την πίστη σου με τους εκπροσώπους της εκκλησίας...

Άλλο η πίστη, άλλο τα υπόλοιπα...

Όλοι κρίνονται, και ο κάθε ιερέας...

Όσο για τις διδαχές του Πατέρα Παϊσίου απλά θα παρασυμφωνήσω...

Εμένα με γαληνεύει η πίστη του ότι ''ο Θεός σκανδαλωδώς σώζει, αρκεί να φανερωθεί από τον άνθρωπο μία ειλικρινή στιγμή μετανοίας''...

μα καλη μου katrina αυτο ακριβως λεω και γω... πιστευω στο θεο αλλα δεν εκφραζω αυτη την πιστη πλεον μεσα στην εκκλησια. Εξαλλου ο θεος ειναι παντου δεν τον βρισκεις μονο εκει μεσα!

Και αν θελω την ευχη του θεου δεν ειναι αναγκη να μου τη διαβασει κανεις, απλα κανω την προσευχη μου να ειναι καλα το παιδακι μου και αυτο φτανει! :)

(ασχετως αν μερικες φορες κανεις ορισμενα πραγματα για το θεαθηναι)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...