Μετάβαση σε περιεχόμενο

Nα τα δώσω;


Recommended Posts

Κορίτσια μου,να΄μαι πάλι.Ελπίζω να είστε όλες σας γερές και δυνατές και να προσέχετε τα μικρά σας θαυματάκια που μεγαλώνουν!

Εμείς γυρίσαμε από τις καλοκαιρινές μας διακοπές(με το ζόρι ήρθα σπίτι μου)και ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά και σταθερά για την μεγάλη γνωριμία των οικογενειών μας.(ήδη γνωρίστηκαν οι μαμάδες μας την προηγούμενη εβδομάδα)

Αυτά τα λίγα νέα μου,ωστόσο θέλω να σας ρωτήσω και να σας συμβουλευτώ για κάτι..όχι τίποτα σοβαρό αλλά θέλω την γνώμη σας!

Την Κυριακή ξεκαθάρισα το δωμάτιο μου και πέταξα και υλικά,σημειώσεις και άλλα αντικείμενα που δεν τα χρησιμοποιούσα καιρό και που δεν τα χρειαζόμουν.Βρήκα πολλές αναμνήσεις,από παιδικά λευκώματα,φωτογραφίες,βιβλία,στυλό κ.α.

Καταλαβαίνετε πιστεύω..μόνο που δεν μπόρεσα να τα πετάξω όλα!

Ξυλομπογιές,τετράδια ζωγραφικής,πολύχρωμα τετράδια με παραστάσεις winnie και άλλα,

παραμύθια,τρελομπαλάκια,κασετίνες,ξύλινες θήκες με μολύβια που κρατούσα χρόνια,λεξικά αγγλικών και άλλα παιδικά βιβλία.

Και εδώ είναι το ερώτημα;Να τα δώσω στο κοριτσάκι που βάπτισα και τώρα είναι 5 ετών και ο αδερφός της 7,5?

Δεν θέλω να πιστέψει η κουμπάρα μου πως επειδή έχουν ανάγκη της τα δίνω και όχι επειδή δεν μπορώ να τα πετάξω.

Ξέρω πως τα χρειάζονται αλλά δεν θέλω να την φέρω σε δύσκολη θέση ή έστω να σκεφτεί κάτι αρνητικό.

Επίσης την προηγούμενη

εβδομάδα το αγοράκι με ρώτησε αν έχω τίποτα παιδικά βιβλία και αν γίνεται να του τα δανείσω!

Η μητέρα μου με συμβουλεύει να τα δώσω,η αλήθεια είναι ότι και εγώ λυπάμαι όλα αυτά να τα πετάξω στα σκουπίδια.

Το τι πράγμα ξεφορτώθηκα από τα συρτάρια και τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Είναι εποχή μεγάλων αλλαγών και δεν γίνεται κορίτσια μου να τα κρατήσω όλα αυτά ή να τα πάρω στο νέο μου σπίτι.

Πως το βλέπετε εσείς;Μήπως είμαι υπερβολική που το σκέφτομαι τόσο;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ θα σε συμβούλευα να μην τα έδινες, σε περίπτωση που το δίλημμα θα ήταν να τα κρατήσεις ή να τα δώσεις. Αλλά αφού το δίλημμα είναι να τα δώσεις ή να τα πετάξεις, τότε φυσικά και να τα δώσεις. Γιατί να παρεξηγηθεί η κουμπάρα; Πες της ότι έχεις κάτι πραγματάκια που εσύ αποκλείεται να κρατήσεις λόγω χώρου ή κάποιου άλλου λόγου, και ότι, μάλλον θ' αρέσουν στα παιδιά. Είναι κρίμα να τα πετάξεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι πολυ ομορφη η σκεψη σου νενη μου σιγουρα θα ειναι καλυτερα να τα δωσεις παρα να τα πεταξεις μπορεις ανετα να πεις στην κουμπαρα σου οτι πλεον δεν τα χρειαζεσαι και οτι ειναι κριμα να πεταχτουν ενω θα μπορουσαν να ειναι πιο χρησιμα για τα παιδια ετσι δεν θα εχει λαθος εντυπωσεις και δεν θα παρεξηγηθεις

