Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ανησυχείτε για εγκυμοσύνη και νέα γρίπη ?


Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, ήθελα την γνώμη σας για το συγκεκρημένο θέμα. Ακούμε στην τηλεόραση για τις ευπαθής ομάδες κτλ αλλά δεν έχω ακούσει τί γίνεται με τις έγκυες γυναίκες.Φυσικά δεν ανχώνομαι για τον εαυτό μου αλλά για το μωρό τί επιπτόσεις μπορεί να έχει στην υγεία του και η αγωγή που πρέπει να δώσουν κατά πόσο επηρεάζει την ανάπτηξη του εμβρύου. Το κακό με εμένα είναι ότι από όσο θυμαμαι τον εαυτό μου πάντα στην αλλαγή εποχής και στις ιώσεις πρώτη και ποτέ δεν καταλάβαινα από που το κόλλησα.Και σίγουρα δεν ησχύει με εμένα το αν δεν πλησιάσω ασθενή δεν θα κολλήσω, από ένα χιλιόμετρο μακριά κολλάω την ίωση. Ίσως κακός ανχώνομαι τόσο αλλά με αυτά που ακούμε στην τηλεόραση δεν ξέρω τί να πηστέψω.Έχει μιλήσει καμία σας με τον γιατρό σας για αυτό το θέμα?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

δουλευω σε ξενοδοχειο και ειχαμε και ενα κρουσμα καποια στιγμη, οσο καιρο υπηρχε εδω το κρουσμα δεν ημουν καθολου στην δουλεια γιατι ο γιατρος μου ειπε να μην πλησιασω καθολου τον χωρο. Το θεμα ειναι οτι εδω βλεπω συνεχως σε sky news και bbc news οτι δινουν ειδικες οδηγιες σε εγκυους, οτι οσες ειναι πριν τον 5ο πρεπει να προσεχουν ακομη περισσοτερο κτλ...τι να πω ρε παιδι μου, τωρα ειμαι στην δουλεια αλλα καθομαι κυριως στο γραφειο μου και δε συνανστρεφομαι με τουριστες οσο μπορω, εχω ενα αντισιπτικο και πλενω συγνα τα χερια μου, το ιδιο και οσοι δουλευουν εδω και παρολη την ζεστη κλεισαμε τα a/c και ανοιξαμε τα παραθυρα να υπαρχει μονιμως καθαρος αερας...και ο Θεος βοηθος

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια καλημέρα, κι εγώ σήμερα το πρωι αυτό σκεφτόμουν...και φοβάμαι και για το γιο μου που θα πάει σχολείο το Σεπτέμβρη που πιστεύω οτι θα χειροτερέψουν τα πράγματα...Έχει κι ένα βιχαλάκι και το μυαλό μου πάει στο χειρότερο....Τι να πω...να τη γλυτώσουμε μέχρι να γενήσουμε τουλάχιστον...και όσο μπορούμε στο σπίτι...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ, Nala, ήθελα να θέσω το ίδιο θέμα γιατί ενώ δεν ανησυχούσα μέχρι τώρα, τελευταία έχω αρχίσει να το σκέφτομαι. Ιδίως μετά τις οδηγίες που εξέδωσαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία προς τις εγκύους να κλειστούν στα σπίτια τους και προς εκείνες που σκέφτονται να μείνουν έγκυοι να το αναβάλλουν μέχρι να περάσει η γρίπη. Βέβαια, μετά βγήκε το υπουργείο και τα μάζεψε αλλά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις.

Επίσης διάβασα ότι ανάμεσα στις ομάδες του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν, πέρα από ηλικωμένους και παιδιά είναι και οι έγκυοι αλλά μόνο μέχρι 3 μηνών. Κι αυτό, υποθέτω, επειδή τους πρώτους 3 μήνες δεν επιτρέπεται να πάρουμε φάρμακα. Υποθέτω για όσες από μας έχουμε περάσει το πρώτο τρίμηνο, θα το περάσουμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Εγώ πάντως δεν σκοπεύω να κάνω υστερίες (εκτός αν σοβαρέψουν πολύ τα πράγματα). Ούτε μάσκες ούτε τίποτα κι ας λέει ο σύντροφός μου να βάλω. Απλά από τον Σεπτέμβρη θα πλένω τα χέρια μου συχνά και θα έχω μαζί μου αντισηπτικά μαντηλάκια.

