Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ηλιακή έκλειψη του 21ου αιώνα ετοιμάζονται να απολαύσουν αύριο δισεκατομμύρια κόσμου στην ανατολική Ασία και το Νότιο Ειρηνικό.

Η έκλειψη, που θα διαρκέσει εξήμισι λεπτά, θα είναι ορατή σε Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία, Μπουτάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας, καθώς και στις Νήσους Μάρσαλ.

Το φαινόμενο θα ξεκινήσει στις 3.14 π.μ. ώρα Ελλάδας (δηλαδή το πρωί της Τετάρτης).

Το σπάνιο, λόγω της διάρκειάς του, φαινόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό αλλά και αναστάστωση στις χώρες αυτές. Στην Κίνα, έχουν συρρεύσει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι, για να δουν την έκλειψη, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν με ανυπομονησία το γεγονός. Στην Ιαπωνία διοργανώνονται φεστιβάλ σε όλη τη χώρα για τους «κυνηγούς της έκλειψης», ενώ στην Ινδία, αστρολόγοι προειδοποιούν ότι η έκλειψη φέρνει βία και κακά μαντάτα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, η επόμενη ημερομηνία που η έκλειψη του Ηλίου θα διαρκέσει τόσο πολύ, είναι η 13η Ιουνίου του 2132.

post-7300-1387393470087_thumb.jpg

Δημοσίευση

Φτου να πάρει!! Κι εγώ εδώ... να χάνω πάλι ένα υπέροχο θέαμα!! Πότε θα με αξιώσει και μένα ο Θεός να δω μια ολική έκλειψη ηλίου;; :(:(

Έχω τέτοια πόρωση με το διάστημα κι ότι συμβαίνει... Να φανταστείς.. ήθελα να γίνω αστρονόμος, αστροναύτης!! Μην γελάς!! Αλήθεια λέω!! Και στην έκλειψη του Αυγούστου 1999 καθόμουν σαν την χαζή.. αλλά δυστυχώς δεν την είδαμε ολική εμείς! :( Που θα πάει;; Κάποια θα μου κάτσει κι εμένα να δω!

Δημοσίευση

αχ ελενακι μου εγω να δεις τρελα που εχω με το συμπαν κτλ!!! στους σελιδοδεικτες μου ειναι πρωτο το μαμυλαντ και δευτερο η σελιδα της νασα! τρελενομαι!! μπενωψαχνω βλεπω αποστολες φωτο απο αστεροειδεις καινουργιους!! και εγω αστρονομος ηθελα να γινω μικρη! μου ειχε παρει η γιαγια και ενα συμπαν πανω απο το κρεβατι που ειχε φωτακια και την τραβουσα να παμε στο δωματιο να μου μετρησει ποσα ειναι τα αστερια γιατι εγω ηξερα να μετραω μεχρι τρο 10 μονο.... μετα ελεγα ...''δεκαενα ,δεκαδυο .... '' χιχιχιχιιχιαιχαιχιαχιαχιχαι :P:P:P:)

ωραια αφου σου αρεσει και εσενα μπορει να ερεσει και σε αλλα κοριτσια,οτι ομορφο και περιεργο βρισκω θα σας το βαζω σε αυτο το ποστακι να το βλεπετε...πραγματικα μερικες εικονες ειναι του ονειρου.... σταματαει τομυαλο σου μολις τις δεις... αχ ονειρο το διαστημα...

Δημοσίευση

Για μια ακόμα φορά οι εκπληκτικές φωτογραφίες που στέλνει το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble είναι ασύγκριτες.

Ο θάνατος ενός άστρου όπως είχαμε την τύχη να το συλλάβει το τροχιακό τηλεσκόπιο.

το αστρο λεγοταν Crab Nebula και γεννηθηκε το 1054.. δεν εζησε ομως πολυ τελικα... παντως ο θανατος του μας προσφερει την καλυτερη διαστημικη φωτογραφια ισως που εχει τραβηχτει ποτε... το 2006 σε διαγωνισμο της nasa κερδισε αναμεσα σε χιλιαδες φωτογραφιες...

Δημοσίευση

χαααχαχαχαχαχ ασε και εγω το εμαθα τελευταια στιγμη γαμωτο!! αλλιως εκει θα ημασταν!!! χαλαρα χαλαρα!!! :P ομορφια ομως το ατιμο το διαστημα ε??? δεν ξερω,εμενα με κανει και ονειρευομαι!!!

Δημοσίευση

Τα τόξα των πολλών βαθμων φυσικού αερίου φαίνονται να είναι μέρος ενός δακτυλίου προβλεπόμενη 25.000 έτη φωτός σε διάμετρο. Το μέγεθος και η θέση του δακτυλίου δείχνουν ότι μπορεί να έχουν παραχθεί με τιτανικη έκρηξη που σημειώθηκε περίπου δέκα εκατομμύρια χρόνια πριν.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...