Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΕΝΟΥ ΣΑΚΟΥ


mapidi

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα! Δεν ξέρω αν θυμάστε την πρόσφατη ανακοίνωση εγκυμοσύνης που είχα κάνει! Τελικά δεν πήγε καλά! Ο σάκος ήταν κενός και αναγκαστήκαμε να κάνουμε καθαρισμό στη μήτρα (κοινώς απόξεση). Ο γιατρός μου μου υποσχέθηκε ότι (επειδή δεν έχω παδιδιά) θα έκανε ήπιους χειρισμούς κι αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να έχω αίμα για καμιά δεκαριά μέρες! Σήμερα είμαι στην 7η μέρα μετά την απόξεση κι έχω αρκετό αίμα (η ποσότητα δεν φθίνει όπως μου είχε πει)! Αγχώθηκα μήπως δεν έχει γίνει καλή δουλειά! Έχει κάποια από σας παρόμοια εμπειρία; Πόσο πιθανό είναι να μου ξανασυμβεί?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα.. λυπάμαι για την άσχημη εξέλιξη της εγκυμοσύνης σου, το'χω περάσει κι εγώ και ξέρω πως είναι.. τη μια βδομάδα χαίρεσαι που ανακαλύπτεις την εγκυμοσύνη σου και την επόμενη κλαίς για την απώλειά της..

Στην δική μου περίπτωση ήταν κάπου μεταξύ 6ης κι 7ης εβδομάδας. Το ίδιο ακριβώς έκανε κι ο δικός μου γιατρός και τελικά καθάρισα εντελώς μετά από 15 μέρες σχεδόν. Τις πρώτες μέρες είχα αρκετό αίμα, ασε που είχα και τρελούς πόνους - μόνο με υπόθετα buscopan μπόρεσα να μειώσω τον πόνο. Αν θυμάμαι καλά, μετά την πρώτη βδομάδα άρχισε να μειώνεται η ποσότητα. Οπότε νομίζω δε χρειάζεται να ανησυχείς. Κάνε κι ένα τηλεφώνημα καλού κακού στο γιατρό σου για να'σαι σίγουρη.

Τώρα, όσον αφορά την τελευταία σου ερώτηση: ο γιατρός σου τι σου είπε; Σου πρότεινε να κάνεις κάποιες εξετάσεις; Εγώ είχα μια αποβολή πρώτα και την παλίνδρομη κάποιους μήνες μετά. Το πιο πιθανό είναι ότι θα'χα αποφύγει την παλίνδρομη αν είχα κάνει τις ειδικές εξετάσεις μετά την πρώτη αποβολή (βρήκαν μια αιτία).

Γι' αυτό το λόγο πάντα συμβουλεύω τις νέες κοπέλες να κάνουν τις ειδικές εξετάσεις (για καθ' έξιν αποβολές). Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να γίνουν οι εξετάσεις και να'ναι όλες καλές, παρά να μη γίνουν και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να ρισκάρεις μια επόμενη παλίνδρομη ή μια επόμενη αποβολή. Σίγουρα κοστίζουν αρκετά, αλλά μήπως και το να κάνεις μια απόξεση δεν κοστίζει;;; Και οικονομικό και ψυχικό κόστος κλπ κλπ.

Στην δική μου περίπτωση αυτές οι εξετάσεις που έκανα μου κόστισαν γύρω στα 1000+ ευρώ.

Κάνε μια κουβέντα με το γιατρό σου κι ό,τι πληροφορία θελήσεις, ευχαρίστως να σε βοηθήσω αν μπορώ.

Πάντως μην ανησυχείς, ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, σίγουρα υπάρχει και η λύση του. Πχ σε μένα, η λύση στο πρόβλημα που έχω είναι κάποιες ενέσεις και κάποια χάπια κατά τη διάρκεια της επόμενης εγκυμοσύνης.