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου "Θέλω να γίνω μαμά!" δεν μπορώ να τα κρατήσω άσε που λυπάμαι πραγματικά να τα πετάξω.Και να τα κρατήσω θα τα κατεβάσω στην αποθήκη,θα τα "φάει" η σκόνη και μετά από ένα χρόνο το πολύ θα τα πετάξω.

Σίγουρα θα αρέσουν στα παιδιά,ειδικά τα περισσότερα που είναι καινούργια.Ο πατέρας μου μέχρι τα 20 μου έφερνε ξυλομπογιές και μπλογκ ζωγραφικής που είναι σχεδόν αχρησιμοποίητα!

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"Μπεμπούλης" ότι εμείς δεν χρειαζόμαστε κάποιος άλλος μπορεί να το έχει πραγματικά ανάγκη.

Γενικά δεν μου αρέσει να πετάω πράγματα που θεωρώ πως είναι χρήσιμα.

Θα ήταν καλή ιδέα να πάω από τα jampo και να προμηθευτώ και κάποια άλλα ώστε να το χαρούν περισσότερο να μικράκια;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χα χα, αυτό θα πει γονιός που αρνείται να παραδεχτεί ότι το παιδί του μεγάλωσε!!!!!! Μέχρι τα 20!!! Χε χε!!!!!!! Εντάξει, θα πιάσουν τόπο, άμα τα πάρουν τα παιδιά της κουμπάρας!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

"Θέλω να γίνω μαμά" έτσι πιστεύω και εγώ και επειδή δεν υπάρχουν άλλα παιδάκια στο σοι πιο μικρά από μένα είναι η μόνη μου λύση η βαπτισιμιά μου.

Άσε,μερικές φορές ήταν παρατραβηγμένα αυτά που έκανε,αλλά από την αγάπη του τα έκανε έτσι κι αλλιώς!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κάθε άλλο παρά υπερβολική είσαι και μπράβο σου που την σκέφτεσαι την κουμπάρα σου!

Εγώ στην θέση της θα τα δεχόμουν και θα τα έπαιρνα απλόχερα, άλλωστε εσύ ξέρεις την κουμπάρα σου ...υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθείς?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

neni φυσικα και μπορεις ετσι και αλλιως νονα του εισαι δεν εχεις δικαιωμα να του κανεις δωρακι???? μονο στις γιορτες ειναι οι νονες?? οχι βεβαια εισαι πολυ αξια νονα και εγω αν ειχα βαπτιστηρι ετσι θα εκανα εκτος του οτι θα ειχα κανει τις καταθεσεις στα jumbo χιχιχιχι

μπραβο σου κουκλα μου που σκευτεσαι ετσι και εγω να φανταστεις τωρα τελευταια εχω κατι οικονομικες δυσκολιες και οι νονες του μπεμπη μου συμπληρωνουν τα χρηματα για τις φυσιοθεραπειες του μπεμπη στην αρχη αντεδρασα αλλα μου ξεκαθαρισαν οτι ειναι νονες για οτι χρειαστει το παιδι οχι μονο για πασχα,χριστουγεννα

και οποτε μπορουν του προσφερουν οτι χρειαζεται βεβαια τωρα ειναι μικρουλης αλλα οταν παει σχολειο φανταζομαι τι θα του φερνουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χε χε, του εύχομαι του ανθρώπου και γρήγορα παππούς, ν' αρχίσει να κάνει τέτοια δώρα και στα εγγονάκια του!!! :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μirlitsa μου,δεν νομίζω να παρεξηγηθώ άλλωστε πάντα είχαμε άριστες σχέσεις από τότε που βάπτισα την μικρή και πάντα της έλεγα ότι θα κάνω ότι καλύτερο για εκείνη όσο θα μεγαλώνει και θα είμαι πάντα κοντά της.

