Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας! Χρειαζομαι την γνωμη σας ,την εμπειρια σας και τις συμβουλες σας. Εχω ενα κοριτσακι 16 μηνων το οποιο μεχρι τωρα δεν ειχε εκδηλωσει καμια επιθετικοτητα,επαιζε πολυ καλα με τα αλλα παιδακια και ακομα κι αν την χτυπουσαν η της τραβουσαν τα μαλλια ειτε απομακρυνοταν ειτε την επιανε το παραπονο και μετα απο λιγο εκλαιγε.Επισης,χαιδευε και φιλουσε τα αλλα παιδια. Τον τελευταιο καιρο εχει τυχει να στραφει επιθετικα σε παιδακι το οποιο απλα βρισκεται διπλα της, να τραβηξει τα μαλλια ,εχει συχνα εκνευρισμο, χτυπαει το δικο της κεφαλι στο παρκο αν δεν της κανω το χατηρι να την βγαλω απο εκει και μου επιτιθεται αν της αρνηθω κατι η δαγκωνει. Η αλλαγη αυτη εγινε αποτομα και δεν ξερω τι να κανω ,να αδιαφορησω γιατι απλα ειναι μια φαση, να την μαλωσω, να την αφηνω να κλαιει μεχρι να της περασει??? Τι να κανω?!?!

Δημοσίευση

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ?

ΔΕΝ ΕΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ?

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση

Πρωτον ειμαι εγκυος στον εβδομο μηνα,προσπαθω βεβαια να μην την επηρεαζει αυτο (οσο μπορω).Επειτα αναγκαζομαι δυο φορες την εβδομαδα να την πηγαινω στη μητερα μου και να μενει εκει τη νυχτα (κατι που δεν ειχε συμβει για 15 μηνες) γιατι δουλευω πολυ νωρις και δεν προλαβαινω να της την πηγαινω το πρωι,αυτο ομως συμβαινει για τρεις εβδομαδες και στο τελος του μηνα θα σταματησει,ειναι τελειως προσωρινο. Τελος ισως της λειπει παρα πολυ και ο μπαμπας της ο οποιος τον τελευταιο καιρο λογω δουλειας την βλεπει μονο το βραδυ η και καθολου (ξυπνια).Ειναι πολλα ολα μαζι εεε???

Δημοσίευση

Μα το ρωτάς? οι αλλαγές είναι πολλές, κάνει την επανάστασή της και που να γεννηθεί και το 2ο τι έχει να γίνει!!!!

1. Ξέρει ότι θα έχει και αδελφάκι

2. Το ότι την πηγαίνετε στην γιαγιά ίσως να πιστεύει ότι αρχίσατε κιόλας να την παραμελείτε, να μην την θέλετε και την δίνετε αλλού να κοιμηθεί.

Δώστε περισσότερο χρόνο στο κοριτσάκι και η προσωπική μου άποψη είναι να μην την στέλνετε στην γιαγιά για ύπνο! Παίξετε μαζί της, είναι υποχρεωμένη να αλλάζει το κρεββάτι της, την ρουτίνα της που είναι πολύ σημαντική για τα μικρά παιδιά.

Πρόσεξέ το

Ο γιος μου μόλις γεννήθηκε η κόρη μου έβγαλε επιθετικότητα στον παιδικό σταθμό και αυτό που κάναμε ήταν να του δώσουμε περισσότερη προσοχή,παίζαμε πιο πολύ μαζί κλπ.

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΥΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΗΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΘΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΒΟΦΑΤΑΙ ΔΗΛ, ΜΗΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟ! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΤΟ ΤΥΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΥΜΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ! ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΝΕΣΕ, ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΝΩΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΟΙΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΤΣΙ!

Δημοσίευση

Δεν ειναι πολυ μικρη για να εχει καταλαβει οτι ερχεται αδελφακι? Βεβαια της το λεω συνεχεια, χαιδευουμε και φιλαμε την κοιλιτσα της μαμας αλλα μπορει να εχει συνειδητοποιησει τις αλλαγες που θα ερθουν και να αντιδρα ?

Δημοσίευση

Εγώ πιστεύω ότι νοιώθει ανασφάλεια, σαν έγκυος προσέχεις περισσότερο μην χτυπήσει την κοιλιά μην μην μην.... θέλει περισσότερο χρόνο μαζί σας και το ότι κοιμάται στην γιαγιά πιστεύω ότι και αυτό έχει να κάνει... βγαίνει από το πρόγραμμά της, την ρουτίνα της....

Δημοσίευση

και η κόρη μου το έκανε αυτό, και υπάρχουν περίοδοι που το επαναλαμβάνει.

Εγω τις κράταγα το χέρι (στον αέρα) , και της έλεγα αυστηρά "Οχι, αυτό δεν επιτρέπεται, απαγορευεται" γιατί αυτή είναι και η αλήθεια :)

επισης εφαρμοζα το time out.

με το που χτύπαγε ένα παιδάκι που έπαιζε μαζί της, την απομάκρυνα από το παιχνίδι και την κάθιζα στο παγκάκι δίπλα μου. Της έλεγα ότι "μάλλον δε θέλεις να παίξεις γιατι οταν παίζουμε δε χτυπάμε, κάτσε εδω για να σκεφτείς τί έκανες" ο χρόνος του time out είναι τοσα λεπτά, όση η ηλικία του παιδιου. Δηλαδή εσύ την αφήνεις 1-1.5 λεπτό.

και κάτι αλλο. Θα σου έλεγα να της διαχωρίσεις ότι τη μαλώνεις επειδή χτυπάει, όχι επειδή θυμώνει. Ο θυμός είναι αποδεκτός από τη μαμά, το ξύλο όμως όχι. Μπορείς να της δείξεις εσύ άλλους αποδεκτούς τρόπους να εκφράσει το θυμό της. πχ σε εμάς όταν θυμώνει επιτρέπεται να πετάει τα παιχνίδια της κάτω, να κλωτσάει την μπαλα της κτλ. Σε άλλες οικογένειες δεν επιτρέπεται αυτό. Απλώς να ξέρει ότι μπορεί να θυμώσει, δεν είναι κακό

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...