Και φυσικά, μπορεί απλά να'ταν τυχαίο! Συμβαίνει και αυτό!

Οπότε, μη σε παίρνει από κάτω, κάπου παρακάτω σίγουρα θα'χεις μια καλή εγκυμοσύνη κι ένα μωράκι στην αγκαλιά σου! Φιλάκια πολλά! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου crazy! Σ' ευχαριστώ που μου απάντησες. Ο γιατρός μου είναι κατά των εξετάσεων για την περίπτωση 1ης αποβολής. Ήταν πολύ αισιόδοξος και θετικός και μου είπε ότι θα ξαναμείνω έγκυος και δε θα ξαναγίνει αυτό. Η μόνη εξεταση που θα γίνει είναι βιοψία του σάκου ώστε να φανεί αν υπήρχε έμβρυο που παλινδρόμησε ή αν δεν υπήρξε ποτέ έμβρυο. Φοβάμαι να μη μου ξανασυμβεί! Κι αν ξανασυμβεί.... Σκέφτομαι τι μπορεί να έχει φταίξει κι αν θα καταφέρουμε να κάνουμε μωράκι! Έχω πολύ άγχος!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το άγχος δε βοηθάει σε τίποτα. Αυτό, αν διαβάσεις ιστορίες εδώ στο mammyland, θα το καταλάβεις!

Οι περισσότεροι γιατροί αυτό λένε στην πρώτη αποβολή. Ότι μπορεί να'ταν τυχαίο κι άσε να δούμε... Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το ρίσκο που παίρνουν, αλλά προφανώς, βάσει στατιστικής, για τις περισσότερες γυναίκες που είχαν μια 1η αποβολή/παλίνδρομη, στην επόμενη εγκυμοσύνη όλα πήγαν καλά. Ίσως γι'αυτό δε μας βάζουν να κάνουμε αμέσως τις εξετάσεις αυτές. Τότε κι εγώ τον ρωτούσα για εξετάσεις και μου'χε πει άσ'το και βλέπουμε, αλλά μακάρι να τις είχα κάνει.. ίσως θα κρατούσα αγκαλιά το μωράκι μου τώρα.

Εγώ θα έλεγα να το συζητήσεις πάλι μαζί του, έτσι κι αλλιώς έχεις χρόνο μπροστά σου. Οι εξετάσεις αυτές γίνονται 3 μήνες μετά την ημερομηνία της απόξεσης (τουλάχιστον έτσι μου'χαν πει εμένα).

Πρόσεξε, δε θέλω να σε αγχώσω! Απλά πιστεύω πως είναι καλύτερη η πρόληψη... Όπως και να'χει, μην κάνεις τέτοιες σκέψεις "αν θα καταφέρουμε να κάνουμε μωράκι". Εννοείται πως θα τα καταφέρετε!! Όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες που είχαν παρόμοια προβλήματα και μετά έκαναν 2 και 3 παιδιά.

Μη σε ξαναδώ να γράφεις τέτοια, εντάξει;;;;; :) Αν ρωτήσεις εδώ γύρω στο mammy, θα σου πουν ότι η θεία crazy μαλώνει!!! :P :laugh: :P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι λέγεται σύνδρομο..νομίζω πως απλώς δεν μεγάλωσε αρκετά το μωράκι και σταμάτησε. Μπορεί να σταμάτησε η ανάπτυξη του σε πολύ μικρή ηλικία κύησης κ γι αυτό δε φάνηκε στον υπέρηχο. Ο γιατρός βέβαια ξέρει καλύτερα..

Πάντως μην φοβάσαι..το αίμα θα σταματήσει κάποια στιγμή..αρκεί να μην χάνεις πολύ μεγάλη ποσότητα, τόση ώστε να σε τρομάζει..και να ξέρεις..ότι το πιο πιθανό είναι η επόμενη εγκυμοσύνη σου να είναι φυσιολογική!!:) Καλή συνέχεια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...