Μετάβαση σε περιεχόμενο

προγεννητικος ελεγχος


Recommended Posts

καλημερα σας!Αυριο μπαινω στην 11η εβδομαδα και πρεπει να παω να κανω εξετασεις για τυχον χρωμοσωμικες ανωμαλιες στο εμβρυο οπως μου ειπαν.θελω να μου πειτε τις εμπειριες σας και πως απο ενα υπερηχο και μια εξεταση αιματος μπορουν να το δουν αυτο?

Στο τελευταιο υπερηχο που εκανα πριν λιγες μερες ειδα τα χερακια του και τα ποδαρακια του και τρελαθηκα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα!Προφανως οι εξετασεις που σου ειπαν να κανεις ειναι αυχενική διαφανεια και το papp-a test. Στην αυχενική διαφάνεια με υπέρηχο που γινεται από την κοιλια ο γιατρός θα μετρησει το υγρο που βρισκεται στον αυχένα του μωρου και θα δει αν εχει σχηματιστει το ρινικό οστό.Από αυτες τις μετρησεις σε συναρτηση και με την ηλικί της μητερας βγαινει ενα κλασμα που δειχνει τη πιθανοτητα για διαφορες χρωμοσωματικες ανωμαλιες(μεταξηυ αυτών και για συνδρομο down). ΤΟ ιδιο γίνεται και με το papp-a τεστ στο οποιο εντοπιζονται καποιες ορμονες που υπαρχουν στο μωρο μεσω αιματολογικής εξετασεις (αποτελεσματα υστερα από 2-3 ημερες). Αν το κλασμα βγει παραπάνω από 1/250, δεν υπάρχει απολύτως κανενας φοβος και πιθανοτατα δεν υπαρχουν ανωμαλιες στο εμβρυο. Αν το κλασμα βγει κατώ από 1/250 ή η μητερα είναι 35 χρονων και ανω γινεται αμνιοπαρακεντηση η οποια συνηθως εχει καθυσυχαστικά αποτελεσματα (εαν σκεφτεις ότι ακομα και 1 πίθανοτητα στις 200 να σου βγει θα πρεπει να εισαι πολύ ατυχη για να τυχει).

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου helenakki!

σ'ευχαριστω που μου απαντησες,ναι αυτες τις εξετασεις θα παω να κανω και ελπιζω να πανε ολα καλα.ειμαι 28 οποτε δεν νομιζω οτι θα κανω αμνιοπαρακεντηση.

να ρωτησω και κατι αλλο εχω ακουσει οτι αυτες οι εξετασεις δεν γραφονται απο κανενα ταμειο ισχυει?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να μην ανησυχεις καθολου και εγω 28 ειμαι και πηγαν ολα παρα πολύ καλα!Θα δεις οτι θα πανε ολα τελεια!!Δεν ειμαι σιγουρη, νομιζω οτι γραφονται αλλα παιρνεις πολύ μικρη εππιστροφη;;;Δε ξερω καθολου.και μενα αβλακεια μου που δε ρωτησα γιατι εχω ασφαλεια Δημοσιου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα κοριτσια!τι κανετε? ευχαριστω για τις απαντησεις!παντως εγω που εχω ασφαλεια Ο.Α.Ε.Ε (ΤΕΒΕ)δεν δικαιολογει τιποτα γενικα, μονο 25% φαρμακα.Η αδερφη μου παλι που εχει ΙΚΑ δεν της τη γραψανε, ουτε τη Β-ΧΟΡΙΑΚΗ, τις πληρωσε κανονικα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...