Ίσως να κόψω και το σινεμά, δεν ξέρω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα σε όλες τις υποψηφιες μαμαδες και τις ηδη υπαρχον.Τη Δευτερα ειχα παει με το Σταυρο μου στη παιδιατρο για αν δει αν ειναικαλα και να μπορεσουμε νακανουμε το εμβόλιο της ναεμοβλογιας που το χτωστουσαμ λογω πολλων ιωσεων μεσα στο χειμωνα αφου λοιπον μου ειπε οτι ειναιμια χαρ πιασαμε κουβενατα σχετικα με το ιο της γριπης .Μου ειπε οτι πανω απο όλα θελι ηρεμια οτο όλα οσα λεγονται και ακουγονται ειναι σεναρια και οτι δεν πρεπει αν τρελλενομαστε .Με συμβουλεσε πολυ καλο πλυσιμο των χεριων και αν το παιδι εχει πυρεετο να το κρατησω στο σπιτι με καθησηχασε λεγοντας οτι καθε χρονο υπαρχουν ιωσεις και τωρα με αυτο ο κοσμος καικυριως οι μαμαδες εχουν τρελαθει .Βλεπουμε ταβπαιδια να φτερνιζονται και να τρελενονται αν δουμε κανενα 38 θα παθουμε πανικο .Δεν χρειαζετε θελει ηρεμια και προσοχη καλο ειναι οσες ειναι εγκυες να μην συχναζουν σε κλειστους χωρους και να σας πω καικατι εχω την αισθηση οτι όλα αυτα γινονται γιακαθαρα οικονμικους λογους . Ετσι μας ειχαν τρελανεικαιμε τη νοσο των πουλερικων καιμε τιςτρελλες αγγελαδες καιθε τοσο κατι βρισκουν για να μας τρελλαινουν ασ μην τους κανουμε τη χαρη .Αν δειτε οτι εχετε πυρετο επικοινωνειστε με τον γιατρο σας και αποφυγετε τα νοσοκομεια εκεικαι καλα να εισια αρρωσατινεις .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολλές στιγμές και εγώ σκεύτομαι ψύχραιμα ότι δεν θα είναι τίποτα σοβαρό κτλ αλλά άλλες τόσες σκεύτομαι το χειρότερο επειδή η εγκυμοσύνη μου δεν είναι πολύ εύκολη, είχα αποκόληση που ευτυχός πέρασε αλλά και χαμηλή πρόσφηση πλακούντα και πάρα πολύ συχνά εχω ροζ αίμα,έχω να βγω από το σπίτι 2 μήνες και η γιατρός μου είπε ίσος να περάσω όλη την εγκυμοσύνη έτσι (τώρα είμαι 19 εβδομάδων) οπότε μόνο μια γρίπη μου λείπει για να δέσει το γλυκό.Το άλλο είναι ότι μου πήρε η φίλη μου απο Γεμανία θα έρθει Ελλάδα τον Άυγουστο θα πάει Σαντορίνη και θα έρθει να με δει δεν ξέρεται πόσο ντρέπομαι αλλά θα το πω:blush: ...... Φοβαμαι μην κολήσει κάτι στα αεροδρόμεια ή στο νησί και έχω και άλλο πρόβλημα εκτός από τα ήδη υπάρχων προβλήματα.Όταν θα έρθει θα είναι όλο αγκαλιές και φυλιά γιατί είναι πολύ ζεστός άνθρωπος και πάντα έτσι κάνει και πραγματικά την αγαπώ και εγώ Φυσικά και δεν μπορώ να της πω τίποτα