Ένα μικρό άγχος το έχω όμως,ε όσο καλές σχέσεις και να έχεις ξέρω και εγώ,δεν σκας και εύκολο μύτη με δυο σακούλες πράγματα!

Σας ευχαριστώ κορίτσια μου που ενδιαφέρεστε και αφιερώνεται χρόνο να μου απαντησετε.

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου γλυκιά μου..και το Λεωνίδας τι όμορφο όνομα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου φυσικά άφησε τους όσο μπορούν να βοηθήσουν κ εκείνοι.Ότι μπορεί ο καθένας να προσφέρει με αγάπη εγώ ξέρω ότι είναι για καλό.Δεν ξέρω,ίσως από μερικούς θεωρηθώ υπερβολική αλλά τίποτα δεν θα πάθει κανείς αν δώσει κάποια πράγματα σε κάποιον άλλο αφού δεν τα χρησιμοποιεί.Δηλαδή είναι καλύτερα να τα κρατήσω εγώ στο υπόγειο και να πεταχθούν άλλη στιγμή;Όπως είπα και πριν είναι τα περισσότερα αχρησιμοποίητα,ο πατέρας μου μέχρι πριν τρια χρόνια 20 χρονών γυναίκα μου έφρενε μολύβια και μπλοκ ζωγραφικής τα οποία φυσικά και ποτέ δεν χρησιμοποίησα.

Δεν είναι κακό να βοηθάμε,όσο μπορούμε όπως μπορούμε μάλλον εμείς το σκεφτόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει και δεν το κάνουμε τόσο εύκολα.

Ξέρω πως τα μωρά θα χαρούν και δεν θα ξεκολλάνε από την αγκαλιά μου,εξάλλου ξέρουν κ εκείνοι όσα μπορώ θα προσφέρω σε αυτό το παιδί που βάπτισα και κάθε φορά που με βλέπει με φιλάει και με αγκαλιάζει.

Περαστικά στο μπεμπούλη σου κοπέλα μου και όλα καλά θα σου πάνε.Για όλα όσο φοβόμαστε εμείς ο Θεός φροντίζει και τα βγάζουμε πέρα.

Καλή δύναμη και σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλά τότε δεν είναι ότι δεν θα χωράνε στο δωμάτιο,στο σπίτι δεν θα χωράνε.Αφού τώρα που θα το πάμε για σοβαρά έχει αρχίσει και με τρελαίνει με αυτά που μου λέει λες και είμαι ήδη έγκυος.

Όλα καλά θα πάνε,αγάπη να υπάρχει και όλα τα υπόλοιπα γίνονται.

Σε φιλώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κράτα τα πιο αγαπημένα σου, πάρε ένα όμορφο κουτί και βάλτα μέσα και στο καινούριο σου σπίτι βρες μια γωνίτσα και βάλτα εκεί! Καλό θα ήταν να μην τα πετάξεις! Να τα δώσεις στα παιδιά! Κάνε μια κουβέντα με την κουμπάρα σου, πες της ότι ξεκαθαρίζεις και λυπάσαι να τα πετάξεις! Και ρώτα αν θα ήθελε να τα δώσεις στα παιδιά που θα πιάσουν και τόπο! Αν δεν τα θέλει, δως τα στην εκκλησία μήπως τα δώσουν σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη! Προς Θεού, μην τα πετάξεις! Κρίμα είναι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Dalia μου,αυτό θα κάνω,θα της μιλήσω πριν σκάσω μύτη στο σπίτι της με τις σακούλες.Όσο για το όμορφο κουτί που λες,σκέφτομαι σοβαρά να το κάνω αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω για να βάλω μέσα.

Σε ευχαριστώ Dalia μου,εδώ θα είμαι για να τα λέμε.Σε φιλώ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...