αλλά Θα προτημούσα να ερχόταν στην επόμενή της άδεια που θα γενίόταν και το μωρό(νιώθω πολύ κακια φίλη αλλά θέλω να προστατέψω το μωρο που είδη φοβάμαι για τις επιπλοκές του πλακούντα).Πώς να χειριστώ το θέμα αυτό? Αν θέλεται κορίτσια μπορήτε και να με μαλώσετε θα το καταλάβω, και εγώ δεν είμαι περήφανη για τις σκέψεις που κάνω για μια πολύ καλή παιδική φίλη.:blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμφωνώ απόλυτα με την Βάνια!! Κάθε φορά με κάτι καινούριο μας τρελαίνουν και κάθε φορά όλα καλά! Για την σπογγόδη εγκεφαλοπάθεια που είχαν πει, την γνωστή σε όλους νόσος των τρελών αγελάδων, να μην τρώμε μοσχάρι και τα σχετικά!! Ότι ήταν να φάμε .. το φάγαμε του καλού καιρού!! Όταν εκδηλώθηκε η νόσος είχαμε ήδη καταναλώσει το τρελό κρεατάκι! :P

Τότε με τα κοτόπουλα και την γρίπη των πτηνών;; Τι έγινε και πάλι;;

Τώρα βγάλανε τη γρίπη των χοίρων! Προς Θεού, δεν αντιλέγω στ'ότι είναι κάτι σοβαρό και καλό είναι να προστατευτούμε όσο μπορούμε! Κι εγώ ανησυχώ, η αλήθεια να λέγεται! Φυσικά και θα κάνω το εμβόλιο πρώτα στο παιδάκι μου που περιμένω να γεννηθεί από στιγμή σε στιγμή! Κι αν φυσικά καταφέρω να το προμηθευτώ!

Απλά .. καλό είναι να μην μας παίρνει κι από κάτω!! Καλή μας επιτυχία κι εύχομαι να περάσει γρήγορα κι αυτή η μόδα!! Κι όσο γίνεται ανώδυνα!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

συμφωνω στο να μη παθαινουμε ιστερια, εντελως πληροφωριακα παντως στην Αγγλια (59 εκατ. κατοικοι) εχουν 100.000 νεα περιστατικα αυτη την εβδομαδα και 580 ατομα σοβαρα σε εντατικες

εγω ανησυχω περισσοτερο για τις τουριστικες περιοχες και τους φοιτιτες μας στην Αγγλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nala έγραψε:

.... Φοβαμαι μην κολήσει κάτι στα αεροδρόμεια ή στο νησί και έχω και άλλο πρόβλημα εκτός από τα ήδη υπάρχων προβλήματα.Όταν θα έρθει θα είναι όλο αγκαλιές και φυλιά γιατί είναι πολύ ζεστός άνθρωπος και πάντα έτσι κάνει και πραγματικά την αγαπώ και εγώ Φυσικά και δεν μπορώ να της πω τίποτα...:blush:

Κάνεις λάθος, Nala, ότι δεν μπορείς να πεις τίποτα. Θα δείξεις τη χαρά σου που την είδες, θα βρεθείτε να τα πείτε και γενικά θα τα κάνετε όλα φυσιολογικά εκτός από το να αγκαλιαστείτε και να φιληθείτε. Θα της το πεις με κάθε ειλικρίνεια και αγάπη. Με συγχωρείς, αλλά είναι απόλυτα λογικό κι εγώ ήδη έχω τα έχω περιορίσει τα πολλά φιλιά και αγκαλιές με ανθρώπους και ιδιαίτερα παιδιά, ακόμα και με τα ανήψια μου που τα λατρεύω. Μια έγκυος γενικά πρέπει να προσέχει και να μην πλησιάζει ανθρώπους που είναι κρυωμένοι ή δεν δείχνουν και τόσο καλά. Πόσο μάλλον με αυτή τη νέα γρίππη.

Η φίλη σου είμαι σίγουρη ότι θα καταλάβει... Κανονικά θα έπρεπε η ίδια να συγκρατηθεί...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...